Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2011, 15:43:40
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ZergAteu Vezi mesajul
Nu știu de unde ai scos asta. Ai ceva sursă, sau așa definești tu?

Uite, de exemplu, uite care e subtitlul paginii http://www.evolutionism101.ro/

"Sa intelegem evolutia", iar in pagina, sus, scrie "your one-stop source for information on evolution" șamd.

TE nu-și propune să explice apariția universului, ai vieții sau a condițiilor de viață. TE explică cum au apărut speciile, odată ce viața exista deja. Sunt convins că acest lucru ți s-a mai spus, dar l-ai ignorat.

Nu e relevant cum un electromagnet a ajuns să fie magnet, teoria electromagnetismului explică cum se manifestă magnetismul în cazul magnetului nostru, asa e și TE.

TE nu e o explicație pentru univers, fiecare teorie științifică explică anumite lucruri, restrânse la un anumit lucru. De exemplu, TE nu explică gravitația, electromagnetismul, ce e cu plăcile tectonice sau cum se formează mareele.

Legat de perfecțiunea animalelor, perfecțiunea lui Leucochloridium paradoxum intră în conflict cu perfecțiunea melcilor.

http://www.youtube.com/watch?v=EWB_COSUXMw

Ar mai fi de zis și de perfecțiunea încrucișării căilor digestive cu cele respiratorii pentru a garanta un număr de morți prin înec în fiecare an, deși alte animale n-au această perfecțiune (de exemplu, delfinii și balenele), ochii noștri care au o pată oarbă pentru că nervii sunt cablați prin fața retinei, nu prin spate, ca la păsări (săracele păsări, nu-s așa perfecte ca noi).

Dacă nu știi cum au ajuns cheile pe masă înseamnă că ușa nu există? Cam așa spui tu legat de conștiență relativ la viață.

Adică , pentru cei cu limbaj mai puțin sofisticat, să discutăm așa aiurea, ignorând faptele și ce se întâmplă în jurul nostru. Păi asta s-a întâmplat până a venit idea că poate că ar trebui să analizăm lumea care ne înconjoară pentru a trage concluzii despre ea, lucru care mie mi se pare de bun simț, în contrast cu ignorarea realității și bla-bla-ul aiurea ignorând realitatea. Din bla-bla probabil că o sa pot demonstra că pot zbura, da' cqnd vine vorba de practică, ne cam omoară, ca să parafrazez.

Adică biologii ăia de irelevanți au reușit să identifice boli, să le trateze, să facă antibiotice, nu? Consensul ăla vechi era de tip ontologic. Vezi că te-ai împușcat în picior. Consensul actual e legat de dovezi fizice, studii de anvergură, teste d-ălea randomizate, dublu-orb, cu grup de control, știi tu, știință modernă nu alchimia antică pe care o critici tu, adică momâi de paie irelevante.

Măi ce drastic ești. Deja mi-e frică. Sunt convins ca tu ai impresia că ce ai spus tu acolo ai demontat evoluția cu ele. Problema e că dpdv științific ce ai spus acolo nu are nici o valoare, poate de-aia nu ai nici o lucrare științiifică publicată într-un jurnal serios de știință?!

„Deci” spui după ce ai demonstrat ceva. Până acum nu am văzut nici o demonstrație, ci doar confuzii de partea ta și lipsă de informare, tot de partea ta.

Iată un „om de știință” de mâna a doua! Cei ca tine au încetinit progresul măreței noastre civilizații! Dacă nu exista atesimul, eram departe acum, căci aveam ajutor de la Domnul!
Dar tu și cu ceilalți slujitori ai diavolului ați tras omenirea înapoi cu un mileniu! Rușine să vă fie!
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 16:29:13
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Sensul "abracadabrant" e în dicționar:
EVOLUȚIONÍSM s. n. 1. Concepție filozofică potrivit căreia Universul, Pământul, ființele vii, societatea etc. trec printr-un proces istoric de evoluție (dezvoltare) și sunt privite din punctul de vedere al acestei dezvoltări.
http://dexonline.ro/definitie/evoluționism
OK, deci tu vrei să folosești sensul acela. Eu îți spun că am folosit în sensul de TE, de aceea am spus că nu are sens sa spui „minciuni evoluționiste la fizică”.

Acum întrebarea mea revine. La ce te referi când spui asta. Pentru că ai sugerat că media e afectată injust de acele „minciuni”. Și te rog să lași la o parte TE, pentru că este clar că nu are sens să discutăm din moment ce discuția ar fi prea lungă și nu înțelegi TE.

Pe de altă parte, poți să fi corect în discuție și să răspunzi la ce te-am întrebat și am spus în mesajul #183?

Citat:
Îți repet că evoluționism nu e un termen științific. Termenul științific e teoria evoluției. Evoluționismul este un curent filozofic iar termenul este folosit derizoriu de creaționiști pentru a descrie ansamblul de teorii false legate de apariția și evoluția presupus naturală a lumii și a vieții.
De unde știi că-s false? Că așa scrie în biblie sau ai studiat problema, dovezile, te-ai documentat? Până una-alta „problemele” pe care le-ai ridicat în ceea ce privește TE sunt false. Ți-am răspuns, dar ai preferat să ignori ce am spus.

