![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Sa ne castigam painea cea de toate zilele, nu pe cea de maine. Intr-o zi mai putin ne da Domnul, in altele mai mult ca sa avem cu ce milui si asa mai departe.
Sa te rogi sa castigi la loto. Cred ca astfel de rugaciune nu ajunge unde trebuie. Sa cerem de la Domnul sa fie pace intre noi, mai multa dragoste, sanatate si avandu-le pe acestea se adauga si celelalte de la sine. Aveam o eleva tare buna la carte. Intr-o perioada era agitata, nemultumita, mandra de rezultatele ei. Am luat-o deoparte sa vorbesc cu ea, sa-i explic ca nu aceasta este atitudinea pe care o asteptam de la ea. Mi-a spus ca este dezamagita. Mergand la Biserica a inteles ca putem obtine tot ce vrem prin rugaciune. Ea se ruga de ceva vreme sa-i dea Domnul un calculator. M-a facut sa rad. I-am spus ce trebuie sa ceara de la Domnul pentru suflet, caci Domnul nu este super market. Nu stiu daca a inteles atunci, dar cu timpul cred ca si-a dat seama. Last edited by LapetiteMoc; 12.06.2010 at 17:40:37. |
|
|
||||
|
||||
|
In comentariul sau la rugaciunea "Tatal nostru" Sf. Grigorie de Nyssa subliniaza ca asa cum in Veciul Testament mana era doar pentru ziua respectiva, nu putea fi consumata in ziua urmatoare - cu exceptia Sabatului- asa si in rugaciunea Tatal nostru trebuie sa fim preocupati doar pentru "astazi" pentru ca de "maine " se va ingriji Dumnezeu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ideea din titlul topicului este identica cu miscarea bogumilista din Bulgaria secolului trecut.
Citeste si drama "Mesterul Manole" de Lucian Blaga si poate te mai lamuresti. |
|
|
||||
|
||||
|
Orice joc de noroc este pacat.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cum recunoastem siretlicurile si inselaciunile diavolului? | crestinortodox123 | Reguli generale de utilizare a forumului | 6 | 08.05.2013 12:28:24 |
| Marea smecherie a diavolului | The_Fallen | Generalitati | 17 | 27.06.2011 15:57:12 |
| Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 12:00:06 |
| Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 16:27:11 |
| Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 19:44:55 |
|
|