Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2011, 17:41:50
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Anca, exista o dorinta nebuna de confuzie in ziua de azi. Omul nu mai tine seama ca daca nu dezvolta ceea ce are, pierde si ceea ce i s-a dat. Si acest lucru se explica prin faptul ca omul nu mai traieste in Dumnezeu.
Vechi 19.01.2011, 17:56:21
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Anca, exista o dorinta nebuna de confuzie in ziua de azi. Omul nu mai tine seama ca daca nu dezvolta ceea ce are, pierde si ceea ce i s-a dat. Si acest lucru se explica prin faptul ca omul nu mai traieste in Dumnezeu.
Da, Costel, confuzia slujeste unora; se stie.
Exista atata manipulare in lume: am vazut de curand un film despre manipulare; s-a ajuns atat de departe, incat oamenii pot schimba inclinatia sexuala la alti oameni, printre altele.
Sa nu ne miram, deci, ca femeia nu isi mai cunoaste locul, ceea ce ma face sa simt o mare parere de rau pentru aceasta.
Vechi 19.01.2011, 19:04:17
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Romancele cu asemenea "aspiratie" n-ar fi rau sa stea de vorba cu Maica Domnului in aceasta problema.
Vechi 19.01.2011, 20:05:54
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit totusi...de ce?

Am urmarit acest topic si speram sa gasesc un raspuns oarecum documentat.Nu imi doresc preot femeie si nu vad ce importanta ar avea sexul acestuia atat timp cat e plin de har...Dar in afara de trimiteri mai mult mai putin tendentioase la o presupusa conditie inferioara a femeii pe mine nu m-a convins nimeni ca Domnul s-a pronuntat undeva ca "femeia nu poate fi preot".Cei mai multi dintre noi isi gasesc linistea si implinirea in credinta si e de inteles ca se simt amenintati cand idei ca aceasta par sa incerce a darama tot ceea ce am mostenit si cunoscut in ortodoxie dar putini au incercat a (si) explica cu blandete si intelepciune "de ce-ul" din titlu.Parca cei mai multi s-au napustit doar sa desfiinteze ideea fara a explica nimic...Doar pentru ca "asa s-a pomenit de la-nceput"...
Vechi 19.01.2011, 21:03:30
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de KANDIA Vezi mesajul
Am urmarit acest topic si speram sa gasesc un raspuns oarecum documentat.Nu imi doresc preot femeie si nu vad ce importanta ar avea sexul acestuia atat timp cat e plin de har...Dar in afara de trimiteri mai mult mai putin tendentioase la o presupusa conditie inferioara a femeii pe mine nu m-a convins nimeni ca Domnul s-a pronuntat undeva ca "femeia nu poate fi preot".Cei mai multi dintre noi isi gasesc linistea si implinirea in credinta si e de inteles ca se simt amenintati cand idei ca aceasta par sa incerce a darama tot ceea ce am mostenit si cunoscut in ortodoxie dar putini au incercat a (si) explica cu blandete si intelepciune "de ce-ul" din titlu.Parca cei mai multi s-au napustit doar sa desfiinteze ideea fara a explica nimic...Doar pentru ca "asa s-a pomenit de la-nceput"...
Daca Hristos voia preoti femei nu facea chiar El inca din timpul propovaduirii ?
Oamenii de stinta, ceranduli-se sa se pronunte cine este fiinta ce-a mai complexa... , au spus ca aceasta este femeia... Ii lipseste ceva Maicii Domnului daca nu a fost preot ? "Ceea ce este mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii "
I se inchina toata crestinatatea si o buna parte din paganatate; celorlalti le este teama de Ea...
Cand noi crestinii ne inchinam si ne rugam la nenumaratele mucenice, oare ne inchinam la fiinte inferioare ?
Cred ca tu ai un mare gol in tine si nu sti cu ce sa-l umpli !

Last edited by IonelS; 19.01.2011 at 21:07:26.
Vechi 20.01.2011, 07:25:56
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit stiu ca nu merita...

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Daca Hristos voia preoti femei nu facea chiar El inca din timpul propovaduirii ?
Oamenii de stinta, ceranduli-se sa se pronunte cine este fiinta ce-a mai complexa... , au spus ca aceasta este femeia... Ii lipseste ceva Maicii Domnului daca nu a fost preot ? "Ceea ce este mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii "
I se inchina toata crestinatatea si o buna parte din paganatate; celorlalti le este teama de Ea...
Cand noi crestinii ne inchinam si ne rugam la nenumaratele mucenice, oare ne inchinam la fiinte inferioare ?
Exprimarea corecta " Cred ca tu ai un mare gol in tine si nu stii cu ce sa-l umpli ! " Forma cu un singur i se foloseste la infinitiv "a sti"...

