![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1.In primul rand comentariile pertinente nu au abordat femeia ca avand o conditie inferioara,sunt multe comentarii care fara a cobori conditia femeii,au spus ca nu are prin natura si prin lege,posibilitatea de a fi preot.Insa s-a subliniat ca cel mai mare om care a existat si va exista este o femeie Maica Domnului. 2. E greu sa raspunzi cu "blandete" la un asa titlu ,care eu spun ca este provocator... Ce idee sa desfiinteze? Daca eu pun o intrebare proasta,sau tampita,risc sa iau cateva scataoalce,eu asa cred... 3.Vorba proverbului : Un nebun arunca o piatra in balta si 10 intelepti nu o pot scoate. 4.Cea mai importanta idee este ca nu putem renunta la invatatura Sfintilor Parinti si a Bisericii.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre Legea evreiasca si modul in care o ascultau evreii, nu exista pasaj mai dur in Evanghelie decat cuvintele spuse de Iisus preotilor din timpul Sau. Daca citesti Vechiul Testament o sa vezi ca Dumnezeu nu dorea sacrificiile facute de evrei pentru El, nu dorea ca evreii sa aiba regi, nu dorea ca barbatii sa isi lase femeile, si asa mai departe. Legea evreiasca continea multe lucruri introduse de oameni, in timp ce Dumnezeu le daduse doar cele 10 porunci... Si ca tot vorbesti de ascultarea Legii lui Moise prin intermediul preotilor in Vechiul Testament, stii ce prevedea Legea lui Moise pentru o femeie care ramanea insarcinata in afara casatoriei? Prevedea moartea prin aruncare cu pietre iar sotul femeii trebuia sa arunce primul piatra. Lasand la o parte faptul ca tatal acelui copil nedorit nu era pedepsit niciodata (sa fi fost asta voia lui Dumnezeu?), tu cunosti o femeie care a ramas insarcinata in afara casatoriei? Ca eu cunosc una, Sfanta Fecioara. Avand in vedere ca femeii i se da mereu exemplul Sfintei Fecioare, hai sa il examinam putin. Ce ar trebui sa faca o femeie ortodoxa daca i se arata un inger si ii spune ca Dumnezeu vrea ceva de la ea? Trebuie sa zica imediat "da" ingerului sau trebuie sa se indoiasca sa nu fie cumva diavolul si sa dea fuga la preot ca sa ii zica preotul ce sa faca? Raspunsul este al doilea, asa-i? Revenind la Sfanta Fecioara acum, ce ii propune ingerul? Ii propune sa ramana insarcinata in afara casatoriei, adica ceea ce prin Legea lui Moise este pacat grav si se pedepseste cu moartea. A ascultat Sfanta Fecioara de legea lui Moise ca sa zica "pai nu pot accepta ca este pacat dupa Lege"? Nu! S-a dus Sfanta Fecioara la un preot sa ii zica ca un inger i-a cerut sa calce Legea lui Moise ramanand gravida si ce sa faca in cazul asta? Nici macar atat. Nici cel mai mic gand la Legea pe care o incalca si la pedeapsa care o astepta conform acestei Legi!! Ea a zis DA lui Dumnezeu, in mod direct, incalcand Legea lui Moise si fara sa tina cont de nici un preot! Iata ce exemplu imi dati mereu si mereu sa urmez ca exemplu de supunere si smerenie! O femeie care a incalcat Legea lui Moise din ascultare de Dumnezeu ajungand astfel cel mai sfant om... Si daca nu va ajunge, pot lua si exemplul apostolilor care este similar. Nici un apostol, nici macar unul, nu i-a intrebat pe preoti daca invatatura lui Iisus este conforma cu Legea lui Moise! Si daca i-ar fi intrebat acestia ar fi raspuns ca nu! Dar ce fac apostolii? Ii zic Domnului: dar la cine sa mergem Doamne ca tu ai cuvintele Vietii Vesnice. Ei, daca mi dati ca si exemplu pe ei, pai la fel fac si eu, nu o sa intreb un preot daca sunt adevarate sau nu cuvintele lui Iisus, ci ii zic lui Iisus: pai la cine sa ma duc Doamne ca tu ai cuvintele vietii vesnice. Ce ziceti, ma aude? Pai nu numai ca ma aude dar a zis ca va ramane mereu