Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 18:16:22
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
dar pe langa religie te invata si geografie si biologie ,deci te invata si de evolutionism, chiar daca nu-i da titlul asta, asta nu e tot o indoctrinare?
Evolutionismul e indoctrinare in exact aceeasi masura in care matematica e indoctrinare. Inteleg ca nu va convine ca biologia, cosmologia, fizica si alte stiinte va contrazic religia. Dar asta nu e vina nimanui. Decizia de a va agata de niste basme scrisa acum mii de ani si de a le eticheta ca Adevar va apartine in totalitate, nimeni nu va sileste sa o faceti.

Citat:
un copil liber invata despre toate, si despre Dumnezeu, si despre stiinta, sau vrei sa spui ca trebuie invatat numai o anumita "fata" a lumii?
Este corect, e liber sa invete despre toate. La fel cum e liber sa invete si dansuri de societate, arte martiale si yoga. Nimeni nu zice insa ca toate astea trebuie facute la scoala.

Religia se bazeaza pe informatii total subiective prezentate la adapostul autoritatii dogmei. Dogma care nu poate fi discutata, sau contrazisa, ci doar acceptata. E vorba de credinta, nu despre cunoastere. Si de aceea trebuie ca studiile de religie sa nu se tina in scoala, ci in Biserica. Exclusiv pentru cei interesati.

Presupun ca pentru tine predarea geocentrismului in scoala reprezinta o educatie de calitate, nu? Pentru ca e "deschisa", si "libera".
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 18:20:45
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mataluta citezi "decupat" si se cam pierde sensul la ce zicea fiecare.Doara nimeni nu citeste pan'la capat pacilea si vad ca te-ai ales si cu admiratori.De mandrete ce le zici dumneata la toti sa duca.Ca sa intru si in polemica de pamplezir e clar nu are rost ca ramane fiecare tot cu ideea lui.
Nu am scos absolut nimic din context. In plus, daca te intereseaza discutia, nu te opreste nimeni sa imi spui unde am inteles gresit ce vroiai sa zici, si sa iti argumentezi pozitia.

Daca ma gandesc bine, folosind cam tot atata timp si efort cat ti-a luat sa scrii ca, de fapt, nu are rost sa scrii, puteai sa scrii ceva care chiar sa adauge ceva valoros discutiei la care participam.

ON-TOPIC, un articol care prezinta destul de bine problema gasiti aici:

http://caveatlector.eu/2011/02/probl...giei-in-scoli/

Incercati sa faceti abstractie de faptul ca e scris de un ateu, si incercati sa va concentrati pe ce e scris acolo, nu pe cine a scris.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 12.02.2011 at 18:24:38.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 18:25:19
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Evolutionismul e indoctrinare in exact aceeasi masura in care matematica e indoctrinare.
tu intelegi gresit, cosmologia ta si celelalte stiinte nu cotrazic crestinismul, ci basmele cu big bang si aparitia vietii din nimic si iesirea pestilor pe uscat si transformarea lor in mamifere. stiinta e una si basmele astea complet nedemostrate sunt cu totul altceva. si nu mai compara cu matematica, ca nu-i deloc acelasi lucru.
pe mine nu m-a invatat nimeni niciodata ca pamantul e in centru, nu stiu ce te-au invatat pe tine.
si evolutionismul e indoctrinare fiindca te invata sa gandesti numai intr-un anumit fel, sa numai ai libertate, sa nu mai poti sa iti alegi, ci doar sa ti se impuna un "adevar" stabilit de nu stiu cine.

Last edited by Ana.Maria.; 12.02.2011 at 18:29:01.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 18:28:02
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Evolutionismul e indoctrinare in exact aceeasi masura in care matematica e indoctrinare. Inteleg ca nu va convine ca biologia, cosmologia, fizica si alte stiinte va contrazic religia. Dar asta nu e vina nimanui. Decizia de a va agata de niste basme scrisa acum mii de ani si de a le eticheta ca Adevar va apartine in totalitate, nimeni nu va sileste sa o faceti.
Pai exista o solutie, inchidem scolile, ca se bazeaza pe indoctrinare.
Nu generalizati, stiintele au partea lor educativa, nu am nimic personal impotriva lor.
"Niste basme scrise" sunt catalogate de dvs., asa ca nu uitati pe ce fel de forum va aflati. Nu trebuie sa fim siliti, asta se traieste. Precum noi credem in Dumnezeu Cuvantul, asa dvs. nu credeti si este strict problema dvs.

