Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2010, 17:32:28
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Sunt convins ca vei posta ceva obiectiv.Nu ma deranjeaza. Pe mine ma deranjeaza cand unii fac apologia unor criminali. Nu imi aduc aminte ca subsemnatu sa faca apologia unor criminali protestanti. Poti verifica posturile mele.Scuza de tipu,,Si voi sunteti la fel"nu schimba cu nimic situatia.Te-ai prins?Au fost toti la fel pe anumite aspecte. Numai ca nu toti recunosc asta.Te intreb again:Te-ai prins acum?
Da, m-am prins. As fi preferat sa ma fi prins mai inainte. Si as fi facut-o daca ai fi subliniat ca, da, nu numai inchizitia a omorat oamenii care nu credeau ca ei ci si noi, protestantii.
Nici acum nu o recunosti decat cu jumatate de gura spunand: "Au fost toti la fel pe anumite aspecte."

Cat despre convingerea ta ca voi posta eu ceva despre crimele protestantilor, imi pare rau ca te dezamagesc dar nu o voi face.

Ceea ce am spus intr-un post anterior si sustin este ca, din nefericire si spre rusinea lor si catolicii si ortodocsii si protestantii au prigonit, au torturat si au ucis oameni care au crezut diferit de ei.
Vechi 26.05.2010, 17:58:43
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Oameni buni,aici nu e vorba de ortodocsi,catolici sau penticostali,ci de niste orori care trebuie damnate!Ororile,nu optiunea religioasa!
Sunt convinsa ca sunt oameni deosebiti intre catolici.
Pentru mine,de exemplu,Sfantul Francisc de Assisi este un real model in viata,desi sunt ortodoxa!
Vechi 26.05.2010, 18:03:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Pentru mine,de exemplu,Sfantul Francisc de Assisi este un real model in viata,desi sunt ortodoxa!
Da ! Sf Francisc ("Sărăcuțul") a fost o personalitate excepțională. Apropo, știați că a fost un susținător ardent al cruciadelor, având un rol cheie în adunarea creștinilor sub prapurii Bisericii ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 26.05.2010, 18:06:39
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Da ! Sf Francisc ("Sărăcuțul") a fost o personalitate excepțională. Apropo, știați că a fost un susținător ardent al cruciadelor, având un rol cheie în adunarea creștinilor sub prapurii Bisericii ?
http://www.orthodoxinfo.com/praxis/francis_sarov.aspx

The experience of Francis of Assisi is remarkable and of singular interest to Orthodox Christians, since as mentioned above, nothing similar is encountered in the experience of the Orthodox Church with a long line of ascetics, and equally long history of mystical experiences. As a matter of fact, all of the things Francis experienced in the process of his stigmatisation are the very beguilements the Church Fathers repeatedly warned against.
Vechi 26.05.2010, 18:07:09
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Simple aiureli și scorneli ale propagandei comuniste sau ortodoxe, lansate după cum se vede de persoane ignorante în materie de organigramă eclezială. Domeniul de competență al Inchiziției erau creștinii. NIMENI nu a fost convertit cu forța sau convertit cu blândețe de Inchiziție, fiindcă niciodată departamentul "Sfântul Oficiu pentru Doctrina Credinței" (sau "Inchiziția") nu s-a ocupat și nu se ocupă nici azi de convertirea necreștinilor, ci de crimele religioase precum ereziile, care prin definiție sunt ale creștinilor. De convertiri se ocupă "Propaganda Fide" și alte segmente ale Bisericii.

Prezentați o singură dovadă că Inchiziția a forțat pe cineva să se convertească la creștinism. Nu vă obosiți prea mult să căutați, nu există așa ceva.
Serios?, vezi ca te-ai compromis de tot( trebuie probabil sa-ti schimbi nicul si sa o iei de la capat:)))

Ai uitat ca evreii cei numerosi din Spania aveau si un nume special cind erau fortati sa se crestineze caci altfel le smulgeau limbile din gura si-i torturau pina la moarte in numele Dumnezeului catolic.

Exista pe PBS-NOVA, org documentare despre Inchizitia din Spania si cum a operat cu dosare si documente ORIGINALE ( ne-comuniste :)))) (...asta a fost cea mai tare, astia sunt problema ta :))...deci fii mai atent cu jignirile si mistocareala ca suntem foarte multi care citim si mai STIM cite ceva... :))
Vechi 26.05.2010, 18:12:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ai uitat ca evreii cei numerosi din Spania aveau si un nume special cind erau fortati sa se crestineze caci altfel le smulgeau limbile din gura si-i torturau pina la moarte in numele Dumnezeului catolic.
Cine îi forța pe evrei să se creștineze și cine le smulgea limba dacă refuzau ? Inchiziția ? De unde le scoateți, că din documente istorice în nici un caz !

