Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2010, 00:50:43
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Eu vreau sa aflu Adevarul despre penticostalii/carismaticii...care se zbat pe covor, alearga prin cada cu apa in timpul Botezului, urla, zbiara...in lumina celor afirmate de Penticostali, si anume: cei care cer Duhul Sfant, si se roaga lui Dumnezeu...ce pot primi altceva, decat pe insusi Duhul Sfant?

Ei ne linistesc spunandu-ne texte de astea:Stati linistiti...nu mai fiti asa de sceptici, toti cei care se roaga lui Dumnezeu, si cer Duhul Sfant...asta primesc, nu altceva, credeti ce va spunem noi, si ce va spun crestinii care se roaga lui Dumnezeu...racnind!!!"

Eu nu pot urma asemenea sfaturi, insa totusi as vrea sa aflu un raspuns concret legat de semnul meu de intrebare:

Totusi ce primesc mai exact acei crestini care vorbesc in racnete, si isi manifesta credinta prin probe de rezistenta prin biserica...in timp ce pastorul le este antrenor?
Pai de la cine sa il afli, ca mie nu imi place sa scormonesc prin ghena youtube iar Dorianei si mai putin...

Astazi de exemplu am vazut la TV un preot ortodox care,desigur, primise „harul preotiei prin succesiune apostolica” cum ii cerea prietenului (amantului) sau sa „il calce in picioare”, adica sa ii sara pe burta si pe piept. Si prietenul ii sarea...

Si s-a mai intamplat ceva dar... nu stiu ce. Pentru ca am schimbat canalul.

Dar ce sa vezi, pe canalul celalalt era un alt preot care-i trimitea amantei lui sms-uri erotice care incepeau asa: „Iti scriu din altar...”. Asa-s canalele astea, cam urat mirositoare. Dar noi suntem vinovati pentru ca telecomanda are un buton rosu.

Dupa ce postezi a-XXXVII-a oara [:)] aceleasi povesti din celebrele seriale youtube-sti, te arati (pe un alt topic) surprinsa ca iti scriu intr-un mod neserios. Daca vrei sa ti se raspunda serios ridica subiecte serioase nu „penticostalii alearga prin cada cu apa in timpul Botezului, urla si zbiara”.

Ca filmulete proaste despre penticostali sau ortodocsi le poti gasi cu duiumul si pe net si pe TV, dar nu merita comentate.

Last edited by penticostalulmantuibil; 01.06.2010 at 00:54:30.
Vechi 01.06.2010, 01:13:21
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Pai de la cine sa il afli, ca mie nu imi place sa scormonesc prin ghena youtube iar Dorianei si mai putin...

Astazi de exemplu am vazut la TV un preot ortodox care,desigur, primise „harul preotiei prin succesiune apostolica” cum ii cerea prietenului (amantului) sau sa „il calce in picioare”, adica sa ii sara pe burta si pe piept. Si prietenul ii sarea...

Si s-a mai intamplat ceva dar... nu stiu ce. Pentru ca am schimbat canalul.

Dar ce sa vezi, pe canalul celalalt era un alt preot care-i trimitea amantei lui sms-uri erotice care incepeau asa: „Iti scriu din altar...”. Asa-s canalele astea, cam urat mirositoare. Dar noi suntem vinovati pentru ca telecomanda are un buton rosu.

Dupa ce postezi a-XXXVII-a oara [:)] aceleasi povesti din celebrele seriale youtube-sti, te arati (pe un alt topic) surprinsa ca iti scriu intr-un mod neserios. Daca vrei sa ti se raspunda serios ridica subiecte serioase nu „penticostalii alearga prin cada cu apa in timpul Botezului, urla si zbiara”.

Ca filmulete proaste despre penticostali sau ortodocsi le poti gasi cu duiumul si pe net si pe TV, dar nu merita comentate.
Si totusi ai inteles intrebarea mea...sau tot nu?

Nu e vorba de cei care gresesc, care cad, sau sunt inselati..pentru ca asta stiu si eu, nu e nimic nou, si nu lovesc in cultul tau...si ar trebui sa vezi mai departe de aceasta tendinta de a apara totul, si a arunca pisicile si cainii peste gard, pentru a ramane tu in ochii interlocutorului ca daruit, si argumentand asa cum argumentezi...desi ceva nu se leaga!

