![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
,,D.zeu , Preamilostivul , prin credinta ortodoxa, faptele bune si darul Sau , lucreaza mintuirea sufletelor crestinilor ortodocsi . Credinta ortodoxa este aceea pe care o tine Una Sfinta , Soborniceasca si apostoleasca Biserica a Rasaritului , iar fara ea, , adica fara credinta ortodoxa, niciodata si nicidecum nu este cu putinta nimanui a se mintui . Credinta ortodoxa fara fapte bune moarta este , precum si faptele cele bune fara credinta ortodoxa sunt moarte. Iar cel ce vrea sa se mintuie , trebuie sa uneasca in totdeauna credinta ortodoxa cu faptele cele bune dar si sa aibe fapte bune intru credinta ortodoxa " . Sfintul Paisie Velicikovski, ,,Cuvinte si scrisori duhovnicesti" vol. I; 1998. Ceea ce am facut eu acum este de a raspunde unui moft, unui lucru care de la sine inteles este sau daca vei consulta ,,Catehismul ortodox". Toti crestinii ortodocsi stiu acest raspuns , eu am raspuns celor straini de invatatura ortodoxa . Pt. acestia pina in veac v-a fi nevoie sa le raspundem si sa-i invatam !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf. šPaisie nu zice aici de copiii avortati. Zice de oameni maturi (ca numai ei pot avea fapte) Ai citit cartea sfantului Grigore de Nyssa despre pruncii morti inainte de vreme?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce este intrebarea aceasta absurda ? Pai ce suntem tolomaci ? Trebuie sa vina cineva sa ne bage litera cu litera cuvintul in minte si sa ne inverte ce sa intelegem dintro propozitie ? Singuri nu mai suntem in stare sa intelegem un text la simpla citire ? Cred ca sunteti pusi pe glume proaste si la acestea nu raspund ! Ca sa fim doctori sau profesori sau ingineri sau psihologi, mama ce ne mai pricepem , dar sa intelegem ceea ce citim nu mai suntem in stare ? Credeti cumva ca sfintul Paisie Velicikovski nu a auzit si nu a studiat pe sfintul Grigorie de Nyssa? Sau aveti parerea ca ortodoxia este dihotomizata dupa cine stie ce criterii ? Cred ca glumiti ! Desi voi nu glumiti, voi faceti cu buna stinta ceea ce faceti . Si nu de acum ci o faceti persuasiv si inca de la inceput ! Numai tie ti se pare cum ca m-as eschiva eu in vreun fel ! Eu am postat clar ceea ce m-ai intrebat ! Nu-ti convine , am mai spus , sa scrieti voi o carte despre cum vedeti voi mintuirea soferilor de autobuz, a avortonilor , a mamelor opritoare de a da nastere pruncilor , a sclavilor hawaieni cu a sa practica woodu, despre budisti, scientologi , new-age-isti , s.a.m.d. si acea invatatura sa va lege pe voi , atita timp cit veti voi voi insiva . Textele si invatatura ortodoxa este clara , nu are echivoc de nici un fel si nu necesita sa fie talmacite , asta s-a intimplat de mult deja ! NB : ti-am boldit in text exact de ceea ce aveai nevoie ca sa pricepi , de ce te faci ca nu intelegi ? Explicatia cu faptele este una suplimentara , alaturi de credinta ortodoxa; este un bonus , ca sa spun asa, dat pe linga aprecierea credintei . De ce iti este asa de greu ca sa pricepi ? Ma surprinde greutatea cu care te descurci pe un tex ce contine idei principale clare amestecate insa cu idei secundare ! As vrea sa-ti pun o intrebare tare delicata, care la un moment dat te-ar putea viza pe tine . Pe mine nu ma intereseaza strict persoana ta dar vazindu-te cum marturisesti ortodoxia mi-a aparut in minte aceasta intrebare ? Daca acrezi ca poti suporta o intrebare tare delicata , intima chiar, te rog sa-mi spui ca sa te chestionez !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 22.02.2011 at 21:06:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles, Zaharia.
