![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Desi eu nu as numi lax felul meu de ortodoxie. Iar pe al tau nu pot, adesea, sa nu il compar cu iudaismul: respectarea literei in primul rand. Si, ca sa nu fie cu suparare, eu am inteles de mult ca tu nu intentionezi, cel putin, sa ataci persoanele, ci doctrina lor; insa totusi, cred ca ar trebui sa iti pui intrebarea de ce esti inteles gresit atat de des. Poate totusi modul tau de a apara ortodoxia cu arma in mana se imbraca intr-un stil destul de agresiv, care poate jigni pe oricine nu a ajuns inca la nivelul patristic de 'a ii fi ocara tot una cu lauda'. Pentru mine, nivelul de discuitie ideal, la care as vrea ult sa ajung (si stiu ca nu ajung de loc) este cel descris de p. Steinhardt intr=un textulet pe care l-am gasit si l-am postat mai demult pe alt fir. Ar trebui ca atunci cand zafirmam un lucru pe care il consdieram bun si adevarat sa o facem cam asa (mai ales ceea ce am subliniat este relevant aici): Citat:
De acceea, cred cca ar trebui amandoi sa ne revizuilm stilul si de fiecare data cand scriem sa ne gandim: scriu impins de duhul dragostei? Nu e nici un pic de mandrie si triumf,sau dispret in vorbele mele? Asta nu are nimic de a face cu politetea exterioara, diplomatia sau mai stiu eu ce, ci pur si simplu cu dragostea fata de aproapele si respectul fata de orice fiinta umana.
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| "Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
| Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
| Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|
|