Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2011, 20:44:13
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,cocacoc

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Raspuns posibil: Dumnezeu e misogin .
parerea ta.
si daca dumnezeu nu crea femeia, tot misogin era???
si daca dumnezeu nu crea omul,puteai sa spui ca este misogin???
cei ce cred ca nu exista dumnezeu ii pot da calificative?pot ei sa-l jigneasca pe dumnezeu?pot ei jigni ceva ce nu exista?
Vechi 19.01.2011, 21:03:30
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de KANDIA Vezi mesajul
Am urmarit acest topic si speram sa gasesc un raspuns oarecum documentat.Nu imi doresc preot femeie si nu vad ce importanta ar avea sexul acestuia atat timp cat e plin de har...Dar in afara de trimiteri mai mult mai putin tendentioase la o presupusa conditie inferioara a femeii pe mine nu m-a convins nimeni ca Domnul s-a pronuntat undeva ca "femeia nu poate fi preot".Cei mai multi dintre noi isi gasesc linistea si implinirea in credinta si e de inteles ca se simt amenintati cand idei ca aceasta par sa incerce a darama tot ceea ce am mostenit si cunoscut in ortodoxie dar putini au incercat a (si) explica cu blandete si intelepciune "de ce-ul" din titlu.Parca cei mai multi s-au napustit doar sa desfiinteze ideea fara a explica nimic...Doar pentru ca "asa s-a pomenit de la-nceput"...
Daca Hristos voia preoti femei nu facea chiar El inca din timpul propovaduirii ?
Oamenii de stinta, ceranduli-se sa se pronunte cine este fiinta ce-a mai complexa... , au spus ca aceasta este femeia... Ii lipseste ceva Maicii Domnului daca nu a fost preot ? "Ceea ce este mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii "
I se inchina toata crestinatatea si o buna parte din paganatate; celorlalti le este teama de Ea...
Cand noi crestinii ne inchinam si ne rugam la nenumaratele mucenice, oare ne inchinam la fiinte inferioare ?
Cred ca tu ai un mare gol in tine si nu sti cu ce sa-l umpli !

Last edited by IonelS; 19.01.2011 at 21:07:26.
Vechi 19.01.2011, 21:05:04
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
andrei,am o alta parere.
biblia spune ca, dupa nastere, femeia este necurata o perioada de timp,ca in perioada menstruatiei nu poate sa fie in apropierea lui dumnezeu(altar),ca femeia este facuta din barbat ca ajutor al acestuia si ca preotia a fost data de dumnezeu, barbatului,ca cel ce aduce jertfa(in VT)sa fie atent ca aceasta sa fie fara cusur.de aceea intreb:daca nu faci ceea ce-ti cere seful tau,ai sansa de a lucra in continuare sub comanda lui?concluzia la care ai ajuns, are la baza documente,marturii credibile?si aprepo, in rai a fost si barbat si femeie
Foart simplu si iti spun cum.
femeile pot lucra in grup ca si Preotii.
Cind una-i pe necuratie friiele Tainelor sa fie preluate de alta sau daca doreste poate angaja ca suplinitor un preot, (ca in invatamint)

Adriana a explicat foarte bine prin exemple ale Apostolului Pavel care nu facea nici o diferenta si daca stam sa tragem niste concluzii, femeia bogata, Lucretia parca, cea care oferea casa cred ca loc de intilniri crestine ca era mai mult decit ceremoni-maestra si organizatoare de seri crestine si rugaciuni comune....banuiesc eu ca era si preoteasa

Last edited by andreicozia; 19.01.2011 at 21:08:39.
Vechi 19.01.2011, 21:22:16
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,andreicozia

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Foart simplu si iti spun cum.
femeile pot lucra in grup ca si Preotii.
Cind una-i pe necuratie friiele Tainelor sa fie preluate de alta sau daca doreste poate angaja ca suplinitor un preot, (ca in invatamint)

Adriana a explicat foarte bine prin exemple ale Apostolului Pavel care nu facea nici o diferenta si daca stam sa tragem niste concluzii, femeia bogata, Lucretia parca, cea care oferea casa cred ca loc de intilniri crestine ca era mai mult decit ceremoni-maestra si organizatoare de seri crestine si rugaciuni comune....banuiesc eu ca era si preoteasa
pentru tine e simplu,ptr.mine e simplu.
cetiti epistolele apostolului pavel cu referire la tinuta femeii in adunari.
andrei,intr-o parohie izolata este un singur preot,de ce trebe sa am doi preoti?si daca femeile au ciclu menstrual in acelasi timp?dau anunt la mica publicitate?ti-am pus cateva intrebari in postarile mele si nu-mi dai raspuns,sa inteleg ca raspunzi la ce-ti place sau cand consideri ca ma bagi in corzi?sa intelegi un lucru,andrei,io cred, si nu dau socoata omului,ci lui dumnezeu.
Vechi 19.01.2011, 21:29:37
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Nu s-au vazut femei preoti din cauza ca femeii ii ia o buna perioada din viata cu sarcinile(gravidia)si cresterea copiilor;si la asta se mai adauga si perioadele necuratiei,cand nu se poate atinge de cele sfinte.
Chestia cu suplinirea femeilor in perioadele"cheie"e acceptabila,insa dpdv al resurselor umane e mai complicat si mai costisitor-in loc de un preot pt fiecare biserica,ai nevoie in medie de 2-3 preotese pt aceasi biserica,ca sa se poata suplini la nevoie de sarcini si menstruatie...
Si-a dorit si cocacoc putin divertisment si uite ca are parte!

Atata balamuc si ambuscada,si un titlu atat de neispirat pt acest topic de toata jena;unde se face referire ca femeia este o fiinta inferioara si proasta?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 19.01.2011, 22:14:33
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

In primul rand cata incultura si saracie spirtuala, cata pofta de a-l infrunta pe Dumnezeu !!
Femei fara de Dumnezeu , care nu vreti sa ascultati de Domnul si nici ca Maica Domnului sa fiti nu doriti: IN ORTODOXIE NEAM DE NEAM DE FEMEIE NU VA FI PREOTEASA.
Vechi 19.01.2011, 22:19:06
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
In primul rand cata incultura si saracie spirtuala, cata pofta de a-l infrunta pe Dumnezeu !!
Femei fara de Dumnezeu , care nu vreti sa ascultati de Domnul si nici ca Maica Domnului sa fiti nu doriti: IN ORTODOXIE NEAM DE NEAM DE FEMEIE NU VA FI PREOTEASA.
Let's take it easy bro' :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 19.01.2011, 22:27:09
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Let's take it easy bro' :)
O "crestina" cu aere de superioritate ? Ne lasi ?! :)
Vechi 19.01.2011, 22:47:32
Banned

Implicit

Citat:
Nu sunt sigur ca asta vrea Dumnezeu!
In timpul stalinismului si urgiei naziste femeile au slujit in altar , am vazut chiar un documentar unde slujeau in grup intr-un altar darimat, incendiat de germani pe care ele saracutele, batrine fiind incercau sa-l reastaureze, si tineau slujbe asa cum puteau ele.

Si uite ca nu s-a CRAPAT PAMINTUL SUB ELE, ca asa vor unii sa fie inghitite de gheena ci au fost iubite de bunul Dumnezeu!

Se catarau sarmanele pe schele cu galeti de var si nu au cazut, ingerii le-au ajutat sa nu se impiedice.
Vechi 19.01.2011, 22:49:03
Banned

Implicit

Citat:
O "crestina" cu aere de superioritate ? Ne lasi ?! :)
...mai avem mult de lucrat cu noi pina la crestinism.
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04