![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
super, deci in loc sa-i invatam sa fie oameni integri, mai bine ii invatam sa fie cat mai usuratici si le mai dam si metode eficiente.
|
|
|||
|
|||
![]()
da, stiu, nu am zis ca nu exista, ci doar ca n-au"evoluat", ca nu ar fi putut sa scoata capul afara, nu avea plamani. la fel cu dinozaurii care s-au aruncat in zbor. si nu mai zic de adn aparut de nicaieri...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cautati doar o explicatie rationala si Biserica nu urmareste sa impace ratiunea cu credinta. "Ea nu face nici efort să dovedeasca cu ajutorul logicii sau al stiintei ceea ce Hristos a lasat spre crezare ucenicilor Sai. Ea nu respinge sprijinul pe care fizica sau biologia sau chimia sau filozofia il ofera invataturilor Bisericii. Cu toate acestea, ortodoxia nu este intimidata de relizarile intelectuale ale omului. Ea nu se pleaca in fata lor si nu schimba credinta crestina pentru a o face compatibila cu reflectiile omului si descoperirile stiintei. Sf. Vasile cel Mare ii sfatuia pe tinerii calugari sa foloseasca filozofia greaca la fel cum o albina folosește floarea. Luati numai „mierea”, --- adevarul --- pe care Dumnezeu l-a randuit in lume pentru a pregati oamenii pentru Intruparea Domnului." Nu vad de ce copiii sa mearga duminica la scoala, atunci fac altceva. La scoala se merge de luni-vineri. Daca s-ar face o statistica cu rata chiulului la celelalte materii cred ca am fi uimiti. BOR nu poate obliga pe nimeni sa fie un bun crestin, asta depinde de fiecare in parte, asa ca nu vad relevanta.
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Cat despre Big Bang, da, este o ipoteza, dar are mai multe dovezi in favoarea sa decat povestea din Biblie. Citat:
Ca multe alte persoane religioase pe care le-am intalnit, tu nu respingi teoria evolutiei, ci respingi ceea ce crezi tu ca ar zice teoria evolutiei. E o mare diferenta intre cele doua. Dupa cum am zis, informatia este disponibila. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Si nici nu am de gand sa intru intr-o polemica (ar fi a mia oara pe acest forum) pa marginea T.E. Citat:
Citat:
Esti scandalizata de faptul ca as vrea sa impun cuiva sa creada ce cred eu. Lasand la o parte faptul ca nicaieri nu am zis ca m-ar interesa asta, nu ai nici o problema cu faptul ca religia ta e impusa altora. Deci nu te deranjeaza lipsa de libertate in alegere, atata timp cat religia impusa e, intamplator, cea la care aderi si tu. Citat:
In plus, nu ii inveti sa fie "usuratici", asta o fac si fara sa fie invatati. Ii inveti ca treaba asta are consecinte, it's not all fun. Si asta e un lucru de care ar trebui sa fie constienti.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. Last edited by konijiro; 12.02.2011 at 19:17:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și apropo de semnătura ta, ea e ilogică. A nega divinitatea nu poate fi mai benefic decât a căuta să te împaci cu ea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cineva ma intreba o data, aici pe forum, cum s-a ridicat prima maimuta si a mers in doua picioare. uite cum: m.gandul.info/magazin/gorila-care-a-inceput-sa-mearga-ca-un-om-video-7928363 si este vorba de o gorila, nu de un cimpanzeu, care mai are "obiceiul" de a merge biped. |
|
|||
|
|||
![]()
atunci evolutionismul de ce se invata la scoala?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Părerea ta mi se pare aberantă. Creștinismul a clădit civilizația tehnico-științifico-culturală actuală. Civilizația antică păgână nu ar fi realizat asta și nici ateismul pur. Ateismul e steril pe toate planurile pentru că el oferă omului o perpsectivă care face viața umană inutilă. Dacă ateii ar crede sincer că nu există viață după moarte nu s-ar mai zbate să facă nimic. Dar în străfundul sufletului lor ei cred în viață veșnică, deci nu sunt atei. Dar chiar și falșii atei sunt mai sterpi decât credincioșii. Credincioșii sunt cei care au clădit lumea asta, ateii închipuiți nu au făcut mare brânză. A afirma că e un conflict între știință și creștinism dovedește ce simplist și lobotomizat gândești. Știința nu poate contrazice creștinismul fiindcă au domenii diferite. Știința se ocupă de lumea fenomenală care e o lume aparentă iar creștinismul de lumea reală, cea (deocamdată) nevăzută. Important nu e să crezi ci să cauți.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.07.2011 21:19:36 |
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli | I.Calin | Generalitati | 164 | 19.06.2011 23:53:44 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|