![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Mie nu imi plac deloc poeziile astea ..nu stiu ce talent vedeti la Paunescu
Oricum ideea este ca au fost atatia poeti,scriitori si oameni de cultura care au trait in perioada comunista dar nu au pupat in cur comunismul si regimul ceausist,nu au facut pact cu diavolul. sorescu nu a fost privit cu ochi buni de comunisti,marin preda dupa ce in 1980 a scris romanul "cel mai iubit dintre pamanteni" a fost omorat de securitate,eliade a fost impotriva regimului comunist si a plecat din tara ;vasile voiculescu(care era un poet mare,un scriitor si un crestin practicant al rugaciunii inimii) a murit dupa ce a stat in temnitele comuniste;Radu Gyr un poet mare a fost impotriva comunismului satanist samd... Parintele Gheorghe Calciu tinea in perioada comunista predici impotriva comunismului. Parintele Arsenie Papacioc si Parintele Iustin Parvu au suferit in temnitele comuniste si au fost impotriva comunismului ateu. Deci iata ca avem atatea exemple de oameni mari poeti,scriitori,preoti,oameni de cultura care nu au fost de acord cu acest regim demonic si sau au tacut din gura sau au facut ani grei de temnita,in orice caz acesti oameni trebuie apreciati si despre acesti oameni trebuie sa scriem pe forumul crestinortodox si nu despre marlani si oameni josnici care au luat parte la regimul comunist satanist,si au fost apropiatii unui dictator. Si mai mult paunescu nu zic ca trebuia neaparat sa sufere in temnitele comuniste alaturi de crestinii care au fost impotriva regimului satanist comunist,dar macar sa taca din gura si sa nu se faca partas unui regim criminal ,antihristic. dar mai mult Paunescu dupa ce ca l-a pupat in fund pe ceausescu dupa 1989 credeam ca macar isi cere scuze,macar isi da seama ca a gresit ca s-a facut partas cu regimul satanist; dar nu culmea culmilor paunescu si acum "IL IUBESTE PE CEUSESCU" "SI NU VEDE SATANISMUL SI RAUL REGIMULUI COMUNIST" Pai pe unul astfel de om sa-l acceptam ca fiind mare poet? nu merita sa-l mentionam macar. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu vad frumosu, sensibilul, delicatul in poeziile lui. mi se par searbade. la polul opus as putea sa dau nume de poeti si de poezi sublime, pline de seva, menita sa aduca o mangaiere sufletului. nu tot ce rimeaza e poezie. dar e doar parerea mea....
|
|||
|
|||
![]()
Cand asculti muzica clasica simti ca te apropii de o anumita frumusete ,adresata sufletului.
LA fel cand citesti pe Eminescu sau pe marii poeti,vezi puterea creatoare lasata lor de Dumnezeu si fructificata intr-un mod exceptional. Muzica de dupa 1900 ,dar si poetii contemporani cu noi ,au o opera care se adreseaza simturilor grosiere din noi,trupesti,nu mai este acea gingasie,maretie ce caracteriza marile opere. Asta o spune si Grigore Lese ,care zicea ca nu mai exista muzica romaneasca adevarata traditionala. Un contemporan incercand sa scrie o istorie a muzicii,s-a oprit in sec IX,spunanad ca ceea ce s-a creat dupa ,nu mai este muzica. In pictura totul s-a degradat,incepand cu cubismul lui Picasso... De asta ne este si greu astazi sa mai apreciem frumosul,pentru ca nu il gasim decat la maestrii din trecut. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Pune-ți copile capul pe pernă Dormi și visează bunul tău vis, Că-n vise viața este eternă, Visul e lumea ce ți-am promis. .... Mie-mi trec anii,ție-ți vin anii Poate că mâine îți va fi greu S-acepți că astăzi eu ți-am spus nani Dar nani,nani,frumosul meu! (Leagăn pentru toată copilăria) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi nu inteleg de ce i-a promis tatal lumea din vis,si cum poate sa se tina de promisiune sa i-o ofere?Il pune tot timpul la somn? Apoi afirmatia cu anii din strofa urmatoare e corecta sa spunem,apoi insa vedem ca ii spune copilului ca daca ii va fi greu maine,adica in viitor,sa se duca la nani....!!! Asta am inteles eu,poate ma insel si nu am simt poetic!