Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 00:10:14
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Promovati convertirile din auzite, fara cercetarea Scripturii?

Marele Apostol al neamurilor (Pavel) ii lauda pe crestinii care il verificau cu Scriptura chiar pe el, marele Apostol.

"Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa."(Fapte 17:11)

Eu am fost si bolnavior cand am fost mic.
Din pacate acest pasaj se refera la evrei si dupa cate stiu care apartineau de o sinagoga deci erau unii care stiau sa citeasca si era vorba daca Iisus a fost profetit in Vt sau nu! In acel an nici nu exista Nt! Uite un exemplu concret de convertire Fapte2 ,41. Cei ce au primit propovaduirea lui au fost botezati; si, in ziua aceea, la numarul ucenicilor s-au adaugat aproape trei mii de suflete. Dar unde s-au convertit oamenii citind biblia?
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 00:22:03
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Dar unde s-au convertit oamenii citind biblia?
Rusii s-au convertit vazand cum ii slujeau lui Dumnezeu crestinii din Constantinopol in secolul 10.
Cronica nu mentioneaza ca trimisii cneazului au zis : "am citit Biblia si am aflat adevarul", ci au zis ca au participat la manifestarea concreta a credintei crestine si ca nu au stiut daca se mai afla pe pamant sau au ajuns in ceruri. Si apoi au cerut crestinarea. Odata cu ea, li s-a dat si Biblia. Dar nu mai inainte.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum raspunde Dumnezeu rugaciunilor? anna21 Generalitati 56 24.01.2012 11:25:03
Despre viclenia sectantilor georgel23c Secte si culte 3892 03.10.2011 10:49:18
Dumnezeu raspunde omului credincios crissta Intrebari utilizatori 4 02.12.2010 19:04:42