Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2011, 23:08:17
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Stai putin ''drept credinciosule'' tu nu te regasesti in aceste lucruri?
Aratati-mi unde am barfit, clevetit, etc. Ma refer la postarile mele de pe acest forum (nu la trairea mea de zi cu zi).

Sa incercam sa fim rezonabili si onesti unii cu altii.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 23:09:17
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Dar nu modifica nimeni titlul topicului?? Este extrem de iritant! Fara suparare.
Sa-l schimbe cineva astfel: NU, mai raspundeti sectarilor!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 23:10:06
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Asa explicati faptul ca Sfintii Apostoli nu au pomenit nimic despre Maica Domnului, in cele 21 de epistole ale lor? Credeti ca pe vremea Sfintilor Apostoli crestinii se inchinau la Maica Domnului si totusi Sfintii Apostoli nu au spus nimic despre acest lucru?
NU SE INCHINAU (si nu se inchina) crestinii la Maica Domnului in sensul de a o considera divinitate, ci o CINSTESC cu o cinstire deosebita fiindca prin ea se face legatura fizica dintre Dumnezeu si om, pentru ca ea l-a nascut pe Dumnezeu-Fiul cu trup omenesc, nu dupa dumnezeirea lui, ci dupa umanitatea lui.
Daca Dumnezeu ar lua in mod fizic codul dvs. genetic, si pentru asta ati primi o cinste deosebita din partea celorlalti credinciosi, asta ii aduce vreo injosire lui Dumnezeu ? Sau asta va face sa fiti considerat Dumnezeu ?
Nu prea cred.

Asa e cu Fecioara Maria: Hristos poarta in trupul lui, prentru totdeauna, codul ei genetic. Trupul acela in care Dumnezeu se face carne* e luat din trupul ei.
Pentru aceasta, crestinul care se bazeaza nu doar pe o carte, ci si pe acel Hristos venit in lume in mod fizic din trupul Mariei, nu va respinge aducerea de cinstire deosebita adusa Fecioarei Maria. FARA sa o considere egala cu Dumnezeu.

Mai tineti minte ce scrie in Fapte despre Simon Magul, cel care vrea sa cumpere harul preotiei pe bani ? El ii roaga pe apostoli: " Rugati-va voi la Domnul, pentru mine, ca sa nu vina asupra mea nimic din cele ce ati zis.
Simon era crestin deja, se botezase. Si apeleaza la rugaciunea altora, stiindu-se pe sine vinovat ...
Daca apostolii sunt chemati ca sa intervina cu rugaciune la Dumnezeu, oare pe mama lui Dumnezeu trebuie s-o trecem cu vederea ? S-o exilam intr-o anexa , sa o imbrobodim si sa incuiem usa, aruncand apoi cheia, de teama ca nu cumva cineva sa incerce sa faca trafic de influenta pe langa Hristos prin intermediul mamei sale ?

"Caci mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului in lucrarea ei" (Iacov). Daca e cineva pe lume mai drept decat Fecioara Maria, atunci se pare ca acel cineva o fi nascut cu trup pe insusi Tatal...
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 23:11:02
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Aratati-mi unde am barfit, clevetit, etc. Ma refer la postarile mele de pe acest forum (nu la trairea mea de zi cu zi).

Sa incercam sa fim rezonabili si onesti unii cu altii.
Prin postari, toti suntem ingerasi!...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 23:11:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Din ce crezi ca se citeste la noi in Biserica?...
Sfanta Scriptura are valoare cand o aplici in viata de zi cu zi (chiar si cand scrii pe un forum), nu cand se citeste in biserica, fara nici un folos.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 23:12:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Prin postari, toti suntem ingerasi!...
Macar atat si tot este ceva. Decat nimic (vorba unui prieten).
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 23:17:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
.....
Ar fi mai simplu sa-mi dati macar un exemplu de inchinare la Maica Domnului, practicat de Sfintii Apostoli sau o invatatura data de acestia, in acest sens. Va repet si dvs: eu incerc sa am o credinta crestin-apostolica. Ma intereseaza invataturile si exemplul Domnului Iisus Hristos si al Sfintilor Apostoli.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 23:19:40
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sfanta Scriptura are valoare cand o aplici in viata de zi cu zi (chiar si cand scrii pe un forum), nu cand se citeste in biserica, fara nici un folos.
Corect!
Din aceasta cauza respectati invataturile profetesei EGWhite?....ca asa va invata Scriptura?
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 23:20:16
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Macar atat si tot este ceva. Decat nimic (vorba unui prieten).
Vezi ca gandesti ca un NP!!!
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 23:23:24
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Se poate citi si acasa fara nici un folos. Sau, mai rau, spre osanda...

Dar la inceputul crestinismului, cand nu stiau nici 10 % dintre crestini sa citeasca, iar Biblia se scria de mana si nu se distribuia in mii sau milioane de exemplare, unde credeti ca se citea Scriptura ? Venea cel care stia sa citeasca si avea si o Biblie din casa in casa, si o lua de la inceput pentru fiecare familie ??

In biserica s-a citit, in biserica s-a insusit , dar mai ales in Biserica s-a nascut si s-a trait Scriptura ... si se traieste si acum, numai ca nu de toti, caci crestinismul nu e ca un film pe care il proiectezi ca pe o holograma pe cer non-stop si-l vad toti si-l aud toti, vor nu vor... Aici e vorba de libertatea fiecaruia de a alege.

Daca n-ar fi fost aceasta libertate de a alege pe Hristos sau de a-l respinge, la ora aceasta nu exista decat o Biserica, la ora aceasta nu mai existau nici constitutii, legi civile, justitie, politie, etc. Ar fi fost toti oamenii de pe planeta asa cum a cerut Hristos sa fim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum raspunde Dumnezeu rugaciunilor? anna21 Generalitati 56 24.01.2012 11:25:03
Despre viclenia sectantilor georgel23c Secte si culte 3892 03.10.2011 10:49:18
Dumnezeu raspunde omului credincios crissta Intrebari utilizatori 4 02.12.2010 19:04:42