Citat:
Asta ține de credința în magie și confirmă ce spui tu, că există atei care cred în supranatural. Tu probabil crezi că și pietrele și alte obiecte, dacă ar avea structura modificată, ar începe să gândească. Nici nu are sens să discut mai mult, cred că oamenii și-au dat seama cu cine stăm de vorbă.
Momâile de paie pe care vrei să le ataci pentru că-s facile nu-s parte din poziția mea. Poți să fii onest și să răspunzi la ce am spus eu, nu la ce îți închipui tu?

Citat:
Sunt destule dovezi care infirmă teoria evoluției, le găsești pe siturile creaționiste. Vorbești ca un fanatic care vede ce vrea el să vadă. Și chiar presupunând că ar exista dovezi perfecte în sprijinul evoluției, ele conduc doar la ideea unei aparențe create de Dumnezeu, nu la ideea unui proces obiectiv. Trebuie să fii orb să crezi că viața rațională a apărut la capătul unui șir de coincidențe incredibile: apariția din nimic a lumii, apariția unei planete proprice vieții, apariția organismelor biologice și evoluția lor.
Toate „dovezile” împotriva evoluției pe care le-am văzut pe site-uri creaționiste sunt defecte sau pur și simplu stupide. Iar cei ce le propagă dau dovadă fie de lipsă de onestitate (pentru că li s-a explicat unde greșesc - vezi Ray Comfort) fie lipsă de înțelegere, fie încăpățânare și refuz de a accepta ceea ce li se prezintă (neagă realitatea).

Ironic, tocmai mă întrebam (retoric), care-s dovezile creaționismului în favoarea sa dacă pe site-uri creaționiste găsim „dovezi” contra evoluției, că tot ziceai că ar trebui prezentate la fel.

Deci, care-s dovezile creaționismului?

Citat:
În mod natural, niciunul dintre aceste procese nu aveau cum să apară singure, de fapt însăși ideea de natural nu are sens din punct de vedere logic, fără o cauză externă.
Faptul că tu nu poți înțelege cum puteau să apară în mod natural, fără intervenția vreunui agent extern nu înseamnă că nu se poate.

O cauză externă nu este tot una cu Dumnezeul creștin. Chiar dacă mâine s-ar dovedi fără echivoc că există un Dumnezeu creator care a creat universul, nu ai fi justificat să crezi că e redat corect în biblie sau în teologia creștină. Mai e nevoie de alte lucruri în plus pentru că Dumnezeul creștin vine cum multe lucruri la pachet, iar contradicțiile biblice sunt o adevărată jignire la adresa unui Dumnezeu perfect/adevărat.

Citat:
Nu e nici o problemă, nimeni nu mai ascultă de acele precepte, doar voi vă legați de ele din lipsă de argumente. Creștinismul este iubire, nonviolență, dreptate și celelalte virtuți propovăduite de Iisus. El a revoluționat lumea din punct de vedere moral și cultural.
Faptul că nu mai ascultă nimeni de ele nu înseamnă că nu-s acolo, iar biblia spuneți că e inspirată divin, deci tu vrei să îmi spui că Dumnezeu cel perfect și atotputernic nu a putut preveni introducerea acelei absurdități în biblie? Pentru că faptul că nu știa că nu e așa nu e plauzibil, doar el a creat totul, nu?

Indiferent ce susține creștinismul și indiferent cât de mult a ajutat, asta nu spune nimic despre veridicitatea poveștilor biblice. E ca și cum ai spune că orice idee a unui geniu e adevărată și orice idee a unui criminal e falsă, inclusiv informațiile lui despre cine-i sunt părinți.

Oamenii pot fi genii în anumite domenii și niște incompetenți totali în altele. Nu există și nu va exista omul nou/sovietic multilateral dezvoltat. Toți suntem specializați și avem competențe în câteva domenii, iar în unele avem poate ceva idei de bază, iar în restul putem fi complet idioți.

Citat:
Credința în spirite e deja religie (opusă materialismului ateist care neagă existența sufletului), iar conform cuvintelor tale
Vezi că o mașină de tuns iarba este tot mașină. Că unii preferă orice fel de mașini e una, dar toate sunt mașini.

Citat:
Atei propriu-ziși sunt doar ăia 0,7%, că de aceea s-au declarat așa. Până la 2,3% sunt oameni care au alte forme de credințe religioase care exclud un dumnezeu, de pildă budism sau spiritism.
Nu. Dacă tu te declari român de etnie română deși ești român de etnie germană, tot german rămâi, indiferent ce spui.

Tu presupui că toți ceilalți până la 2,3% sunt non-teiști, însă dacă te-ai uita mai atent la raport ai fi văzut că acei atei tehnici ar fi fost incluși în alte categorii (religii orientale). Nu ai nici o bază pentru presupunerea ta, ba chiar sunt indicii că presupunerea ta e nefondată.

