Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2011, 16:06:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Sau...
PUNEM MANA SI CITIM , lasand cleveteala si neseriozitatea necuratului , celui viclean . PUNCT ! .
Vechi 18.02.2011, 16:25:24
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
PUNEM MANA SI CITIM , lasand cleveteala si neseriozitatea necuratului , celui viclean . PUNCT ! .
Un link ceva?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 16:32:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Thumbs down

Citat:
Un link ceva?
Cu toate ca am spus Punct , m-ai ispitit , dar te iert , si-ti raspund :Nu cu link-uri iti vei hrani sufletul , si nici Iisus nu te va intreba cate link-uri ai accesat in viata ta , caci trandavia iata unde ne aduce ! ! ! . . . Sfanta Scriptura . . . Cartile Sfintilor Parinti ? . . . Mofturi . . . mofturi . . . lucruri demodate . . . ! ! !
Vechi 18.02.2011, 16:34:18
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Sa presupunem [cum se zicea in clasele primare, prin absurd] ca toti oamenii care au trait dupa intemeierea Bisericii au auzit de Hristos. Dar nu oricum, ci prin prezenta Bisericii Ortodoxe in spatiul lor, pentru ca Taina Botezului nu e valabila daca e facuta de un eterodox crestin sau necrestin.

Cum ramane cu acei copii care mor inainte de vreme si nu au avut parte de nasterea din nou, din apa si din Duh Sfant? Au ei posibilitatea de a se mantui?

Pentru ca Hristos, Cel ce este Adevarul, ne spune atat de limpede:

"Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu."
Frate, nu inventez eu mintuirea sau nu o retrag eu celor care nu au fost botezati valid . Indiferent de motivul care sta la baza neefectuarii botezului valid aceasta atrage nefacerea parte din biserica orotdoxa si implicit pierderea sansei de mintuire . O spune clar Mintuitorul si toti dogmatistii ortodocsi !
A fost un aiurit in istoria bisericii ortodoxe , pe nume Origen, care in nebunia lui a emis teoria apocatastazei prin care socotea ca Hristos este atit de prost si ca isi incalca propriile porunci incit la urma urmei nu v-a ramine nimeni nemintuit, inclusiv dracii vor fi primiti in rai !
Aoleu ce nebunie !
Si matale voiesti sa spui tot asa, ca pina la urma urmei si copii nebotezati se vor mintui prin abdicarea Mintuitorului de la propriile porunci ? Sau care este sensusl intrebarrii pe care o pui ? Habarnista si tendentioasa , din punctul meu de vedere ! Daca nu are botez valid nici nu mai are sens sa intrebi de mintuire , indiferent daca este avorton, copil, prunc, adolescent sau adult si indiferent din ce cauza nu s-a savirsit acesta ! Ori pina acum nu stiai dintr-astea ?
Vechi 18.02.2011, 16:42:22
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Daca nu are botez valid nici nu mai are sens sa intrebi de mintuire , indiferent daca este avorton, copil, prunc, adolescent sau adult si indiferent din ce cauza nu s-a savirsit acesta ! Ori pina acum nu stiai dintr-astea ?
Pana si parintele Cleopa spune ca este o taina si ca Biserica nu spune despre acesti copii; sau ca vor fi in rai, dar 'intr-o camara inferioara'. A postat cineva parca mai sus asta, sau pe alt fir (cred ca pe cel despre purgatoriu)
Dar dl. Zaharia stie mai bine: vor arde toti in talpa iadului/
:-(
Vechi 18.02.2011, 16:59:34
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

[quote=Florin-Ionut;339213]Asa sustine Biserica Ortodoxa? Sau...

Intrebarea ta era in legatura cu botezul - este recunoscut doar daca este facut in numele Sfintei Treimi?

"Dreptul de a savarsi Botezul il are numai episcopul sau preotul. In lipsa de preot poate boteza si calugarul simplu sau diaconul, iar la vreme de mare nevoie, daca pruncul e pe moarte, il poate boteza orice crestin, barbat sau femeie si chiar tatal pruncului. Cum? - Afundand pruncul de trei ori in apa curata si rostind formula sfanta a Botezului: "Boteaza-se robul (roaba) lui Dumnezeu (numele) in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin" (Can. 44-45 al Sf. Nichifor Marturisitorul si Marturisirea Ortodoxa, partea I, Raspuns la intreb. 103, trad. cit. p. 93)".

