Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2011, 17:40:31
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Este simplu, zic eu.
Misiunea legionara a presupus greseli, mai mari sau mai mici.
Nu inseamna ca toti care au fost legionari sunt vinovati.
Se intampla exact ca in cazul in care, as face parte, de exemplu dintr-o liga, iar unii membri si-ar arata intr-un mod public dispretul fata de o anumita categorie de oameni (mici de statura) si disputele ar degenera. Faptele lor nu pot sa-mi fie mie imputate, nu pot fi partasa la vinovatia lor pe simplu motiv ca suntem in aceiasi organizatie.
Cam acelasi lucru se poate spune si in cazul celor din fratie.
Vechi 22.02.2011, 18:04:27
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Este simplu, zic eu.
Nu inseamna ca toti care au fost legionari sunt vinovati.
Se intampla exact ca in cazul in care, as face parte, de exemplu dintr-o liga, iar unii membri si-ar arata intr-un mod public dispretul fata de o anumita categorie de oameni (mici de statura) si disputele ar degenera. Faptele lor nu pot sa-mi fie mie imputate, nu pot fi partasa la vinovatia lor pe simplu motiv ca suntem in aceiasi organizatie.
Cam acelasi lucru se poate spune si in cazul celor din fratie.
ai un pic de dreptate.
dar faptul ca exista un Papacioc, un Gafencu, un Anania, etc, nu absolva Legiunea de pacatele ei. sunt multe si grele.

sa inteleg ca faci parte din Noua Dreapta?
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 19:44:17
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

dianagroza
"Este simplu, zic eu.
Nu inseamna ca toti care au fost legionari sunt vinovati."

Exact asta scrisesem si eu...Nu agreez legionarii , dar nu toti au fost rai...Cat despre vina de a fi devenit legionari...a fost optiunea lor...Doar Domnul va judeca1
Reply With Quote
Vechi 24.02.2011, 16:08:50
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ai un pic de dreptate.
dar faptul ca exista un Papacioc, un Gafencu, un Anania, etc, nu absolva Legiunea de pacatele ei. sunt multe si grele.

sa inteleg ca faci parte din Noua Dreapta?
Sincera sa fiu, nu am auzit de aceasta "Dreapta", deci nu fac parte.
Am zis eu ca legiunea are justificare pentru crimele facute?
Vechi 24.02.2011, 16:26:56
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Sincera sa fiu, nu am auzit de aceasta "Dreapta", deci nu fac parte.
Am zis eu ca legiunea are justificare pentru crimele facute?
Asta incerci sa faci, sa-i reabilitezi, macar in ochii nostri.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2011, 16:29:23
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Asta incerci sa faci, sa-i reabilitezi, macar in ochii nostri.
Inseamna ca nu ai citit nimic din ce am scris! Sau ai fost total dezinteresat sa si intelegi.
Nu reabilitez pe nimeni. Iti recomand macar sa citesti un pic despre viata lui Valeriu Gafencu, la Aiud si Targu-Ocna si poate te vei lumina in privinta unora.
Unii de pe forum sunt contra evreilor, eu nu, si totusi pot fi condamnata pentru ca am cont pe acest forum??
Vechi 24.02.2011, 16:27:35
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Discutam, discutam. Sa facem o mica comparatie si sa vedem daca e condamnabil:
Am citit recent de ce fel de suferinte crancene au avut parte legionarii de la Pitesti, in lung procesul de "reeducare" instalat de Eugen Turcanu, care este faimos pentru torturile si crimele comise, un adept al comunismului, "bratul prin care se va pune in practica reeducarea."
"Torturile erau bine dozate si incetau in momentul in care detinutul era pe punctul de a muri. Ele erau variate: bataie, infometare, obligatia de a sta intr-o pozitite fixa timp de 17 ore, erau obligati sa bea urina, sa manance mizeriile din tineta unde isi faceau necesitatile, siliti sa bea apa cu multa sare si apoi lasati sa se usuce de sete, sa bajocoreasca amintirea a ceea ce era mai important pentru cel torturat, de exemplu sa faca afirmatii obscene la adresa mamei, sotiei. Studentii evlaviosi erau fortati sa se lepede de Dumnezeu. De Paste sau de Craciun, pe melodiile Prohodului sau colindelor, erau obligati sa cante ctexte cu obscenitati greu de imaginat la adresa Mantuitorului si Feciorei Maria. Sa faca procesiuni blasfemitoare, cum ar fi: sa fie "botezati" prin afundare in hardaul de fecale, sa savarseasca "liturghii" cu mizeriile din tineta si apoi sa se "impartaseasca" cu ele.
Aici a fost salasul diavolului. Cata cruzime... Unii ajunsesera sa se teama sa si gandeasca...

Satanismul reeducarii se vede din cuvintele lui Turcanu: "Daca Hristos ar fi trecut prin mainile acestea nu mai ajungea nici El pe cruce. N-ar fi inviat. N-ar mai fi fost crestinism, aceasta mare minciuna si toata lumea ar fi trait linistita. Eu sunt Turcanu, primul si ultimul. Nu s-a nascut un altul care sa-mi ia locul. Pe mine nu ma poate minti nimeni asa cum va mint prostii pe voi. Eu sunt adevarata evanghelie. Eu o scriu acum. Am pe ce sa o scriu: pe starvurile voastre."
Vechi 24.02.2011, 16:31:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pacatele impotriva fostilor legionari nu scuza pacatele Legiunii.

In momentul in care ridici crima politica la nivel de valoare crestina, nu poti sa te mai miri ca diavolului i se da putere asupra ta..
Reply With Quote
Vechi 24.02.2011, 16:34:40
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pacatele impotriva fostilor legionari nu scuza pacatele Legiunii.

In momentul in care ridici crima politica la nivel de valoare crestina, nu poti sa te mai miri ca diavolului i se da putere asupra ta..
Normal ca nu. Arat si "cealalta pata de pe obrazul istoriei noastre", facute in numele IDIOLOGIEI COMUNISTE.
Cu dvs. nu ajuns la nici o intelegere. Improscati cu niste afirmatii fara nici un temei.
Daca eu cred in sfintenia lui Valeriu Gafencu, care este problema dvs.?
Vechi 24.02.2011, 17:53:10
dianagroza's Avatar
Senior Member

Implicit

Vorbind de principiile crestine intocmite de VALERIU GAFENCU, Ianolide spune: "Principiile lui Valeriu Gafencu au numai unele asemanari cu doctrina lui Corneliu Zelea Codreanu si cu scrierile celorlalti conducatori legionari. Legionarul, Valeriu Gafencu, a ajuns la concluzia ca Codreanu, in doctrina sa, s-a abatut de la adevaratul crestinism, subordonandu-l ideii nationaliste si politice. Legionarul Vasile Gafencu in principiile sale se fixeaza pe un plan spiritual cuprinzand in sine toate neamurile."

"Legionarismul era doar un pretext, adversitatea comunistilor fata de legionari nefiind in fond decat ura diavolului fata de slujitorii lui Dumnezeu" (monahul Moise)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42