Dumnezeul milei, al dragostei, care adopteaza natura umana, care moare pe cruce pentru om, care se sfasie de dragul umanitatii, care a zis 'Dumnezeu nu voieste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie bun, acest Dumnezeu, dupa tine, creaza cel putin de trei ori mai multri oameni decat se nasc vreodata (tu ca medic stii ca multi zigoti se pierd chiar inainte de niodare, fara ca femeia sa isi dea seama) pe care ii destineaza din start IADULUI? adica nefericirii vesnice, departarii absolute de EL. Poti sa scrii cate pagini vrei si sa-mi dai cate citate vrei din cati parinti vrei, asta miroase a predestinare protestanta. Eu in tr-un astfel de Dumnezeu NU CRED si nici nu am de gand. Credem fiecare in alt Dumnezeu - adica, avem religii diferite, tu si cu mine. Nu ai raspuns: ai ictit acea carte a sfantului Grigore de Nyssa? Eu nu am intrebat daca a citit-o sf. Paisie. El acolo nu isi punea problema, macar, daca acesti copii ajung la Dumnezue, ci de ce Dumnezeu ii creaza daca nu sunt sortiti sa traiasca.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu ne este necesar sa stim de ce celulele umane se divid asa cum se divid si nu altfel . Nu avem nevoie de asemenea cunostinte in momentul de fata . Nu stim, de asemenea, ce s-ar fi intimplat daca Adam si Eva nu ar fi mincat din pomul cunoasterii in sensul de cum s-ar fi perpetuat specia umana . Adica precis, in ce mod s-ar fi inmultit oamenii . Nu stim f. multe lucruri, in special despre cele care nu impieteaza asupra traiului duhovnicesc si a mintuirii . Inca unul din lucrurile pe care nu le stim este , de asemenea , ce se intimpla cu copii avortati spontan (desi o asemenea mama , conform canoanelor , nu se impartaseste 1 an de zile ) sau cu zigotii care nu se nideaza in mucioasa uterina in mod spontan si natural, adica de la D.zeu. Stim ca acesti zigoti reprezinta finte deoarece au viata in sine (prorocul Eremia il slavea pe D.zeu zicind : ,,Tu cel ce pui duhul omului intru zamislire") dar nu stim ce se intimpla cu ei , unde merg , unde ajung , de ce procedeaza D.zeu in felul acesta ? Stim insa ce se intimpla si unde ajung avortonii care ajung in starea de avortoni sau de zigot impiedicat sa se implanteze in uter de catre insasi mama sa, adica prin vointa umana si nu divina . Dar este posibil ca numai prin rugaciunea unor sfinti sau puteri ceresti nebanuite de noi ca ei sa ajunga pina la urma in rai, precum paginul imparat Nerva Traian, dar asta dupa judecata generala a omenirii cind prin judecarea pacatelor proprii se va arata si rasfringerea negativa asupra altora nevinovati .Dar asta se va intimpla doar la ceasul la care v-a voi D.zeu si nu oricind . De aceea a si interzis Hristos sfintului Grigorie , papa de Roma ca sa se mai roage el , si prin pilda lui si altora, pt altii care nu fac parte din biserica ortodoxa . Realitatea lucrurilor si invataturile parintilor bisericii si a scripturii sunt f. clare numai ca trebuiesc intelese cu sufletul si nu neaparat rational , aritmetic. ! Nu toate intrebarile din lumea aceasta au si raspunsuri adevarate deoarece D.zeu desvaluie omului in mod treptat adevarurile si doar cele necesare pt. mintuire . Stim insa de la El, ca orisicare om care nu respecta tot ce ne-a poruncit el , incepind cu botezul(intrarea in biserica ortodoxa) si sfirsind cu ultima porunca transmisa direct sau prin sfinti sau prin sfintii de la sfintele sinoade , nu se vor mintui . Nu este vorba despre nici o teorie a predestinarii in ortodocsie deoarece nimeni nu garanteaza ortodocsilor ca toti care fac parte din aceasta biserica se vor mintui, dar este garantat ca pt. a avea sansa mintuirii trebuie sa faci parte din biserica ortodoxa . Dar daca nu faci parte din ea atunci nici macar nu mai ai conditia minima si obligatorie de a purcede la