![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici acum nu o recunosti decat cu jumatate de gura spunand: "Au fost toti la fel pe anumite aspecte." Cat despre convingerea ta ca voi posta eu ceva despre crimele protestantilor, imi pare rau ca te dezamagesc dar nu o voi face. Ceea ce am spus intr-un post anterior si sustin este ca, din nefericire si spre rusinea lor si catolicii si ortodocsii si protestantii au prigonit, au torturat si au ucis oameni care au crezut diferit de ei. |
|
||||
|
||||
![]()
Oameni buni,aici nu e vorba de ortodocsi,catolici sau penticostali,ci de niste orori care trebuie damnate!Ororile,nu optiunea religioasa!
Sunt convinsa ca sunt oameni deosebiti intre catolici. Pentru mine,de exemplu,Sfantul Francisc de Assisi este un real model in viata,desi sunt ortodoxa!
|
||||
|
||||
![]()
Da ! Sf Francisc ("Sărăcuțul") a fost o personalitate excepțională. Apropo, știați că a fost un susținător ardent al cruciadelor, având un rol cheie în adunarea creștinilor sub prapurii Bisericii ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
The experience of Francis of Assisi is remarkable and of singular interest to Orthodox Christians, since as mentioned above, nothing similar is encountered in the experience of the Orthodox Church with a long line of ascetics, and equally long history of mystical experiences. As a matter of fact, all of the things Francis experienced in the process of his stigmatisation are the very beguilements the Church Fathers repeatedly warned against.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai uitat ca evreii cei numerosi din Spania aveau si un nume special cind erau fortati sa se crestineze caci altfel le smulgeau limbile din gura si-i torturau pina la moarte in numele Dumnezeului catolic. Exista pe PBS-NOVA, org documentare despre Inchizitia din Spania si cum a operat cu dosare si documente ORIGINALE ( ne-comuniste :)))) (...asta a fost cea mai tare, astia sunt problema ta :))...deci fii mai atent cu jignirile si mistocareala ca suntem foarte multi care citim si mai STIM cite ceva... :)) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
P.S.: Nu îmi amintesc să fi jucat fotbal cu dv. Mi-ar face plăcere să nu ne tutuim, ci să folosim pluralul politeții.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As putea avansa discutia pe multe alte aspecte.Le pot proba cu opiniile unor reputati istorici sau dovezi istorice.Nu sunt ale mele personale.As putea discuta si despre partea mai putin stiuta a Cruciadelor.Si mai putin ,,crestina".Despre cat de salbatic era Richard Inima de Leu in comparatie cu Saladin,despre manevrele venetiene,despre ce au facut cruciatii prin Bizant,despre nebunia numita Cruciada Copiilor,despre ,,moralitatea"celor care erau cruciati...sunt multe aspecte dar nu este nici locul si nici momentul.Asa au fost acele timpuri.Noroc ca Papa Ioan Paul al II-lea a reparat ceva din ce au stricat cruciatii. http://www.patriarchate.org/patriarchate/relics As putea comenta si anumite aspecte lejer discutabile din prezent.Insa asa cum este un vers in ,,Flower of Scotland">,,Those days are passed now and in the past they must remain".Atat timp cat oamenii inteleg ca in anul 2010 este greu sa spui cuiva ca niste criminali,indiferent de orientare,au fost un aspect pozitiv>nu am nimic de comentat.Nu ma bag in dispute teologice decat rar.Am observat ca sunt suficienti de multi oameni pregatiti foarte bine pe asa ceva.Nu ma deranjeaza sa citesc aspecte catolice.Ai fi surprins de faptul ca am vizitat Vaticanul.Foarte frumos.Am fost si la Assisi.Am fost cam prin toata Italia timp de 2 saptamini si ceva.O tara splendida.Plina de istorie,de arta..de football:))Am ajuns pina in Capri dar m-am bronzat pe plaja saracilor(mentionez ca nu sunt pui de Rockefeller)>cand ajungi in port>in dreapta imediat.Sunt pietre cam ascutite si prin apa te cam impiedici de ele da merge.Urca cu funicularu sus ca merita.Sa revin>am vizitat catolicismul in inima lui.Nu a iesit fum din mine cand am intrat in Bazilica Sf Petru. Nu sunt un dement care sa vrea sa intre cu buldozerul peste ei.Ma deranjeaza doar faptul ca niste criminali sunt considerati modele.Ma refer direct si fara dubii la acei oameni care au savirsit respectivele crime. In rest nu ma deranjeaza credinta nimanui.Cat timp sunt lasat pasnic in a mea nici eu nu ma bag peste cineva.Nu simt nevoia sa fac misionarism protestant.Nici macar nu ma intereseaza aspectul asta.Sa faca fiecare ce crede.Simple as that. Ma>eu zic ca acum este si mai clar.Apropo>daca te uiti prin posturile mele vei vedea ceva ciudat>nu incurajez protestantismul si nici nu am combatut dogma catolica.Ce chestie domne...traim intr-o lume ciudata:)) Bye |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|