Citat:
În prealabil postat de mihailt
Mai frate ai2 ai vazut fratia ta vrajitoare care sa ajute oameni nevoiasi?
Eu am vazut multi preoti care ajuta oameni nevoiasi.
|
Ok, e o diferenta dar nu esentiala. Ma refeream la meseria lor si pretentiile pe care le au. Uite de ce am pus acea intrebare prea obraznica pentru Traditie.
Ambele categorii folosesc exprimari alambicate de parca ar spune ceva complicat. Folosesc tot felu de substante ca sa impresioneze cotizantii, pretind ca au "har", au pretentii exagerate in ce priveste capacitatile lor (daca te rogi o sa ai ce vrei sau daca iti ghicesc in palma ai sa ai ce vrei). Afirmatiile celor doua tabere aflate in concurenta nu au baza stiintifica. Ba chiar multe dintre ele au fost falsificate de stiinta. Nici aia nici aia nu platesc impozit.
Alta problema care pentru mine face taberele greu de diferentiat este faptul ca desi pretind ca au acces la puteri supranaturale, nu le folosesc pentru binele comun ci pentru cei care sar cu banu'.
Faptul ca preotii (na Traditie ca m-am scapat) fac si acte caritabile (extrem de putine de altfel) nu este decat un exerciciu de imagine. Niste sarmani alesi aleatoriu si cu un numar mult subdimensionat sunt ajutati de dragul opiniei publice. Foarte multi popi sunt avari fara masura si asta nu-i deosebeste de vrajitoare. Palatu' popii si palatu' vrajitoarei seamana cam mult intre ele.
Toate cele scrise mai sus sunt absolut puerile in comparatie cu faptul ca ambele categorii exploateaza emotional si financiar oamenii aflati la nevoie. Sa lasi mortu' neingropat pentru ca familia nu are de unde sa-ti dea destui bani tu avand o vila de 3 etaje dupa ce te pretinzi superior nu este tocmai o diferenta intre popi si omizi si mame de omizi.
Te rog sa nu intelegi ca am afirmat ca toti preotii sunt asa.