mintuire ! Faptul ca imi spui ca eu sustin o teorie a predestinarii in ortodocsie imi arata ca habar nu ai in mod absolut precis cum suna teoria predestinarii si ce implicatii are asupra sustinatorilor . Intentiile tale, desi delicate, cu grija , cu menajamente, nu desvaluiesc decit ecumenismul putrid care nu-ti da pace ! Un om de stiinta sau citit sau instruit sau cum vrei sa-l consideri nu da dovada de inalta cultura si credinta cind promoveaza ecumenismul ci credinta dreapta. Ia sa iei spre studiu comportamentul, atitudinea si marturisirea savantului arhicunoscut si numit Sf. Vasile cel Mare ! Studiindu-l cu inima vei descoperii valorile ortodocsiei pe care le-ai pierdut pe drum si vei avea un model de maestru desavirsit ! In felul acesta te vei lamuri ! Desigur , doar daca voiesti si iubesti ortodocsia !!!!! Cosimt la ceea ce afirmi : noi doi nu avem aceiasi credinta desi eu sigur fac parte din biserica ortodoxa !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 23.02.2011 at 12:04:17. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Conditia botezului este accesul in Imparatia lui Dumnezeu. Aici nu zice nimic despre mantuire. Talharul de-a dreapta era botezat? Zice undeva ca Zaheu era botezat impreuna cu cei din familia lui cand Hristos i-a confirmat ca "astazi s-a facut mantuire casei acesteia"? Pentru ce oare dupa Judecata va fi un Cer nou si un Pamant nou? Oare acest Pamant nou va fi un fel de muzeu pe care-l vor vizita cei din Ceruri sau va fi locuit de catre cei blanzi? Cine sunt deci cei care vor locui pamantul? Citat:
Se vede ca tu nu intelegi ce inseamna chipul divin imprimat in orice om nascut sau nenascut pe pamantul asta. Nu intelegi ce inseamna liberul arbitru, vointa proprie, adica LIBERTATEA cu care suntem noi inzestrati PENTRU TOTDEAUNA. Noi, ingerii buni si ingerii rai deopotriva. Or, asta este baza teologiei ortodoxe si imi pare rau ca sunt absolventi de seminar si de facultate de profil care au sarit peste aceste lucruri fundamentale care tin de propria religie studiata in scoala.
|
|||
|
|||
![]()
Din viata Sf. Fanurie, in momentul in care trecea prin chinuri cumplite(cele ale muceniciei), multi dintre cei prezenti au vrut sa fie botezati, insa Sf. Fanurie a spus ca i-ar boteza, dar nu are apa. Insa, dintr-odata a inceput ploaia, dar ploua doar pe cei care doreau sa fie botezati, si asa au fost botezati!
Cat despre cei care nu au ajuns sa cunoasca ortodoxia, cine suntem noi, ca sa le-o aratam???? Oare astea nu sunt lucruri stiute numai de Tatal??? Si apostolii, au plecat in diferite colturi ale lumii, unde a fost voia Tatalui, nu a lor!!!!!! Cat despre liberul arbitru, el nu exista. Zice asa in Psalmul 142:'' Învată-mă să fac voia Ta, că Tu esti Dumnezeul meu.'' Asta suna a ascultare. Si Lucifer a vrut libertate! Nu va inteleg de ce va tot plac polemicile! Zaharia, in fata a noastra a tuturor a studiat teologia, si este misionar ortodox, adica hirotesit, chiar de Mitropolit! Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Oare ce vrea Domnul Iisus sa spuna aici:
Ioan 6, 39: Și aceasta este voia Celui ce M-a trimis, ca din toți pe care Mi i-a dat Mie să nu pierd nici unul, ci să-i înviez pe ei în ziua cea de apoi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
