Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 19:04:51
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Orele de educatie sexuala ar imbunatati sansele de a face treaba asta fara consecinte nedorite.
super, deci in loc sa-i invatam sa fie oameni integri, mai bine ii invatam sa fie cat mai usuratici si le mai dam si metode eficiente.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 19:06:57
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
exista si astazi specii de pesti adaptate partial la viata terestra.
ei pot "merge" pe pamant, folosindu-se de aripioarele modificate si mai mult, pot respira aer, gratie altei adaptari.
da, stiu, nu am zis ca nu exista, ci doar ca n-au"evoluat", ca nu ar fi putut sa scoata capul afara, nu avea plamani. la fel cu dinozaurii care s-au aruncat in zbor. si nu mai zic de adn aparut de nicaieri...
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 19:06:59
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Valoarea de adevar a unei afirmatii nu depinde de unde e rostita. Si nici nu se stabileste prin vot popular. Asa ca, din pacate, faptul ca dvs. ati ales sa credeti un anumit lucru nu confera acelui lucru valoare de adevar.

Sunt de acord ca nu trebuie sa fim siliti. Atunci de ce se face exact asta in scoala?

In loc de a lansa o acuzatie perfect generala (asezonata cu un ton de superioritate), de ce nu va adresati exact la elementele atacate de mine in citatul la care ati raspuns? Explicati-mi, va rog, bazat pe acel citat, unde gresesc. Asta daca va intereseaza cu adevarat o discutie.

Solutia e foarte simpla: ore de religie la scoala de duminica, pe banii BOR, nu ai Statului. Cine vrea sa mearga, merge. Cine nu, nu. Mi se pare o modalitate onesta, si ar arata exact cat de interesati sunt, de fapt, romanii de religie. Problema e ca asta e o informatie pe care BOR (cred eu) ar prefera sa nu devina publica.
Nu va pot explica din moment ce dumneavoastra solicitati dovezi palpabile. Cum as putea eu sa va dau exemplu de sfinte moaste, icoane facatoare de minuni sau despre puterea Sfintei Cruci, cand dumneavoastra nu credeti in Cel ce le face. Va dati seama ca nu as face decat sa va plictisesc si sunt constienta de asta.

Cautati doar o explicatie rationala si Biserica nu urmareste sa impace ratiunea cu credinta. "Ea nu face nici efort să dovedeasca cu ajutorul logicii sau al stiintei ceea ce Hristos a lasat spre crezare ucenicilor Sai. Ea nu respinge sprijinul pe care fizica sau biologia sau chimia sau filozofia il ofera invataturilor Bisericii. Cu toate acestea, ortodoxia nu este intimidata de relizarile intelectuale ale omului. Ea nu se pleaca in fata lor si nu schimba credinta crestina pentru a o face compatibila cu reflectiile omului si descoperirile stiintei. Sf. Vasile cel Mare ii sfatuia pe tinerii calugari sa foloseasca filozofia greaca la fel cum o albina folosește floarea. Luati numai „mierea”, --- adevarul --- pe care Dumnezeu l-a randuit in lume pentru a pregati oamenii pentru Intruparea Domnului."

Nu vad de ce copiii sa mearga duminica la scoala, atunci fac altceva. La scoala se merge de luni-vineri. Daca s-ar face o statistica cu rata chiulului la celelalte materii cred ca am fi uimiti. BOR nu poate obliga pe nimeni sa fie un bun crestin, asta depinde de fiecare in parte, asa ca nu vad relevanta.
Vechi 12.02.2011, 19:13:54
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
in primul rand, te rog sa te calmezi un pic, am impresia ca tipi la mine si incerci sa ma jignesti in mod subtil..
Sunt perfect calm, si nu am intentia de a jigni pe nimeni. Imi pare rau daca asa ti s-a parut.

Citat:
deci ne-am intors la potop, dar eu zisesem de big bang, tu zici de geneza, fiecare cu ce-l doare...
Ideea e ca sunt elemente majore in Biblie, centrale crestinismului, care nu sunt sustinute de dovezi. Faptul ca eviti sa vorbesti despre Potop, sau despre Geneza, nu le face mai adevarate.
Cat despre Big Bang, da, este o ipoteza, dar are mai multe dovezi in favoarea sa decat povestea din Biblie.

Citat:
gandeste un picut logic si imagineaza-ti un peste, in apa, dintr-o data se decide sa iasa pe uscat. ce se intampla? moare. de fapt, logic este ca el nu iese deloc, nu are ce cauta pe uscat, nu poate sa respire, pur si simplu e peste si traieste in apa.
Inainte sa ataci teoria evolutiei, iti sugerez sa te documentezi un pic. Nimic din ce ai scris tu mai sus nu e sustinut de teoria evolutiei. Sa spui ca pestele "s-a decis" sa iasa pe uscat denota o lipsa de cunostinte de baza referitoare la evolutie (si selectie naturala).
Ca multe alte persoane religioase pe care le-am intalnit, tu nu respingi teoria evolutiei, ci respingi ceea ce crezi tu ca ar zice teoria evolutiei. E o mare diferenta intre cele doua. Dupa cum am zis, informatia este disponibila. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Si nici nu am de gand sa intru intr-o polemica (ar fi a mia oara pe acest forum) pa marginea T.E.

