Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2010, 16:05:19
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
"Nu sunt chiar asa niste mielusei in ghearele lupului precum probabil ca i-ai vazut tu in vreo viziune "
Nu va inteleg in aceasta afirmatie. Credeti ca sunt pentru prozelitism sau pentru dialog?
Cred ca sunteti pentru dialog dar postarea de mai sus nu va era adresata.
Intrase sora Andrusca cu o tentativa de diversiune. De dintr-astea se tine domnia sa acompaniata de maestrul gibilan.
Citat:
Nu pot sa despart Botezul cu Apa de lucrarea Duhului Sfant.
Lucrarea Duhului Sfant incepe in viata omului inainte de Botezul in Apa.
Lucreaza pocainta si credinta.

Lucreaza si dupa Botezul in Apa: Botezul cu Duhul Sfant si Sfintirea.

Citat:
Textele invocate cu privire la Botezul cu Duhul Sfant au in vedere actiunea Apostolilor de a-i boteza pe oamenii botezati de Ioan Botezatorul
Nu pot fi de acord cu afirmatia dumnevoastra. Sunt cateva motive care ma impiedica:

1. Botezul cu duhul Sfant nu este o actiune a Apostolilor ci a Mantuitorului Cristos.
2. Oamenilor botezati de Ioan Botezatorul Apostolii le-au administrat Botezul in Apa, NU botezul cu Duhul Sfant
3. Argument doctrinar: Apostolul Petru afirma in predica lui de la Cincizecime:
a. Pocăiți-vă și
b. să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și
c. veți primi darul Duhului Sfânt.
4. Argument practic: In cazurile Botezurilor cu Duhul Sfant prezentate in faptele apostolilor Botezul in Apa si Botezul cu Duhul Sfant au fost experiente distincte.
a. Cazul Sfintilor Apostoli - Botezul cu Duhul Sfant (BDS) apare mult dupa Botezul in Apa (BA)
b. Sutasul Corneliu - Prima data este BDS si apoi vine BA (la foarte scurt timp)
c. Efesenii - Prima data BA si apoi BDS ( la foarte scurt timp)
d. Samaritenii - Prima data sunt BA si apoi BDS (probabil dupa cateva saptamani)
d. Saul - Intai BDS si apoi BA. (la foarte scurt timp)
In cazul tuturor acestora BDS a fost o experienta distincta insotita de anumite semne, caracteristici.
Botezul cu Duhul Sfant nu a fost niciodata ceva neobservabil, inclus in alt sacrament.
Uneori Botezul cu Duhul Sfant nici nu a survenit imediat dupa Botezul in Apa ci a fost primit dupa o perioada de timp.
Vechi 30.05.2010, 16:39:33
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Apostolii au implinit porunca Mantuitorului, la asta m-am referit. Nici noi nu negam ca Savarsitorul Tainei este Hristos.
In rest, revin la ceea ce am mai spus. Totul de pinde de exegeza.
Pe mine, personal m-a uimit acest botez. Dar credca nu este decat o inscenare.
http://www.youtube.com/watch?v=AvEU7cpr9PQ
Vechi 30.05.2010, 16:44:05
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Imi pare rau, nu pot vedea video-ul, sunt in Turcia si aici youtube este interzis.

In general insa pe youtube sunt puse filmulete care discrediteaza Lucrarea Duhului Sfant
Vechi 30.05.2010, 16:46:12
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Pe mine, personal m-a uimit acest botez. Dar credca nu este decat o inscenare.
http://www.youtube.com/watch?v=AvEU7cpr9PQ
Pe mine nu m-a uimit. Tot ce este postat de bindersamuel se vrea o batjocura la adresa penticostalilor. Bindersamuel se da drept bindersamuiel [cu "i"] si vrea sa deruteze, aruncand cu mizerii. O avea si el problemele lui emotionale, nu contest.

Nu stiu unde a filmat faza asta, dar sigur nu e botez cu Duh Sfant , ci in apa, si nu vezi asa ceva in bisericile penticostale [din Romania, cel putin]...Iar tipa are grave probleme spirituale.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 30.05.2010 at 16:48:59.
Vechi 30.05.2010, 18:04:43
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Frate Palama, sfantul al carui nume il porti era un pic mai smerit decat tine. Dar mai aproape de Dumnezeu.
Ai intrat pe aici ca lupul in stana de oi, cautand sa-i termini pe toti, spunand prea multe si cam cu prea mare mandrie.

