![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tot Mantuitorul mai spune: ,,Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică"(Matei 25:46). Citat:
Insa, ideea de Iad si de pedeapsa vesnica e folosita si cu scop pedagogic. Unde iubirea de Dumnezeu nu reuseste sa convinga e nevoie si de frica de pedeapsa. Pentru asta, cred ca Dumnezeu a permis sa existe si o viziune dura asupra Judecatii Sale: sa ne mantuie macar de frica, daca din dragoste nu vrem. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De asemenea, stim de la sfinti si din viziuni ca orice rugaciune pentru cei morti aduce o crestere a acestora, fie ca sunt in Iad sau in Rai. Din moment ce se spune sa ne rugam unii pentru altii, iar rugaciunile ii ajuta pe cei vii, e normal ca ii ajuta si pe cei ce au murit, pentru ca acestia sunt tot vii, desi nu mai au trup. Am gasit un articol: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ala-69159.html Aceste invataturi sunt in Biserica Ortodoxa. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E logic ca e si un fel de loc (repet, nu in acceptiunea pamanteasca), din moment ce sufletele sunt duse acolo, iar acolo se afla in comuniune cu alte suflete. Doar stare am intalnit pe site-uri ezoterice, dar ei au notiuni diferite despre cum e viata de dupa, cum sunt sufletele, etc. Iar dupa marea judecata primesc sufletele si trupuri. Citat:
Einstein era adeptul panteismului, la fel ca cel ce l-a influentat, Spinoza. In panteism divinitatea face parte din lumea creata, pare ca Einstein a incercat sa introduca notiuni din lumea cealalta in lumea noastra, finita (parerea mea). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Deocamdată toate experimentele și măsurătorile verifică Teoria Relativității restrânse, iar ca și caz particular legea gravitației lui Newton. Până se va găsi o dovadă contrară, această teorie are valoare de rezultat. Până la urmă nici Newton nu era ortodox, dar asta nu infirmă legea gravitației. Oricum, nu despre asta era vorba. Era doar un mod plastic de a imagina o dimensiune nouă... Poate nereușit... Last edited by luciand; 19.04.2011 at 12:51:04. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Pedeapsa pentru pacate | Florin-Ionut | Pocainta | 147 | 02.11.2013 16:06:22 |
| Pedeapsa cu moartea | marinel 07 | Intrebari utilizatori | 40 | 22.03.2011 01:45:29 |
| Pedeapsa capitala | Dia20_diana | Eutanasia | 82 | 22.01.2011 00:14:24 |
| Crima fara pedeapsa... | silverstar | Generalitati | 37 | 11.04.2009 17:09:06 |
| Pedeapsa pentru vrajitorie ! | cristiboss56 | Vrajitoria | 0 | 17.12.2008 20:55:01 |
|
|