Te intreb inca o data, ce imi poti spune despre cei care se roaga lui Dumnezeu, cer darul vorbirii in limbi, si pe Duhul Sfant...si se comporta asa cum am descris eu mai sus, si se poate vedea si pe youtube?

Voi ati afirmat ca nu exista nici un dubiu asupra faptului ca cei care cer Duhul Sfant il si primesc...insa eu vreau sa imi spui tu, de ce ar fi ciudat ceea ce se poate vedea intre crestinii penticostali de pe youtube, si de ce sunt filmulete proaste...de moment ce ei se roaga lui Dumnezeu, si cer Duhul Sfant????

Sa avem dubii pana la urma, sau nu? Cum ajung sa fie inselati niste oameni care se roaga lui Dumnezeu...daca ei cer numai lucruri bune, daruri descrise in Sfanta Scriptura, ca si tine de altfel?

Acum ai inteles?
Vechi 01.06.2010, 01:21:18
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

P.S.Astept raspunsul tau...dar maine, pentru ca acum ma duc la somn!

Nu imi place aceasta afirmatie a ta:"... acele inregistrari nu merita sa fie comentate!" pentru ca acum ceva timp erai deschis spre a comenta orice as fi ales eu...iar acum ai devenit extrem de recalcitrant, desi...nu vorbim de orice fel de oameni, ci despre aceiasi crestini care se roaga lui Dumnezeu...si se bucura de niste "daruri", in biserica...pastoriti de niste pastori care cunosc Sfanta Scriptura..., si despre care tu afirmi ca nu pot fi decat oameni ai lui Dumnezeu, si care primesc de la El...daruri, pentru ca asta cer, ca doar nu or fi cerand cine stie ce gogomanii, zic si eu!

Noapte buna!

Doamne ajuta!
Vechi 01.06.2010, 02:07:26
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Nu sunt chiar extrem de recalcitrant, sunt doar neimpacat cu regulile jocului: tu ai voie sa te distrezi cat vrei pe seama altora, altii nu au voie sa se distreze nici pe seama lor...Dar hai s-o lasam.

Citat:
acum ceva timp erai deschis spre a comenta orice as fi ales eu...iar acum ai devenit extrem de recalcitrant, desi...nu vorbim de orice fel de oameni, ci despre aceiasi crestini care se roaga lui Dumnezeu...si se bucura de niste "daruri", in biserica...pastoriti de niste pastori care cunosc Sfanta Scriptura..., si despre care tu afirmi ca nu pot fi decat oameni ai lui Dumnezeu
Si tu afirmi despre preotii din postarea mea anterioara ca au primit harul Duhului Sfant si nu oricum ci prin succesiune apostolica. Doar ca ei fac ce fac si ma determina sa cred ca nu prea traiesc precum Apostolii. Stii, eu ma astept ca cineva care are o credinta apostolica sa traiasca precum ei, scuze.

Deci, eu NU am afirmat ca personajele suspecte de pe youtube sunt oameni ai lui Dumnezeu. Am spus ca in multe filmuletze se caricaturizeaza vorbirea in limbi si ca si eu sunt oripilat cand le vad.

Nu vorbesc despre toate (imi mentin deschiderea de a comenta orice filmuletz) dar in unele, precum cel o doamna in baptistier, sunt convins ca e vorba de ceva probleme psihice.

Precizez si repet ce am afirmat: " Toti crestinii sinceri, adevarati, care cer cu credinta de la Dumnezeu darul Duhului Sfant, il vor primi. Nu vor primi altceva. Sunt sigur 100% de asta. Pentru ca a spus-o Iisus. Si iarta-ma, dar nu pot crede pe nimeni mai competent decat El cand e vorba de Adevar.