Faptul ca iti place Ortodoxia este un lucru foarte bun. Tine-te strans de ea si vei ajunge in Imparatia Cerurilor. Dar vezi ca cel viclean este in stare sa ne faca sa ne mandrim chiar si cu credinta noastra. Ne face si sa-i dispretuim pe ceilalti credinciosi...
Si, in acest mod, incet incet ne duce la pieire.

Daca vrei sa conversezi civilizat cu un penticostal ridica o singura problema si nu incerca sa ne arunci in ceata cu 15 subiecte precum sepia arunca cerneala in urma ei.

Multumesc,
Un penticostal

P.S. Am observat mai tarziu ca sunteti preot.
Imi cer scuze ca nu am folosit pronumele personal de politete.

Nu sunt preot.

Cum iti asumi tu prezenta ta pe site-ul asta? Ca un hobby? A o marturisire a Adevarului? Ca un prilej de a baga zazanie?

Sau ca o posibilitate reala de a marturisi ADEVARUL? Si poate mai mult, de a ajuta pe cineva sa ajunga la Adevar?

Daca tu crezi ca marturisirea ta de credinta si viata ta este de diamanant atunci loveste-o cat de puternic poti, si ori de cate ori poti, cat mai tare.

Daca marturisirea ta de credinta va fi de piatra sau de diamant, va sta in picioare, pentru ca este intemeiata in Hristos.

Daca nu va sta in picioare atunci leapad-o si vezi care e credinta adevarata.

Eu imi permit sa lovesc in argumentele altora; imi permit sa lovesc in casele de nisim, in plasmuirile altora despre propria lor credinta; in felul asta poate se trezesc si ei si se uita ca sunt ca niste copii care au o casuta de nisip care se distruge la prima lovitura.

Prietene, credinta nu e o joaca pentru copii, ci este un lucru serios, de viata si de moarte. Adica atunci cand iesi pe usa, e un inger al lui Dumnezeu acolo si iti zice - este Hristos in Tine, asa cum este in Apostoli? Este Hristos in Tine, este Adevarul Lui in Tine? Este marturisirea de credinta cea corecta in tine ?

Daca da, hai in Rai, daca nu, pentru ca te jucai de-a Scriptura, pentru ca faceai Lego cu cuvintele Scripturii si iti bateai joc de intelegerea corecta, in loc sa vezi ce zice fiecare, pentru ca problema credintei e grea de tot, pentru aceea nu prea stiu unde o sa ajungi.

Nu te juca cu Scriptura; Scriptura NU ESTE LEGO; Scriptura nu este pentru copii; copii nu au voie sa faca Leco din cuvintele Scripturii.

Iar Protestantii asta fac toata ziua; puzzle, scrabble si lego; jocuri de cuvinte cu Scriptura; iei 3 cuvinte de la Matei, 4 de la Luca si iei punctajul maxim.

Asa faceau si Apostolii? Asa a facut Sf. Pavel cand s-a dus la neamuri? Sau Sf. Pavel le arata puterea lui Dumnezeu pe care voi nu o aveti deloc?

Cand intri pe un site trebuie sa fii constienti ca vei obtine si critici, si contraargumente.

Nu sunt un polemist iar discursul meu nu urmareste sa jigneasca pe nimeni, ci sa construiasca dupa Evanghelie, in toata puterea argumentatie corecte si Evanghelice o intelegere corecta a Scripturii.

Daca ai vreo nelamurire asupra unui subiect Evanghelic poti sa ma intrebi si pe mine te rog si voi incerca sa-ti dau argumente ABSOLUTE, ne refuzat, fara echivoc si fara putinta de a fi intoarse.

Daca vrei sa discuti cu Ortodoxia atunci discuta cu cine trebuie; nu oricine iti poate da argumentele de valoare ale ortodoxiei - nu stiu daca si eu sunt in stare sa ofer pentru orice lucru un argument de valoare, dar ma voi stradui sa iti ofer DIAMANTELE SI AURUL ortodoxiei si nu patimile si supararile si rautati ieftine aruncate jignitor la repezeala.

Ortodoxia are diamante in ea, dar oameniii care le stiu sunt mult, mult prea putini.
Vechi 30.05.2010, 18:14:14
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Cum iti asumi tu prezenta ta pe site-ul asta? ....Eu imi permit sa lovesc in argumentele altora; imi permit sa lovesc in casele de nisim, in plasmuirile altora despre propria lor credinta; in felul asta poate se trezesc si ei si se uita ca sunt ca niste copii care au o casuta de nisip care se distruge la prima lovitura.
.
Am observat ca iti permiti cam multe. Tu cum iti asumi prezenta pe acest site? Esti sigur ca te intereseaza salvarea sufletelor noastre sau doar ai o "simpatie" pentru penticostali? Ca numai de ei ai intrebat, desi mai sunt pe aici ceva culte...Ce te framanta, de fapt?

