![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa cum am spus in Sfanta Scriptura sunt anumite proorocii despre viitor cand proorocul (David spre exemplu, sau Isaia) a vazut intru Duhul Sfant exact viata Mantuitorului din viitor, asa cum vedem noi un film la cinema spre exemplu. Astfel "ca sa se implineasca cuvantul scripturii" trebuie vazut in acest context si nu in cel al predestinarii absolute. Hritos Iisus a ales sa vina in lume si EL a ales sa isi dea viata (omeneasca) pentru noi: "Nimeni nu ia viata mea de la Mine. Putere am sa o pun si putere am iarasi sa o iau." (Ioan 10). EL este una cu Tatal si voia este aceeasi: manutirea omului, viata vesnica. La Dumnezeu nu exista timp, de accea el este omniscient stie toata viata noastra, toate alegerile noastre inainte ca noi sa le facem (vezi psalmul 138). Asa cum ptivim noi o cladire de la parter la ultimul etaj si de la ultimul etaj la parter, asa priveste Dumnezeu timpul si toate alegerile fiecaruia de la nastere pana la moarte si de la moarte pana la nastere. Astfel Dumnezeu prestine dar nu predestineaza ci pe tot omul ce se naste in lume in cheama la viata intru Iisus Hristos prin Sfintele Taine ale Bisericii Sale (Ortodoxe) Dumnezeu da viata libera si: "in fata omului sunt puse si viata si moartea si fiecaruia i se va da ce va alege". "Hristos lumineaza pe tot omul ce vine in lume" (Ioan 1) si "pe cel ce vine la Mine Eu nu il voi scoate afara" (Ioan 6). Deci Hristos nu spune: cei predestinati la mantuire sa vina la Mine iar cei predestinati la osanda sa plece de la mine. Hristos nu spune cei predestinati la fapte bune sa se uneasca cu Mine in Sfanta Euharistie si EU ii voi ajuta iar cei predestinati la fapte rele sa fuga de la Mine. Dimpotriva Hritos pe toti ne cheama la EL, pe toti ne cheama la pocainta si ne daruieste viata vesnica daca alegem sa traim in comuniune cu EL. Asadar sa luam aminte. Doamne ajuta. Last edited by Eugen7; 22.04.2011 at 15:46:25. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
E normal ca o tara sa vanda "Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice"? | hydro314 | Generalitati | 61 | 26.08.2012 09:55:28 |
Hristos a fost întâmpinat cu răutate și ispite | NECTARIE | Generalitati | 0 | 29.12.2010 14:40:21 |
Evanghelia lui Iuda | ben_gal | Iudaismul | 7 | 15.04.2010 17:43:32 |
A fost Iisus Hristos Dumnezeu? | TheBigSmoker | Generalitati | 20 | 03.01.2010 13:42:52 |
|