P.S.: Nu îmi amintesc să fi jucat fotbal cu dv. Mi-ar face plăcere să nu ne tutuim, ci să folosim pluralul politeții.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 26.05.2010, 18:44:21
Scotianul
Guest

Implicit Imho...

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Da, m-am prins. As fi preferat sa ma fi prins mai inainte. Si as fi facut-o daca ai fi subliniat ca, da, nu numai inchizitia a omorat oamenii care nu credeau ca ei ci si noi, protestantii.
Nici acum nu o recunosti decat cu jumatate de gura spunand: "Au fost toti la fel pe anumite aspecte."

Cat despre convingerea ta ca voi posta eu ceva despre crimele protestantilor, imi pare rau ca te dezamagesc dar nu o voi face.

Ceea ce am spus intr-un post anterior si sustin este ca, din nefericire si spre rusinea lor si catolicii si ortodocsii si protestantii au prigonit, au torturat si au ucis oameni care au crezut diferit de ei.
Nu mi-am facut un scop in viata din a ma certa cu baietii din BC.Am atras atentia,la obiect,prin 3 posturi mari si late,despre niste atrocitati.Daca baietii din BC vor sa reinvie Inchizitia in BC si doar acolo>nu am nici o problema.Sa fie sanatosi.Daca in schimb vor sa o impuna cu 1 mm peste limita asta>avem o problema.Asta este tot.Cat despre crimele comise>stai calm.Nu vor recunoaste decat foarte putini.

As putea avansa discutia pe multe alte aspecte.Le pot proba cu opiniile unor reputati istorici sau dovezi istorice.Nu sunt ale mele personale.As putea discuta si despre partea mai putin stiuta a Cruciadelor.Si mai putin ,,crestina".Despre cat de salbatic era Richard Inima de Leu in comparatie cu Saladin,despre manevrele venetiene,despre ce au facut cruciatii prin Bizant,despre nebunia numita Cruciada Copiilor,despre ,,moralitatea"celor care erau cruciati...sunt multe aspecte dar nu este nici locul si nici momentul.Asa au fost acele timpuri.Noroc ca Papa Ioan Paul al II-lea a reparat ceva din ce au stricat cruciatii.
http://www.patriarchate.org/patriarchate/relics
As putea comenta si anumite aspecte lejer discutabile din prezent.Insa asa cum este un vers in ,,Flower of Scotland">,,Those days are passed now and in the past they must remain".Atat timp cat oamenii inteleg ca in anul 2010 este greu sa spui cuiva ca niste criminali,indiferent de orientare,au fost un aspect pozitiv>nu am nimic de comentat.Nu ma bag in dispute teologice decat rar.Am observat ca sunt suficienti de multi oameni pregatiti foarte bine pe asa ceva.Nu ma deranjeaza sa citesc aspecte catolice.Ai fi surprins de faptul ca am vizitat Vaticanul.Foarte frumos.Am fost si la Assisi.Am fost cam prin toata Italia timp de 2 saptamini si ceva.O tara splendida.Plina de istorie,de arta..de football:))Am ajuns pina in Capri dar m-am bronzat pe plaja saracilor(mentionez ca nu sunt pui de Rockefeller)>cand ajungi in port>in dreapta imediat.Sunt pietre cam ascutite si prin apa te cam impiedici de ele da merge.Urca cu funicularu sus ca merita.Sa revin>am vizitat catolicismul in inima lui.Nu a iesit fum din mine cand am intrat in Bazilica Sf Petru.
Nu sunt un dement care sa vrea sa intre cu buldozerul peste ei.Ma deranjeaza doar faptul ca niste criminali sunt considerati modele.Ma refer direct si fara dubii la acei oameni care au savirsit respectivele crime.
In rest nu ma deranjeaza credinta nimanui.Cat timp sunt lasat pasnic in a mea nici eu nu ma bag peste cineva.Nu simt nevoia sa fac misionarism protestant.Nici macar nu ma intereseaza aspectul asta.Sa faca fiecare ce crede.Simple as that.
Ma>eu zic ca acum este si mai clar.Apropo>daca te uiti prin posturile mele vei vedea ceva ciudat>nu incurajez protestantismul si nici nu am combatut dogma catolica.Ce chestie domne...traim intr-o lume ciudata:))
Bye
Vechi 26.05.2010, 19:36:46
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Exista oare tabula rasa pt Domini Canes?Torquemada era numit "The hammer of heretics, the light of Spain, the saviour of his country, the honour of his order". O scurta trece in revista,dpdv istoric, a metodelor aplicate de catre Inchizitie pe stil Malleus Malleficarum.
Illegitimi non carborundum.

,,1.Taurul mândru=Condamnații erau închiși în interiorul acestui taur metalic, iar sub acesta se aprindea un foc. Metalul era apoi încins până la alb, în timp ce omul dinăuntru se prăjea, la propriu.

