Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 22:53:14
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Exista muuuulte biserici crestine, toate cred in acelasi Mantuitor, dar se comporta ca si cum nu ar fi acelasi. La asta ma refeream.:)

Sunt si sfinti parinti care nu considera ecumenismul un lucru rau... Nu e relevant. In plus, si patriarhul Daniel este ecumenist, nu?

Eu cred cel mai mult in ceea ce stiu ca este de la Dumnezeu: pacea si respectul dintre oameni, respectiv intre religii, si dragostea, si dreptatea, si adevarul, care sunt de la Dumnezeu.

Pacea dintre oameni, popoare, religii este atunci cand am ajuns la maturitate si intelegem in cugetul nostru ca Dumnezeu e unul pentru toti si ca toti oamenii sunt semenii nostri si ne respectam, chiar daca nu avem acelasi tipar sau aceiasi traditie.
Dragostea lui Dumnezeu este dezinteresata si la fel cei ce iubesc pe Dumnezeu, isi iubesc dezinteresat si semenii.
Dreptatea lui Dumnezeu este impartiala si onoreaza toti oamenii drepti, indiferent de religie.
Adevarul lui Dumnezeu este cu cei care spun adevarul, fara sa se minta si fara sa minta pe altii, in orice conjunctura.
Este Brahma Dumnezeu? Este Shiva Dumnezeu? Este Krishna Dumnezeu? De Buddha nu intreb, ca nici n-avea pretentii. Este Tao calea pe care ne-a spus Hristos sa umblam? Este Duhul Sfant chi? Este rugaciunea mantra sau meditatie?

Si cel mai important de la Dumnezeu sunt Mantuirea si cunostinta Sa, prin Duhul/revelatie. Eu asa cred. Iubirea pacea si restul sunt doar consecintele. Exista si iubiri si pace mincinoasa si exista pana si "adevaruri" mincinoase (unul fiind ca ne inchinam toti aceluiasi Dumnezeu, numai ca in felul nostru).

Poticneala cea mare nu e ca Il impun oamenii pe Hristos cu forta. Marele circ va fi cand nu vor vrea unii sa primeasca sa se inchine la un loc cu ceilalti, cu "facatorii de pace", si-atunci cel care va tine la credinta sa (poate nici nu-i nevoie sa fie crestin) o sa fie numit fundamentalist care face dezbinare, care nu iubeste si nu vrea pace. Si-asta numai pentru ca a zis, in lacasul lui de cult, ca Iahve nu e acelasi cu Allah, de exemplu.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42