Citat:
dovezi sunt, de exemplu, sunt scene in VT care coincid perfect cu niste hieroglife descoperite in egipt, ambele spun aceeasi intamplare, e descrisa exact la fel. asta e un exemplu.
Care scene? Exemple concrete, te rog. Si de unde stii ca hieroglifele din Egipt sunt adevarate?

Citat:
si apoi, cum poti sa spui tu sigur ca nu exista niciun Dumnezeu? cum poti sa fii sigur? cum poti sa impui altcuiva sa creada ca tine? daca exista Dumnezeu? daca e acolo, exact asa cum nici nu-ti imaginezi tu?
Eu nu sunt sigur de absolut nimic. Ateismul meu este rezultatul unor ani de cautari. Dupa parerea mea, crestinismul a pierdut de mult lupta pe plan filosofic, istoric si etic. Din punct de vedere al conflictului religie - stiinta, nici de acolo crestinismul nu iese mai putin sifonat. Nu vad nici un avantaj in a crede in ceva neadevarat, doar pentru confortul adus de credinta.

Esti scandalizata de faptul ca as vrea sa impun cuiva sa creada ce cred eu. Lasand la o parte faptul ca nicaieri nu am zis ca m-ar interesa asta, nu ai nici o problema cu faptul ca religia ta e impusa altora.
Deci nu te deranjeaza lipsa de libertate in alegere, atata timp cat religia impusa e, intamplator, cea la care aderi si tu.

Citat:
super, deci in loc sa-i invatam sa fie oameni integri, mai bine ii invatam sa fie cat mai usuratici si le mai dam si metode eficiente.
De unde pana unde o persoana care face sex la o varsta frageda e mai putin "integra" decat o virgina de 30 de ani? Asta e problema moralitatii izvorate din dogma religioasa: nu are legatura cu realitatea.

In plus, nu ii inveti sa fie "usuratici", asta o fac si fara sa fie invatati. Ii inveti ca treaba asta are consecinte, it's not all fun. Si asta e un lucru de care ar trebui sa fie constienti.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 12.02.2011 at 19:17:00.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 19:17:20
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
Stiinta nu se valideaza sau invalideaza in urma interactiunii sale cu religia (oricare ar fi ea). Catolicii au inteles asta (si nu sunt singura denominatie crestina care a facut-o), ati mai ramas voi si neo-protestantii americani. Acestia din urma, caracterizati, in general, de o puternica atitudine anti-intelectuala.
Delirezi la greu. Nu e o atitudine anti-intelectuală ci anti-evoluționistă. Americanii, dintre care cel puțin 80% sunt creștini, sunt cei mai instruiți oameni din lume. Cei care sunt împotriva evoluționismului nu sunt doar oameni simpli ci oameni educați la cele mai bune universități din lume, profesioniști impecabili în domeniile lor de activitate. Ești în denial și asta e împotriva ta.

Și apropo de semnătura ta, ea e ilogică. A nega divinitatea nu poate fi mai benefic decât a căuta să te împaci cu ea.
Vechi 12.02.2011, 19:18:50
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria. Vezi mesajul
da, stiu, nu am zis ca nu exista, ci doar ca n-au"evoluat", ca nu ar fi putut sa scoata capul afara, nu avea plamani. la fel cu dinozaurii care s-au aruncat in zbor. si nu mai zic de adn aparut de nicaieri...
pai tocmai asta este evolutia. dar tu nu vrei sa o vezi.
cineva ma intreba o data, aici pe forum, cum s-a ridicat prima maimuta si a mers in doua picioare.
uite cum:
m.gandul.info/magazin/gorila-care-a-inceput-sa-mearga-ca-un-om-video-7928363
si este vorba de o gorila, nu de un cimpanzeu, care mai are "obiceiul" de a merge biped.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 19:23:55
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
...
Este corect, e liber sa invete despre toate. La fel cum e liber sa invete si dansuri de societate, arte martiale si yoga. Nimeni nu zice insa ca toate astea trebuie facute la scoala.
...
atunci evolutionismul de ce se invata la scoala?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 19:26:39
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Delirezi la greu. Nu e o atitudine anti-intelectuală ci anti-evoluționistă.
Anti-evolutionismul este doar o parte din ce se intampla. Daca chiar vrei link-uri, iti dau.

