Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 11:01:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu de ce ne batem capul cu asociatii minuscule care vor sa promoveze ateismul. Secular-umanista e titulatura favorita pentru asociatiile atee, mai avea Remus Cerna vreo cateva. Asta are patru membrii fondatori.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 11:21:41
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stiu de ce ne batem capul cu asociatii minuscule care vor sa promoveze ateismul. Secular-umanista e titulatura favorita pentru asociatiile atee, mai avea Remus Cerna vreo cateva. Asta are patru membrii fondatori.
si ce daca are 4 membri fondatori?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 11:32:00
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
si ce daca are 4 membri fondatori?
Da, e chiar mult, noua organizatie a lui Cernea il avea pe el membru fodator. DE obicei membrii fondatori sunt cam toti membrii.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 11:43:05
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Da, e chiar mult, noua organizatie a lui Cernea il avea pe el membru fodator. DE obicei membrii fondatori sunt cam toti membrii.
gresesti. tine de partea juridica. membrii fondatori sunt inscrisi in actul de constituire al asociatiei.
cu ceva ani in urma, impreuna cu mai multi prieteni, am infiintat o asociatie ecologista.
eram vreo 20.
dupa ce am studiat ce trebuie sa facem, am ajuns la concluzia ca daca ne trecem toti ca membri fondatori, va fi foarte greu in viitor.
pentru orice hotarare trebuia sa fim toti prezenti, orice hartie trebuia semnata de toti, etc.
atunci am ales dintre noi 4 persoane si aia au fost membri fondatori.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 12:13:28
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit Cum ar preda Petre Tutea in scoli:

“Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul.”
“Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă. Și când un filozof, un om de știință sau un artist sunt religioși, atunci ei nu se mai disting de o babă murdară pe picioare care se roagă Maicii Domnului.”
“Acum, mai la bătrînețe, pot să spun că fără Dumnezeu și fără nemurire nu există adevăr“.
“O babă murdară pe picioare, care stă în fața icoanei Maicii Domnului în biserică, față de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare așa, dihor. “
“Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ala e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu.”
“Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă.”
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 15:07:02
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

El este exemplul perfect de indoctrinare religioasa.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 17:45:01
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
O educatie sanatoasa presupune si componenta morala.
De unde pana unde pentru a explica moralitatea, e nevoie de ortodoxie?

Citat:
Cineva propunea inlocuirea religiei cu istoria religiei, daca ne uitam cu atentie in programa scolara- la disciplina religie- veti observa ca sunt studiate si celelalte religii- clasele a IXa, a XIa.
Evident, dupa ce 8 ani li se spune copiilor foarte clar ca ortodoxia e unicul Adevar. Dupa ce am spalat bine creierele cu ideea asta, vorbim si de alte religii. E mai safe asa.

Citat:
Pentru un adevarat crestin, religia crestina nu este o ideologie ci un mod de viata.
Te-ai gandit ca "modul asta de viata" ar trebui sa tina de alegerea fiecaruia, nu de indoctrinarea prezenta in scoli de la 6 ani?

Citat:
Vai de-aș fi profesor de religie... Vai... Mi-e și milă de sărăcuțele caiete de matematică care ar fi aruncate cu desăvârșire pe geam. Vai și de cărțile de joc, revistele și toate cele care se vor transforma dintr-un întreg în niște foarte mici fragmențele, depozitate în coșul de gunoi...
Daca ai fi profesor de religie la clasa copilului meu, si asta ti-ar fi metodele de disciplinare a micutilor, urmatorul care ar zbura pe geam ai fi tu. Si nici nu ar trebui sa o fac eu, ca ar ajunge o mama mai curajoasa.

Citat:
mai fascinant este ca indoctrinarea este din partea ateilor/evolutionistilor/oamenilor de stiinta sau cum vrei sa le spui. Se baga in viata noastra si ne spun ei exact ce sa credem: in big banguri fanteziste si aparitia vietii din "supa primordiala" si evolutia si etc... si le prezinta drept "adevaruri" cand de fapt nu sunt demostrate.
Doar pentru ca pe tine nu te intereseaza subiectele alea suficient de mult incat sa pui mana sa citesti despre ele, nu insemna ca nu sunt demonstrate.
Nu e vina oamenilor de stiinta ca, pe masura de descoperim din ce in ce mai mult despre lumea si universul care ne inconjoara, Biblia apara in adevarata ei lumina: o carte de basme. Se banuia asta de ceva vreme, dar in ultima suta de ani au aparut si dovezile. Mai ramane sa afli si tu despre ele.

Citat:
Si totusi cred ca este bine ca, asa cum inveti istoria romanilor pentru a sti mai mult despre identitatea ta de roman, asa cum inveti istorie europeana pentru a sti mai mult despre identitatea ta de european, tot asa este bine si sa inveti despre religia ta, pentru a sti mai mult despre identitatea ta de ortodox/catolic/budist/etc.
Si de cand identitatea nationala e tot una cu cea religioasa? Se bazeaza si ea, cumva, pe o dogma care nu poate fi contestata, batuta in cuie de 2000 de ani, si pe ignorarea dovezilor care sustin contrariul?

