Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2010, 09:37:48
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Dumnezeu să ne apere de eretici și de lupii răpitori care se dau ortodocși, dar nu sunt!
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 16:20:37
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
Dumnezeu să ne apere de eretici și de lupii răpitori care se dau ortodocși, dar nu sunt!
Dar vad ca cine se aseamana se aduna? Gresesc?

Oamenii descopera lucruri in comun cand se apreciaza unul pe altul.
Sau mai mult, gandesc aceleasi lucruri si se bucura cand cineva trece in fata si le exprima (unii nevrand sa-si asume riscul propriilor opinii).

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
asemenea ! bine ai venit pe forum.
sa te inarmezi cu rabdare si dreapta socoteala, care dealtfel ne sunt necesare si in viata de zi cu zi.
PS: Andrei este un fel de "nebun pentru Hristos".
Un nebun pentru Hristos face urmatoarele lucruri (corectati-ma daca am o idee gresita):
1. S-a lepadat de lume (in mod tipic traieste in saracie liber asumata, vagabondaj etc)
2. Nebunia mascheaza o mare smerenie si daruri duhovnicesti pe care le apara de ochii curiosilor
3. Ridiculizeaza, face de rusine valorile lumii acesteia prin comportamentul sau ("Pentru că fapta lui Dumnezeu, socotită de către oameni nebunie, este mai înțeleaptă decât înțelepciunea lor și ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor.")
4. Nebunia este vazuta de cei necredinciosi, nu de crestini.. (Cand crestinii considera pe cineva nebun, atunci acela este ori f lumesc sau nebun de-a dreptul)
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 05:25:25
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Dar vad ca cine se aseamana se aduna? Gresesc?

Oamenii descopera lucruri in comun cand se apreciaza unul pe altul.
Sau mai mult, gandesc aceleasi lucruri si se bucura cand cineva trece in fata si le exprima (unii nevrand sa-si asume riscul propriilor opinii).

Un nebun pentru Hristos face urmatoarele lucruri (corectati-ma daca am o idee gresita):
1. S-a lepadat de lume (in mod tipic traieste in saracie liber asumata, vagabondaj etc)
2. Nebunia mascheaza o mare smerenie si daruri duhovnicesti pe care le apara de ochii curiosilor
3. Ridiculizeaza, face de rusine valorile lumii acesteia prin comportamentul sau ("Pentru că fapta lui Dumnezeu, socotită de către oameni nebunie, este mai înțeleaptă decât înțelepciunea lor și ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor.")
4. Nebunia este vazuta de cei necredinciosi, nu de crestini.. (Cand crestinii considera pe cineva nebun, atunci acela este ori f lumesc sau nebun de-a dreptul)
Anna draga, nebunia nu se incadreaza in nici o schema. cu atat mai putin "nebunia ptr Hristos".
N-am inteles unde bati cu comentariille dinainte de punctele 1,2, 3 si 4. Dar nici nu prea conteaza. Sarbatori cu pace.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 19:13:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Anna draga, nebunia nu se incadreaza in nici o schema. cu atat mai putin "nebunia ptr Hristos".
N-am inteles unde bati cu comentariille dinainte de punctele 1,2, 3 si 4. Dar nici nu prea conteaza. Sarbatori cu pace.
Cine se aseamana se aduna. La aceasta m-am referit. Atat. (sau spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti. Foarte utila zicala. Eu nu stiu multe despre tine, dar dintr-o data te inteleg mai bine cand arati aprobare pt postarile altuia).

Nu ma intereseaza sa-ti demonstrez tie ceva, postez doar ca sa nu ramana lumea (cei neinformati) cu impresia ca "nebunia pt Hristos" este nebunie.

In primul rand, chiar si nebunia normala (boala) se incadreaza in anumite scheme (descrise in DSM). Ca altfel nu ar putea fi identificata, analizata, tratata.

Cat priveste "nebunia pt. Hristos", ea este in primul rand defaimarea intelepciunii lumesti. Orice crestin autentic, care leapada cele lumesti si traieste doar pt Hristos va fi socotit nebun intre oameni.
Nebunii pt Hristos cautau sa fie ocarati, prigoniti, batuti, umiliti pentru a trai in mare smerenie si a lua plata de la Hristos.
Dar niciodata nu a hulit vreunul numele lui Iisus sau pe Sfanta Maica lui (asa cum face Cozia). Sa nu propagam confuzii.

