![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte v-am prezentat foarte clar, cu citat, ca Sfantul Simeon Noul Teolog, care si el este sfant parinte, nu sustine filioque, pentru ca asa ceva nu are sustinere in nimic altceva decat in supralicitarea puterilor ratiunii neluminate de Duhul Sfant, fenomen specific Apusenilor in special, si orgoliosilor in general. De ce trebuie voi Romanii sa supralicitati cu privire la niste lucruri despre care se vede oricand ca nu au sustinere ? Foarte simplu, setea de hegemonie si de orgoliu dupa infailibilitate. Va place sa va credeti infailibili, insa adevarul este ca sunteti in erezie ! Acest orgoliu nemasurat va va duce la pierzare cu tot cu papa-al vostru ! Nici nu mai mir cate secte protestante si neo-protestante s-au rupt din asa-zisa voastra biserica; asta este un semn foarte clar ca aveti un mare blestem pe capul vostru, oricat incercati sa va fardati ca sa ii pacaliti pe cei mai nestiutori ! Si va rog inca o data sa prezentati rationamentul pe care sfantul Chiril si-a intemeiat asa-zisul filioque ! Nu de alta dar trebuie sa vedem daca argumentul prezentat este valid, daca nu cumva asa-zisul filioque este intemeiat pe premise gresite. Pana una alta, pentru noi, ortodocsii din Sfanta Biserica, filioque si infailibilitatea papala sunt erezii, sunt niste simple pareri personale ale unor apuseni orgoliosi, care nu au sustinere nici in Sfanta Scriptura si nici la Sfintii Parinti si nici in Sinoadele Ecumenice ! Nici argumentul ca vezi Doamne filioque era acceptat de toata Biserica nu este adevarat, ci este o minciuna fara margini, utilizata de necunoscatori, bazata pe citate ciuntite si care nu exprima filioque. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine. Sfânta Evanghelie după Ioan cap 15 Daca eu spun ca lumina soarelui ajunge la noi in casa PRIN intermediul ferestrelor ( geamurilor )...si te intreb de unde purcede aceasta lumina...poti sa-mi raspunzi ca si din soare dar si din geam ? Ce ne facem noaptea atunci ?
|
|||
|
|||
![]()
În prealabil postat de maria-luisa
![]() Unde, in Noul Testament scrie ca servitorii lui Dumnezeu pe pamant trebuie sa pedepseasca cu moartea pe cei rataciti? Am dat search si ce am aflat ? 1. Iar un om, anume Anania, cu Safira, femeia lui, și-a vândut țarina. 2. Și a dosit din preț, știind și femeia lui, și aducând o parte, a pus-o la picioarele apostolilor. 3. Iar Petru a zis: Anania, de ce a umplut satana inima ta, ca să minți tu Duhului Sfânt și să dosești din prețul țarinei? 4. Oare, păstrând-o, nu-ți rămânea ție, și vândută nu era în stăpânirea ta? Pentru ce ai pus în inima ta lucrul acesta? N-ai mințit oamenilor, ci lui Dumnezeu. 5. Iar Anania, auzind aceste cuvinte, a căzut și a murit. La fel intimplindu-se si cu Safira.Nu i-a pus nimeni pe rug,nici capul nu l-au taiat,nici macar batuti cu pietre nu au fost...ci Dumnezeu le-a luat duhul de viata,informindu-l in prealabil si pe Sfintul Petru ( in cazul Safirei ) .............. Câte unii mai aprinși la minte, fie de la fire, fie de la boli, neavând cercarea dreptei socoteli, scâncesc în inima lor după daruri mai presus de fire îmbulziți nu de vreo virtute, ci de iubirea de sine. Având aceștia iubirea fără de minte, pe care vor s-o cinstească cu daruri mai presus de fire, Dumnezeu îngăduie duhului rău să-l amăgească desăvârșit, ca pe unii ce îndrăznesc să se apropie de Dumnezeu, necurați la inimă. De aceea, pentru îndrăzneală, îi dă pe seama vicleanului să-i prăpădească. Astfel, când atârnă de Dumnezeu o atare pedeapsă peste un oarecare, îl cercetează Satana luînd chipul mincinos al lui Hristos, și grăindu-i cu mare blândețe, îi trântește o laudă cu care-l câștigă fulgerător și poate pentru totdeauna, ca pe unul ce, pe calea cea strâmtă și cu chinuri ce duce la Împărăție, umblă după "plăceri duhovnicești". Iată-l cu momeala pe gât. De-acum, după oarecare școală a rătăcirii, când încrederea îi va fi câștigată desăvârșit și-i va fi întărită, prin potriviri de semne prevestite, ajunge