Saltimbancii care manifesta falsa vorbire in limbi ori nu-L cunosc pe Dumnezeu, ori au primit veritabila vorbire in limbi dar mai tarziu, din pricina pacatelor grave nemarturisite, satana a avut acces in viata lor si a luat-o in stapanire.
Vechi 01.06.2010, 08:13:11
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Ce mod simplist de a pune problema - un numar de sfinti cu daruri raportat la numarul de credinciosi ortodocsi... :)
Dar de ce ai complica ce nu trebuie complicat? Biserica mea trebuie sa fie cum era Biseria primara. Biserica primara era o biseica vie, plina de daruri spirituale. Simplu, nu?
Dar tu ocolesti intrebarea...Incomoda, nu?

Citat:
Pai nu prea e nevoie de calculul asta - Dumnezeu nu a plouat cu prooroci in VT.
Daca erau prea multi prooroci atunci proorocii ar fi fost doar niste prooroci ca restul si nu ar mai fi avut nici o autoritate in popor - exista o pedagogie divina prin care Dumnezeu lasa sfintii si prooroci pentru anumite motive. Daca sunt prea multi atunci darul lui Dumnezeu ar fi luat in bataie de joc.
Dar cand ii lasa pe pamant, sfintii chiar sunt sfinti in toata puterea cuvantului.
Hai sa nu o scaldam. Noi nu vorbim de VT, ci de NT. In NT erau multi prooroci si vorbitori in limbi, atat de multi incat cam vorbeau toti odata, iar Pavel s-a simtit nevoit sa intervina sa le spuna sa vorbeasca pe rand iar apoi ceilalti sa judece proorocia.

Citat:
Daca noi avem sfinti mari, atunci Dumnezeu este cu noi si marturiseste despre noi.
Multimea sfintilor nu te va ajuta in ziua in care vei sta inaintea lui Dumnezeu. Tu vei fi judecat dupa faptele tale, iar sfintii dupa ale lor. Asa ca nu te mai culca pe o ureche sa nu te trezesti prea tarziu.

Citat:
Parafrazand ce zici tu: nu te cred pana nu voi vedea 3 Sfinti Pavel la tine in casa; doi nu sunt suficienti; daca nu il ai pe al 3-lea nu-mi pasa de ceilalti 2 si refuz marturia lor.
Nu ma vei crede nici daca ii vei vedea. Vei arunca in ei cu mizerii ca sa te scoti bun numai pe tine.
Dar de ce la mine in casa? Sfintii ortodocsi stau la tine in casa? Dar poate nu am casa...

Citat:
Afirmi ca nu numai Biserica Ortodoxa are sfinti - eu spun ca numai Biserica Ortodoxa, dupa Bisericii Apusene de cea Rasariteana, numai ea are sfinti - si argumentat.
Exista o argumentatie facuta de sfintii ortodocsi, in care dezvaluie toate faptele numite 'de sfintenie' ale catolicilor, si le arata ca fiind gresite.
Putem face topic separat pe tema asta, e mai mult de spus.
Deci argumentul ca BO are sfinti e ca sfintii ei discrediteaza alti sfinti? lol Fain argument.

Citat:
Penticostalii vorbesc despre darul vorbirii in limbi. Dar darul acesta nu are valoarea celorlalte daruri si este dupa alte daruri. Dar celelalte daruri unde le sunt?
1. Penticostalii practica darul vorbirii in limbi. De vorbit despre el vorbesc altii, nu dam nume.
2. Nu cred ca esti in masura sa spui cat de valoros este un dar al Duhului Sfant.
3. Celelalte daruri sunt in Biserica. De toate. Despre care vrei sa-ti povestesc cand vei termina cu vorbirea in limbi?

Si, in final, te rog fii mai scurt si elimina din predica frazele care nu sunt neaparat necesare. Nu stiu daca data viitoare voi mai avea atat rabdare sa raspund la fiecare. Multumesc.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 01.06.2010, 11:42:53
gibilan
Guest

Implicit

domnule penticostal ai vazut ce patesc sectarii cind se duc sa se calugareasca,stiu nu recunosti nimic ca de obicei ca doar asa esti prevazut,poate acest om in nebunia lui credea ca se va intimpla o minune,dar de sa intimplat ceva a fost o experienta neplacuta pt.acel om afost singurul in acea situatie,restul navigau intre cer si pamint,slujba se desfasura dupa tipic mesajele oamenilor prezenti curgeau necontenit formind un fuior de rugaciune spre CREATOR.
Vechi 01.06.2010, 11:57:06
Banned

