Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2010, 11:07:59
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Corect.

Facem dupa cum zice Sfantul Apostol Pavel la 1 Corinteni capitolul 7: daca ne invoim cu sotul/soata, tinem. Daca acesta nu vrea, nu tinem. E atat de simplu - si absolut nimeni nu ne poate obliga sa facem in vreun fel anume.

Pai nu judeci, doar intrebi - si bine faci. Am observat ca ispitele se rabda mai usor imediat dupa impartasanie. Daca se face pauza de cateva saptamani (motive sunt destule sa amanam, de multe ori vrand-nevrand), uneori vin caderi atat de mari incat indeamna la descurajare. Atunci, fuga de urgenta la duhovnic si iarasi la impartasanie, daca iti da voie. Pe de alta parte, dragostea intr-adevar este mai mare prin prisma faptelor bune.

.
Eu stiu ca parintele Arsenie Boca a respins o femeie de la miruit intr-o duminica pentru ca avusese relatii trupesti noaptea precedenta. Cu atat mai mult la sf.Impartasanie trebuie curatie.
Sotul sau sotia se pot sfinti unul prin celalalt.
Nimic nu se dobandeste fara sacrificiu si daca nu reusesti ,atunci mai bine te impartasesti mai rar.
E adevarat ca ispitele se rabda mai usor dupa sf.Impartasanie ,dar unde ne mai este nevointa ?
Noi trebuie sa sporim prin rugaciune ,post ,spovedanie ,sf.Liturghie.
Eu spun toate astea din teorie ,o sa ma sfatuiesc cu parintele duhovnic despre sporirea in credinta ,desi el imi recomanda de fiecare data mai multa rugaciune.
Spunea ceva Nectarie ,studentul teolog care a plecat de pe forum despre un inginer proiectant care se ruga cu rugaciunea inimii .
Eu cred ca in timpurile astea nu vom putea rezista ispitelor fara aceasta rugaciune.
O s avina vremea cand nu vom mai avea sf.Impartasanie ,daca vom mai trai.
Doamne ajuta !
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne impartasim des sau rar? Va_iubesc Impartasania (Taina Euharistiei) 978 17.05.2017 02:29:00
Cum sa ne impartasim? Adriana-Simona Impartasania (Taina Euharistiei) 21 09.01.2014 14:17:16