Mai multe informatii gasesti aici:
http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/invatatura-credinta-ortodoxa/taina-botezului-80561.html
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 17:13:32
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Hm, ne dam la disctii dogmatice !
Pai intii sa va intreb despre care copii spunea parintele Cleopa ca se vor semimintui ? Si apoi credeti ca Batrinul a fost catolic sau pseudocatolic ? Nu am auzit pe batrinul Cleopa sa spuna ca in rai ar fi mai multe zone, camere sau budoare. Ca sunt locuri de importanta diferita stiu, ne-o spune Mintuitorul (,,in casa tatalui meu multe locuri sunt), dar altceva nu !

Daca voi ajungeti sa spuneti ca si alt botez decit cel ortodx este valid,nu faceti decit sa tagaduiti pe Hristos ! Cum ? Simplu ! Cine il mai marturiseste pe Hristos exact asa cum este el ? Nimeni ! Dar Hristos ne spune :,,...cel ce se rusineaza de mine, sa ma marturiseasca inaintea oamenilor si eu ma voi rusina de el sa-l marturisesc inaintea Tatalui "

Dar in sfirsit , aceste discutii interminabile de aproape 2 ani de zile , despre cine este si ce vrea sa fie Hristos imi aduc aminte de o intimplare f. asemanatoare petrecuta cu citiva ani in urma. atunci purtam discutii in contradictoriu cu citiva iehovisti despre marturisirea lor . Si a durat cam o jumatate de an si nu ieseam la nici un rezultata , in sensul ca ei erau nestramutati in prostiile lor . Si atunci nu stiu cum am marturisit duhovnicului intimplarea aceasta . El mi-a spus clar : le-ai spus o data invatatura dreapta? Le-ai spus-o si a doua oara ? Si ei tot la ale lor au ramas ? Ei, atunci gata ! Opreste-te ca discutia aceasta nu mai este de la D.zeu ! Cine este vesnicul tagaduitor si neascultator chiar cu cartea in fata,cine este vesnicul usurpator si rasvratit ? Nu este clar ?
Eu nu am ascultat din prima si m-am dat citit si cu maniere chipurile sa nu ii deranjez ca nefiind politicos, dar ei nici habar nu aveau de menajamentele mele pina intro buna zi in care mi s-a parut clar ca ceea ce fac ei nu este de la D.zeu . De atunci am intrerupt discutia cu ei desi mi-a fost mai greu,. Erau neostoiti sa ma convinga cum ca adevarata marturisire este la ei . Le-am spus : dupa ce ca marturisiti numai prostii si filosofii omenesti, interpretati strict literal evanghelia si sunteti de neclintit in prostiile voastre voiti inca pe deasupra sa ma schimbati si pe mine ? asta nu se v-a intimpla !
Eu nu stau sa pierd timpul atunci cind situatia este evidenta .
Si aici , de fata, aceasta este ultima adaugare la acest subiect. Faca fiecare ce o vrea !

NB : care este rostul la ce ai postat mai sus frate Florin -I

Last edited by zaharia_2009; 18.02.2011 at 17:20:32.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 17:13:44
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Frate, nu inventez eu mintuirea sau nu o retrag eu celor care nu au fost botezati valid . Indiferent de motivul care sta la baza neefectuarii botezului valid aceasta atrage nefacerea parte din biserica orotdoxa si implicit pierderea sansei de mintuire . O spune clar Mintuitorul si toti dogmatistii ortodocsi !
A fost un aiurit in istoria bisericii ortodoxe , pe nume Origen, care in nebunia lui a emis teoria apocatastazei prin care socotea ca Hristos este atit de prost si ca isi incalca propriile porunci incit la urma urmei nu v-a ramine nimeni nemintuit, inclusiv dracii vor fi primiti in rai !
Aoleu ce nebunie !
Si matale voiesti sa spui tot asa, ca pina la urma urmei si copii nebotezati se vor mintui prin abdicarea Mintuitorului de la propriile porunci ? Sau care este sensusl intrebarrii pe care o pui ? Habarnista si tendentioasa , din punctul meu de vedere ! Daca nu are botez valid nici nu mai are sens sa intrebi de mintuire , indiferent daca este avorton, copil, prunc, adolescent sau adult si indiferent din ce cauza nu s-a savirsit acesta ! Ori pina acum nu stiai dintr-astea ?
Nu sunt nici eu de acord cu apocatastaza, pentru ca ar contrazice libertatea omului care e unul din atributele chipului divin din om.

