![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Zdrobirea inimii, vederea pacatelor.. cred ca acestea sunt rare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai fi crezut ca vamile vazduhului sunt reale, nu ai fi avut atatea dubii. De ex. la patima burtii intra: mancatul intre mese, mancatul pana cand esti mai mult decat satul (desi sfintii parinti ne spun clar sa NU ne saturam - eu nu pot face asta), mancatul cand nu ti-e foame, mancatul fara rugaciune si multumire, alegerea unei mancari gustoase fata de cea simpla etc... samd.. Pacatele sunt mult mai subtile decat crezi tu. Uite asa, ca sa nu ne indreptatim! (daca imi amintesc corect, cuv. Paisie Aghioritul povestea ca in copilarie daca el sau un frate manca fara rugaciune, ceilalti spuneau:"a curvit" (sau "a desfranat"? aceeasi idee). Si era o familie simpla.. asta este ferire de pacat.) PS. Imi amintesti de sotul meu ateu care zice.. "draga dar fa si tu niste pacate inainte sa mergi la spovedit. Ca sa mergi cu folos!" Dar banuiesc ca si el are o idee mai clara despre pacat, ca desi ateu, mi-a zis sa nu port tocuri la Sf. Liturghie. Last edited by anna21; 05.10.2010 at 15:29:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru chestia cu extraterestrii, am marturie din Biblie data de Parintele Galeriu. Nu e nevoie sa crezi, chiar nu e important. Dar nu ma mai acuza de vrajitorie din cauza asta. La fel si pentru inteligent design: nicaieri in Biblie nu poti sa-mi arati ca lumea a fost zidita in 144 de ore terestre. Te perzi in detalii superficiale, ti-am mai spus asta. Eviti esenta credintei ortodoxe care este Liturghia, respectiv Euharistia. Pace.
|
||||
|
||||
![]()
Spunea un parinte la o cateheza ca nu e nevoie "sa ne scremem" ca sa plangem la modul real. Lacrimile sunt un dar de Sus si vin exact cand nu te astepti. Din experienta iti marturisesc ca de obicei la mine starea de umilinta se adanceste in special dupa ce fac o fapta buna - poate ca Dumnezeu imi arata in felul asta ca I-a placut ca am raspuns cu fapta gandului bun sadit tot de El in mintea mea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din cate vad, tu esti in extrema falsei smerenii, adica: oricum pacatuiesc zilnic, deci nu am voie sa indraznesc sa ma apropii de Hristos la Liturghie. Ei bine, smerenia este cu totul altceva, insa despre asta poti sa citesti in carti. Noi avem nevoie de dreapta socoteala, de claritate, ca sa nu cantarim lucrurile in mod gresit si sa traim in inselare. Mare atentie, ca dracul e jmeker si viata e scurta.
|
|||
|
|||
![]()
Gresit!
Sunt neo-ortodox!...asa cum de fapt sunt foarte multi, pragmatici, evita minciuna de sine si care aleg griul de neghina, insa prefera sa nu trimbiteze alegerea lor. Crestinismul lucreaza!... insa nu hipnotic si mecanic asa cum din pacate crezi tu si cei ca tine. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este prea usor sa arunci in altii si sa te dai pe tine exemplu. Si acei altii - se tin si ei de invatatura bisericii, nu fac de capul lor. (Si nu te acuz, dar acel thread m-a uimit mult, deoarece eu nu cunosc multi oameni care nu vor copii! Nemaivorbind de crestini.. ca nu am auzit nici unul!) Tu uiti ca si Iuda s-a impartasit inainte de vanzare. Dar fiind plin de patimi nu i-a folosit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O sa ma opresc aici ca sa nu comit infractiuni. Imi stau pe buricele degetelor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu doresc sa polemizam. Nici sa iti schimb gandirea. Insa, revin cu raspunsul pentru ca sunt datoare fata de cei ce imi citesc