Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2011, 16:54:30
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Chestia e ca unii pesti (si vietati acvatice) sunt de apa dulce iar altele de apa sarata. Pana la urma care si cum au supravietuit? Oricum eu nu vreau sa ma indoiesc de ce zice Scriptura! Pana la urma puterea lui Dumnezeu este infinita si depaseste cu mult capacitatea noastra de intelegere,asa ca mai bine prefer sa merg pe principiul "crede si nu cerceta" decat sa dau seama. Chiar si Iisus i-a spus lui Toma dupa ce a vazut ceea ce (initial) ii parea imposibil,ne neinteles: "Si nu fi necredincios,ci credincios!"

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 17:58:42
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Chestia e ca unii pesti (si vietati acvatice) sunt de apa dulce iar altele de apa sarata. Pana la urma care si cum au supravietuit? Oricum eu nu vreau sa ma indoiesc de ce zice Scriptura! Pana la urma puterea lui Dumnezeu este infinita si depaseste cu mult capacitatea noastra de intelegere,asa ca mai bine prefer sa merg pe principiul "crede si nu cerceta" decat sa dau seama. Chiar si Iisus i-a spus lui Toma dupa ce a vazut ceea ce (initial) ii parea imposibil,ne neinteles: "Si nu fi necredincios,ci credincios!"

Doamne-ajuta!
"crede si nu cerceta" nu este un principiu sanatos. nici macar nu este crestin.
dar de ce nu mergi pe "cauta si vei afla"?
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 22:25:51
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Stiu,insa probabil nu ai citit cu atentie Am zis ca mai degraba prefer sa merg si pe princpiul asta decat sa nu accept adevarul,sa am tot felul de indoieli,sa fiu potrivnic,sa ma indoiesc de Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) etc. si mai ales sa dau seama pentru toata incapatanarea mea. Asa ca prefer sa cred chiar si "orbeste" decat sa nesocotesc spusele Domnului.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.01.2011, 22:49:51
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Problema apare atunci cand cautam singuri, necalauziti de Duhul Sfant, intrucat riscam sa ne ratacim, sau chiar sa-i determinam si pe cei ce ne urmeaza sa se rataceasca. Fara Duhul Sfant, nu vom afla nimic, vom cauta in zadar cele ale lui Dumnezeu.

Daca am avea mintea indumnezeita, am intelege cu usurinta cuvintele scripturii privitoare la arca lui Noe si la potop.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 17:37:34
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Problema apare atunci cand cautam singuri, necalauziti de Duhul Sfant, intrucat riscam sa ne ratacim, sau chiar sa-i determinam si pe cei ce ne urmeaza sa se rataceasca. Fara Duhul Sfant, nu vom afla nimic, vom cauta in zadar cele ale lui Dumnezeu.

Daca am avea mintea indumnezeita, am intelege cu usurinta cuvintele scripturii privitoare la arca lui Noe si la potop.
Dureros e ca Arca lui Noe a devenit o problema in procesul de mantuire. Daca nu am inventarul - cate animale si pasari au fost in corabie, nu ma voi mantui. Nu se spune nicaieri ca ne este necesar un astfel de raspuns pentru mantuire.

Dar asa cum sublinia si George, in momentul in care vom ajunge sa fim preocupati de mantuire, vom putea ajunge sa avem raspunsuri si la intrebarile legate de Arca lui Noe. Dar in prezent, omul stand in afara dialogului cu Dumnezeu, cu Cel ce i-a poruncit lui Noe sa faca o corabie si sa aduca in ea animalele, nu poate decat sa speculeze.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 18:11:43
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Dureros e ca Arca lui Noe a devenit o problema in procesul de mantuire. Daca nu am inventarul - cate animale si pasari au fost in corabie, nu ma voi mantui. Nu se spune nicaieri ca ne este necesar un astfel de raspuns pentru mantuire.

Dar asa cum sublinia si George, in momentul in care vom ajunge sa fim preocupati de mantuire, vom putea ajunge sa avem raspunsuri si la intrebarile legate de Arca lui Noe. Dar in prezent, omul stand in afara dialogului cu Dumnezeu, cu Cel ce i-a poruncit lui Noe sa faca o corabie si sa aduca in ea animalele, nu poate decat sa speculeze.
poate pentru tine nu este important.
dar pentru unul ca mine aceste detalii sunt foarte importante.
eu trebuie sa stiu ca sa cred.
iar ce spui tu nu face decat sa-mi confirme ca Potopul este doar un mit.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 08:54:05
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
corect. nu este un indemn crestin. nicaieri in Sfanta Scriptura nu scrie asa ceva. Nici in dogma ortodoxa nu gasim un asemenea indemn la ignoranta si fanatism.

In limbajul Sfintei Scripturi, credinta inseamna certitudine.
"si noi am crezut si am cunoscut ca Tu esti Hritosul, Fiul Dumnezeului celui viu" Ioan 6,69

Citat:
crestinii ortodocsi sunt chemati la Hristos care ne spune "și veți cunoaște Adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” Ioan 8,32.

Adevarul ne este accesibil caci Dumnezeu insusi ne da aceasta certitudine “... și Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima voastră” Ieremia 29,13.

Last edited by Eugen7; 19.01.2011 at 09:44:43.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 10:04:55
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Chestia e ca unii pesti (si vietati acvatice) sunt de apa dulce iar altele de apa sarata. Pana la urma care si cum au supravietuit? Oricum eu nu vreau sa ma indoiesc de ce zice Scriptura!
Doamne-ajuta!
Daca a plouat atat cat apa a crescut dramatic, nu uita ca apa de ploaie este dulce, nu sarata. S-ar fi putut forma curenti gigantici de apa dulce sau asa-zise "lacuri" de apa dulce izolata de cea marina, incat pestii raurilor si ai lacurilor sa se fi refugiat acolo pentru perioada Potopului. Toate din pronie divina, nu de la sine vrere.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 10:30:41
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Daca a plouat atat cat apa a crescut dramatic, nu uita ca apa de ploaie este dulce, nu sarata. S-ar fi putut forma curenti gigantici de apa dulce sau asa-zise "lacuri" de apa dulce izolata de cea marina, incat pestii raurilor si ai lacurilor sa se fi refugiat acolo pentru perioada Potopului. Toate din pronie divina, nu de la sine vrere.
intr-un cataclism de asemenea proportii nu au cum sa apara asa-zisele lacuri sau rauri de apa dulce, in apa sarata.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 17:28:04
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
intr-un cataclism de asemenea proportii nu au cum sa apara asa-zisele lacuri sau rauri de apa dulce, in apa sarata.
Poate nu de la sine,dar Dumnezeu este atotputernic,nu? Si chiar si azi avem astfel de exemple. De exemplu lacul Balhas daca nu ma insel este jumatate sarat jumatate cu apa dulce.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arca lui Noe - descoperita? colaps Generalitati 0 28.04.2010 17:22:05