![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pe mine nu m-a invatat nimeni niciodata ca pamantul e in centru, nu stiu ce te-au invatat pe tine. si evolutionismul e indoctrinare fiindca te invata sa gandesti numai intr-un anumit fel, sa numai ai libertate, sa nu mai poti sa iti alegi, ci doar sa ti se impuna un "adevar" stabilit de nu stiu cine. Last edited by Ana.Maria.; 12.02.2011 at 18:29:01. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
http://videonews.antena3.ro/action/v...ibil-din-Arad/ Din nou, experienta ta de la ora de religie nu e experienta tuturor. Citat:
Educatia religioasa se bazeaza pe impunere, pe de alta parte. Nu exista absolut nici o dovada (in afara Bibliei) ca Isus chiar a facut toate lucrurile care ii sunt atribuite. La fel, evenimente majore din Vechiul Testament (Geneza, Exodul, Potopul) sunt sustinute de zero dovezi. Cam de cate ori crezi ca vei auzi un preot recunoscand asta la ora de religie?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt de acord ca nu trebuie sa fim siliti. Atunci de ce se face exact asta in scoala? Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intrebarea e simpla: acceptam realitatea (copiii fac sex) si incercam sa actionam in consecinta, sau bagam capul in nisip? (nu vorbim despre sex, nu conteaza ca deja fac sex, dar lasa ca dupa 20 de ani de religie in scoli, se vor opri). Si ce se intampla intre timp alegem sa ignoram, ca e mai comod sa cred ca fiica-mea nu ar face asa ceva, decat sa imi asum responsabilitatea de a vorbi cu ea despre asta. Citat:
Orele de educatie sexuala sunt o necesitate in Romania. Si nu o zic eu, ci medicii si psihologii scolari. Copiii astia fac sex oricum, indiferent ca accepti ideea sau nu. Nu zic ca e un lucru bun, zic ca asta e realitatea. Orele de educatie sexuala ar imbunatati sansele de a face treaba asta fara consecinte nedorite. Uite aici un articol relevant: http://www.evz.ro/detalii/stiri/educ...ri-918133.html
|
|||
|
|||
![]()
super, deci in loc sa-i invatam sa fie oameni integri, mai bine ii invatam sa fie cat mai usuratici si le mai dam si metode eficiente.
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Cat despre Big Bang, da, este o ipoteza, dar are mai multe dovezi in favoarea sa decat povestea din Biblie. Citat:
Ca multe alte persoane religioase pe care le-am intalnit, tu nu respingi teoria evolutiei, ci respingi ceea ce crezi tu ca ar zice teoria evolutiei. E o mare diferenta intre cele doua. Dupa cum am zis, informatia este disponibila. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Si nici nu am de gand sa intru intr-o polemica (ar fi a mia oara pe acest forum) pa marginea T.E. Citat:
Citat:
Esti scandalizata de faptul ca as vrea sa impun cuiva sa creada ce cred eu. Lasand la o parte faptul ca nicaieri nu am zis ca m-ar interesa asta, nu ai nici o problema cu faptul ca religia ta e impusa altora. Deci nu te deranjeaza lipsa de libertate in alegere, atata timp cat religia impusa e, intamplator, cea la care aderi si tu. Citat:
In plus, nu ii inveti sa fie "usuratici", asta o fac si fara sa fie invatati. Ii inveti ca treaba asta are consecinte, it's not all fun. Si asta e un lucru de care ar trebui sa fie constienti.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. Last edited by konijiro; 12.02.2011 at 19:17:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Părerea ta mi se pare aberantă. Creștinismul a clădit civilizația tehnico-științifico-culturală actuală. Civilizația antică păgână nu ar fi realizat asta și nici ateismul pur. Ateismul e steril pe toate planurile pentru că el oferă omului o perpsectivă care face viața umană inutilă. Dacă ateii ar crede sincer că nu există viață după moarte nu s-ar mai zbate să facă nimic. Dar în străfundul sufletului lor ei cred în viață veșnică, deci nu sunt atei. Dar chiar și falșii atei sunt mai sterpi decât credincioșii. Credincioșii sunt cei care au clădit lumea asta, ateii închipuiți nu au făcut mare brânză. A afirma că e un conflict între știință și creștinism dovedește ce simplist și lobotomizat gândești. Știința nu poate contrazice creștinismul fiindcă au domenii diferite. Știința se ocupă de lumea fenomenală care e o lume aparentă iar creștinismul de lumea reală, cea (deocamdată) nevăzută. Important nu e să crezi ci să cauți.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat priveste sexul intre copii nu trebuie nici sa-l acceptam nici sa-l ignoram si mai ales sa nu-l incurajam.Hai sa vedem mai intai de ce se face asta: poate de vina e anturajul,televizorul,familia si chiar cum sugerezi tu-scoala.Religia nu poate opri asta mai ales cand e facuta superficial si facuta ca o materie printre celelate.La scoala asta este: o materie.Aici intervine familia care il formeaza pe copil si poate completa minunat materia Religie de la scoala prin exemplul si invatatura data sau...poate sa ia oarecum in deradere si sa ii imprime copilului ca e doar o prostie a unor fanatici cu care s-a ingreunat programa ca sa se faca lor unor cadre in plus.Pentru un copil nimic nu poate inlocui parintii ca si importanta in educatie si formare. |
|
|||
|
|||
![]()
Zici tu bine oarecum, Cocorel...dar uite , la mine in vecini de ex....e o familie, in care ea e invatatoare si el medic , au o fata acum de 17 ani...dar arata de 25....Ideea este ca o lasau sa se mozoleasca pe scarile blocului si in scara , de la 12-13ani..Si cand au fost intrebati dc ii permit asta....au zis ca fata invata ff bine si n-au ce ii reprosa...A trecut vremea, si i-au dat cheia casei si libera trecere baiatului....tot pe acelasi motiv...Fata s-a schimbat mult...Parul taiat aurea cu culorile razboiului in el, cu cercei cat China, ruj strident, tus de pleoape , fusta abia acoperind chiloteii, tigari la greu....Isi tot schimba de acum "partenerii", iar parintii sustin ca au copil bun....
ps. Mama ei e prezenta in fiece duminica la biserica, iar preotul are asa....o ...simpatie vizavi de ea si familia ei, la propriu vb ! Deci/?? pps. Daca am intrebat-o pe mama ei , ce se intampla daca fiica va face un bebe cumva, mi-a raspuns senina ca nu e posibil deoarece de 4 ani ii dau anticonceptionale , dar daca totusi s-ar intampla asa ceva, nivi o pb pt sunt la moda azi mamele singure si in plus ei au destui bani sa-l creasca...Doamne iarta-ne pe toti ! Last edited by calator prin ploaie; 14.02.2011 at 12:21:27. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.07.2011 21:19:36 |
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli | I.Calin | Generalitati | 164 | 19.06.2011 23:53:44 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|