P.S. Vorbesti de lucruri de care nu ai habar [credinta protestantilor]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 30.05.2010, 18:42:39
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Am observat ca iti permiti cam multe. Tu cum iti asumi prezenta pe acest site? Esti sigur ca te intereseaza salvarea sufletelor noastre sau doar ai o "simpatie" pentru penticostali? Ca numai de ei ai intrebat, desi mai sunt pe aici ceva culte...Ce te framanta, de fapt?

P.S. Vorbesti de lucruri de care nu ai habar [credinta protestantilor]
Doamna Doriana, daca sunteti un copil nevinovat si va suparati usor la o replica mai piperata atunci va voi lua mai usor. Nu am jignit direct pe nimeni, sa nu uitati asta, nu imi permit sa jignesc pe nimeni.

Dar nu uitati - sunteti completa identificata prin credinta care v-o asumati - tot ce este penticostal este si in dumneavoastra; daca marturisiti un lucru, sa fiti in stare sa vi-l asumati complet; iar daca este ceva gresit, ironic, sau care poate fi batjocorit in protestantism (si in mod absolut sunt cantitati impresionante de astfel de lucruri) cu siguranta ca veti suferit cand credinta dumneavoastra va fi ciufulita din cand in cand.

Am o problema cu penticostalii - si nu numai cu ei - ci cu toti cei care isi dau cu parerea despre Adevar, necunoscandu-L.

Daca vorbesti despre Adevar, atunci sa fii in stare sa-L aperi cu argumente nu copilaresti ci cu argumente fundamentale.
Vechi 30.05.2010, 18:52:37
Banned

Implicit

Uite ce te-am rugat eu frumos:

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Daca vrei sa conversezi civilizat cu un penticostal ridica o singura problema si nu incerca sa ne arunci in ceata cu 15 subiecte precum sepia arunca cerneala in urma ei.

Multumesc,
Un penticostal
Si uite ce ai facut tu:
Citat:
1. Nu sunt preot.

2. Cum iti asumi tu prezenta ta pe site-ul asta? Ca un hobby? A o marturisire a Adevarului? Ca un prilej de a baga zazanie?

3. Sau ca o posibilitate reala de a marturisi ADEVARUL? Si poate mai mult, de a ajuta pe cineva sa ajunga la Adevar?

4. Daca tu crezi ca marturisirea ta de credinta si viata ta este de diamanant atunci loveste-o cat de puternic poti, si ori de cate ori poti, cat mai tare.

5. Daca marturisirea ta de credinta va fi de piatra sau de diamant, va sta in picioare, pentru ca este intemeiata in Hristos.

6. Daca nu va sta in picioare atunci leapad-o si vezi care e credinta adevarata.

7. Eu imi permit sa lovesc in argumentele altora; imi permit sa lovesc in casele de nisim, in plasmuirile altora despre propria lor credinta; in felul asta poate se trezesc si ei si se uita ca sunt ca niste copii care au o casuta de nisip care se distruge la prima lovitura.

8. Prietene, credinta nu e o joaca pentru copii, ci este un lucru serios, de viata si de moarte. Adica atunci cand iesi pe usa, e un inger al lui Dumnezeu acolo si iti zice - este Hristos in Tine, asa cum este in Apostoli? Este Hristos in Tine, este Adevarul Lui in Tine? Este marturisirea de credinta cea corecta in tine ?

9. Daca da, hai in Rai, daca nu, pentru ca te jucai de-a Scriptura, pentru ca faceai Lego cu cuvintele Scripturii si iti bateai joc de intelegerea corecta, in loc sa vezi ce zice fiecare, pentru ca problema credintei e grea de tot, pentru aceea nu prea stiu unde o sa ajungi.

10. Nu te juca cu Scriptura; Scriptura NU ESTE LEGO; Scriptura nu este pentru copii; copii nu au voie sa faca Leco din cuvintele Scripturii.

11. Iar Protestantii asta fac toata ziua; puzzle, scrabble si lego; jocuri de cuvinte cu Scriptura; iei 3 cuvinte de la Matei, 4 de la Luca si iei punctajul maxim.

