![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ar fi bine sa cititi "Intoarcerea la Hristos", de Ioan Ianolide. Acolo, autorul scrie printre altele asa:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...6&postcount=47 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=48
|
|||
|
|||
![]()
Chit ca nu agreez legionarii...nu pot sa nu recunosc o chestiune evidenta..Si anume ca si intre ei au fost fel si fel de indivizi...Peste tot exista exceptii, chit ca asta cum zic inteleptii confirma regula....
|
|
|||
|
|||
![]()
Legionarismul, ca și nazismul, este fundamental bolnav, este un cult narcisist al propriei identități etnice combinat cu misticism religios formal.
A dori binele țării este una dar a face un cult din propria valoare (imaginară în cazul românilor) este patologic. De aceea și Eminescu a fost un om bolnav.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar una e sa amintesti cu obiectivitate, de exemplu, ca pr. Arsenie Papacioc a fost arestat de comunisti datorita apartenentei la miscarea legionara, si alta este sa incerci sa impui ca ML sa se ridice la acelasi nivel de respect de care se bucura pr Arsenie, tot ca exemplu. Sau una este sa spui ca IPS Bartolomeu (fost membru al Fratiei de Cruce) "mi-a fost dat să văd și reversul medaliei, adică fața neștiută a Gărzii de Fier", dupa care a renuntat, si alta este ca acum dupa zeci de ani, sa-ti petreci ziua de nastere ascultand imnuri legionare. Poate si regimul nazist a avut Oameni. Schindler era membru al partidului nazist. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate...din pacate...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cartea este considerata testamentul celor care au rabdat si care au murit in temnitele de la Pitesti, Gherla, Aiud samd. Cand am citit-o eram intr-o perioada de apostazie si a fost ca o palma de desteptare pe care am primit-o peste obraz, palma data de Sfintii necunoscuti ai neamului nostru - care au scris cartea si despre care s-a scris in ea. Desi are vreo 550 de pagini, am citit-o foarte repede, ceea ce nu-mi sta in obicei. Daca stii cum e Jurnalul Fericirii, cam asta este si stilul cartii de fata, numai ca e de o calitate mult mai buna. Iti da impresia ca face parte din Sfanta Traditie ortodoxa.
De ce am pus un fragment la topicul de fata? Pentru ca autorul dedica un capitol intreg problemei antisemitismului si pentru ca in carte se vorbeste des si despre fenomentul legionar, mai ales ca a fost scrisa cu aproximativ jumatate de secol in urma.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Practic demonstreaza antisemitismul legionarilor. Autorul nici nu incearca sa ascunda aceasta atitudine. El practic incearca sa justifice de ce este antisemit. |
|
||||
|
||||
![]()
Este simplu, zic eu.
Misiunea legionara a presupus greseli, mai mari sau mai mici. Nu inseamna ca toti care au fost legionari sunt vinovati. Se intampla exact ca in cazul in care, as face parte, de exemplu dintr-o liga, iar unii membri si-ar arata intr-un mod public dispretul fata de o anumita categorie de oameni (mici de statura) si disputele ar degenera. Faptele lor nu pot sa-mi fie mie imputate, nu pot fi partasa la vinovatia lor pe simplu motiv ca suntem in aceiasi organizatie. Cam acelasi lucru se poate spune si in cazul celor din fratie.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|