cu noi. Asa ca, la fel ca si apostolii, ma tin codita de Iisus... Cat despre Sfarsit pacat ca nu ai raspuns provocarii pana la capat ca sa cauti in cuvintele lui Iisus si sa vezi care sunt semnele sfarsitului, pentru ca le-a expus foarte clar. Se intreaba intr-adevar daca va mai gasi credinta la a doua Sa venire, dar nu asta este semnul, asta este doar o intrebare, stiind El foarte bine ca Biserica Sa nu va fi daramata de portile Iadului, ci semnul este un altul, si anume racirea iubirii, iar fara iubire nu suntem nimic chiar daca avem credinta, exact ceea ce zicea Sf. Ap. Pavel. Si a zis Domnul ca iubirea se raceste din cauza nedreptatilor fara sfarsit facute de unii. Iar miscarea de revolta a femeilor din ultima vreme arata ca s-a cam umplut paharul nedreptatilor, asa ca, daca miscarea feminina esueaza, cuvantul Domnului se va implini pentru ca dragostea se va raci intr-adevar avand ca apogeu ceea ce a zis Iisus, se va ajunge sa se fericeasca femeile sterpe... Asa ca voi tineti mortis sa esueze? Si inca sa le faceti vinovate tot pe femei pentru ca v-au atras atentia... Este ca atunci cand ai o boala care avanseaza asa ca incepe sa te doara si in loc sa vindeci boala, te superi pe durere ca nu te lasa in pace si incerci sa-i inchizi gura durerii, iar boala continua sa avanseze in liniste... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stii de ce in Grecia de exemplu, sunt multi oameni care fac casatoria la biserica si isi boteaza copiii? Din traditie si nu credinta. Stii de ce multi evrei de azi tin cele scrise in Legea lor? Din traditie si identitate etnica si nu din credinta. Nu din credinta inseamna ca nu cred nici macar ca exista Dumnezeu. Este un ateism mult mai extins decat crezi, doar ca este ascuns de cultura traditiei legate de identitatea nationala, problema care nu se pune in alte parti... Cu alte cuvinte, lucrurile au stat mereu asa, mereu oamenii au fost ipocriti din cauza presiunii facute de societate, si fie ca credeau fie ca nu, respectau traditia ca sa nu fie respinsi de societate. Si s-a vazut foarte bine la primii crestini cum erau martirizati din motive social-politice pentru necredinta in zei, si nu pentru ca toti oamenii ar fi crezut in zei. Apoi s-a impus crestinismul ca religie de stat cu obligatia de a fi crestin si s-a ajuns la acelasi lucru, cine nu era crestin, incepea sa fie exclus sau sa nu aiba acces la unele functii importante asa ca multi au devenit ipocriti.... Acum a inceput sa se mai spele ipocrizia si sa se vada adevarata fata a societatii, atata tot... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Da,aveti dreptate in ceea ce priveste titlul. 3.Si aici aveti dreptate. 4.Respectam invatatura Sfintilor Parinti si a Bisericii dar nu putem sa acceptam ca a fost spus totul si nu mai poate fi nimic in plus.Dumnezeu este Iubire.Avem dreptul sa cautam Iubirea in toate semnele pe care le-a lasat daca nu o "vedem" de la bun inceput.Avem dreptul la intrebari si la o a doua sau a treia privire catre Semne.Ar fi minunat daca cineva ar putea sa ne indrume cum sa privim ca sa gasim Iubirea si sa lumineze mereu in noi. |
|
|||
|
|||
![]()
