Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.10.2010, 08:50:01
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Daca ar fi sa analizam putin aceste versuri,m-as gandi de ce ii spune copilului ca in vise viata e eterna? Sa intelegem ca numai in vise e eterna?! Nu ar fi fost mai potrivita invatatura ca viata e eterna in mod normal,cu ochii deschisi?
Apoi nu inteleg de ce i-a promis tatal lumea din vis,si cum poate sa se tina de promisiune sa i-o ofere?Il pune tot timpul la somn?

Apoi afirmatia cu anii din strofa urmatoare e corecta sa spunem,apoi insa vedem ca ii spune copilului ca daca ii va fi greu maine,adica in viitor,sa se duca la nani....!!!

Asta am inteles eu,poate ma insel si nu am simt poetic!!!
Cu câteva postări în urmă ai spus că nu te pricepi la poezei.Lasă-i pe cei care se pricep să analizeze.Inspireția poetică e mai mult decât rațiune.
Nici eu nu mă pricep dar, ce îmi place îmi place ce nu,spun că nu îmi place și merg mai departe.
Vechi 30.10.2010, 09:03:46
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Cu câteva postări în urmă ai spus că nu te pricepi la poezei.Lasă-i pe cei care se pricep să analizeze.Inspireția poetică e mai mult decât rațiune.
Nici eu nu mă pricep dar, ce îmi place îmi place ce nu,spun că nu îmi place și merg mai departe.
Este o vorba ,ca gusturile nu se discuta.E adevarat,insa stiu ca la limba romana se puteau face analize pe text,si se evaluau scriitorii dupa valoarea lor.
Nu ma pricep la poezie,adica nu sunt un expert sau cunoscator in asa ceva,insa cateva cunostinte de cultura generala am capatat si eu.
Inspiratia poetica este mai mult decat ratiune ,e adevarat,insa nu inseamna ca e lipsita de ea.
O are inclusa.Poezia lui Paunescu are si ea o ratiune,insa nu are valoare.
Stim ca la baza poeziilor lui Eminescu ,si a oricarui poet valoros ,a stat o cultura vasta ;pe baza acelei culturi s-a facut poezia.
Eu am spus referitor la analiza acelui text(bineinteles ca se pot face analize mai bune),ca mi se pare ca nu are o ratiune crestina,sa spui ca doar in vis viata e eterna.Nu am facut o analiza literara.
Daca iti place Adrian Paunescu e problema ta,nu te impiedica nimeni sa citesti in continuare,insa impunerea lui ca o valoare universala a trebuit sa o amendez.Te rog sa nu te superi....
Vechi 30.10.2010, 11:38:47
dorinastoica14
Guest

Implicit

Am deschis acest topic la Generalități și nu în altă parte fiind un subiect de cultură generală și nu unul de religie.Așadar nu cred că este necesară analiza vreunei poezii din această perspectivă.
M-a fascinat personalitatea aceastui poet contemporan pe care îl admir.În poeziile lui regăsesc revolta pe care o simt adeseori vizavi de cele ce se petreceau și se petrec în jurul nostru.

Sunt firești părerile diferite de a mea și le respect.
Nu mă supăr Daniel orice mi-ai spune.Poate dacă mi-ai spune că sunt o eretică m-aș supăra...

Păunescu este poetul generației mele!
Faptul că unii sunt atât de virulenți împotriva celor scrise de dumnealui sau a persoanei sale înseamnă că lumea îl cunoaște și nu este un oarece poet neânsemnat.
Vechi 30.10.2010, 17:17:51
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Poezia exprimă pe cel care a creat-o. Dacă e un suflet frumos, este și ea frumoasă. Dacă e un suflet mărunt dar plin de el poezia e o manifestare a orgoliului respectivului.

Poezia nu e ceva spontan, așa cum din păcate e la majoritatea artiștilor. Poezia adevărată este rezultatul a multă muncă și frumusețea ei este direct proporțională cu efortul investit în realizarea ei.

Majoritatea poeților sunt convinși că ei au o personalitate poetică dar este doar imaginația lor, nu există așa ceva. Arta este muncă, rafinare, cultură. Nu există talent ci doar instruire și efort.

Poezia lui Păunescu e comercială, el nu urmărește realizarea unei opere care să dăinuie ci caută, asemenea maneliștilor, foloase imediate: onoruri, succesul comercial, hrănirea propriului ego.

Cei care apreciază poeziile unora alde Păunescu sunt oameni păcăliți de aparențe sau care văd în asemenea specimene pe cineva care și-a atins ambițiile de a deveni celebru, ei înșiși fiind niște poeți amatori. Nu e nimic profund ci doar urletul slavei deșarte.