Citat:
Americanii, dintre care cel puțin 80% sunt creștini, sunt cei mai instruiți oameni din lume.
Link cu sursa informatiei? Nu aia cu 80% crestini, ci aia cu "americanii sunt cei mai instruiti oameni din lume".

Citat:
Cei care sunt împotriva evoluționismului nu sunt doar oameni simpli ci oameni educați la cele mai bune universități din lume, profesioniști impecabili în domeniile lor de activitate.
Ca de exemplu cine? Si iti atrag atentia ca nu ma intereseaza lingvisti si teologi. Ci, preferabil, biologi.

Citat:
Și apropo de semnătura ta, ea e ilogică. A nega divinitatea nu poate fi mai benefic decât a căuta să te împaci cu ea.
Daca divinitatea e reprezentata de zeul setos de sange din Vechiul Testament, nu am intentia de a ma impaca. Ala nu e zeu, e un dictator care trebuie detronat. Noroc insa, ca nu cred ca exista cu adevarat :)
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 19:28:25
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
Ateismul meu este rezultatul unor ani de cautari. Dupa parerea mea, crestinismul a pierdut de mult lupta pe plan filosofic, istoric si etic. Din punct de vedere al conflictului religie - stiinta, nici de acolo crestinismul nu iese mai putin sifonat. Nu vad nici un avantaj in a crede in ceva neadevarat, doar pentru confortul adus de credinta.
Și ce ai găsit în acești ani de căutări de te-a făcut să fii așa sigur de ateism? De ce nu cauți în continuare?

Părerea ta mi se pare aberantă. Creștinismul a clădit civilizația tehnico-științifico-culturală actuală. Civilizația antică păgână nu ar fi realizat asta și nici ateismul pur. Ateismul e steril pe toate planurile pentru că el oferă omului o perpsectivă care face viața umană inutilă. Dacă ateii ar crede sincer că nu există viață după moarte nu s-ar mai zbate să facă nimic. Dar în străfundul sufletului lor ei cred în viață veșnică, deci nu sunt atei.

Dar chiar și falșii atei sunt mai sterpi decât credincioșii. Credincioșii sunt cei care au clădit lumea asta, ateii închipuiți nu au făcut mare brânză.

A afirma că e un conflict între știință și creștinism dovedește ce simplist și lobotomizat gândești. Știința nu poate contrazice creștinismul fiindcă au domenii diferite. Știința se ocupă de lumea fenomenală care e o lume aparentă iar creștinismul de lumea reală, cea (deocamdată) nevăzută.

Important nu e să crezi ci să cauți.
Vechi 12.02.2011, 19:28:41
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
Faptul ca eviti sa vorbesti despre Potop, sau despre Geneza, nu le face mai adevarate.
Cat despre Big Bang, da, este o ipoteza, dar are mai multe dovezi in favoarea sa decat povestea din Biblie.
ba nu are. sunt doar niste lucruri despre care nu se stie prea multe, deci le atribuie unei teorii.

Citat:
Inainte sa ataci teoria evolutiei, iti sugerez sa te documentezi un pic. Nimic din ce ai scris tu mai sus nu e sustinut de teoria evolutiei. Sa spui ca pestele "s-a decis" sa iasa pe uscat denota o lipsa de cunostinte de baza referitoare la evolutie (si selectie naturala).
ba exact asta ii auzi pe toti cecetatori ca zic, a iesit pestele si s-a facut mamifer, indiferent de cum m-am exprimat eu, propuneam un exercitiu logic, sa te gandesti tu, in timp normal, cum de un peste s-a facut mamifer...dar las-o balta daca nu vrei...

Citat:
Care scene? Exemple concrete, te rog. Si de unde stii ca hieroglifele din Egipt sunt adevarate?
ceva de o batalie, dar presupun ca nu conteaza, deja contesti si zidurile, trecem peste..

Citat:
Esti scandalizata de faptul ca as vrea sa impun cuiva sa creada ce cred eu. Lasand la o parte faptul ca nicaieri nu am zis ca m-ar interesa asta, nu ai nici o problema cu faptul ca religia ta e impusa altora.
Deci nu te deranjeaza lipsa de libertate in alegere, atata timp cat religia impusa e, intamplator, cea la care aderi si tu.
o sa presupun ca faceti niste cursuri speciale in care va invata sa rastalmaciti tot ce zice cealalta pers, cu ce ti se impune religia? ca te invata o ora pe sapt? dar geografia si biologia, la care te invata ca ai iesit din maimute, nu ti se impune? nu te invata in scoala?

Citat:
De unde pana unde o persoana care face sex la o varsta frageda e mai putin "integra" decat o virgina de 30 de ani? Asta e problema moralitatii izvorate din dogma religioasa

In plus, nu ii inveti sa fie "usuratici", asta o fac si fara sa fie invatati. Ii inveti ca treaba asta are consecinte, it's not all fun. Si asta e un lucru de care ar trebui sa fie constienti.
ahahahaha....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42