2.Gâdilătoarea spaniolă=Este vorba de un instrument foarte simplu, folosit pentru jupuirea victimei de piele. Din cauza formei sale, putea sfâșia mușchii și, de asemenea, fractura oasele condamnatului. Victima era complet dezbrăcată și legată, fără nici un fel de apărare, după care călăul trecea la actul propriu-zis al jupuirii, uneori în cadru public. De obicei, se începea de la membre, continuând cu pieptul, spatele, gâtul și, în cele din urmă, fața.

3.Scaunul spaniol=Au existat multe variante ale acestui instrument de tortură, însă toate au un element comun: șezutul, spătarul, brațele și partea pe care se sprijineau membrele inferioare și tălpile erau acoperite cu cuie. În funcție de scaun, numărul cuielor varia de la 500 până la 1.500. Pentru a imobiliza victima, i se legau încheieturile mâinilor de brațele scaunului; într-o altă versiune a scaunului, două bare metalice presau antebrațele victimei pe cuie, care pătrundeau și mai adânc în carne. Alte versiuni au spații goale în șezut, unde călăul punea cărbuni aprinși, provocându-i victimei, încă în stare conștientă, arsuri severe.

4.Sfărâmătorul de capete=A fost un instrument des folosit pe întreaga durată a Evului Mediu, în special de către Inchiziție. Victima își punea bărbia pe bara de jos, în vreme ce cupa de sus acoperea calota craniană. Călăul strângea apoi șurubul, presând încet capul victimei. Efectele erau îngrozitoare: mai întâi cedau dinții, care se sfărâmau. Condamnatul murea în dureri atroce, însă nu înainte ca ochii să îi iasă, literalmente, din orbite.

5.Para durerii=Acest instrument în formă de pară era introdus într-unul din orificiile corporale ale victimei: vaginul, în cazul femeilor, anusul, la homosexuali, și gura, în cazul blasfematorilor și al mincinoșilor. Instrumentul era alcătuit din patru piese în formă de frunze, care se separau încet, pe măsură ce călăul rotea șurubul din vârf. Rămânea la latitudinea călăului dacă să producă doar rupturi ale epidermei sau să strângă șurubul până la capăt, mutilând victima.

6.Rastelul=Scopul principal era dislocarea tuturor încheieturilor victimei, care era legată de încheieturile mâinilor și picioarelor. Corpul condamnatului era întins prin rotirea cilindrilor pe care se înfășurau funiile.

7.Crocodilul=Victima era închisă într-un tub metalic larg abia cât să încapă. Tubul, care avea colți metalici asemănători dinților crocodililor, era apoi închis, imobilizând complet persoana din interior. Doar capul și labele picioarelor rămâneau afară. Uneori, călăul aprindea un foc dedesubtul tubului. Victima se prăjea, la propriu. În plus, colții instrumentului se încălzeau până la roșu. Mai târziu a apărut o variantă simplificată care se prindea în jurul taliei condamnatului. Colții erau introduși ulterior, prin batere cu ciocanul, perforând abdomenul victimei, care pierea în chinuri groaznice.

8.Leagănul lui Iuda=Era o formă de tortură extrem de dureroasă. Condamnatul era așezat deasupra unei piramide triunghiulare, cu picioarele legate unul de celălalt, astfel încât mișcarea unuia singur să provoace dureri. Vârful piramidei era apoi introdus fie în vagin, fie în anus (în cazul bărbaților). Tortura dura de la câteva ore până la zile întregi.

9.Măgarul spaniol=Consta dintr-o placă principală montată pe bârne încrucișate, care susținea o structură în formă de acoperiș. Gradul de durere putea fi ajustat prin folosirea unor greutați mai mari sau mai mici."

Daca cineva considera ca doreste sa le vada live>sa faca o vizita turistica la:

http://www.torturamuseum.com/instruments.html

IN MEMORIAM

The LORD Is My Shepherd

Domnul este Păstorul meu:nu voi duce lipsă de nimic.
El mă paște în pășuni verzi și mă duce la ape de odihnă;
Îmi înviorează sufletul si mă povățuiește pe cărări drepte
Din pricina Numelui Său
Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții,
Nu mă tem de nici un rău căci Tu ești cu mine
Toiagul si nuiaua Ta ma mîngîie
Tu îmi întinzi masa în fața potrivnicilor mei;
Imi ungi capul cu untdelemn,si paharul meu este plin de dă peste el
Da, fericirea si îndurarea mă vor însoti în toate zilele vietii mele,
Si voi locui în casa Domnului până la sfârsitul zilelor mele
Ingrozitor! nu-mi pot explica aceste fapte oribile facute in numele lui Dumnezeu. Creatia lui Dumnezeu, omul distrusa intr-un asemenea hal?
Vechi 26.05.2010, 19:52:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Simple aiureli și scorneli ale propagandei comuniste sau ortodoxe, lansate după cum se vede de persoane ignorante în materie de organigramă eclezială. Domeniul de competență al Inchiziției erau creștinii. NIMENI nu a fost convertit cu forța sau convertit cu blândețe de Inchiziție, fiindcă niciodată departamentul "Sfântul Oficiu pentru Doctrina Credinței" (sau "Inchiziția") nu s-a ocupat și nu se ocupă nici azi de convertirea necreștinilor, ci de crimele religioase precum ereziile, care prin definiție sunt ale creștinilor. De convertiri se ocupă "Propaganda Fide" și alte segmente ale Bisericii.