Cand vorbesti Adriana de acei oameni care scoteau dracii din oameni trebuie sa te gandesti ca era inainte de botezul adevarat si de existenta bisericii. Dar de ce ne mai atrage atenti biblia ca de sectar trebuie sa ne ferim? Asa fac toti care citesc biblia si care sunt prea mici ca sa o inteleaga si o citesc ca si cum ei ar fi mai destepti decat alti. I-au un pasaj aiurea si il interpreteaza daramand toata invatatura normala si adevarata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus a vrut doar ca Evanghelia sa fie propovaduita pana la capatul pamantului, ca cei care cred sa se Boteze, sa se lase de pacate, si sa faca Impartasania in amintirea Sa. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adriana, fara suparare, dar NU AI NICI O TREABA cu ceea ce numim noi Biserica lui Hristos. Te rog, daca vrei sa continui pe lina pe care esti, stai departe si de Biserica Ortodoxa, si de cea Catolica. Esti pe o directie paralela cu ambele, dar te poti foarte usor recunoaste in cultele (neo)protestante. Sau daca nu incearca sa inveti si sa intelegi ceea ce Biserica a predicat de doua mii de ani, si nu ceea ce crezi tu ca Biserica ar trebui sa predice. In crestinismul traditional nu exista "eu": eu vreau asta, eu cred asta, eu am nevoie de asta, eu nu am nevoie de asta, eu sunt inteligent, eu stiu multe, eu, eu, eu, eu...In mod traditional, crestinul se indreapta dupa ceea ce spune Biserica, in lumina Sf. Scripturi si a Sf. Traditii. Nu vrei sa accepti asta, usa de iesire este deschisa.
„Mare ești tu, Doamne, și preavrednic de laudă (…) Căci pentru tine ne‑ai creat și neliniștită este inima noastră până sa-si afle odihna in tine.” (Sfântul Augustin). Last edited by Noesisaa; 20.01.2011 at 13:03:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Iisus este mai marele preot si a fost nascut in corp barbatesc! Mare e inselarea sectantilor astia. Ma oribileaza cu totul. Mai ales ca am cunoscut cat de prefacuti si mincinosi sunt si nu am ascultat de sfaturile oamenilor bisericii si m-am luat dupa vorba lor mincinoasa si prefacata si m-am ars de n ori crezand in vorbele lor prefacute(repet)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si oricum ,trebuie sa stii ,ca ceea ce a fost spus de Sfintii Parinti a fost cu jertfa,au platit cu viata pentru opera lor. Nu e ciocolata Kandia viata de crestin asumata,ci e jertfa si smerenie,calitati la care azi se ajunge mai greu... De aceea ,nu e vorba ca nu avem voie sa aducem ceva nou,ci e faptul ca nu putem.. Asa cum nu poti rezolva o problema de matematica superioara,daca nu ai facut decat liceul.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Au fost sfinte femei martire la care li s-au taiat sanii pentru credinta lor in Hristos, s-au lepadat ele din pudoare? Au panicat? Au fost influentabile, instabile? Au fost femei care au convertit la crestinism multime de barbati si nu au fost convinse sa se lepede de Hristos ci i-au convertit ele pe cei care vroiau sa le faca sa se lepede. Au fost asa cum spuneti, instabile? Dar femeile care sunt medic, profesor, ce parere aveti? Stiti ce presupune a fi medic? Deciziii care trebuie luate la rece despre viata unui om? Stiti ce inseamna sa decideti dumneavoastra cine are o boala grava si trebuie operat, trebuie sa i se taie de exemplu un picior sau nu? Stiti ce inseamna sa dezbracati la piele un pacient? Unde este pudoarea aici? Ei iata ca exista astfel de femei care isi fac bine meseria si nu pun pudoarea acolo unde nu isi are rolul, asa ca va rog sa nu generalizati. Asa cum nu o sa se faca medic o femeie care tremura in fata unei picaturi de sange, tot asa nu o sa se faca preot femeile instabile si fricoase, ci doar celelalte. Iar asta este valabil si pentru barbati. Ca si barbatii sunt din cei influentabili, nu suporta sa vada sange, nu suporta presiuni prea mari, sau barbati care ajung sa faca rele doar ca se inhaiteaza cu altii si se lasa influentat de acestia si ajung sa fure, sa violeze, etc, si poate ca in alta companie nu ar fi facut niciodata asa ceva, dar a fost influentat. Asa ca va rog sa nu mai generalizati. |
![]() |
Tags |
din ospățul credinței |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|