încrezut în sine și în hristosul lui, încât și moarte de om e în stare să facă, întemeindu-se pe Scriptură. Avind in vederea ca infailibilitatea nu se refera numai la dogme,ci si la morala...si cum inchizitia a omorit cu acordul sau din ordinul papilor pe parcursul a secole intregi...numai un nebun ar mai putea sa zica ca aceia sint infailibili. Iar daca afirmi ca nu inchizitia a omorit fizic...ci soldatii....va asemanati evreilor care si ei zic cam acelasi lucru,ca nu ei l-au omorit pe Hristos,ci soldatii romani....curat murdar.Nu se blameaza mintea ci bratul care a executat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru Sherlock Holmes - Biserica Ortodoxa este pentru sau impotriva pedepsei cu moartea ? Dar in ceea ce priveste tortura ca metoda judiciara, care este pozitia Bisericii Ortodoxe ? Last edited by Erethorn; 21.06.2010 at 22:11:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Așa zice Troparul Sf Petru. Nu ăla catolic. Ăla ortodox. E incorect ? Dați telefon la 0-800-PATRIARH, ca să îl îndrepte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti semi-ortodox sau catolic light ( usor ).Cuvintul PRIN desemneaza transferul,mediul prin care trece lumina si nu sursa.Un catolic adevarat insa,precum Mihnea,ar spunea ca lumina provine si din geam,insa nu principaliter...sursa majora raminind totusi soarele. Intr-o casa fara ferestre,nu stiu cum mai ajunge lumina la tine...ok,te-am inteles totusi...dar trebuie sa fie macar o spartura in zidul acela compact. Ce intrebari ati ajuns sa va puneti ?...Doamne fereste! draga Mihnea, Eu nu mai citesc acel site,autorul lui nu-mi inspira incredere,este un ecumenist,....acum apare multe lucruri ciudate si la noi in ortodoxie,cei care conduc Biserica sint pusi pe distrus,modifica slujbele,rugaciunile,au incercat si cu Sfinta Liturghie,ca peste tot de altfel...spune-mi si mie ca esti medic si om rational....cum l-a omorit Petru pe Anania ?
|
|||
|
|||
![]()
Sherlock, nu sunt catolic nici light nici heavy, sunt pur si simplu catolic :)
Din punct de vedere teologic, sunt un mare zero, recunosc, fiind de profesie jurist si lipsindu-mi timpul necesar pentru a aprofunda teologia. Insa, in calitate de credincios catolic, sunt in ascultare fata de Biserica, iar Biserica spune filioque, asa ca filioque este si pentru mine. Intrebarea cu tortura am pus-o cu un scop bine precizat. In Romania ortodoxa, tortura a fiintat ca mijloc legal de a obtine marturii in cadrul procesului penal, pana in secolul XIX. Eram curios daca Biserica a avut un punct de vedere cu privire la aceasta situatie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tortura este o barbarie,o cadere din legea iubirii...ba chiar din cea a firii umane.Apanajul demonilor cu siguranta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Thus we think, thus we believe, into this confession were we baptized and became worthy to enter the priestly orders. We regard, therefore, as enemies of God and of the truth those who think differently as compared to this. If one dares to rewrite another Symbol besides this one, or add to it, or subtract from it, or to remove anything from it, and to display the audacity to call it a Rule, he will be condemned and thrown out of the Christian Confession. For to subtract from, or to add to, the holy and consubstantial and undivided Trinity shows that the confession we have always had to this day is imperfect. It condemns the Apostolic Tradition and the doctrine of the Fathers. If one, then having come to such a point of mindlessness as to dare do what we have said above, and set forth another Symbol and call it a Rule, or to add to or subtract from the one which has been handed down to us by the first great, holy and Ecumenical Synod of Nicaea, let him be Anathema." |
|
|||
|
|||
![]()
totusi, crezul de la Niceea nu spune ca Duhul purcede NUMAI de la Tatal, nu-i asa?
purcederea de la Tatal poate presupune purcederea de la Fiul oare de ce lasam acest aspect al credintei sa ne invrajbeasca?