![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai nu prea e nevoie de calculul asta - Dumnezeu nu a plouat cu prooroci in VT. Daca erau prea multi prooroci atunci proorocii ar fi fost doar niste prooroci ca restul si nu ar mai fi avut nici o autoritate in popor - exista o pedagogie divina prin care Dumnezeu lasa sfintii si prooroci pentru anumite motive. Daca sunt prea multi atunci darul lui Dumnezeu ar fi luat in bataie de joc. Dar cand ii lasa pe pamant, sfintii chiar sunt sfinti in toata puterea cuvantului. Proorocii arata ca Dumnezeu este langa popor si il povatuieste; sunt o marturie ca Dumnezeu e acolo. Proorocii sunt garantii lui Dumnezeu in popor. Zice Scriptura ca nu mai este gura de prooroc in popor.... Daca noi avem sfinti mari, atunci Dumnezeu este cu noi si marturiseste despre noi. Avem nevoie de vreun calcul asupra procentului de Apostoli pe care Dumnezeu ii trimite intr-o Biserica pentru ca sa primim adevarul ca Dumnezeu este cu Biserica aceea? Dumnezeu e aici, cu noi; prin sfant Dumnezeu face urmatoarele afirmatii: 1. Eu sunt cu omul asta 2. Ce zice omul asta trebuie crezut 3. Ce face omul asta si ce invata trebuie crezut 4. Urmati si ascultati pe omul asta. Sfantul este un Apostol, care are autoritate de la Dumnezeu in problema majora de confirmare ca Dumnezeu este in poporul acela si apoi in problemele de credinta, in problemele de pocainta ale poporului si in alte probleme imediate sau viitoare ale poporului. Parafrazand ce zici tu: nu te cred pana nu voi vedea 3 Sfinti Pavel la tine in casa; doi nu sunt suficienti; daca nu il ai pe al 3-lea nu-mi pasa de ceilalti 2 si refuz marturia lor. Pai Evanghelia ne arata ca acolo unde erau darurile lui Dumnezeu era si Dumnezeu. Afirmi ca nu numai Biserica Ortodoxa are sfinti - eu spun ca numai Biserica Ortodoxa, dupa Bisericii Apusene de cea Rasariteana, numai ea are sfinti - si argumentat. Exista o argumentatie facuta de sfintii ortodocsi, in care dezvaluie toate faptele numite 'de sfintenie' ale catolicilor, si le arata ca fiind gresite. Putem face topic separat pe tema asta, e mai mult de spus. Problema altor Biserici este ca desi ele vorbesc despre darurile duhovnicesti ele nu fac dovada acestor daruri. Penticostalii vorbesc despre darul vorbirii in limbi. Dar darul acesta nu are valoarea celorlalte daruri si este dupa alte daruri. Dar celelalte daruri unde le sunt? |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|