Resurse:
http://www.crestinortodox.ro/credint...tos-69887.html
http://ro.orthodoxwiki.org/Nebun_pentru_Hristos

Citat:
"Ce este, de fapt, nebunia intru Hristos ? Este - vorbind cu cuvintele sfantului Ioan Gura de Aur - atunci cand ne smerim gandurile care ne vin inainte de vreme; cand reusim sa ne pazim mintea de orice invatatura care ne vine "din afara", pentru a ne-o pastra curata si libera, in stare sa primeasca, la timpul potrivit,, invatatura divina. Fiindca ceea ce ne descopera Dumnezeu, aceea nu trebuie trecut prin experienta, ci primit prin credinta."
Sursa:http://www.crestinortodox.ro/editori...tos-70108.html

Ti se mai pare ca Andrei este "nebun pt Hristos"?
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 21:43:09
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cine se aseamana se aduna. La aceasta m-am referit. Atat. (sau spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti. Foarte utila zicala. Eu nu stiu multe despre tine, dar dintr-o data te inteleg mai bine cand arati aprobare pt postarile altuia).

Nu ma intereseaza sa-ti demonstrez tie ceva, postez doar ca sa nu ramana lumea (cei neinformati) cu impresia ca "nebunia pt Hristos" este nebunie.

[...]
Dar niciodata nu a hulit vreunul numele lui Iisus sau pe Sfanta Maica lui (asa cum face Cozia). Sa nu propagam confuzii.
[...]
Ti se mai pare ca Andrei este "nebun pt Hristos"?
Imi pare rau pentru tine, Anna. Judeci superficial si pe principiul cine nu-i cu noi, e impotriva noastra. Too bad, pentru ca ai ceva potential, dar ti-l risipesti pe teoria chibritului alias despicarea firului in patru. Nu cred ca ai ajuns sa ma cunosti, asa cum sustii mai sus.

Referitor la Andrei, desi nu i-am urmarit chiar toate postarile as zice ca se incadreaza totusi in "nebunia ptr Hristos". Cam atat pe tema asta, o zi buna.
Reply With Quote
Vechi 29.12.2010, 22:41:17
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit prioritati

Dragilor,ne indepartam foarte mult de la subiect :)
Eu am realizat ca nu am timpul necesar si nici dreptul sa-i pun la punct pe cei care nu gandesc ca mine si de alfel prioritatile mele sunt altele!
Haideti sa mai vorbim despre subiectul prezent,este sau nu important ce a facut Iisus de la varsta de 12 ani pana la 30?Este suficient ceea ce cunoastem despre Iisus pentru a ne mantui,sau nu putem sa-I urmam calea pentru ca nu suntem siguri daca a calatorit prin India sau doar a ramas prin locurile natale?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 02:09:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
"Life without God is like an unsharpened pencil - it has no point."?
Draga Yasmina,
Cum poti sa gindesti in acesti termeni?
Doamne, eu personal as intra in pamint de rusine in fata FLOREI SI FAUNEI pamintului care au un motiv foarte bun si inaltator al existentei, cel de procreere si sustinere a vietii pe pamint, lucru iubit de Dumnezeu.

De ce oare crezi ca trebuie sa inventam nu stiu ce alte motive inchipuite de noi, pe care nimeni nu le-a verificat( deoarece nimeni nu s-a intors de ACOLO pentru a ne povesti si confirma)
Putem simplu sa afirmam ca principalul motiv al exisstentei pe pamint este iubirea apropapelui indicata de Hristos, si atit, iar DACA O FI SA FIE, capatarea vietii de apoi(ca o cireasa de pe tort), insa Hristos ne-a spus clar:
Nu va mai bateti capul cu alte inchipuiri, iubiti-va ca fratii!,
ACELA ESTE MOTIVUL VIETII PE PAMINT.

PUNCT!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intrebare. Caut raspuns Bogdan N Calugarul 24 15.02.2012 22:39:36
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
nu gasesc un raspuns piedonee Generalitati 7 11.09.2011 14:31:52
O intrebare fara raspuns! Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 1 27.12.2010 19:59:39
O intrebare, la care nu gasesc raspuns! nede_mar Intamplari adevarate 2 01.06.2009 11:20:58