![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am spus obligatie pentru cei care nu mai considera necesar postul reglementat de Biserica,nu nevointele personale. Nu am epuizat toate sensurile care rezulta din postire,am vrut doar sa evidentiez un aspect care era in replica cu ceea ce se discuta pe forum. A posti pentru ca asculti de Biserica nu insemna fariseism.Fariseism inseamna sa iti arati nevointele personale,dar a afirma ca faci ascultare de Biserica este ceva normal si nu ai de ce sa te mandresti cu asta.Insa acum aceasta normalitate ,ca si in alte cazuri,nu mai este normalitate pentru majoritatea ,ci pentru putini. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De cate ori sa mananci,cat de putin sau ce anume ,asta face parte din nevointele fiecaruia ,care trebuiesc ascunse.Dar postul randuit de Biserica este practicat de toti fara a fi un secret. Libertatea de a nu tine post sau de a nu merge la Biserica ,te scoate din randul Bisericii. |
|
|
||||
|
||||
|
Nu sunt exagerat, insa cuvantul "obligatie" nu trebuie interpretat in sens juridic- asa cum se intampla in teologia occidentala. Personal ma feresc de acest sens. Asta nu inseamna ca tu ai folosit acest cuvant cu acest sens, insa asa cum am mai zis prefer o morala existentiala care pune accentul pe libertate si care corespunde chemarii Mantuitorului "De voieste cineva ....."
Last edited by georgeval; 21.06.2010 at 17:54:46. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Spun din nou,iar si iar,DOAR doua obligatii are crestinul,sa tina posturile si sa mearga la Biserica. In sensul ca poruncile le mai putem incalca din slabiciune,nu facem totdeuna binele care le-am putea face,dar mersul la Biserica si postul randuit este la indemana fiecaruia si este obligatoriu,daca vrei sa te tii de Biserica.Daca vrei sa-ti faci propria voie si atitudine,esti LIBER sa o faci,insa nu mai apartii Bisericii. |
|
|
|||
|
|||
|
Postul e liber consimtit,pentru ca altfel nu e post,ci e silire,nu e sacrificiu ,ci e datina.
Postul e si obligatoriu ,nu pentru vreo pedeapsa anume,ci pentru ca fara post ,nu se poate lupta impotriva patimilor din noi. Cine nu posteste,se va lenevi,si duhul sau va lancezi,va fi cotropit de tot felul de ispite si neputinte. Aici e o relatie de necesitate,cum e si atunci cand faci raul.Imediat ce faci raul,iti pierzi linistea,si duhul slabeste in tine. In acest mod vad eu obligativitatea...pot alerga si imbracat in cojoc,dar obligatoriu sa ma dezbrac in maieu daca vreau sa castig cursa. |
|
|
|||
|
|||
|
Postul inseamna in primul rand ascultare,este echivalentul interzicerii de a manca marul cunoasterii bienlui si raului din rai.
De atunci s-a instituit porunca postului.Da,postul este o porunca. |
|
|
|||
|
|||
|
am ramas uimita cati crestini de-ai nostri, ortodocsi, chiar dintre cei care vin la biserica, nu stiu ca suntem in Post si nu se infraneaza de la carne, lapte si celelalte pana la Sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. fac gratare si petreceri la greu, ca sa nu mai vorbim de inghetate care fac parte din peisaj fara cea mai mica urma de vinovatie.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Postul Sfintilor Apostoli | mirelat | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 35 | 14.06.2015 19:33:52 |
| Iertarea lui Petru si repunerea lui intre apostoli | Ana-Maria N | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 5 | 22.05.2012 13:13:02 |
| La Multi Ani PETRU si PAVEL | Melissa | Generalitati | 11 | 29.06.2011 22:23:27 |
| Imbratisarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel | vesalonmaricica | Intrebari utilizatori | 2 | 31.05.2010 11:56:09 |
| Lansare de Micromonografie a Bisericii " Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Chichis | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.05.2010 16:29:29 |
|
|