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici eu nu mă pricep dar, ce îmi place îmi place ce nu,spun că nu îmi place și merg mai departe. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma pricep la poezie,adica nu sunt un expert sau cunoscator in asa ceva,insa cateva cunostinte de cultura generala am capatat si eu. Inspiratia poetica este mai mult decat ratiune ,e adevarat,insa nu inseamna ca e lipsita de ea. O are inclusa.Poezia lui Paunescu are si ea o ratiune,insa nu are valoare. Stim ca la baza poeziilor lui Eminescu ,si a oricarui poet valoros ,a stat o cultura vasta ;pe baza acelei culturi s-a facut poezia. Eu am spus referitor la analiza acelui text(bineinteles ca se pot face analize mai bune),ca mi se pare ca nu are o ratiune crestina,sa spui ca doar in vis viata e eterna.Nu am facut o analiza literara. Daca iti place Adrian Paunescu e problema ta,nu te impiedica nimeni sa citesti in continuare,insa impunerea lui ca o valoare universala a trebuit sa o amendez.Te rog sa nu te superi.... |
|
|||
|
|||
![]()
Am deschis acest topic la Generalități și nu în altă parte fiind un subiect de cultură generală și nu unul de religie.Așadar nu cred că este necesară analiza vreunei poezii din această perspectivă.
M-a fascinat personalitatea aceastui poet contemporan pe care îl admir.În poeziile lui regăsesc revolta pe care o simt adeseori vizavi de cele ce se petreceau și se petrec în jurul nostru. Sunt firești părerile diferite de a mea și le respect. Nu mă supăr Daniel orice mi-ai spune.Poate dacă mi-ai spune că sunt o eretică m-aș supăra... Păunescu este poetul generației mele! Faptul că unii sunt atât de virulenți împotriva celor scrise de dumnealui sau a persoanei sale înseamnă că lumea îl cunoaște și nu este un oarece poet neânsemnat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu te supara pe mine, Dorina, dar aceasta poezie imi pare mai degraba anticrestina, cum a mai observat cineva. ("În vise viața este eternă" sau "visul este lumea ce ti-am promis'). Este ca si um ar incuraja copilul sa scape de realitate in lumea imaginara. Asta fac necredinciosii. Cei credinciosi stiu ca Domnul Iisus Hristos este intotdeauna aproape, chiar si in durere. (Exista o intreaga literatura care leaga visul fie de stari alterate ale constiintei, fie de explorarea sinelui, fie de drumuri initiatice... ca Alice in tara minuni/oglinzi, exemplul cel mai cunoscut, incat eu devin alerta de cate ori se promoveaza visul unui copil. Astazi visul cred ca este lucrul cel mai cautat si cel mai vandut. Doar daca stai sa te gandesti la masina media.. ce ofera? Vise si rupere de realitate.) Last edited by anna21; 01.11.2010 at 14:37:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am spus oare că poezia lui Păunescu este creștină? Nici nu aș îndrăzni să îl raportez pe acest poet la credință chiar dacă are și poezii care vorbesc despre religie, Dumnezeu și biserică. Am citat aceste versuri deoarece le-am simțit gingașe pentru un tată și mai ales unul de talia lui A.P Nu mai scriu pe acest topic.Nu pentru că m-ar fi supărat cineva.Vă iubesc prea mult ca să mă supăr. Îmi place Păunescu și basta! Are sau nu valoare ca și poet timpul îl va judeca. P S. Mă bucur că starea sănătății dumisale s-a mai îmbunătățit.Poate Dumnezeu îi mai dă răgaz să își plângă păcatele! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|