Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2011, 01:29:50
Fr.Guillaume de Ruszka Fr.Guillaume de Ruszka is offline
Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Religia: Catolic
Implicit Ratiune si Credinta

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Cand spune "totul este spirit" se refera la toate lucrurile care exista. Dar si "totul este sprit" din perspectiva Dumnezeieasca este corect. Deoarece si Dumnezeu (TOTUL) este spirit: Sfantul Duh.
Dumnezeu este infinit in sens existential,si deci absolut. Dar este TRASCENDENT deci este DIFERIT DE LUMEA CREATA,DE ACEEA II ESTE CAUZA LUMII.Iar nici spirit,fiindca piatra,planta,animalul nu au autoconstiinta si nici liber-arbitru.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 01:31:59
Member

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Da, ok,scuze ca sunt cam obosita:-)
Da,apropos de libertatea de a alege...cred ca inteligenta intervine in vointa nu doar in a alege binele de rau ci si de a alege gradul de bine sau de rau..:-)
IN fond ceea ce dorim este FERICIREA,celalalte nivele de bine inferioare sunt doar medii pentru a ne face fericiti.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 01:33:11
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Vorbesc despre Gustavo Rol, un mare iluminat al zilelor noastre:
http://www.gustavorol.org/

Stia mai ca este spirit. Tu nu pricepi ca atunci cand te luminezi percepi direct spiritele? Asa cum percepi tu direct cu vederea obiectele din jur, tot asa iluminatii percep in felul lor spiritele, prin acelasi fel de experienta directa, precum noi vedem obiectele din jur sau auzim muzica.
Eee pai asa percep si clarvazatorii tot felul de spirite si fiinte intergalactice...Doar ca ei spun ca totul este energie...Chair si spiritele ,nefiind materie ,sunt energie..Pai de ce sa nu ne luam si dupa Lelia Bratu atunci???
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 01:36:48
Member

Citat:
Omul asta era Iluminat cu I mare. Deci iti dai seama ca nu vorbim de energii inchipuite, ci de spirit (duh) pe care evident il percepea prin experienta directa cat timp era Iluminat cu I mare. :)
Sufletul nu este evident. Nici Dumnezeu nu este evident. De aceea sunt demonstrabile. Ceea ce este evident nu este demonstrabil fiindca este....EVIDENT, adica se percepe in mod inmediat fie prin simturi ,ca in cazul obiectelor, fie prin ratiune in cazul primelor principii.De exemplu nu-mi poti demonstra vazandu-te in fata ca te aflii in fata mea,fiindca te vad,deci esti evident.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 01:38:24
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fr.Guillaume de Ruszka Vezi mesajul
Sufletul nu este evident. Nici Dumnezeu nu este evident. De aceea sunt demonstrabile. Ceea ce este evident nu este demonstrabil fiindca este....EVIDENT, adica se percepe in mod inmediat fie prin simturi ,ca in cazul obiectelor, fie prin ratiune in cazul primelor principii.De exemplu nu-mi poti demonstra vazandu-te in fata ca te aflii in fata mea,fiindca te vad,deci esti evident.
Deci este evident doar ce putem vedea cu ochii.Planul fizic,material.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 01:58:22
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Dar nu are rost sa punem la indoiala faptul ca "totul este spirit(duh)", deoarece dovezile in acest sens sunt nenumarate.
Nu putem considera dovezi de neclintit experientele paranormale a cuiva, chiar si Iluminat cu I mare fiind.Asta ar insemna sa luam "la pachet" o informatie.Si nu vad de ce am lua-o de la el si nu de la Buddha atunci,daca tot am pomenit de el..sau de la clarvazatori cum am mai spus...
Exista posibilitatea accesarii celei de a patra dimensiuni, care ar explica multe..dar nici asa nu sunt de acord sa batem in cuie o informatie fara sa incercam macar sa o verificam..
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 02:08:36
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Cred ca incepem sa o luam pe aratura. Melissa, nu am timp sa ma lupt cu afirmatiile tale. Incepi iar sa vorbesti inainte de a gandi.

Deci sa inteleg ca Dumnezeu nu are ca duh Sfantul Duh?
Vechi 29.01.2011, 02:19:11
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
.Deci intr-un porc nu este Duh Sfant de exemplu...sau intr-o floare,cat e ea de mirifica,tot nu este Duh Sfant.
Fara sa te supar:)...a fost oricum o neintelegere

Dar la ce spui mai sus, de unde stii ca in porc nu-i duh?

N-ai vazut in filmul Avatar?
cred ca mai degraba asa este cum au prezentat ei

Last edited by andreicozia; 29.01.2011 at 02:21:14.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 02:23:24
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca incepem sa o luam pe aratura. Melissa, nu am timp sa ma lupt cu afirmatiile tale. Incepi iar sa vorbesti inainte de a gandi.

Deci sa inteleg ca Dumnezeu nu are ca duh Sfantul Duh?
mor de ras...cred ca da, incepem sa o luam pe aratura de oboseala...si mai rad ca incepi si tu sa ma complimentezi...si mai rad pentru ca TU INCA NU AI INTELES CE TREBUIA DE DUHUL SFANT!!!!
Vaiiiii....ne-am petrecut aici atatea ore si am ajuns de unde am plecat...:-)))..e clar ca suntem varza de obositi...Hai la culcare copii!:-))
PS -Dumnezeu nu are ca duh, DUHUL SFANT! DUMNEZEU ESTE DUH SFANT!Trinitatea (Sf Treime)este formata din Tatal,Fiul si Duhul Sfant.Toate trei PERSOANELE sunt DUMNEZEU!
Dar daca tu il citesti pe Iiluminatul ala, nu ai sa intelegi prea curand notiunea asta!
Ia-o pe rand!!!Nu le amesteca ca-ti faci un cocteil Molotov in cap si risti sa-ti explodeze la prima atingere!
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 02:27:01
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Fara sa te supar:)...a fost oricum o neintelegere

Dar la ce spui mai sus, de unde stii ca in porc nu-i duh?

N-ai vazut in filmul Avatar?
cred ca mai degraba asa este cum au prezentat ei
Nu am vazut filmul.Dar gandesc logic.Cum sa fie Duh Sfant in porc?Atunci ce diferenta ar mai fi intre porc si darurile de la Sfanta Liturghie??????
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A filosofa sau a crede? Seraphim7 Generalitati 38 18.07.2024 00:01:30
"Crede si nu cerceta!" ??? moro.d Despre Biserica Ortodoxa in general 20 03.09.2013 12:29:18
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii Man Teo Generalitati 15 15.08.2011 19:17:52
Cine nu crede in Dumnezeu ladyanda Generalitati 235 14.08.2011 14:08:26
Nevoia de a crede dorinastoica14 Pocainta 15 21.07.2009 12:41:01