Dacă ceva îți place poți să și explici de ce, dacă nu poți atunci înseamnă că aprecierea nu e un act matur, rațional ci o zăpăceală.

Păunescu nu e nici poet nici om, e un individ fără coloană cu niște poezii care sună doar din coadă.
Vechi 30.10.2010, 19:34:54
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Putina analiza personala nu strica, atunci cand avem pareri despre altii.Si totusi, e un mare poet!Un talent autentic.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Vechi 30.10.2010, 20:43:25
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Poezia exprimă pe cel care a creat-o. Dacă e un suflet frumos, este și ea frumoasă. Dacă e un suflet mărunt dar plin de el poezia e o manifestare a orgoliului respectivului.

Poezia nu e ceva spontan, așa cum din păcate e la majoritatea artiștilor. Poezia adevărată este rezultatul a multă muncă și frumusețea ei este direct proporțională cu efortul investit în realizarea ei.

Majoritatea poeților sunt convinși că ei au o personalitate poetică dar este doar imaginația lor, nu există așa ceva. Arta este muncă, rafinare, cultură. Nu există talent ci doar instruire și efort.

Poezia lui Păunescu e comercială, el nu urmărește realizarea unei opere care să dăinuie ci caută, asemenea maneliștilor, foloase imediate: onoruri, succesul comercial, hrănirea propriului ego.

Cei care apreciază poeziile unora alde Păunescu sunt oameni păcăliți de aparențe sau care văd în asemenea specimene pe cineva care și-a atins ambițiile de a deveni celebru, ei înșiși fiind niște poeți amatori. Nu e nimic profund ci doar urletul slavei deșarte.

Dacă ceva îți place poți să și explici de ce, dacă nu poți atunci înseamnă că aprecierea nu e un act matur, rațional ci o zăpăceală.

Păunescu nu e nici poet nici om, e un individ fără coloană cu niște poezii care sună doar din coadă.
Extremiștii nu sunt oameni,sunt fiare!

Crezi că toată lumea care scrie poezie are nevoie de aplauze?Sunt mândră să fiu un poet amator și anonim,dar un poet totuși.
Aș dori să citesc și eu măcar o singură carte de-a ta .Poate ești un supradotat...
"Poate că,între noi,peste traiul de câine
Sunt cei supradotați pentru ziua de mâine!"
(Orfanii de A.P)

Cele exprimate de tine sunt doar părerea ta pe care cu nonșalanță și nepăsare ți-o etalezi la adăpostul anonimatului,plin de ură și redical(ca de fiecare dată de altfel).

Doamne ajută
Dorina Stoica

Last edited by dorinastoica14; 30.10.2010 at 20:57:17.
Vechi 30.10.2010, 20:57:08
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb doar o vorba "sat-i" mai spun ...

Este foarte usor sa credem ca ne pricepem la toate. Romanii au aceasta manie daunatoare de a-si da cu parerea in toate cele, dar mai ales cred ca au dreptul sa se exprime in orice domeniu. Daca stiintele exacte par a fi apanajul cercetatorilor, umanioarele (cum li se spunea in Iluminism) au ajuns sa fie considerate la indemana tuturor. Grav.

Fiecare se pricepe doar la meseria pe care a invatat-o, iar literatura, oameni buni, este o stiinta (a cuvantului, a stilului, a frazei, a manuirii cu inteligenta a sintaxei si a semanticii). Chiar daca ati facut in scoli ore de limba si literatura, nu este deloc suficient pentru a va exprima si opinii in domeniu. In scoala pitagoreica cei ce vroiau sa se initieze intr-un domeniu, taceau timp de cinci ani si abia apoi primeau dreptul de a se exprima in public (si numai pentru domeniul pentru care se pregatisera minutios timp de cinci ani!).

Cand vom invata ca trebuie sa-i lasam pe fotbalisti sa joace fotbal, pe medici sa trateze, pe profesori sa ne invete, pe cizmar sa repare ce are de reparat, pe mecanic sa mestereasca masina etc., abia atunci va progresa si societatea. Pana atunci ramane (de-ar fi numai atat!) cum este.

Doamna Dorina a dat replici in cunostinta de cauza, este autor de carti si stie pe ce lume se afla cad isi expune o opinie literara. In rest, mila Domnului in toate! Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac!
Vechi 30.10.2010, 21:53:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Pe cine punem la colț ?