Un adevarat crestin n-ar fi jignit si judecat pe altul in acest fel.Poate eu am un gol si caut sa-l umplu-ca doar toata viata invatam-dar dumneavoastra aveti o inima plina de ura si o mare incrancenare in cuvinte...Bine c-a trecut vremea Cruciadelor ca probabil scoteati si sabia...
Vechi 20.01.2011, 08:25:45
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

"Nu obții nimic prin comparație -sursa invidiei (de ce el, și nu eu?), a protestului {trebuie să fim egali) și apoi a mâniei, a revoltei și a divizării. De fapt, este genealogia diavolului. Nu este nimic pozitiv; totul este negativ, de la un capăt la altul. Deoarece comparația conduce, întotdeauna, cu o precizie matematică la experiența și cunoașterea inegalității, ea duce, întotdeauna, la protest. Egalitatea este bazată pe negarea oricăror distincții, dar pentru că ele există, dorința de egalitate ne cere să ne opunem acestora, să impunem egalitatea oamenilor și, ce este și mai rău, refuzarea acestor distincții care sunt esența vieții."

"Persoana – bărbat sau femeie – care tânjește după egalitate este deja golită și impersonală, deoarece o personalitate este alcătuită din ceea ce o distinge de ceilalți și nu din ceea ce o supune legii absurde a egalității."

"Principiului demonic al comparației, creștinismul îi opune dragostea. Esența iubirii este lipsa totală a „comparației”. Egalitatea nu poate exista în această lume, deoarece lumea a fost creată din dragoste, iar nu din principii. Și lumea însetează după dragoste, iar nu după egalitate."

Din “Biografia unui destin misionar – Jurnalul parintelui Alexander Schmemann”
Vechi 20.01.2011, 10:07:52
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de KANDIA Vezi mesajul
Exprimarea corecta " Cred ca tu ai un mare gol in tine si nu stii cu ce sa-l umpli ! " Forma cu un singur i se foloseste la infinitiv "a sti"...

Un adevarat crestin n-ar fi jignit si judecat pe altul in acest fel.Poate eu am un gol si caut sa-l umplu-ca doar toata viata invatam-dar dumneavoastra aveti o inima plina de ura si o mare incrancenare in cuvinte...Bine c-a trecut vremea Cruciadelor ca probabil scoteati si sabia...
Un sfat general pentru Kandia,si pentru cei care gandesc asemanator:

Ortodoxia ,credinta in Dumnezeu,are o Sfanta Traditie,Preoti ,Biserica.Noi trebuie sa ascultam de acestea,sa citim scrierile Sfintilor Parinti si sa incercam sa intelegem ceea ce au dorit sa ne transmita.
Este o greseala,care vad ca e raspandita,sa facem propriile judecati,pentru ca ajungem la aberatii si la erezii si lui Dumnezeu nu-I place acest lucru!

Sper ca am scris si corect gramatical Kandia,si suficient de clar .....
Daca faci propriile interpretari nu ai decat de pierdut....
Vechi 20.01.2011, 12:51:56
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Iisus nu a facut nici un preot, nici barbat si nici femeie, si nici nu a zis ca vrea sa faca vreunul tocmai pentru ca preotul este cel care jertfeste pentru pacate, adica El insusi.
Iisus a vrut doar ca Evanghelia sa fie propovaduita pana la capatul pamantului, ca cei care cred sa se Boteze, sa se lase de pacate, si sa faca Impartasania in amintirea Sa.
Vechi 20.01.2011, 12:58:42
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Iisus nu a facut nici un preot, nici barbat si nici femeie, si nici nu a zis ca vrea sa faca vreunul tocmai pentru ca preotul este cel care jertfeste pentru pacate, adica El insusi.
Iisus a vrut doar ca Evanghelia sa fie propovaduita pana la capatul pamantului, ca cei care cred sa se Boteze, sa se lase de pacate, si sa faca Impartasania in amintirea Sa.

Adriana, fara suparare, dar NU AI NICI O TREABA cu ceea ce numim noi Biserica lui Hristos. Te rog, daca vrei sa continui pe lina pe care esti, stai departe si de Biserica Ortodoxa, si de cea Catolica. Esti pe o directie paralela cu ambele, dar te poti foarte usor recunoaste in cultele (neo)protestante.

Sau daca nu incearca sa inveti si sa intelegi ceea ce Biserica a predicat de doua mii de ani, si nu ceea ce crezi tu ca Biserica ar trebui sa predice. In crestinismul traditional nu exista "eu": eu vreau asta, eu cred asta, eu am nevoie de asta, eu nu am nevoie de asta, eu sunt inteligent, eu stiu multe, eu, eu, eu, eu...In mod traditional, crestinul se indreapta dupa ceea ce spune Biserica, in lumina Sf. Scripturi si a Sf. Traditii. Nu vrei sa accepti asta, usa de iesire este deschisa.

Last edited by Noesisaa; 20.01.2011 at 13:03:35.
Subiect închis

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04