Citat:
Religia se bazeaza pe informatii total subiective prezentate la adapostul autoritatii dogmei. Dogma care nu poate fi discutata, sau contrazisa, ci doar acceptata. E vorba de credinta, nu despre cunoastere. Si de aceea trebuie ca studiile de religie sa nu se tina in scoala, ci in Biserica. Exclusiv pentru cei interesati.
Nu cred ca este cineva care se asteapta ca dvs. sa intelegeti religia.
Nu vad de ce copiii mei nu ar face religia in scoala pe motiv sa sunt unii neinteresati, trebuie gasite solutii pentru cei din urma, sunt de acord, dar nu vad de ce ar trebui sa sufere si cei dintai.
Vechi 12.02.2011, 18:42:57
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
tu intelegi gresit, cosmologia ta si celelalte stiinte nu cotrazic crestinismul, ci basmele cu big bang si aparitia vietii din nimic si iesirea pestilor pe uscat si transformarea lor in mamifere. stiinta e una si basmele astea complet nedemostrate sunt cu totul altceva. si nu mai compara cu matematica, ca nu-i deloc acelasi lucru.
Stiinta nu se valideaza sau invalideaza in urma interactiunii sale cu religia (oricare ar fi ea). Catolicii au inteles asta (si nu sunt singura denominatie crestina care a facut-o), ati mai ramas voi si neo-protestantii americani. Acestia din urma, caracterizati, in general, de o puternica atitudine anti-intelectuala.

Citat:
pe mine nu m-a invatat nimeni niciodata ca pamantul e in centru, nu stiu ce te-au invatat pe tine.
Deci daca nu ti s-a intamplat tie, inseamna ca nu se intampla deloc. Corect? Pai nu, ia arunca un ochi la popa asta de mai jos, si ia vezi ce parere are despre geocentrism. Asta la ora de religie. Normal, nu ar trebui sa te deranjeze. Heliocentrismul e "doar o teorie", doar nu ai fost personal in spatiu sa o verifici personal, preotul asta incearca doar sa prezinte "alternativa", in spiritul unei educatii "libere", al carei sustinatoare esti:

http://videonews.antena3.ro/action/v...ibil-din-Arad/

Din nou, experienta ta de la ora de religie nu e experienta tuturor.

Citat:
si evolutionismul e indoctrinare fiindca te invata s gandesti numai intr-un anumit fel, sa numai ai libertate, sa nu mai poti sa iti alegi, ci oar sa ti se impuna un "adevar" stabilit de nu stiu cine.
Nimeni nu impune evolutionismul. Nu e nevoie sa fie impus, pentru ca nu asa functioneaza stiinta. Daca nu este o teorie valabila, va disparea, si va fi inlocuita de alta.

Educatia religioasa se bazeaza pe impunere, pe de alta parte. Nu exista absolut nici o dovada (in afara Bibliei) ca Isus chiar a facut toate lucrurile care ii sunt atribuite. La fel, evenimente majore din Vechiul Testament (Geneza, Exodul, Potopul) sunt sustinute de zero dovezi. Cam de cate ori crezi ca vei auzi un preot recunoscand asta la ora de religie?
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 18:51:41
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit asadar

Citat:

Inca unul care crede ca fiu-su nu va stii ce sa faca cu erectia matinala decat daca ii explica cineva, la scoala, la ora de educatie sexuala.
De acord pe fiu-meu il indruma instinctul ce sa faca cu erectia dar poate fiica-ta -mai mica de ani si inca fara instincte-se va gandi de doua ori daca sa ii puna ea prezervativul cum a invatat la ora de educatie sexuala sau sa mearga sa se spovedeasca pentru ce ganduri a avut la propunerea lui -dupa cum o invata religia.

Citat:

Cine t-a zis ca e ori/ori?
Nimeni n-a zis doar asa ai inteles tu.Eu ziceam doar ca nimeni nu sare cu gura ca fac copii tehnici de contraceptie pe cand se gasesc destui care zic ca religia strica copii.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 18:52:06
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"Niste basme scrise" sunt catalogate de dvs., asa ca nu uitati pe ce fel de forum va aflati. Nu trebuie sa fim siliti, asta se traieste. Precum noi credem in Dumnezeu Cuvantul, asa dvs. nu credeti si este strict problema dvs.
Valoarea de adevar a unei afirmatii nu depinde de unde e rostita. Si nici nu se stabileste prin vot popular. Asa ca, din pacate, faptul ca dvs. ati ales sa credeti un anumit lucru nu confera acelui lucru valoare de adevar.

Sunt de acord ca nu trebuie sa fim siliti. Atunci de ce se face exact asta in scoala?

Citat:
Nu cred ca este cineva care se asteapta ca dvs. sa intelegeti religia.
In loc de a lansa o acuzatie perfect generala (asezonata cu un ton de superioritate), de ce nu va adresati exact la elementele atacate de mine in citatul la care ati raspuns? Explicati-mi, va rog, bazat pe acel citat, unde gresesc. Asta daca va intereseaza cu adevarat o discutie.

Citat:
Nu vad de ce copiii mei nu ar face religia in scoala pe motiv sa sunt unii neinteresati, trebuie gasite solutii pentru cei din urma, sunt de acord, dar nu vad de ce ar trebui sa sufere si cei dintai.
Solutia e foarte simpla: ore de religie la scoala de duminica, pe banii BOR, nu ai Statului. Cine vrea sa mearga, merge. Cine nu, nu. Mi se pare o modalitate onesta, si ar arata exact cat de interesati sunt, de fapt, romanii de religie. Problema e ca asta e o informatie pe care BOR (cred eu) ar prefera sa nu devina publica.
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 18:56:23
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
Nimeni nu impune evolutionismul. Nu e nevoie sa fie impus, pentru ca nu asa functioneaza stiinta. Daca nu este o teorie valabila, va disparea, si va fi inlocuita de alta.