"Și totuși există iubire / Și totuși există blestem / Dau lumii, dau lumii de știre / Iubesc, am curaj să mă tem . . ." Citiți dragii mei, citiți-i poezia , și decideți :e scrisă aiurea , sau e scrisă de o minte și-un suflet de OM ce a știut să înmulțească talanții primiți de la Dumnezeu ? Mai înainte de a arunca cu pietre , atât de ușor, să ne vedem neputințele și greșelile noastre , și să ne punem o simplă întrebare :Și totuși există iubire / Și totuși există blestem . . . ". Până găsim un răspuns, răspund tot prin vorbele poetului Adrian Păunescu:"Doamne , fă-mă călugăr / Și cheamă-mă până la tine /Să-ți spun adevărul /Despre marele dezastru pământesc. /Doamne , fă-mă călugăr . . .". Vă las pe voi să citiți mai departe , dar vă rog din suflet să o faceți în clipe de liniște, lăsând necazurile și mânia , pentru puțin , a se "odihni":http://www.scribd.com/doc/465348/Adrian-PaunescuPoezii
Vechi 31.10.2010, 01:41:16
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Este foarte usor sa credem ca ne pricepem la toate. Romanii au aceasta manie daunatoare de a-si da cu parerea in toate cele, dar mai ales cred ca au dreptul sa se exprime in orice domeniu. Daca stiintele exacte par a fi apanajul cercetatorilor, umanioarele (cum li se spunea in Iluminism) au ajuns sa fie considerate la indemana tuturor. Grav.
Asta e naivitate și aroganță. A crede că fără o facultate în domeniu nu ai dreptul la opinie este dovadă de obtuzitate, mai ales în zilele noastre când internetul este la îndemâna oricui și oricine poate găsi orice informație.

Citat:

Fiecare se pricepe doar la meseria pe care a invatat-o, iar literatura, oameni buni, este o stiinta (a cuvantului, a stilului, a frazei, a manuirii cu inteligenta a sintaxei si a semanticii). Chiar daca ati facut in scoli ore de limba si literatura, nu este deloc suficient pentru a va exprima si opinii in domeniu. In scoala pitagoreica cei ce vroiau sa se initieze intr-un domeniu, taceau timp de cinci ani si abia apoi primeau dreptul de a se exprima in public (si numai pentru domeniul pentru care se pregatisera minutios timp de cinci ani!).
Eu consider că în domeniul meu de specialitate oricine are dreptul la opinie indiferent de pregătirea lui și de asemeni consider că oricine e bine să se cultive cât mai mult, bineînțeles dacă el/ea dorește aceasta și e în acord cu voința divină. Știința și arta sunt deschise oricui și cu cât un om este mai informat cu atât este mai capabil de a fi o persoană fericită.

Citat:
Cand vom invata ca trebuie sa-i lasam pe fotbalisti sa joace fotbal, pe medici sa trateze, pe profesori sa ne invete, pe cizmar sa repare ce are de reparat, pe mecanic sa mestereasca masina etc., abia atunci va progresa si societatea. Pana atunci ramane (de-ar fi numai atat!) cum este.

Ceea ce facem fiecare facem pentru ceilalți, nu pentru noi înșine. Dacă facem pentru noi înșine sau pentru Dumnezeu atunci nu trebuie să așteptăm nici recunoașterea celorlalți nici cumpărătorii. Cum am zis, naivitate, naivitate dusă la extrem.
Vechi 31.10.2010, 01:18:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Extremiștii nu sunt oameni,sunt fiare!

Crezi că toată lumea care scrie poezie are nevoie de aplauze?Sunt mândră să fiu un poet amator și anonim,dar un poet totuși.
Aș dori să citesc și eu măcar o singură carte de-a ta .Poate ești un supradotat...
"Poate că,între noi,peste traiul de câine
Sunt cei supradotați pentru ziua de mâine!"(Orfanii de A.P)

Cele exprimate de tine sunt doar părerea ta pe care cu nonșalanță și nepăsare ți-o etalezi la adăpostul anonimatului,plin de ură și redical(ca de fiecare dată de altfel).

Doamne ajută
Dorina Stoica
Evident că e doar părerea mea după cum și ce spui tu e părerea ta. Nu am nimic cu tine, nu știam că ești poetă. Apreciez mesajele tale și nu-mi voi schimba părerea despre tine.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teodora Păunescu Tucă Mihaela19 Muzica Bisericeasca 1 17.04.2012 23:29:02
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Poetul din gara Sinaia Pelerinul Generalitati 102 21.02.2011 10:59:37
Adrian Fageteanu achimovjan Generalitati 33 15.10.2008 14:10:09
Adrian Adrian27 Generalitati 11 23.08.2007 14:46:07