12. Asa faceau si Apostolii? Asa a facut Sf. Pavel cand s-a dus la neamuri? Sau Sf. Pavel le arata puterea lui Dumnezeu pe care voi nu o aveti deloc?

13. Cand intri pe un site trebuie sa fii constienti ca vei obtine si critici, si contraargumente.

14. Nu sunt un polemist iar discursul meu nu urmareste sa jigneasca pe nimeni, ci sa construiasca dupa Evanghelie, in toata puterea argumentatie corecte si Evanghelice o intelegere corecta a Scripturii.

15. Daca ai vreo nelamurire asupra unui subiect Evanghelic poti sa ma intrebi si pe mine te rog si voi incerca sa-ti dau argumente ABSOLUTE, ne refuzat, fara echivoc si fara putinta de a fi intoarse.

17. Daca vrei sa discuti cu Ortodoxia atunci discuta cu cine trebuie; nu oricine iti poate da argumentele de valoare ale ortodoxiei - nu stiu daca si eu sunt in stare sa ofer pentru orice lucru un argument de valoare, dar ma voi stradui sa iti ofer DIAMANTELE SI AURUL ortodoxiei si nu patimile si supararile si rautati ieftine aruncate jignitor la repezeala.

18. Ortodoxia are diamante in ea, dar oameniii care le stiu sunt mult, mult prea putini.
* numerotarea imi apartine.

Nu pot decat sa iti mai cer inca o data in mod insistent: ridica o singura problema!
Vechi 30.05.2010, 18:59:54
Senior Member

Implicit

Citat:
Doamna Doriana, daca sunteti un copil nevinovat si va suparati usor la o replica mai piperata atunci va voi lua mai usor. Nu am jignit direct pe nimeni, sa nu uitati asta, nu imi permit sa jignesc pe nimeni.
Bine, domnule palma, atunci schimb si eu tonul. Daca spuneti ca nu ati jignit inseamna ca atunci cand ati spus ca penticostalii sunt asemenea demonilor si ca au stari demonice si psihotice si...etc, cred ca ati spus-o din dragoste si o voi lua ca atare.

Citat:
Am o problema cu penticostalii - si nu numai cu ei - ci cu toti cei care isi dau cu parerea despre Adevar, necunoscandu-L.
In primul rand dvs sunteti primul care a venit aici dandu-si parerea despre Adevar. Si nu prezentati nici garantia ca l-ati cunoaste.

Citat:
Dar nu uitati - sunteti completa identificata prin credinta care v-o asumati - tot ce este penticostal este si in dumneavoastra
Cu tot respectul, de unde stiti asta? A fi penticostal inseamna a fi membru in cultul penticostal. Orice ortodox se identifica cu orice dogma din ortodoxie? Majoritatea ortodocsilor nici nu cunosc ce inseamna ortodoxie. Deci sfatul meu este sa luati omul ca pe o persoana individuala, si nu ca pe o suma de concepte. Ca sa nu aveti surprize...

Citat:
Daca vorbesti despre Adevar, atunci sa fii in stare sa-L aperi cu argumente nu copilaresti ci cu argumente fundamentale.
Daca vreti sa vorbiti despre adevar este loc pe tot forumul si nu vrem sa va deranjam. Dar fiti sincer si spuneti ca va simtiti inzestrat mai mult decat altii si capabil de a da invatatura si nu faceti, va rog, pe omul cu dilemele...Deci va indemn la onestitate. Numai bine!
Vechi 30.05.2010, 19:25:42
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Bine, domnule palma, atunci schimb si eu tonul. Daca spuneti ca nu ati jignit inseamna ca atunci cand ati spus ca penticostalii sunt asemenea demonilor si ca au stari demonice si psihotice si...etc, cred ca ati spus-o din dragoste si o voi lua ca atare.
In primul rand dvs sunteti primul care a venit aici dandu-si parerea despre Adevar. Si nu prezentati nici garantia ca l-ati cunoaste.

Cu tot respectul, de unde stiti asta? A fi penticostal inseamna a fi membru in cultul penticostal. Orice ortodox se identifica cu orice dogma din ortodoxie? Majoritatea ortodocsilor nici nu cunosc ce inseamna ortodoxie. Deci sfatul meu este sa luati omul ca pe o persoana individuala, si nu ca pe o suma de concepte. Ca sa nu aveti surprize...
Daca vreti sa vorbiti despre adevar este loc pe tot forumul si nu vrem sa va deranjam. Dar fiti sincer si spuneti ca va simtiti inzestrat mai mult decat altii si capabil de a da invatatura si nu faceti, va rog, pe omul cu dilemele...Deci va indemn la onestitate. Numai bine!
Nu uitati ca Penticostalii exista deoarece Constantin cel Mare a dat drept de libera pratica crestinismului in intreg imperiul Roman. Sunteti acum ce sunteti datorita noua, ortodocsilor.

