Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2011, 18:10:33
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Ai citit asta?

- vezi textul bold.
mai bine ai da un raspuns direct.. ce este binele?care este standardul binelui?

În prealabil postat de Danut7
Nu cred ca Dumnezeu atottiitorul avea nevoie de teste...

Citat:
Inseamna ca nu crezi nici in liberul arbitru ci crezi in predestinare.
ce legatura are ce am zis eu cu ce zici tu?nu cred ca liberul arbitru consta intr-un test..cred ca ar fi existat libertatea de a alege si fara testul acela si orice test.practic prin testul acela Dumnezeu ii pune in fata omului in mod direct cealalta optiune.

Citat:
Asta nu avem de unde sa stim si nu ne-ar folosi sa stim asta. Inapoi in timp nu ne mai putem intoarce sa reluam scena. Daca este sa speculam doar sa ne aflam in treaba... cred ca da - Testul ascultarii ramanea valabil atat timp cat liberul arbitru este valabil.
in cazul asta ar fi fost inevitabil ca omul in cele din urma sa nu manance din pomul cunostiintei, fie din curiozitate, fie din plictiseala.atunci ar insemna ca Dumnezeu a pus pomul acela acolo pentru caderea omului.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 23:58:01
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Ziceam ca primii oameni decid sa guste din pomul cunostintei binelui si raului pentru a fi ca Dumnezeu. Au fost convinsi de diavol ca Dumnezeu nu doreste ca ei sa-L egaleze. Deci n-au mai vazut in El un apropiat, n-au mai avut incredere in cuvintele Sale, ci L-au banuit de rea intentie, de minciuna:

Sarpele a zis către femeie: "Nu, nu veți muri! Dar Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul".

De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el.

S-a produs asftel o ruptura, au stricat relatia lor cu Dumnezeu, s-au indepartat de El. Si acesta-i pacatul - degradarea legaturii cu divinitatea.

Gustarea din roadele pomului i-a produs omului o bucurie (rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere). Nu l-a mai atras bucuria oferita de Dumnezeu, prin pastrarea legaturii cu El, prin ascultarea Cuvintelor Sale, ci bucuria trecatoare, patimasa, prilejuita de satisfacerea poftei.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 08:37:43
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
mai bine ai da un raspuns direct.. ce este binele?care este standardul binelui?
Daca pentru tine, vietuirea impreuna cu Dumnezeu ti se pare ca nu este binele absolut... nu mai am alte explicatii.

Citat:
ce legatura are ce am zis eu cu ce zici tu?nu cred ca liberul arbitru consta intr-un test..cred ca ar fi existat libertatea de a alege si fara testul acela si orice test.practic prin testul acela Dumnezeu ii pune in fata omului in mod direct cealalta optiune.
Libertatea de a alege a existat si va exista, dar ea putea/poate oricand sa fie intrebuintata gresit. Stim ca oricarui angajat i se face instructajul la locul de munca privind protectia muncii si primeste echipamentul necesar, dar totusi el se poate accidenta daca nu respecta anumite reguli.
Nu va fi ultima data cand Dumnezeu ii pune omului direct in fata cealalta optiune - vezi ca si Iisus Hristos le-a spus candva ucenicilor: "Nu vreti si voi sa va duceti"? (Ioan 6, 67).

Citat:
in cazul asta ar fi fost inevitabil ca omul in cele din urma sa nu manance din pomul cunostiintei, fie din curiozitate, fie din plictiseala.atunci ar insemna ca Dumnezeu a pus pomul acela acolo pentru caderea omului.
Consideri omul incapabil de ascultare, un didiot fara minte. Eu cred ca omul a fost creeat cu tot ce-i trebuie, numai el a hotarat sa intrebuinteze ceea ce a primit in mod gresit.
Nu cred ca vei auzi de la mine ceea ce vrei tu sa auzi. Si stiu si ca nu am talentul Sfantului Vasile cel Mare sau al Sfantului Ioan Gura de Aur - cauta la ei, poate intelegi mai bine.
Vechi 18.02.2011, 09:30:00
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

