![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai intrat pe aici ca lupul in stana de oi, cautand sa-i termini pe toti, spunand prea multe si cam cu prea mare mandrie. Faptul ca iti place Ortodoxia este un lucru foarte bun. Tine-te strans de ea si vei ajunge in Imparatia Cerurilor. Dar vezi ca cel viclean este in stare sa ne faca sa ne mandrim chiar si cu credinta noastra. Ne face si sa-i dispretuim pe ceilalti credinciosi... Si, in acest mod, incet incet ne duce la pieire. Daca vrei sa conversezi civilizat cu un penticostal ridica o singura problema si nu incerca sa ne arunci in ceata cu 15 subiecte precum sepia arunca cerneala in urma ei. Multumesc, Un penticostal P.S. Am observat mai tarziu ca sunteti preot. Imi cer scuze ca nu am folosit pronumele personal de politete. Last edited by penticostalulmantuibil; 29.05.2010 at 23:13:49. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu te mai lua la tranta cu lumea, cand tu nu cunosti Istoria Crestinismului, si afirmi lucruri in necunostinta de cauza!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hmm, stimata doamna cred ca intreceti masura... Cum puteti face o asemenea afirmatie? Nu stiu ce sa mai cred, probabil nu ati citit postarea mea nr. 94 Si va rog sa redati o singura propozitie in care eu afirm ceva in necunostinta de cauza. P.S. Nu inteleg de ce ati sarit asa repede sa-l aparati pe colegul dumneavoastra. Il considerati chiar atat de slab? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar...pentru ca nu ati postat pana acum Simbolul Credintei asa cum a fost intotdeauna, si cum e pastrat de Biserica ortodoxa...consider ca nu cunoasteti Istoria Crestinismului, si va aflati in treaba... Daca nu stiti sa raspundeti, evitati sa raspundeti...iar daca alegeti sa o faceti, documentati-va inainte...si daca dati raspunsuri proaste, nu e rau sa o faceti macar dupa! ![]() Cum mai stati cu lumina asupra versetului acesta:"Așa că vorbirea în limbi este semn nu pentru cei credincioși ci pentru cei necredincioși" (I Cor.14, 22)...tot nu ati cautat sa va luminati?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ce profesor de religie esti tu daca dai teste asa de usoare? Eu nu raspund la asa provocari: „daca stii Simbolul Credintei asa cum a fost pana in sec. 8, ai nota 10 la Istoria Crestinismului!”. Pai as intelege sa fie un examen oral, dar scris...cu cartea in fata, cu google la dispozitie? Pai ti-l da si-n greaca si-n latina, poate chiar si in alte limbi :)) Tovarasa profesoara, sincer dar cred m-ati confundat ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Zi...ce atitudine a avut Papa Leon al III lea fata de adaosul Filioque, si ce a afirmat atunci cand a scris Simbolul Credintei asa cum a fost dintotdeauna, si cum e pastrat de Biserica Ortodoxa? Of of of...ti-am zis sa nu raspunzi daca nu stii, dar vezi ca abia acum ai atitudinea corecta..in timp ce in postarea respectiva ai scris numai de nota 2?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu sunt preot. Cum iti asumi tu prezenta ta pe site-ul asta? Ca un hobby? A o marturisire a Adevarului? Ca un prilej de a baga zazanie? Sau ca o posibilitate reala de a marturisi ADEVARUL? Si poate mai mult, de a ajuta pe cineva sa ajunga la Adevar? Daca tu crezi ca marturisirea ta de credinta si viata ta este de diamanant atunci loveste-o cat de puternic poti, si ori de cate ori poti, cat mai tare. Daca marturisirea ta de credinta va fi de piatra sau de diamant, va sta in picioare, pentru ca este intemeiata in Hristos. Daca nu va sta in picioare atunci leapad-o si vezi care e credinta adevarata. Eu imi permit sa lovesc in argumentele altora; imi permit sa lovesc in casele de nisim, in plasmuirile altora despre propria lor credinta; in felul asta poate se trezesc si ei si se uita ca sunt ca niste copii care au o casuta de nisip care se distruge la prima lovitura. Prietene, credinta nu e o joaca pentru copii, ci este un lucru serios, de viata si de moarte. Adica atunci cand iesi pe usa, e un inger al lui Dumnezeu acolo si iti zice - este Hristos in Tine, asa cum este in Apostoli? Este Hristos in Tine, este Adevarul Lui in Tine? Este marturisirea de credinta cea corecta in tine ? Daca da, hai in Rai, daca nu, pentru ca te jucai de-a Scriptura, pentru ca faceai Lego cu cuvintele Scripturii si iti bateai joc de intelegerea corecta, in loc sa vezi ce zice fiecare, pentru ca problema credintei e grea de tot, pentru aceea nu prea stiu unde o sa ajungi. Nu te juca cu Scriptura; Scriptura NU ESTE LEGO; Scriptura nu este pentru copii; copii nu au voie sa faca Leco din cuvintele Scripturii. Iar Protestantii asta fac toata ziua; puzzle, scrabble si lego; jocuri de cuvinte cu Scriptura; iei 3 cuvinte de la Matei, 4 de la Luca si iei punctajul maxim. Asa faceau si Apostolii? Asa a facut Sf. Pavel cand s-a dus la neamuri? Sau Sf. Pavel le arata puterea lui Dumnezeu pe care voi nu o aveti deloc? Cand intri pe un site trebuie sa fii constienti ca vei obtine si critici, si contraargumente. Nu sunt un polemist iar discursul meu nu urmareste sa jigneasca pe nimeni, ci sa construiasca dupa Evanghelie, in toata puterea argumentatie corecte si Evanghelice o intelegere corecta a Scripturii. Daca ai vreo nelamurire asupra unui subiect Evanghelic poti sa ma intrebi si pe mine te rog si voi incerca sa-ti dau argumente ABSOLUTE, ne refuzat, fara echivoc si fara putinta de a fi intoarse. Daca vrei sa discuti cu Ortodoxia atunci discuta cu cine trebuie; nu oricine iti poate da argumentele de valoare ale ortodoxiei - nu stiu daca si eu sunt in stare sa ofer pentru orice lucru un argument de valoare, dar ma voi stradui sa iti ofer DIAMANTELE SI AURUL ortodoxiei si nu patimile si supararile si rautati ieftine aruncate jignitor la repezeala. Ortodoxia are diamante in ea, dar oameniii care le stiu sunt mult, mult prea putini. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Vorbesti de lucruri de care nu ai habar [credinta protestantilor]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar nu uitati - sunteti completa identificata prin credinta care v-o asumati - tot ce este penticostal este si in dumneavoastra; daca marturisiti un lucru, sa fiti in stare sa vi-l asumati complet; iar daca este ceva gresit, ironic, sau care poate fi batjocorit in protestantism (si in mod absolut sunt cantitati impresionante de astfel de lucruri) cu siguranta ca veti suferit cand credinta dumneavoastra va fi ciufulita din cand in cand. Am o problema cu penticostalii - si nu numai cu ei - ci cu toti cei care isi dau cu parerea despre Adevar, necunoscandu-L. Daca vorbesti despre Adevar, atunci sa fii in stare sa-L aperi cu argumente nu copilaresti ci cu argumente fundamentale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Daca vreti sa vorbiti despre adevar este loc pe tot forumul si nu vrem sa va deranjam. Dar fiti sincer si spuneti ca va simtiti inzestrat mai mult decat altii si capabil de a da invatatura si nu faceti, va rog, pe omul cu dilemele...Deci va indemn la onestitate. Numai bine!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|