Da, stari psihotice, si marturisesc asta de la prieteni care au fost la adunari ale cultului penticostal si care acum sunt diagnosticati cu schizofrenie.

Nu uitati ca Penticostalii si alti protestanti si NP vin la usi si agata pe cei care nu prea stiu nimic ce e cu ei in credinta asta a lor.

Da, noi ortodocsii stim Adevarul si avem marturie despre El.
Da, si este o lauda pentru noi si ne laudam ca-L avem pe HRISTOS cu noi.

Nu pretind ca sunt cine stie invatat, dar nu pot sa tac din gura cand vad cu cata usurinta aruncati vorbe pe forum.
Nu ati raspuns la nici o intrebare din cele pe care le-am pus. Nici nu ma asteptam sa faceti asta.
De fapt puterea Protestantismului este doar un mic scenariu de cucerire prin tehnici de impresionare, ca in rest este gol inauntru. Nu prea tine Protestantismul la un ortodox infipt pe picioare si stiti bine asta. E gol protestantismul cand il iei la puricat.

Va sfatuiesc inainte sa mai propovaduiti sa-L intrebati pe Hristos cum va mantuiti.
Si cand va raspunde Hristos atunci sa continuati orice activitate in orice sens.
Si ca sa va dau un exemplu biblic - Proorocul Daniel a postit si s-a rugat un timp pentru ca Dumnezeu sa-i descopere intelesul vedeniilor.

Dumneavoastra de ce nu va rugati lui Dumnezeu sa va arate cat de 'rai' suntem noi, Ortodocsii si cat de 'buni' sunteti dumneavoastra.

Daca eu spun adevarul si dvs nu ma ascultati aveti vina de moarte, pentru ca refuzati calea de mantuire - sa fiti constienta de asta.

Daca dumneavoastra nu stiti care este calea de mantuire si in acelasi timp va mai duceti si la altii si ii invatati cele rele sunteti dupa vorba Mantuitorului, asemenea fariseilor, care inconjurau marea si uscatu ca sa prinda vreun ucenic si sa-l duca roada gheenei.

Noi stim ca Ortodoxia duce la mantuire, pentru ca oamenii nostri mari sunt asemenea proorocilor Vechiului Testament, asezati de Dumnezeu continuu in Biserica, pentru a confirma fara posibilitate de indoiala ca Dumnezeu este in Ortodoxie si NU este in alta parte.

Prezenta Sfintilor Ortodocsi in Ortodoxie este o marturie ca Dumnezeu este cu noi.
Si daca noi avem marturia asta si altii nu o au putem noi sa spunem ca ei se vor mantui? Si putem sa-i lasam in continuare in gandul lor?

Si ma doare mult, pentru ca multi oameni simpli si nevinovati sunt pescuiti si vanati si omorati sufleteste de protestanti fara discernamant duhovnicesc.

Daca nu aveti certitudinea caii de mantuire trebuie sa o cereti de la Dumnezeu. Faptul ca cititi Scriptura este bine; faptul ca va permiteti sa o interpretati dupa cum doriti dumneavoastra va poate omora, deoarece Scriptura nu va poate spune daca ati inteles-o corect.

Credinta este de la Apostoli - credem in Hristos pentru ca Apostolii ne-au spus si ne-au dovedit prin semne asta; sunt invatatorii nostri Apostoli, in rand cu Apostolii?
Daca sunt, sa-i ascultam; daca nu, sa cautam invatatori si povatuitori asemenea Apostolilor?

Sunt pastorii protestanti si neoprotestanti asemenea Apostolilor? NU SUNT.
Sunt preotii ortodocsi asemenea Apostolilor? Da, unii dintre ei sunt: Sf. Serafim de Sarov, Sf. Ioan Maximovici, Sf. Paisie Aghioritul.
Credinta lor este de la Dumnezeu; daca ei au credinta de la Dumnezeu si noi avem credinta lor atunci si noi ne vom mantui pentru ca Duhul Sfant care salasluieste in ei si in noi lucreaza.

Sa cautam in viata invatatori care sunt asemenea Apostolilor si de la ei sa primim credinta, pentru ca daca invatatorii nostri nu sunt Apostoli atunci sunt lupi in piei de oaie, asa cum sunt multi pastori.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10