Implicit

Nu e bine ca un sectar sa se calugareasca?
Vechi 01.06.2010, 12:22:57
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu sunt chiar extrem de recalcitrant, sunt doar neimpacat cu regulile jocului: tu ai voie sa te distrezi cat vrei pe seama altora, altii nu au voie sa se distreze nici pe seama lor...Dar hai s-o lasam.
Nu e nici un joc la mijloc, vorbim despre Adevar...asa ca eu nu ma joc!
Citat:
Si tu afirmi despre preotii din postarea mea anterioara ca au primit harul Duhului Sfant si nu oricum ci prin succesiune apostolica. Doar ca ei fac ce fac si ma determina sa cred ca nu prea traiesc precum Apostolii. Stii, eu ma astept ca cineva care are o credinta apostolica sa traiasca precum ei, scuze.
Da, afirm acest lucru...

Pai normal ca tu trebuie sa traiesti ca preotii care au primit harul Duhului Sfant prin succesiune apostolica...si traiesc precum Apostolii, avand o credinta apostolica...ce ti-am sugerat eu sa traiesti altcumva?
Citat:
Deci, eu NU am afirmat ca personajele suspecte de pe youtube sunt oameni ai lui Dumnezeu. Am spus ca in multe filmuletze se caricaturizeaza vorbirea in limbi si ca si eu sunt oripilat cand le vad.

Nu vorbesc despre toate (imi mentin deschiderea de a comenta orice filmuletz) dar in unele, precum cel o doamna in baptistier, sunt convins ca e vorba de ceva probleme psihice.

Precizez si repet ce am afirmat: " Toti crestinii sinceri, adevarati, care cer cu credinta de la Dumnezeu darul Duhului Sfant, il vor primi. Nu vor primi altceva. Sunt sigur 100% de asta. Pentru ca a spus-o Iisus. Si iarta-ma, dar nu pot crede pe nimeni mai competent decat El cand e vorba de Adevar.

Saltimbancii care manifesta falsa vorbire in limbi ori nu-L cunosc pe Dumnezeu, ori au primit veritabila vorbire in limbi dar mai tarziu, din pricina pacatelor grave nemarturisite, satana a avut acces in viata lor si a luat-o in stapanire.
Si totusi sunt crestini care se roaga lui Dumnezeu, si cred in acel dar...eu din afara pot spune ca sunt saltimbaci, caricatureaza, si la fel si tu, insa nu inteleg un lucru...crezi oare ca daca unul ar intra pe acest forum, ar afirma ca nu are credinta, sau ca nu crede in acest dar, si nu l-a cerut cu credinta si sinceritate...sau ca nu simte toate aceste lucruri mai ales in acele momente?

Daca vorbim despre ceea ce credem noi, e una...insa afirmatiile lor pot fi aceleasi ca si alte tale....si acum vine raspunsul(-intrebare) dat de mine, prin insasi vorbele tale " Daca amandoi afirmati acelasi lucru, de unde sa stiu eu care are dreptate...poate ca aveti amandoi, sau nici unul!!!?"...iti place cum suna? Din nefericire pentru tine...eu am raspunsul, dar voiam sa iti arat doar cam cum pot suna astfel de afirmatii, fara sa incerci sa si vezi care are chiar dreptate, din cele doua parti...care afirma acelasi lucru.

O alta intrebare pentru tine, conform principiului introdus de Luther dupa Reforma, si anume " Sola Scriptura", Scriptura se explica singura...a gresit Luther facand aceasta afirmatie, si crezand acest lucru?

Se pare ca tu nu ai o lumina prea clara asupra anumitor versete, desi oricine se presupune ca ar intelege Sfanta Scriptura...

Nu cred ca tu poti fi incult, sau nu stii sa citesti...dar in pofida acestei realitati, totusi nu ai o lumina clara asupra intregii Scripturi, astfel...cum explici acest sentiment de " lumina neclara"...in conditiile in care cineva a introdus acest principiu, afirmand ca toata lumea o poate intelege, deoarece se explica singura?

Daca se explica singura, de ce se ocupa penticostalii cu interpretarea versetelor...pe siturile lor, si nu scriu doar versete...si atat?