Citat:
Iar a adăuga și agnosticii la atei e necinstit. Sunt agnostici ateiști (cu înclinație spre ateism) și agnostici teiști (cu înclinație spre credința în Dumnezeu). Dar chiar și agnosticii ateiști sunt oameni care nu resping complet existența lui Dumnezeu.
La agnostici ai oarecare dreptate, însă de cele mai multe ori un agnostic este ateu, iar a doua grupă este clar de agnostici foarte hotărâți pentru că ei spun că nu se poate să se știe. Judecând după ce scrie în raport, în nici un caz nu-s doar 0,4% atei așa cum ai spus prima dată. Nici 0,7% nu este plauzibil, e mai mult.

Citat:
Se pare că totuși, societatea americană e cea mai atractivă din lume, altfel nu s-ar buluci să emigreze acolo mai toate popoarele, indiferent de religie. Deci nu e chiar așa rău. Creștinii, bigoți sau nu, au creat cel mai avansat și mai râvnit stat din lume.
Mi-e nu-mi pasă de acest aspect. Poți sa răspunzi la ce am vorbit legat de subiectul discuției, adică despre îndoctrinarea în școli?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 16:30:28
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
Iată un „om de știință” de mâna a doua! Cei ca tine au încetinit progresul măreței noastre civilizații! Dacă nu exista atesimul, eram departe acum, căci aveam ajutor de la Domnul!
Dar tu și cu ceilalți slujitori ai diavolului ați tras omenirea înapoi cu un mileniu! Rușine să vă fie!
si care dupa tine omul de stiinta de prima mana?
ce intelegi prin "departe"?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 16:37:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
<sarcasm>Mă bucur că răspunzi la subiect și nu faci atacuri la persoană. Mă bucur că ești și informat.</sarcasm>

Măreția civilizației creștine s-a văzut în evul mediu.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 16:43:12
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Zergule, ții tot felul de teorii ale chibritului din disperarea de a nu recunoaște că ai aberat repetat. Oamenii și-au dat seama despre ce e vorba. Nu mai am nimic de adăugat la mesajele tale fără sens. O să mai intervin dacă voi considera că e ceva de scos în evidență, dar deocamdată ai liber.
Vechi 13.02.2011, 16:51:11
antoniap
Guest

Implicit

Citat:

Măreția civilizației creștine s-a văzut în evul mediu.
Greselile celor din evul mediu are cine sa le judece. Daca ai fi crestin ortodox, ti-as spune sa studiezi ce tipuri de greseli s-au facut si de ce si abia apoi sa tragi o concluzie serioasa, nu una superficiala. Nu cred ca esti pregatit sa discuti un asemenea subiect.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 17:09:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Greselile celor din evul mediu are cine sa le judece. Daca ai fi crestin ortodox, ti-as spune sa studiezi ce tipuri de greseli s-au facut si de ce si abia apoi sa tragi o concluzie serioasa, nu una superficiala. Nu cred ca esti pregatit sa discuti un asemenea subiect.
Măi da' prost sunt eu și 'mneata nu vrei să mă scoți din prostia mea.

Ce greșeli? Aia cu sclavia nu e greșeală? Urmarea cuvintelor bibliei care îndeamnă la arderea presupuselor vrăjitoare pe rug nu e o greșeală? Ardere pe rug a non-creștinilor nu e o greșeală? Omorârea și/sau denigrarea lor nu e o greșeală?
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 17:10:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Zergule, ții tot felul de teorii ale chibritului din disperarea de a nu recunoaște că ai aberat repetat. Oamenii și-au dat seama despre ce e vorba. Nu mai am nimic de adăugat la mesajele tale fără sens. O să mai intervin dacă voi considera că e ceva de scos în evidență, dar deocamdată ai liber.
Ooo, ce ironie.
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 17:26:06
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Măi da' prost sunt eu și 'mneata nu vrei să mă scoți din prostia mea.

Ce greșeli? Aia cu sclavia nu e greșeală? Urmarea cuvintelor bibliei care îndeamnă la arderea presupuselor vrăjitoare pe rug nu e o greșeală? Ardere pe rug a non-creștinilor nu e o greșeală? Omorârea și/sau denigrarea lor nu e o greșeală?
Iti reamintesc ca te afli pe un forum crestin ortodox. Nu mai amesteca lucrurile. Greselile catolicilor, care ,,s-au jucat <<de-a Dumnezeu>>'', nu ma intereseaza.

Ortodocsii au denigrat ereticii, dar n-am auzit sa-i fi omorat. Ortodocsii au fost victime ale altor confesiuni si religii (Sinai, Athos etc).
Reply With Quote
Vechi 13.02.2011, 17:38:18
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Iti reamintesc ca te afli pe un forum crestin ortodox. Nu mai amesteca lucrurile. Greselile catolicilor, care ,,s-au jucat <<de-a Dumnezeu>>'', nu ma intereseaza.

Ortodocsii au denigrat ereticii, dar n-am auzit sa-i fi omorat. Ortodocsii au fost victime ale altor confesiuni si religii (Sinai, Athos etc).
nu a existat sclavie la noi?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42