Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2010, 15:06:02
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nici nu ma avantajeaza nici nu ma dezavantajeaza, pentru ca nu eu sunt acela care incerc sa fac in mod fortat legaturi cauzale intre religie si anumite fenomene sociale. V-am dat exemplul cu rata sinuciderii doar pentru a va atentiona si tempera putin.
Eu incerc sa fac legaturi fortate???
Nu a inceput Traditie1 cu legatura dintre ateism si sinucideri? Iar tu nu ai continuat in aceiasi directie?
De ce nu l-ai atentionat si pe Traditie1? Doar pentru ca ti-a convenit ce a spus?
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 15:07:40
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Astea sunt date certe. Exista numeroane experimente, fotografii, filme, etc, ca dovezi ale autenticitatii lor.
De ca rad si curcile? Arata-mi unde gresesc cu aceasta "enormitate" ... astept
Gresiti din doua puncte de vedere.

In primul rand, pentru ca aplicati categoriile in mod eronat. Mai exact, pretindeti o dovada stiintifica a existentei lui Dumnezeu; acest lucru este o enormitate pentru ca aceasta categorie, a stiintei exacte, ca studiu al naturii, sau al universului creat, nu se poate aplica creatorului universului, sau supranaturalului. Stiinta, ratiunea, dovada stiintifica ne pot sugera existenta lui Dumnezeu, nu ne pot oferi dovada stiintifica a existentei Lui.

In al doilea rand, gresiti, atunci cand va referiti la "datele certe" pe care le invocati in favoarea adevarului unei teorii sau alteia. Atunci cand imi veti putea arata un electron, vi-L voi arata si eu pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 15:37:29
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Oricum, rata criminalității în România e considerabil mai scăzută ca în Franța, Marea Britanie și alte țări cu procentaj ridicat de atei.
Ceva imi spune ca nu-i cum spui.
Nu confunda incopetenta justitiei cu lipsa criminalitatii. La noi politistul iti spune sa renunti la plangere cand l-a prin chiar el pe minoritar cu caruta plina. Tot la noi nu exista mari corupti.
Acum, hai sa-ti explic de ce afirmatia de mai sus nu arata decat un singur lucru, acela fiind cat de ilogic esti. Ai luat niste cazuri particulare si ai generalizat tragand o concluzie. Cand o sa arati ca macar in medie tarile preponderent ateiste sunt mai periculoase decat cele teiste, atunci ai o concluzie valida. Ceva imi spune totusi ca nici atunci n-ai sa iei in calcul infuzia de imigranti si gradul de competenta al justitiei.

PS citisem o stire care spunea ca in judetul Gorj parca nu au existat cazuri de gripa porcina. UAU! Nici in tarile cele mai dezvoltate nu era situatia atat de fericita. Sa fie o minune ortodoxa? Or sa vina americanii sa invete cum se face? Ei, as! Au existat cazuri destule de gripa dar nu s-au raportat!

Last edited by ai2; 07.07.2010 at 15:41:15.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 15:44:01
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Gresiti din doua puncte de vedere.

In primul rand, pentru ca aplicati categoriile in mod eronat. Mai exact, pretindeti o dovada stiintifica a existentei lui Dumnezeu; acest lucru este o enormitate pentru ca aceasta categorie, a stiintei exacte, ca studiu al naturii, sau al universului creat, nu se poate aplica creatorului universului, sau supranaturalului. Stiinta, ratiunea, dovada stiintifica ne pot sugera existenta lui Dumnezeu, nu ne pot oferi dovada stiintifica a existentei Lui.

In al doilea rand, gresiti, atunci cand va referiti la "datele certe" pe care le invocati in favoarea adevarului unei teorii sau alteia. Atunci cand imi veti putea arata un electron, vi-L voi arata si eu pe Dumnezeu.
Aha ... stai sa inteleg ...
Este enormitate sa vorbesti despre dovezile existentei lui Dumnezeu, dar cand vorbim de stiinta ma pui sa-ti arat electronul ... Asta nu este enormitate din partea ta?
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 15:53:18
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Ora 7: ma trezesc.
Orele 7:30 - 23:30 : propaganda antireligioasa.
23:30 : - 7:30 somn.
Ohooo ! Si nu obosesti? Imi place gluma ta.
Vechi 07.07.2010, 16:01:40
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Crestinii stiu tot fara sa aiba nicio dovada ....
Nici nu stii ce adevar ai spus.
Vechi 07.07.2010, 16:20:02
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Nici nu stii ce adevar ai spus.
Te referi la faptul ca nu aveti nici o dovada?
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 16:29:52
Banned

Implicit

Citat:
Aha ... stai sa inteleg ...
Este enormitate sa vorbesti despre dovezile existentei lui Dumnezeu, dar cand vorbim de stiinta ma pui sa-ti arat electronul ... Asta nu este enormitate din partea ta?
Incerc sa va fac sa intelegeti un adevar fundamental.

Nici dumneavoastra, nici eu, nu am cerut nimanui sa ne arate electronul, pentru a crede in existenta lui.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 16:31:41
Banned

Implicit

Citat:
Te referi la faptul ca nu aveti nici o dovada?
Haideti sa facem un pic de ordine intr-o discutie care tinde sa devina prea dezlanata.

Pentru inceput, va rog ca, inainte de a continua cu acuzatiile care se refera la "dovezi", sa definiti cat mai exact termenul.

Ce intelegeti prin "dovada" ?
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 16:44:04
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Incerc sa va fac sa intelegeti un adevar fundamental.

Nici dumneavoastra, nici eu, nu am cerut nimanui sa ne arate electronul, pentru a crede in existenta lui.
Electronul, ca si alte particule, sau chiar unele planete, au fost intai intuite, apoi demonstrate matematic si in final dovedite.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Analab sau Analav = Crucea Tipica Ieroschimonahilor si schimonahiilor Sebastiana Stiri, actualitati, anunturi 8 23.02.2012 21:54:39
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? pompi Preotul 16 21.03.2011 20:32:41
Cum este o zi tipica crestinului? Panthera Generalitati 10 24.06.2010 15:00:54
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11