postarea. Deci: ![]() Nu e important cat de des ci CUM te impartasesti. Si ca sa fie mai simplu de inteles o iau cu exemple concrete. Daca dumneata minti, sau te spovedeti azi la un preot maine la altul sau mai rau spui pacatele grele la parinti diferiti si astfel ajungand la duhovnic "pari" un ravnitor si acesta te impartaseste, te numesti FUR DE CELE SFINTE. Iar Sf Euharistie este spre osanda nu spre mantuire. Deci chiar daca te impartasesti zilnic dar Sf Impartasanie este obtinuta prin viclesug sau te apropii de ea cu indrazneala gandid ca ti se cuvine esti numit Fur de cele Sfinte. iar acestea Nu te mantuiesc ci te osandesc. Sau! Daca mergi si alegi un parinte batran care nici nu prea aude sau din pacate este "prea grabit" si te spovedesti in graba fara a spune toate pacatele iar acesta te dezleaga spre Impartasire e iara pacatul tau! Da! Impartasirea este DAR si va ramane DAR! Dar...curateste-te pe deplin pentru a lasa loc Lui Hristos sa vina in tine...nu-L fura tu..apoi da vina pe preot ca..deh..el m-a impartasit! Fratilor, este Taina MARE Euharistia, nu va jucati! Da! Nimeni nu-i vrednic de aceea o primim pentru ajutor si tamaduire dar pentru a obtine chiar si asa cerceteaza-ti constiinta si scoate tot ce e rau din ea. Numai asa iti va fi de folos! Maria Egipteanca nu s-a atins de Sf Taine 40 de ani si cum se ruga ea? Nu ne cere Hristos sa fim ca ea. Fiecare in dreptul sau! dar nici nesimtitori sa nu fim. Pentru ca iata ce a spus pr ARsenie Papacioc: Nimic nu-L supara pe Hristos mai multe decat nepasarea! Aveti carti. Aveti exemple. Daca vi se pare ca obtineti prea usor Sf Taine nu va bucurati. Nici nu taceti. Ci vorbiti deschis cu duhovnicul si lamuriti ce va framanta! Numai asa va folositi. Apoi, draga Florin, canoanele sunt facute pentru a ne ghida viata. Da! Drept si corect ai spus! Dar oare traim conform canoanelor? Sincer...traim? Eu una, nu! Ori daca nu traiesc..nici nu ma pot folosi de ele doar cand imi convine...asta nu-i Ortodoxie! De ce am spus ca nu conteaza cat de des ci CUM...sper ca s-a inteles acum. In incheiere vreau sa va mai spune ceva fratilor. Poate stiti deja..ma iertati! Nu deznadajduiti voi cei care sunteti opriti de la Sf Taine. Ci cautati sa fiti mereu spovediti curat ( sa lasati pacatele ce va opresc, sa faceti cele ce va va spune duhovnicul fiecruia in parte) si credeti ca de va va prinde moartea sub canon cu mila Domnului si rugaciunile duhovnicului va veti mantui, poate. Nu ne garanteaza nimeni mantuirea decat numai Hristos. Noi datori suntem sa plinim poruncile Lui. restul, mila Domnului! Pentru ca spovedania este indispensabila! fara ea, nu exista mantuire. Sfanta Euharistie vine si desavarseste taina Spovedaniei. Dar Impartasire fara spovedanie curata nu este valabila. Si nu o spun eu. Ci Sfintii Parinti Pentru ca Hristos Insusi cand a fost pe pamant nu a spus impartaisti-va des...ci pocaiti-va! Sf Ioan Botezatorul si toti sfintii nu au spus impartaisti-va des. Ci pocaiti-va. Ori pocainta vine doar prin zdrobirea inimii si spovedanie curata si sincera! Apoi vine si Sfanta Taina a unirii cu Hristos si...Bucuria! Asa sa ne ajute Stapana! Last edited by eduardd; 06.10.2010 at 07:50:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta !
Parintele Cleopa spune ca nu e importanta impartasania deasa ci ceea ce facem inainte si dupa sfanta impartasanie. Eu ascult de sfintii parinti. Chiar si parintii de pe la manastiri recomanda spovedania la 40 zile ,precedata bineinteles de spovedanie. Pentru vremurile pe care le traim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|