![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Parintele meu spune ca aceia sunt bani nemunciti.
Iar marele Apostol Pavel spune ca "dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce" (2 Tesaloniceni 3, 10). Sa urmam lui Pavel, dupa faptele sale: "Căci voi înșivă știți cum trebuie să vă asemănați nouă, că noi n-am umblat fără rânduială între voi, nici n-am mâncat de la cineva pâine în dar, ci, cu muncă și cu trudă, am lucrat noaptea și ziua, ca să nu împovărăm pe nimeni dintre voi." (2 Tes 3, 7-8)
|
|||
|
|||
![]()
Ar fi pacat sa joci atat timp cat cel care va juca are intentia cu banii castigati sa ajute oamenii aflati in nevoi si sa ctitoreasca biserici?
|
|
|||
|
|||
![]()
Spre deosebire de jocul de noroc, munca presupune o jertfă de sine. Cele bune așa se realizează, Dumnezeu Însuși întemeind lumea pe jertfa Fiului Său.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omul cauta mai intai pentru el si eventual ca sa castige si gratia divina promite ca mai lasa ceva si la amarati. N-am cunoscut nici un ascet care sa joace jocuri de noroc cu scopul, chipurile, doar de a-i ferici pe altii. De altfel stim din Evanghelii ca cea mai apreciata pomana in fatza lui Dumnezeu este aceea din banii care nu-i ai, nu din cei care iti prisosesc. Lumeste vorbind - banii dati pe jocurile de noroc se numesc taxa pe prostie. Intr-o tara in care se fura de la ac la sute de milioane de euro, e o naivitate sa crezi ca milioane bune de euro sunt lasate la voia dnei Intamplare. |
|
||||
|
||||
![]()
cine a putut sa faca un astfel de topic???
|
|
||||
|
||||
![]()
Zi de zi citind rugaciunea cea dinaintea inceperii lucrului , ma framanta spusele Apostolului Pavel , caci mananca si traies bine mai mult cei ce nu muncesc , si asta nu de acum ci mai din toate timpurile , dar se mai spune ca rasplata noastra multa este in ceruri . . . !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum recunoastem siretlicurile si inselaciunile diavolului? | crestinortodox123 | Reguli generale de utilizare a forumului | 6 | 08.05.2013 11:28:24 |
Marea smecherie a diavolului | The_Fallen | Generalitati | 17 | 27.06.2011 14:57:12 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 18:44:55 |
|