Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2010, 22:16:23
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
dar tu nu aplici dublu standard?

spui ca bisericile trebuie date catolicilor pentru ca cei care le-au construit fost catolici initial

dar toti romanii au fost ortodocsi inainte tradarea Ortodoxiei prin uniatie ... pe principiul tau ar trebuie ca toate bisericile sa le apartina ortodocsilor?
Înainte de intrarea lor în schismă, toți românii au fost catolici. Biserica Catolică a creștinat această țară și tot ea a introdus bruma de cultură a românilor din Evul Mediu. Sfinții Chiril și Metodiu, care i-au învățat pe români cum să folosească primul alfabet pe care l-au folosit, au fost sfinți catolici, care au venit aici la ordinul expres al papei.

Dar să revenim la vremuri mai apropiate de a noastră. În cazul în care Biserica catolică din România deține vreun imobil construit de Biserica Ortodoxă, el trebuie restituit Bisericii Ortodoxe care e proprietar de drept. Cunoașteți vreun astfel de caz ? Eu cunosc doar cazuri inverse, ca cel de la Săpânța despre care vorbim.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 18.12.2010, 22:28:38
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Înainte de intrarea lor în schismă, toți românii au fost catolici. Biserica Catolică a creștinat această țară și tot ea a introdus bruma de cultură a românilor din Evul Mediu. Sfinții Chiril și Metodiu, care i-au învățat pe români cum să folosească primul alfabet pe care l-au folosit, au fost sfinți catolici, care au venit aici la ordinul expres al papei.
....

pentru cine mai credea ca ecumenismul este altceva decat inghitirea Ortodoxiei de catre catolici

aceasta este conceptia catolica ... ortodocsii au soarta pecetluita in ecumenism
Reply With Quote
Vechi 18.12.2010, 22:38:15
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

http://ro.orthodoxwiki.org/Chiril_%C5%9Fi_Metodie
Vechi 20.12.2010, 23:09:01
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

[quote=Mihnea Dragomir;314476]Înainte de intrarea lor în schismă, toți românii au fost catolici. Biserica Catolică a creștinat această țară și tot ea a introdus bruma de cultură a românilor din Evul Mediu. Sfinții Chiril și Metodiu, care i-au învățat pe români cum să folosească primul alfabet pe care l-au folosit, au fost sfinți catolici, care au venit aici la ordinul expres al papei.

Buna asta, doar ca ceea ce spuneti cam contrazice ce spun bizantinologii
Vechi 08.12.2011, 13:59:02
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Interesanta teorie.
Cum va explicati ca ortodoxia a dat lumii cei mai mari sfinti ?
Catolicii au modificat cele stabilite la sinoadele ecumenice deci sunt eretici.
In ce imprejurari ati trecut la catolici daca bunicii au fost ortodocsi?
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 14:47:28
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

nu ar fi mai corect sa se faca distintie in mesajele care se posteaza aici intre Biserica Romano Catolica si Biserica Catolica? Vad ca cei de confesiune romano catolica nu faca acesta diferenta. Am vazut aici ca domnul Dragomir Mihnea a afirmat ca inainte de 1054 romanii au fost crestini catolici. Ai dreptate domnule. Romanii au fost si sunt crestini catolici, dar NU crestini romano catolici.
P.S CATOLIC=UNIVERSAL. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 15:18:07
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citeam pe internet un interviu al par.Ioanichie Balan .El zicea ca in Franta sunt cateva zeci de mii de biserici catolice inchise.
Adevarul iese la iveala ,nu se lasa invins.
Catolicismul nu are consistenta
http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...e-pe-crestini/
Reply With Quote
Vechi 08.12.2011, 17:44:24
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu ar fi mai corect sa se faca distintie in mesajele care se posteaza aici intre Biserica Romano Catolica si Biserica Catolica? Vad ca cei de confesiune romano catolica nu faca acesta diferenta. Am vazut aici ca domnul Dragomir Mihnea a afirmat ca inainte de 1054 romanii au fost crestini catolici. Ai dreptate domnule. Romanii au fost si sunt crestini catolici, dar NU crestini romano catolici.
P.S CATOLIC=UNIVERSAL. Doamne ajuta!
Dansul nici macar n-a spus ca am fost crestini, a afirmat "romanii inainte de schisma au fost catolici". Omul universal e un concept renascentist :) Amatorilor de contre verbale si jocuri de cuvinte, le spun ca romanii inainte de schisma au fost si sunt crestini ortodocsi, adica crestini drept calauziti.

Citat:
El zicea ca in Franta sunt cateva zeci de mii de biserici catolice inchise.Adevarul iese la iveala ,nu se lasa invins.
N-am citit stirea,cifra mi se pare totusi mare. Occidentul e desacralizat si secularizat, deci bisericile (indiferent de cult) sunt in general pustii, multe fiind transformate in magazine sau sali de sport, iar in Franta chiar transformate in moschei, datorita valului de emigranti nord africani.

Last edited by ioanna; 08.12.2011 at 18:51:40.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 08:40:58
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul

N-am citit stirea,cifra mi se pare totusi mare. Occidentul e desacralizat si secularizat, deci bisericile (indiferent de cult) sunt in general pustii, multe fiind transformate in magazine sau sali de sport, iar in Franta chiar transformate in moschei, datorita valului de emigranti nord africani.
Am pus linkul ,se poate citi interviul care mi se pare ziditor .
Stirea legata de bisericile catolice nu e a dumnealui ,e aflata de dansul de la niste francezi.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2011, 08:52:20
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Am vazut la Trinitas un interviu cu un teolog .
Dumnealui spunea ca sunt 7 tari in Europa care la momentul respectiv se declara atee : Irlanda ,Olanda ,Finlanda ,Cehia iar restul nu mai tin minte .
Asa ca de ce sa ne miram ca bisericile din Franta s-au inchis.
Sfantul Nicolae Velimirovici vorbea acum 60 ani de apostazia Europei.
Daca nu ar fi asa nu s-ar vorbi de apropiata venire a lui Hristos.
A inceput lepadarea de credinta care si la noi se manifesta in special in randul tinerilor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56