Prezentați o singură dovadă că Inchiziția a forțat pe cineva să se convertească la creștinism. Nu vă obosiți prea mult să căutați, nu există așa ceva.
Si cum se ocupa "Propaganda Fide" de convertirea necrestinilor? Oricum ar fi, este bine sa se recunoasca ca aceste crime odioase nu au nimic de-a face cu un Dumnezeu al iubirii, doar s-au straduit unii si au reusit in felul acesta sa aduca iadul pe pamant, ceea ce mi se pare cea mai teribila fata a lui Satan. Iarta-ma, nu vreau sa te jicnesc, dar ceea ce-am citit mi-a facut parul "maciuca"...
Vechi 26.05.2010, 20:03:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu mi-am facut un scop in viata din a ma certa cu baietii din BC.Am atras atentia,la obiect,prin 3 posturi mari si late,despre niste atrocitati.Daca baietii din BC vor sa reinvie Inchizitia in BC si doar acolo>nu am nici o problema.Sa fie sanatosi.Daca in schimb vor sa o impuna cu 1 mm peste limita asta>avem o problema.Asta este tot.Cat despre crimele comise>stai calm.Nu vor recunoaste decat foarte putini.

As putea avansa discutia pe multe alte aspecte.Le pot proba cu opiniile unor reputati istorici sau dovezi istorice.Nu sunt ale mele personale.As putea discuta si despre partea mai putin stiuta a Cruciadelor.Si mai putin ,,crestina".Despre cat de salbatic era Richard Inima de Leu in comparatie cu Saladin,despre manevrele venetiene,despre ce au facut cruciatii prin Bizant,despre nebunia numita Cruciada Copiilor,despre ,,moralitatea"celor care erau cruciati...sunt multe aspecte dar nu este nici locul si nici momentul.Asa au fost acele timpuri.Noroc ca Papa Ioan Paul al II-lea a reparat ceva din ce au stricat cruciatii.
http://www.patriarchate.org/patriarchate/relics
As putea comenta si anumite aspecte lejer discutabile din prezent.Insa asa cum este un vers in ,,Flower of Scotland">,,Those days are passed now and in the past they must remain".Atat timp cat oamenii inteleg ca in anul 2010 este greu sa spui cuiva ca niste criminali,indiferent de orientare,au fost un aspect pozitiv>nu am nimic de comentat.Nu ma bag in dispute teologice decat rar.Am observat ca sunt suficienti de multi oameni pregatiti foarte bine pe asa ceva.Nu ma deranjeaza sa citesc aspecte catolice.Ai fi surprins de faptul ca am vizitat Vaticanul.Foarte frumos.Am fost si la Assisi.Am fost cam prin toata Italia timp de 2 saptamini si ceva.O tara splendida.Plina de istorie,de arta..de football:))Am ajuns pina in Capri dar m-am bronzat pe plaja saracilor(mentionez ca nu sunt pui de Rockefeller)>cand ajungi in port>in dreapta imediat.Sunt pietre cam ascutite si prin apa te cam impiedici de ele da merge.Urca cu funicularu sus ca merita.Sa revin>am vizitat catolicismul in inima lui.Nu a iesit fum din mine cand am intrat in Bazilica Sf Petru.
Nu sunt un dement care sa vrea sa intre cu buldozerul peste ei.Ma deranjeaza doar faptul ca niste criminali sunt considerati modele.Ma refer direct si fara dubii la acei oameni care au savirsit respectivele crime.
In rest nu ma deranjeaza credinta nimanui.Cat timp sunt lasat pasnic in a mea nici eu nu ma bag peste cineva.Nu simt nevoia sa fac misionarism protestant.Nici macar nu ma intereseaza aspectul asta.Sa faca fiecare ce crede.Simple as that.
Ma>eu zic ca acum este si mai clar.Apropo>daca te uiti prin posturile mele vei vedea ceva ciudat>nu incurajez protestantismul si nici nu am combatut dogma catolica.Ce chestie domne...traim intr-o lume ciudata:))
Bye
Cine poate sterge aceste lovituri de pe fata lui Dumnezeu?
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican