![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti semi-ortodox sau catolic light ( usor ).Cuvintul PRIN desemneaza transferul,mediul prin care trece lumina si nu sursa.Un catolic adevarat insa,precum Mihnea,ar spunea ca lumina provine si din geam,insa nu principaliter...sursa majora raminind totusi soarele. Intr-o casa fara ferestre,nu stiu cum mai ajunge lumina la tine...ok,te-am inteles totusi...dar trebuie sa fie macar o spartura in zidul acela compact. Ce intrebari ati ajuns sa va puneti ?...Doamne fereste! draga Mihnea, Eu nu mai citesc acel site,autorul lui nu-mi inspira incredere,este un ecumenist,....acum apare multe lucruri ciudate si la noi in ortodoxie,cei care conduc Biserica sint pusi pe distrus,modifica slujbele,rugaciunile,au incercat si cu Sfinta Liturghie,ca peste tot de altfel...spune-mi si mie ca esti medic si om rational....cum l-a omorit Petru pe Anania ?
|
|||
|
|||
![]()
Sherlock, nu sunt catolic nici light nici heavy, sunt pur si simplu catolic :)
Din punct de vedere teologic, sunt un mare zero, recunosc, fiind de profesie jurist si lipsindu-mi timpul necesar pentru a aprofunda teologia. Insa, in calitate de credincios catolic, sunt in ascultare fata de Biserica, iar Biserica spune filioque, asa ca filioque este si pentru mine. Intrebarea cu tortura am pus-o cu un scop bine precizat. In Romania ortodoxa, tortura a fiintat ca mijloc legal de a obtine marturii in cadrul procesului penal, pana in secolul XIX. Eram curios daca Biserica a avut un punct de vedere cu privire la aceasta situatie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tortura este o barbarie,o cadere din legea iubirii...ba chiar din cea a firii umane.Apanajul demonilor cu siguranta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Thus we think, thus we believe, into this confession were we baptized and became worthy to enter the priestly orders. We regard, therefore, as enemies of God and of the truth those who think differently as compared to this. If one dares to rewrite another Symbol besides this one, or add to it, or subtract from it, or to remove anything from it, and to display the audacity to call it a Rule, he will be condemned and thrown out of the Christian Confession. For to subtract from, or to add to, the holy and consubstantial and undivided Trinity shows that the confession we have always had to this day is imperfect. It condemns the Apostolic Tradition and the doctrine of the Fathers. If one, then having come to such a point of mindlessness as to dare do what we have said above, and set forth another Symbol and call it a Rule, or to add to or subtract from the one which has been handed down to us by the first great, holy and Ecumenical Synod of Nicaea, let him be Anathema." |
|
|||
|
|||
![]()
totusi, crezul de la Niceea nu spune ca Duhul purcede NUMAI de la Tatal, nu-i asa?
purcederea de la Tatal poate presupune purcederea de la Fiul oare de ce lasam acest aspect al credintei sa ne invrajbeasca?
|
|||
|
|||
![]()
Dar nu spune nici ca ar purcede si de la Fiul, asa ca de ce ne invrajbesti?
Last edited by kesarion_breb; 09.07.2010 at 23:27:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De asemenea, cu 100 de ani mai inainte, la 787, in primul canon al celui de-al 7-lea Sfint Sinod Sobornicesc (si al bisericii romano -catolice), Sfintii Parinti au spus asa ca sa intareasca toate canoanele (invataturile) Bisericii de pina atunci: "...„Ai poruncit ca mărturiile tale să fíe dreptate în veac; înțelepțeste-mă, și viu voi fi" (Ps. 118, 138, 144). Și dacă glasul proorocesc (profetic) ne poruncește nouă să păzim în veac mărturiile lui Dumnezeu și să viețuim întru ele, este învederat (evident) că ele rămân neclătinate si nestrămutate, căci si văzătorul de Dumnezeu Moise zice astfel: „Acestora nu este a li se adăuga (nimic) și nici nu este să se scoată (ceva) dintr-însele" (Deut. 12, 32). Și dumnezeiescul apostol Petru, proslăvindu-se întru ele, strigă: „Spre care și îngerii doresc să privească" (1 Petru 1, 12), și Pavel zice: „Chiar dacă noi, sau înger din cer de ar binevesti vouă, în afară de ceea ce v-am binevestit noi vouă, să fie anatema" (Gal. 1,8). ... Și pe acei pe care ei [Sfinti Parinti de dinaintea lor] îi supun anatemei, și noi îi dăm anatemei; și pe cei care îi supun caterisirii, și noi îi caterisim; și pe cei care îi supun afurisirii, și noi îi afurisim, iar pe cei pe care îi dau certării (epitimiei), și noi așijderea îi supunem." Dupa cum vedeti, dumneavoastra, biserica Papei, va aflati sub anatema. Pocaiti-va cit mai este timp! Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 10.07.2010 at 22:55:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
si totusi, fiecare conciliu a adaugat/explicat/precizat cate ceva in plus pana la al 8-lea... Citat:
eu incep cu acestea si apoi vom vedea (eu si Dumnezeu) cum vom rezolva "pocaintele" Bisericii din care fac parte dumneavostra nu ati inceput cu greselile personale? si ati ajuns deja la cele ale Bisericii?!? felicitari! (daca e asa!)
|
||||
|
||||
![]()
doar Tatal putea sa nasca pe Fiul si Duhul Sfant purcede din Tatal,uitativa bine pe anumite dogme care se spune despre Sfanta Treime,Domnul Iisus trimite Duhul Sfant asupra Apostolilor,dar nu purcede si de la Fiu,doar de la Tatal,nu aveti cumva incredere in BO cu aceaste invataturi de la Sfintii Parinti?Nu cred ca nici Fiul nu ar fi de acord cu BC sau Sfintii Parinti cu Crezul catolic.Unele randuri din Crez sunt la fel,de aceea sa separat BC fiindca nu au crezut in BO si in Sfintii Parinti,dar spuneti ce papi au fost de acord cu Sfintii Parinti la acel Sinod in legatua cu Crezul la decizia data de Constatin?
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur Last edited by vidoveczandrei; 15.07.2010 at 22:23:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|