Citat:
Pana la urma orice fel de educatie, fie ea religioasa sau nu, este manipulare si indoctrinare intr-un fel de a gandi. Nu inteleg de ce indoctrinarea religioasa ar fi mai rea decat indoctrinarea nationalista, de exemplu.
Pai sunt ambele la fel de rele. Dar unde e ora de indoctrinare nationalista din scoala?

Si te rog sa imi explici cum poate fi ora de matematica o ora de indoctrinare. Sau cele de fizica, chimie, limbi straine.

Citat:
daaar,de ce sa invete copiii numai teoria evolutionismului???sa invete ca omul este o mare maimuta?dar,chiar asa?sigur,cert,omul e din maimuta?nu maimuta,este din om?sau, ambii au aparut in aproximativ acelasi timp,fara nici un fel de radacina comuna???
Aha. Iar crezi ca propria-ti ignoranta e dovada pentru sau contra ceva?

Citat:
io,zac,cum este predata teoria evolutiei asa sa fie predata si teoria creationismului.mult mai plauzibila mi se pare a doua teorie,are practica cat cuprinde,problema e sa cauti si sa intelegi.
De indata ce se descopera dovezile care sa ateste aceasta "teorie", se va preda la ora de biologie. Va asteptam cu dovezile obtinute de cercetorii creationisti, descoperite in laboratoarele creationiste. Ah, stai, am uitat: nu aveti nici cercetatori, nici laboratoare, nici reviste stiintifice.
Pana atunci, locul ei e la ora de religie, laolalta cu restul basmelor. Prezentate ca stiinta, bineinteles, pentru un pic de credibilitate in plus.

Citat:
Pentru că trăiesc printre oameni de teapa ta.
Gata. Am gasit cauza criminalitatii din Romania. Cei sub 1% atei.Ce chestie, in tarile unde ateii sunt majoritari, criminalitatea e mai jos decat in Romania. Si nivelul de trai mai sus. Dar nu conteaza. Trebuie doar sa ne dati afara pe noi, aia sub 1%, si s-a rezolvat tot.

Citat:
Eu zic ca gresesti pentru ca "numarul de copii cu copii" a crescut de cand se vorbeste in scoli de metode de contraceptie.De fapt se deschide usa catre preocuparile sexuale si copii nu au mereu banii de prezervative.
Inca unul care crede ca fiu-su nu va stii ce sa faca cu erectia matinala decat daca ii explica cineva, la scoala, la ora de educatie sexuala.

Citat:
Cum probabil ca 98% dintre copii nu vin/nu sunt adusi duminica la biserica, scoala duminicala nu are nici un rost.
Si e treaba mea? E treaba Bisericii, aia care oricum primeste o gramada de bani de la Stat (asta pe langa terenuri, cladiri, etc), sa aduca oamenii in biserici. Ca doar e plin de ele, te impiedici de ele la tot pasul. Ei ofera un produs. Sa faca bine sa il faca atractiv, daca vor ca oamenii sa vina in biserici.

Dar nu, BOR vrea pe tava generatia viitoare de enoriasi, indoctrinati pe banul statului, cu contributie minima din partea BOR. Ca sa nu mai vorbim de o slujba calduta pentru toti absolventii de teologie, pentru care nu se pot face biserici.

Citat:
Am dat exemplu cu contraceptia doar vs religie in scoli.
Cine t-a zis ca e ori/ori?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 17:52:04
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit konijiro

...mi-ai incantat ochii mintii... prin argumentatie!
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 18:07:23
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Evident, dupa ce 8 ani li se spune copiilor foarte clar ca ortodoxia e unicul Adevar. Dupa ce am spalat bine creierele cu ideea asta, vorbim si de alte religii. E mai safe asa.

Te-ai gandit ca "modul asta de viata" ar trebui sa tina de alegerea fiecaruia, nu de indoctrinarea prezenta in scoli de la 6 ani?

Si te rog sa imi explici cum poate fi ora de matematica o ora de indoctrinare. Sau cele de fizica, chimie, limbi straine.
dar pe langa religie te invata si geografie si biologie ,deci te invata si de evolutionism, chiar daca nu-i da titlul asta, asta nu e tot o indoctrinare? un copil liber invata despre toate, si despre Dumnezeu, si despre stiinta, sau vrei sa spui ca trebuie invatat numai o anumita "fata" a lumii? numai aceea pe care decid unii, cu interesele lor? cum mai suntem noi liberi daca suntem privati de anumite invataturi/informatii?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 18:14:28
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit @nenea japonezu ca nu pot sa zic numele

Mataluta citezi "decupat" si se cam pierde sensul la ce zicea fiecare.Oricum nimeni nu citeste pan'la capat si vad ca te-ai ales si cu admiratori.Da' mandrete ce incantat esti ca le zici dumneata la toti sa duca.Sa intru in polemica asa de pamplezir nu stiu daca merita ca fiecare o tine tot pe-a lui.

Last edited by cocorel; 12.02.2011 at 18:21:02.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42