De asemenea, nu sunt de acord ca toti ci nebotezati nu au sansa mantuirii. Ca nu vor ajunge in Imparatia Cerurilor este adevarat pentru ca Insusi Hristos subliniaza acest adevar, insa pe langa Imparatia Cerurilor (accesibila numai celor botezati si desavarsiti) mai exista si Raiul (in care a ajuns talharul de-a dreapta, nebotezat si nedesavarsit), si Pamantul cel nou de dupa Apocalipsa. Daca un prunc ar fi predestinat la despartirea vesnica de Dumnezeu fara sa aiba el vreo vina directa, acest fapt ar contrazice iarasi liberul sau arbitru care il caracterizeaza ca fiind o creatie dupa Chipul Creatorului. Daca o religie sustine ca un singur om, indiferent care este el, cand si unde a trait, este predestinat la Iad, atunci acea religie nu este buna. De aceea am ales Ortodoxia.

Voi merge sa intreb cativa preoti sa vad ce imi raspund la problema asta si va voi posta ceea ce voi afla.

Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 17:27:34
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu sunt nici eu de acord cu apocatastaza, pentru ca ar contrazice libertatea omului care e unul din atributele chipului divin din om.

De asemenea, nu sunt de acord ca toti ci nebotezati nu au sansa mantuirii. Ca nu vor ajunge in Imparatia Cerurilor este adevarat pentru ca Insusi Hristos subliniaza acest adevar, insa pe langa Imparatia Cerurilor (accesibila numai celor botezati si desavarsiti) mai exista si Raiul (in care a ajuns talharul de-a dreapta, nebotezat si nedesavarsit), si Pamantul cel nou de dupa Apocalipsa. Daca un prunc ar fi predestinat la despartirea vesnica de Dumnezeu fara sa aiba el vreo vina directa, acest fapt ar contrazice iarasi liberul sau arbitru care il caracterizeaza ca fiind o creatie dupa Chipul Creatorului. Daca o religie sustine ca un singur om, indiferent care este el, cand si unde a trait, este predestinat la Iad, atunci acea religie nu este buna. De aceea am ales Ortodoxia.

Voi merge sa intreb cativa preoti sa vad ce imi raspund la problema asta si va voi posta ceea ce voi afla.
Frate, esti sigur, sigur ca cunosti definitia liberatii ? Libertatea absoluta este Haos . Spune-mi pina in prezent de cite ori ti-ai manifestat libertatea absoluta ? Sau spune-mi un caz de vietate sau obiect neinsufletit care este total liber , independent , de vointa lui D.zeu . Tu nu vezi ca in universul lui D.zeu incepind de la materia neinsufletita si pina la forma desavirsita a acreatiei sale , omul, totul, totul se supune legilor divine . Tu ce libertate cauti ? Haosul ?

Last edited by zaharia_2009; 18.02.2011 at 17:32:43.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 17:54:30
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Frate, esti sigur, sigur ca cunosti definitia liberatii ? Libertatea absoluta este Haos . Spune-mi pina in prezent de cite ori ti-ai manifestat libertatea absoluta ? Sau spune-mi un caz de vietate sau obiect neinsufletit care este total liber , independent , de vointa lui D.zeu . Tu nu vezi ca in universul lui D.zeu incepind de la materia neinsufletita si pina la forma desavirsita a acreatiei sale , omul, totul, totul se supune legilor divine . Tu ce libertate cauti ? Haosul ?
Daca suntem nascuti cu anumite limitari, nu inseamna ca nu suntem liberi. Ma refer in particular la libertatea de a prefera sa fim mai langa Dumnezeu sau mai departe de El.

Este evident ca exista fiinte care nu vor sa se supuna legilor divine, drept pentru care li s-a creat o lume proprie, "intunecata", unde sa-si manifeste libertatea.

Sa nu facem filosofie pe tema libertatii absolute; pe mine ma intereseaza numai cazul in care cineva ar fi predestinat sa nu poata niciodata sa se inalte spre Dumnezeu, din varii motive.

Deci: sunt copiii sau oamenii nebotezati predestinati la Iad?

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42