Sfintii Parinti din primele secole crestine au gresit,pe ei ii cititi...sau numai ce interpreteaza pastorii penticostali?

Last edited by AndruscaCIM; 01.06.2010 at 12:26:19.
Vechi 01.06.2010, 12:31:35
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e bine ca un sectar sa se calugareasca?
Cu fundul spre altar, pai asa se sta in bisericile penticostale...de unde asa o revelatie?....
Vechi 01.06.2010, 13:54:06
Banned

Implicit

Citat:
Nu e nici un joc la mijloc, vorbim despre Adevar...asa ca eu nu ma joc!
Daca nu te joci lasa poantele cu pisici samponate:
Citat:
te tii ca o pisica de marginea cazii, atunci cand e samponata... Doame fereste sa te cureti de "praf, purici, si capuse"[/b]

Citat:
Citat:
Citat:
Si tu afirmi despre preotii din postarea mea anterioara ca au primit harul Duhului Sfant si nu oricum ci prin succesiune apostolica.
Da, afirm acest lucru...
Este teologia ta.

Eu refuz sa cred ca cineva care alearga prin biserica e demonizat dar cineva care scrie din altar sms-uri erotice amantei e induhovnicit ca harul Sfintilor Apostoli.

Citat:
...crezi oare ca daca unul ar intra pe acest forum, ar afirma ca nu are credinta, sau ca nu crede in acest dar, si nu l-a cerut cu credinta si sinceritate...

" Daca amandoi afirmati acelasi lucru, de unde sa stiu eu care are dreptate...poate ca aveti amandoi, sau nici unul!!!?[/b]"
Un fals crestin poate afirma exact aceleasi lucruri cu un crestin adevarat.
Diferenta dintre ei o fac roadele. Iar astea nu le poti vedea pe forum.

Pe forum putem doar emite idei. Din felul in care vorbeste un om poti sa-ti faci o idee despre ce fel de viata traieste dar nu-l poti verifica.

In orice caz un vorbitor in alte limbi care se manifesta ca demonizatii sau un preot care scrie din altar sms erotice sunt departe amandoi de credinta si trairea apostolica.

Citat:
O alta intrebare pentru tine, conform principiului introdus de Luther dupa Reforma, si anume " Sola Scriptura", Scriptura se explica singura...a gresit Luther facand aceasta afirmatie, si crezand acest lucru?

Se pare ca tu nu ai o lumina prea clara asupra anumitor versete, desi oricine se presupune ca ar intelege Sfanta Scriptura...

Nu cred ca tu poti fi incult, sau nu stii sa citesti...dar in pofida acestei realitati, totusi nu ai o lumina clara asupra intregii Scripturi, astfel...cum explici acest sentiment de " lumina neclara"...
In Sfanta Scriptura avem toata informatia necesara manturii omului.

Asta nu inseamna ca eu am o lumina clara asupra fiecarui verset din Biblie. Cred ca nici un om nu poseda asa ceva.

Cunosc doctrinele majore ale Bibliei, stiu ce trebuie sa fac pentru a fi mantuit dar, desigur, sunt versete, pasaje chiar, asupra carora nu am o parere ferma pentru ca nu le inteleg suficient.

Ma tot acuzi de „lumina neclara”. Insinuezi ca tu cunosti fiecare verset din Biblie si il poti interpreta?

Citat:
Sfintii Parinti din primele secole crestine au gresit,pe ei ii cititi...sau numai ce interpreteaza pastorii penticostali?
Eu nu cred ca oamenii sfinti care sunt numiti Parintii Bisericesti apartin ortodoxiei sau catolicismului. Cred ca apartin Bisericii. Ei au gresit, normal, pentru ca au fost oameni. Dar valoarea lor nu sta in greselile pe care le-au facut ci in cuvintele intelepte pe care le-au scris despre Biblie si despre viata crestina si in viata lor ca exemplu pentru noi.

NP nu-i citesc pe Sfintii Parinti din aceeasi cauza pentru care nu-i citesc nici ortodocsii: de lene. Nu pentru ca i-ar opri pastorii lor.

Last edited by penticostalulmantuibil; 01.06.2010 at 19:17:48.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10