![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
NT nu face referire la continuitatea practicarii zeciuielii fata de Biserica...NU?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Face referire dar nu are rost sa insistam asupra lui 10%. Problema e ridicata de tine si de altii: voi NP dati zeciuala pastorului. Ca si cum asta ar fi o crima nu un lucru placut Domnului. Si apoi adevarul e ca o dam bisericii nu pastorului. E un lucru foarte bun ca un crestin sa dea la biserica un anumit procent din veniturile lui. Nu se mai starnesc discutii cu taxa pe cununie si pe botez si pe inmormantare. La NP credinciosii daruiesc Domnului cat vor (se recomanda 10%) si toate serviciile sunt gratuite. E o simpla forma de a strange banii necesari lucrarii. Ce-i cu cheful asta de cearta la voi? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Dar sa-ti spun si tie o noutate (pe care am mai spus-o): la o inmormantare baptista au fost invitati 3 pastori, si au fost platiti cu bani grei; pastorii au servit whiski... Taxele de la cununie, botez si inmormantare - care intra in vistieria Bisericii-, nu se compara cu zeciuiala..., hai sa fim seriosi! Citat:
Eu nu ma cert, am spus, iti spun si tie si la toti NP ca nu sunteti decat niste PREFACUTI, INSELATORI etc...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E prea gogonata. Cine crezi ca te crede? Eu iti propun sa lasam subiectele: betie, simonie, taxe exorbitante la inmormantari sau la cununii. Sunt deja vechi, plictisitoare. Mai bine zi ceva de Iosif Ton. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Ca problema asta a banilor a facut multa valva in si in lumea "pocaitilor". Eu nu am nimic cu Ton , pricepi omule! Prin exemplu dat cu Ton, am vrut sa va arat cat de "stabil" este un pastor in credinta lui...azi e bine, maine ii alcumva...de parca Biblia e ca vremea, schimbatoare.
|
|||
|
|||
![]()
Ei, asa da. Esti ceva mai credibil acum.
Citat:
Pentru unul care vine fara prejudecati sunt insa multe chestii atractive, duhovnicesti, sublime chiar. Unul ar fi inchinarea in Duh si in Adevar. Cand intra omul si ii vede pe toti din adunare cantand din toata inima laudele Domnului este coplesit de prezenta lui Dumnezeu. Apoi aude Predica, mesajul din Scripturi. Este clar, limpede, relevant. Isi da seama ca ii vorbeste Dumnezeu si de multe ori crede ca predicatorul il cunoaste si vorbeste doar pentru el. Cum sa mai plece de acolo, zi tu? Cum sa plece din locul in care se prezinta Dumnezeu si in care o comunitate unita de credinciosi il inconjoara cu dragoste? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce este frumos, ca azi credeti una si maine alta? Citat:
Nu stiu din ce cult faci parte, dar penticostalii is praf la ceva frumos, baptistii- momentan sunt pierduti, adventistii-astia si acum se uita catre porc si mar vrea sa-l mananace.. Ce e frumos si placut, sa vezi cum dau din maini in adunari? sau cum plang? sau danseaza? Ce predica? la voi in predica se copntrazice invatatura BO... Nu este D-zeu prezent peste tot si in toti...si diavolul are o imparatie, si oameni care cauta ura, dezbinare, ratacire, inselare, amagire...etc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Unul ar fi inchinarea in Duh si in Adevar. Ortodocsii nu se inchina in Duh si in Adevar? Cand intra omul si ii vede pe toti din adunare cantand din toata inima laudele Domnului este coplesit de prezenta lui Dumnezeu.[/quote] Si in Biserica se lauda Dumnezeu. Apoi aude Predica, mesajul din Scripturi. Este clar, limpede, relevant. Isi da seama ca ii vorbeste Dumnezeu si de multe ori crede ca predicatorul il cunoaste si vorbeste doar pentru el.[/quote] In predicile ortodoxe nu tot despre mantuire vorbeste preotul? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|