am si eu o intrebare,poate imi va raspunde cineva.Cum a putut Eva sa vorbeasca cu sarpele si nu s-a speriat cand a vazut ca sarpele vorbea cu grai omenesc?Aveau primii oameni capacitati pe care le-au pierdut dupa iesirea din paradis si anume de a comunica cu toate celelalte vietuitoare?Astept un raspuns.Multumesc anticipat!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 10:14:30
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
am si eu o intrebare,poate imi va raspunde cineva.Cum a putut Eva sa vorbeasca cu sarpele si nu s-a speriat cand a vazut ca sarpele vorbea cu grai omenesc?Aveau primii oameni capacitati pe care le-au pierdut dupa iesirea din paradis si anume de a comunica cu toate celelalte vietuitoare?Astept un raspuns.Multumesc anticipat!
Dupa parerea mea, cred ca in lumea neafectata de pacat exista un grai care putea face posibila comunicare si cu animalele intr-un mod superior. Deci, Adam si Eva nu aveau de ce sa se sperie, caci acel grai era deosebit de cel pe care il avem noi acum.

E de retinut ca diavolul ia chipul sarpelui ca sa-l ispiteasca pe om. Asa o face si acum, sub chipul binelui ne indeamna la pacat.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 10:57:21
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
In VT Facerea cum spune ordinea prima data la inceput pana la ziua a saptea si spune ca toate plantele si pomii ii da Dumnezeu oamenilor iar dupa aia cand e un fel de reluare dupa a saptea incepe sa povesteasca din nou ce a facut si nu mai e la fel?Nici ordinea nu mai e aia si nici pomii nu mai sunt toti dati oamenilor.
Ma lamureste si pe mine cineva de ce nu e la fel prima data povestea si a doua oara?Sau doar mi se pare mie ca nu e la fel ca azi am mai citit o data si eu totusi cred ca nu gresesc.Prima data a zis Dumnezeu ca le da oamenilor chiar Toti pomii.Dupa ziua a saptea zice ca e unul interzis.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 11:27:45
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Ma lamureste si pe mine cineva de ce nu e la fel prima data povestea si a doua oara?Sau doar mi se pare mie ca nu e la fel ca azi am mai citit o data si eu totusi cred ca nu gresesc.Prima data a zis Dumnezeu ca le da oamenilor chiar Toti pomii.Dupa ziua a saptea zice ca e unul interzis.
Eu am explicat, a fost o vreme cand Dumnezeu i-a ingaduit omului sa-L guste din intreaga creatie, din toti pomii. Vine un moment cand Dumnezeu refuza sa i se mai impartaseasca omului prin pomul cunostintei binelui si raului. De ce? Ca sa se intareasca si mai mult in bine, sa se indrepte spre desavarsire. Omul neascultand, a ales sa traiasca in afara relatiei cu El si asa a primit moartea, ca rupere a relatiei cu Viata.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 12:34:14
Senior Member

Implicit ok,costel

Multumesc de raspuns dara tot mai am nelamuriri.Sau mi se pare mie ca e oarecum ciudat adica daca a fost la liber prima data inseamna ca deja omul gustase deja din pom atunci cand a ajuns sa fie interzis,nu?Ori daca gustase el deja stia de bine si de rau si atunci ce sens mai are interzicerea?Parca ar fi ceva ramas nespus in VT.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 12:48:47
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Diavolul l-a ispit cu chemarea ca va ajunge asemenea lui Dumnezeu, dar fara a avea legatura cu El, caci asa cum am spus Dumnezeu a refuzat pentru o vreme sa se mai ofere prin acel pom.

Asa ca omul chiar daca a mancat si mai inainte din pomul interzis, recurge sa manance acum ca sa devina dintr-o data ca Dumnezeu. Firea il chema la unirea cu Dumnezeu, dar diavolul ii da calea falsa - implinirea prin neascultare, prin neimpartasirea de El.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2011, 13:55:41
Senior Member

Implicit Costel

Uite am sa mai citesc ca nu ma simt pregatit bine acum si dupa aia revin eu cu intebarile daca mai am.Pana atunci nu insist ca acuma simt cum dau drumul la porumbei.Cred ca o sa inteleg toate astea cam cum au fost daca ma concentrez chiar daca acuma parca mi se par tot felul de neconcordante.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
caderea lui a & e, pacatul originar

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Caderea Constantinopolului cozia Stiri, actualitati, anunturi 13 03.01.2018 16:22:00
200 de ani de la Caderea Bastiliei - 14 iulie LapetiteMoc Stiri, actualitati, anunturi 43 16.07.2009 02:22:27
Atotstiinta Lui Dumnezeu vs. Crearea si caderea omului Florin-Ionut Generalitati 10 06.07.2009 16:25:52
LUPTA CU CADEREA IN IMAGINATIE cozia Teologie si Stiinta 9 10.12.2007 12:07:37