![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Consider ca e bine sa tinem seama si de faptul ca unii Sfinti Parinti propun interpretarea dimensiunilor in sens simbolic. Clement Alexandrinul, spre exemplu, scrie: "Unii spun ca cei trei sute de coti sunt simbolul semnului Domnului (T - litera taf cu care vechii greci notau numarul 300 simbolizand Crucea). Cei 50 de coti sunt simbolul nadejdii si al iertarii date in ziua Cincizecimii; iar cei 30 de coti arata predicarea Evangheliei, ca Domnul a inceput predica Sa cand era de 30 de ani. Corabia e larga jos, unde stau dobitoacele, si stramta sus, unde sta omul rational".
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai greu de inteles e cum au supravietuit pestii...
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu are nimeni nicio idee? Cum de nu au murit pestii si toate animalele acvatice??
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu am inteles insa, de ce unele specii au disparut cu totul. am vorbit la inceput de numarul mare de specii de animale si imposibilitatea construirii unui vas in care sa incapa toate. dar am uitat un lucru. tot puhoiul acela imaginar, trebuie inmultit cu 7. asa spune Biblia. cred ca Noe ar fi avut nevoie de o flota imensa. |
|
||||
|
||||
![]()
Chestia e ca unii pesti (si vietati acvatice) sunt de apa dulce iar altele de apa sarata. Pana la urma care si cum au supravietuit? Oricum eu nu vreau sa ma indoiesc de ce zice Scriptura! Pana la urma puterea lui Dumnezeu este infinita si depaseste cu mult capacitatea noastra de intelegere,asa ca mai bine prefer sa merg pe principiul "crede si nu cerceta" decat sa dau seama. Chiar si Iisus i-a spus lui Toma dupa ce a vazut ceea ce (initial) ii parea imposibil,ne neinteles: "Si nu fi necredincios,ci credincios!"
Doamne-ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar de ce nu mergi pe "cauta si vei afla"? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca am avea mintea indumnezeita, am intelege cu usurinta cuvintele scripturii privitoare la arca lui Noe si la potop. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In limbajul Sfintei Scripturi, credinta inseamna certitudine. "si noi am crezut si am cunoscut ca Tu esti Hritosul, Fiul Dumnezeului celui viu" Ioan 6,69 crestinii ortodocsi sunt chemati la Hristos care ne spune "și veți cunoaște Adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” Ioan 8,32. Adevarul ne este accesibil caci Dumnezeu insusi ne da aceasta certitudine “... și Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima voastră” Ieremia 29,13. Last edited by Eugen7; 19.01.2011 at 09:44:43. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca a plouat atat cat apa a crescut dramatic, nu uita ca apa de ploaie este dulce, nu sarata. S-ar fi putut forma curenti gigantici de apa dulce sau asa-zise "lacuri" de apa dulce izolata de cea marina, incat pestii raurilor si ai lacurilor sa se fi refugiat acolo pentru perioada Potopului. Toate din pronie divina, nu de la sine vrere.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arca lui Noe - descoperita? | colaps | Generalitati | 0 | 28.04.2010 17:22:05 |
|