9. Mergeți deci la răspântiile drumurilor și pe câți veți găsi, chemați-i la nuntă. 10. Și ieșind slugile acelea la drumuri, au adunat pe toți câți i-au găsit, și răi și buni, și s-a umplut casa nunții cu oaspeți. 11. Iar intrând împăratul ca să privească pe oaspeți, a văzut acolo un om care nu era îmbrăcat în haină de nuntă, 12. Și i-a zis: Prietene, cum ai intrat aici fără haină de nuntă? El însă a tăcut. 13. Atunci împăratul a zis slugilor: Legați-l de picioare și de mâini și aruncați-l în întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților. 14. Căci mulți sunt chemați, dar puțini aleși. (Matei 22) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa se intimpla cind Fany , si si altii precum ea, iau din scriptura doar ce le convine lor ! Ei au facut exercitiul frumosului , al bunului legat de Mintuitor, au acutizat cest lucru, l-au preamarit pe Hristos ca iubitor de oameni , l-au exagerat in aceasta iubire , l-au innobilat mult mai mult decit el insusi s-a aratat ca iubitor de oameni dar AU IGNORAT cu buna stinta cealalta latura a Lui, de DREPT JUDECATOR , definita chiar de el insusi atit de clar si de profund incit nu exista echivoc . Eu unul , de exemplu, am precizat de nenumarate ori ca oricit l-am exagera de mult pe Hristos in dragostea sa stim f. bine ca el este DEOPOTRIVA si drept judecator si ca el insusi pe creaturile sale , pe care le iubeste extrem de mult, nu le obliga sa intre in rai si nici nu harazeste apriori raiul absolut neconditionat . Atit din cauza ca nu vor ei sa intre sau din cauza ca nu sunt lasati de altii , cum este exemplul unor prunci .Spune clar Hristos ca raiul se ia/cistiga cu multa sila de catre oricine , dar absolut oricine . Inafara de aceasta cvasiapocatastaza de care se tine cu dintii pt. nu stiu care motiv (Hristos tot ca el face , precum este scris in evanghelii) se greseste crass in continuare eludind unele cuvinte ale Mintuitorului . Ma repet a nu stiu cita oara : eu am postat de fiecare data argumente pt. ceea ce am sustinut dar bine inteles ca coreligionarii in travesti au o respingere vehementa in a voi sa revada cuvintele Mintuitorului si tilcuirea parintilor, ceva de speriat . Abia acum poate vor descoperii cu adevarat,recitind cu inima versetele propuse, ca pina acum au pierdut timpul, ca indiferent daca sunt prunci (si asta am mai scris-o) sau copii mai marisori sau adolescenti sau adulti sau oameni la senectute sau... nu toti cei care vor fi chemati(la viata) vor fi si alesi(pt. mintuire) . Este o mare , mare diferenta spusa chiar de Hristos ! Pt. ce sustine sora Fany cvasiapocatastaza voalata ? Cind ajungem la asemenea subiecte care va arata defapt credinta , sau mai bine zis va tradeaza ca nefiind ortodocsi adevarati , deodata deveniti malitioase, suparate , rascolitoare de te miri ce carti sau propozitii aruncate aiurea prin carti ale lapsilor in travesti, va necajiti si cautati repede sa faceti fronturi comune cu oricine s-ar gasi ad-hoc, cereti sa vi se dea baze neaparat scripturistice la inventiile voastre, s.a.m.d. Numai sa spuneti ca voi nu marturisiti adevarata ortodocsie nu voiti sa spuneti. Numai sa spuneti ca voua nu va place ortodocsia pura si ca defapt luptati impotriva ei , nu vreti sa marturisiti ! Sau poate ca va puneti iarasi intrebarea prosteasca cum ca cine sunt eu sa judec toate acestea ? Punerea unei asemnea intrebari in acest context nu ar face decit sa va aratati cum va dati cu propria firma peste ochi ! Deoarece asa face orice nemarturisitor corect cind nu mai are ce spune si vrea sa scape basma curata ! Desigur, puteti fi voi tot ceea ce va doriti deoarece nu are nimeni treba cu voi dar sa va fie clar ca va va fi f. greu ca in momentul in care sunteti precum zmeura voi sa strigati in gura mare cum ca sunteti pepeni iar noi sa va si credem ! Este o situatie si o stare sau un capat de drum la care ati muncit staruitor ca sa se ajunga aici , iar daca veti cauta , precum de obicei, vinovati de serviciu sa incepeti prin a va uita in propria constiinta sau ograda lasind deoparte ,,cine esti tu ? " sau ,,de ce ma judeci tu ?" sau ,,cu ce drept spui tu asta ? " deoarece stratageme asemenatoare s-au fumat de mult !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 01.03.2011 at 10:58:45. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|