![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care societate decazuta a omului pagin si "chiar" eretic. Tu oare chiar nu vezi in ce societate traiesti tu unde ar trebui sa fie vizibile acele roade ale teologiei ortodoxe? ... nu observi ce se intimpla in societatea ta de oameni botezati( si foarte bine, dar din roadele visibile nu-i nici o diferenta cu insula Bora-Bora)?..tu nu vezi ce stiri se produc in ea? tu nu vezi mizeria si coruptia, mistocareala si bataia de joc la toate nivelele. Stai sa vezi cind s-o trezi AntoniO cind da cu nasul ca lumea de ele, mai ales din minastire..atunci sa vezi tata soc pe capul lui! Last edited by andreicozia; 05.05.2010 at 16:19:25. |
|
|||
|
|||
![]()
De societatea asta " pagana" si atat de denigrata profita insasi Biserica, de tehnologia celor care au fost sau nu credinciosi, au fost pagani sau atei, profita Insasi Biserica si credinciosia universala, de toti nerozii si tampii necredinciosi profita si cei credinciosi si ne manipulam fizic si psihic unii pe altii de nu mai putem, ne indestulam patimile trupesti fara de sat folosindu-ne de ceilalti si ne umplem portofelele in fel si chip fara pic de bun simt....dar la teorii si sfintenii inchipuite nu ne intrece NIMENI.
Andreicozia, ai dreptate mai peste tot din ce afirmi, fiindca incerci sa nu te imbeti cu apa rece si preferi obiectivismul nefatarnic, decat perfiditatea poleita cu atata " duh ", dar, sigur...cine sa priceapa ? !
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 05.05.2010 at 16:50:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca exista preoti si crestini ortodocsi adevarati si o spun asta tocmai pentru ca si eu mai critic aspecte legate de Biserica. Nu e bine sa generalizam. Parerea mea. Daca n-ai gasit preotul potrivit, mergi la altul, dar nu e corect sa-i bagam pe toti in aceeasi oala si sa ne batem joc de cei care chiar si in aceste vremuri cred ca mantuirea e posibila. Numai ecumenistii considera ca sfintenia e ceva demodat. Sfintii trebuie sa ne fie repere, nu dracii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum se comporta? Lupta cu pacatele mari si mici, inclusiv cu gandurile. Cum traieste? Traieste pentru Dumnezeu mai intai si apoi pentru el si pentru altii, luptand cu patimile proprii si cu duhurile rele. De Darurile Duhului Sfant se bucura cei despatimiti. Dar mai exista si o alta categorie de sfinti : mucenicii. Acestia marturisesc credinta infruntand moartea si torturile pentru Dumnezeu. Cum simte? In timpul incercarilor si al ispitelor simte dorinta de a invinge fortele raului. In timpul chinurilor, Insusi Hristos il ajuta sa suporte durerea. Exista situatii cand sfintii au scapat nevatamati desi au fost dati fiarelor. Exista situatii cand in urma unor torturi s-au vindecat de pe o zi pa alta, ca si cum nimic nu li s-ar fi intamplat. Iar cand Dumnezeu vrea sa-i mangaie, le trimite atata fericire si liniste, incat se simt ca in Rai. Atunci simt ca Imparatia Cerurilor e in inima lor si cauta sa pazeasca aceasta comoara facand voia lui Dumnezu cu si mai multa ravna. Despre mantuire si despre desavarsire exista, cred, articole si pe crestinortodox.ro. Last edited by antoniap; 05.05.2010 at 23:55:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai gasit acolo crestini cum inca mai poti vedea (daca ai ochi sanatosi cat de cat) in manastirile de la noi si chiar in lume? Eu ma indoiesc. Ca societatea pe ansamblu merge prost asta arata vremurile in care traim. Crestini practicanti avem cca 5% si poate chiar mai putini care sa fie efectiv vizibili in societate. Ce ai vrea, sa fie botezati doar copii celor care au certificat de frecventare a bisericii? Botezul cere, dar nu obliga. Si eu cred ca si in lumea asta asa ciudata cum e se mai mantuiesc oameni, chiar daca nu dau raportul in gura mare despre cele bune ale lor ca sa multumeasca pe cei ca tine care judeca ca rai pe ceilalti iar pe sine ca bine au deloc. Citat:
Tu ai ramas intzepenit intr-o acreala vizavi de altii, mai putin fata de tine pe care te consideri f. indreptatit sa-i judeci pe toti si pe toate. Iar daca cu "toate ai dreptul, cu "toti" nu si asta e o porunca crestina elementara. Iar cu "toate" macar daca ai ajunge la concluziile corecte dar din pacate traiesti in micul unei reforme de tip protestante in inchipuirea ta ortodoxa si macar daca nu s-ar atinge de valori elementare dar ma rog, daca tu consideri ca esti ok in felul asta in raporturile cu Dumnezeu si ceilalti iar duhovnicul tau iti stie opiniile si le aproba (si nu face parte dintr-o miscare gen "Noul Ierusalim")..cine sunt eu sa-ti dea TIE lectii? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|