![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Hristos te contrazice: "31. Și a zis Domnul: Simone, Simone, iată satana v-a cerut să vă cearnă ca pe grâu;
32. Iar Eu M-am rugat pentru tine (Petre) să nu piară credința ta. Și tu, oarecând, întorcându-te, întărește pe frații tăi. " Luca 22. Evidnet ca Hristos s-a rugat pentru credinta tuturor caci fara EL nu putem face nimic, fara ajutorul Lui nu putem crede. Iuda cuprins de necredinta, a ales in mod liber nu doar sa il vanda pe Iisus Hristos, ci dupa aceea a cazut si in pacatul foarte mare al deznadejdii si s-a sinucis. Pentru cuprins de necredinta a ales in mod liber sa se lepede de Iisus (dar nu a cautat foloase materiale de pe urma acestui lucru asa cum a facut Iuda) iar dupa aceea nu s-a sinucis ci "a plans cu amar" pocaindu-se, si a asteptat sa fie repus de Iisus in randul Sfintilor Apostoli. Asadar sa luam aminte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iuda trebuia să-și ceara iertare pentru fapta sa și ar fi fost iertat, ca Petru. Nimeni nu are voie să se spînzure sub nici un pretext, chiar dacă ar face cel mai abominabil lucru dintre toate.
|
|||
|
|||
![]()
Cine poate atunci sa-mi spună, care ar fi fost scenariul dacă: Iuda nu-l vin dea pe Iisus, când a fost dezvăluit de Iisus că el va fi acela, Iuda ar fi cerut iertare Mântuitorului pentru gândul lui de a-l preda soldaților și dintre participanții la Cina cea de Taină, toți ar fi sărit în apărarea lui Iisus și l-ar fi ascuns/protejat cumva? În acest caz , proorocirea nu ar mai fi fost reală. Care ar fi fost următorul scenariu care s-ar fi desfășurat în continuare? Iisus nu ar mai fi fost arestat, cel puțin atunci, nu ar mai fi fost condamnat, răstignirea nu ar mai fi avut loc (sau ar fi fost un altfel de pedeapsă) si de aici nici Invierea a treia zi nu s-ar mai fi produs. Care sunt părerile dvs. în acest caz?
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar nu vad la ce ar fi folositor un astfel de efort de imaginatie aiuristic.
Nu suntem in StarTrek, gauri de vierme, calatorii in timp, etc. Apropo, asta este raspunsul tau la jertfa lui Hristos? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am făcut aici referiri SF ci doar am privit și o altă posibilitate de desfășurare a evenimentelor. În ce privește jertfa lui Hristos pentru mine este o trăire plină de emoție, dar adevărată nu citită din cărți, pentru că eu am motive suficiente să cred în El. Permanent îL simt, este cu mine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iuda este prototipul omului necredincios rapus de patimi si pacate care chiar daca sta langa Iisus Hristos tot nu vrea sa se lasa mantuit de Hristos. Din pacate si astasi in Biserica lui Hristos (ortodoxa) sunt astfel de oameni... unii merg chiar pana la suicid precum Iuda. Acesti oameni nu trebuie condamnati ci ajutati sa traiasca intru Hristos, "caci Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci s se intoarca si sa fie viu". Noi l-am rastignit pe Hristos prin pacatele noastre si noi il rastignim si il vindem de fiecare data cand pacatuim cand dam viata (adica Iisus Hristos) pe bani sau alte lucruri efemere in loc sa traim intru Adevar (Iisus Hristos). Hristos nu s-a jertfit doar pentru cei din vremea lui ci pentru toata omenirea. El nu a luat asupra Lui doar pacatele omenirii de pana atunci ci a luat asupra Sa toate pacatele tuturor oamenilor (inclusiv ale mele si alte tale celui care citesti aceste randuri, si pe cele care le-am facut si pe cere pe care le vom mai face. Hristos s-a adus pe sine o singura data ca jertfa pe Sfanta Cruce si acolo a pironit pacatele tuturor oamenilor care au fost sunt si vor fi pe acest pamant pana la sfarsit (adica a doua venire a Domnului cad ca fi drapta judecata). Asadar sa luam aminte fratilor. |
|
|||
|
|||
![]()
La Prohod,ca nu se refera la poporul iudeu din vremea lui Dumnezeu Iisus Hristos ca zice:
56. Cei ce au fost demult Din izvor adapati Si cu mana in pustie s-au saturat In mormant il pun pe Hranitorul lor Ori nu evreii care au fost hraniti cu mana in pustie si au baut apa din piatra au pus in mormant pe Dumnezeu Iisus Hristos,exprimare e metaforica. Poate e la fel si despre Iuda,nu se vorbeste despre apostolul lui Dumnezeu Iisus Hristos care a cazut in lupta cu Satana ci e vorba despre altceva.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar daca Iuda s-ar fi cait la Cina cea de Taina, Iisus tot ar fi fost prins pentru ca soldatii romani erau deja pe drum. In ceea ce priveste proorocirea, ea ar mai fi ramas valabila deoarece Iisus fusese deja vandut cand lua Cina cu apostolii. Sunt convinsa ca Iisus l-ar fi iertat pe Iuda pentru ceea ce a facut. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
E normal ca o tara sa vanda "Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice"? | hydro314 | Generalitati | 61 | 26.08.2012 09:55:28 |
Hristos a fost întâmpinat cu răutate și ispite | NECTARIE | Generalitati | 0 | 29.12.2010 14:40:21 |
Evanghelia lui Iuda | ben_gal | Iudaismul | 7 | 15.04.2010 17:43:32 |
A fost Iisus Hristos Dumnezeu? | TheBigSmoker | Generalitati | 20 | 03.01.2010 13:42:52 |
|