Educatia religioasa se bazeaza pe impunere, pe de alta parte. Nu exista absolut nici o dovada (in afara Bibliei) ca Isus chiar a facut toate lucrurile care ii sunt atribuite. La fel, evenimente majore din Vechiul Testament (Geneza, Exodul, Potopul) sunt sustinute de zero dovezi. Cam de cate ori crezi ca vei auzi un preot recunoscand asta la ora de religie?
in primul rand, te rog sa te calmezi un pic, am impresia ca tipi la mine si incerci sa ma jignesti in mod subtil..

deci ne-am intors la potop, dar eu zisesem de big bang, tu zici de geneza, fiecare cu ce-l doare... gandeste un picut logic si imagineaza-ti un peste, in apa, dintr-o data se decide sa iasa pe uscat. ce se intampla? moare. de fapt, logic este ca el nu iese deloc, nu are ce cauta pe uscat, nu poate sa respire, pur si simplu e peste si traieste in apa.

dovezi sunt, de exemplu, sunt scene in VT care coincid perfect cu niste hieroglife descoperite in egipt, ambele spun aceeasi intamplare, e descrisa exact la fel. asta e un exemplu.

si apoi, cum poti sa spui tu sigur ca nu exista niciun Dumnezeu? cum poti sa fii sigur? cum poti sa impui altcuiva sa creada ca tine? daca exista Dumnezeu? daca e acolo, exact asa cum nici nu-ti imaginezi tu?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 19:00:21
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De acord pe fiu-meu il indruma instinctul ce sa faca cu erectia dar poate fiica-ta se va gandi de doua ori daca sa ii puna ea prezervativul cum a invatat la ora de educatie sexuala sau sa mearga sa se spovedeasca pentru ce ganduri a avut la propunerea lui -dupa cum o invata religia.
Probabil ca religia invata sa te opresti la ganduri, dar realitatea (statistica) ne arata ca adolescentii romani au trecut deja la fapte, si asta la varste fragede. Educatia sexuala e o solutie pentru ceea ce deja se intampla: copiii fac sex. Orele de religie nu au ajutat la treaba asta, si nici nu sunt semne ca ar ajuta cu ceva.

Intrebarea e simpla: acceptam realitatea (copiii fac sex) si incercam sa actionam in consecinta, sau bagam capul in nisip? (nu vorbim despre sex, nu conteaza ca deja fac sex, dar lasa ca dupa 20 de ani de religie in scoli, se vor opri).
Si ce se intampla intre timp alegem sa ignoram, ca e mai comod sa cred ca fiica-mea nu ar face asa ceva, decat sa imi asum responsabilitatea de a vorbi cu ea despre asta.

Citat:
Nimeni n-a zis doar asa ai inteles tu.Eu ziceam doar ca nimeni nu sare cu gura ca fac copii tehnici de contraceptie pe cand se gasesc destui care zic ca religia strica copii.
Ba da, sar destui cu gura. Tu esti unul dintre ei. Si mai sunt altii ca tine.
Orele de educatie sexuala sunt o necesitate in Romania. Si nu o zic eu, ci medicii si psihologii scolari. Copiii astia fac sex oricum, indiferent ca accepti ideea sau nu. Nu zic ca e un lucru bun, zic ca asta e realitatea.
Orele de educatie sexuala ar imbunatati sansele de a face treaba asta fara consecinte nedorite.

Uite aici un articol relevant:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/educ...ri-918133.html
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 19:03:34
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria. Vezi mesajul
in primul rand, te rog sa te calmezi un pic, am impresia ca tipi la mine si incerci sa ma jignesti in mod subtil..

deci ne-am intors la potop, dar eu zisesem de big bang, tu zici de geneza, fiecare cu ce-l doare... gandeste un picut logic si imagineaza-ti un peste, in apa, dintr-o data se decide sa iasa pe uscat. ce se intampla? moare. de fapt, logic este ca el nu iese deloc, nu are ce cauta pe uscat, nu poate sa respire, pur si simplu e peste si traieste in apa.

dovezi sunt, de exemplu, sunt scene in VT care coincid perfect cu niste hieroglife descoperite in egipt, ambele spun aceeasi intamplare, e descrisa exact la fel. asta e un exemplu.

si apoi, cum poti sa spui tu sigur ca nu exista niciun Dumnezeu? cum poti sa fii sigur? cum poti sa impui altcuiva sa creada ca tine? daca exista Dumnezeu? daca e acolo, exact asa cum nici nu-ti imaginezi tu?
exista si astazi specii de pesti adaptate partial la viata terestra.
ei pot "merge" pe pamant, folosindu-se de aripioarele modificate si mai mult, pot respira aer, gratie altei adaptari.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42