![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar sa-i dam cuvantul parintelui Amfilohie in aceasta problema:
http://www.youtube.com/watch?v=Eqd5_1Veoow |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca ortodocsii fac compromisuri si nu ei sunt cei care trebuie sa se intoarca la dreapta credinta! Celelalte confesiuni "cer" si ortodocsii "aplica" fara a tine cont uneori de hotararile sinoadelor ecumenice. Totul se adapteaza la timpurile actuale si nu mi se pare corect.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spui ca ortodocsi fac compromisuri. Imi poti spune cu ce anume? Ce cer celelalte confesiuni de la ortodocsi? Last edited by maria-luisa; 03.05.2010 at 17:51:19. |
|
|||
|
|||
![]()
"Ce altceva este ecumenismul asta decat o mare erezie? Si parintele Staniloaie si parintele Iustin Popovici, si parintele Serafim Rose au aratat aceasta.Auzi sa fim laolalta cu ereticii. Vor sa vina la noi? Sa vina. Vor protestantii sa o cinsteasca pe Maica Domnului, sa cinsteasca iconele si sfintii? Nimeni nu ii opreste. Vor catolicii sa revina la credinta de dinainte de schisma? Foarte bine ar fi. Vor monofizitii sa primeasca invataturile Sinoadelor Ecumenice? Sa le primeasca. Sa se lepede de ratacire si ne vom impartasi din acelasi potir. Altfel nu se poate."
(Jurnalul convertirii- Danion Vasile, pag370) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite ce frumos spune: ""Un lucru l-am învățat, nu vii de undeva ci te indrepti spre ceva". "Eu sunt rezultat al pluralismului religios și sunt convins că fiecare are dreptul la credința proprie conform propriei conștiințe", a spus pr. Daniel. "Aceasta nu înseamnă că acceptăm ceea ce crede altcineva, ci avem dreptul de a nu fi de acord." Last edited by maria-luisa; 03.05.2010 at 21:33:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu discut despre ierarhia bisericeasca nu te supara...
|
|
|||
|
|||
![]()
cu asemenea cintece:
Put A Little Love In Your Heart (Annie Lennox duet with Al Green) Think of your fellow man Lend him a helping hand Put a little love in your heart You see it's getting late Oh please don't hesitate Put a little love in your heart And the world will be a better place And the world will be a better place For you and me You just wait and see Another day goes by And still the children cry Put a little love in you heart If you want the world to know We won't let hatred grow Put a little love in your heart And the world will be a better place And the world will be a better place For you and me You just wait and see Wait and see Take a good look around And if you're lookin' down Put a little love in your heart I hope when you decide Kindness will be your guide Put a little love in your heart And the world will be a better place And the world will be a better place For you and me You just wait and see Put a little love in your heart Put a little love in your heart Put a little love in your heart Put a little love in your heart Put a little love in - Put a little love in your heart... http://www.youtube.com/watch?v=YC2Q3FdpX6I |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Amfilohie se pricepe mai bine decat mine sa raspunda la aceasta intrebare. Asculta inregistrarea postata anterior si altele pe aceasta tema. Totusi, ma voi stradui si eu. Intr-un an, de Sfintele Pasti, unele confesiuni, tot crestine, i-au dat pe ortodocsi la o parte, asteptand sa vina Sfanta Lumina la ei. Sfanta Lumina a venit insa acolo unde erau ortodocsii. Sta marturie pana in zilele noastre un stalp care s-a despicat in timp ce a venit Sfanta Lumina la grupul ortodocsilor.
Pai daca Dumnezeu Insusi a aratat clar ca Ortodoxia Ii este placuta, nu avem dreptul s-o ciuntim. Patriarhul dispune de proprietatile private pe care le detine. Ortodoxia este a ortodocsilor, sa fie clar! Niciun ierarh nu poate considera Ortodoxia ca fiind o proprietate privata. Vai de cei care in slujirea vremelnica a Ortodoxiei fac greseli grave cu buna stiinta. Daca un paznic neatent al unei intreprinderi este pedepsit cu asprime in caz de pagube de catre un sef pamantesc, cu atat mai mult cei care au misiunea de a pazi credinta ortodoxa vor fi pedepsiti cu asprime daca nu-si vor indeplini aceasta misiune. Si suntem datori toti ortodocsii sa veghem si sa ne rugam pentru Ortodoxia noastra. E forta, e putere, e frumusete, e bucurie. Ortodoxia, daca este traita ca la carte, ne permite asemanarea cu Dumnezeu! Ce sa ne dorim mai mult? A, da, asa cum spunea parintele Amfilohie, pot sa vina si altii de la alte confesiuni la Ortodoxie. Multi dintre cei capabili de virtuti crestinesti inalte au trecut la Ortodoxie si unii au ajuns sfinti. Acest duh secularizant mondialist vrea sa-i impuna omului o credinta mai subreda, mai permisiva ca sa i-L ia treptat si pe Dumnezeu! Incearca sa vezi cum totul este invaluit intr-o minciuna de proportii uriase. Cel care incepe sa faca pact cu satana nu se mai poate opri. Criteriile politice si economice dau din coate sa se impuna in zilele noastre chiar si atunci cand e vorba despre cele spirituale. Si nu e corect. ,,Dati cezarului cele ale cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu!" - ne spune Insusi Mantuitorul. Sufletul nostru este particica de dumnezeire peste care cezarul nu are stapanire nici daca se foloseste de un patriarh! Dumnezeu sa-i dea putere patriarhului nostru sa se dezica de erezia ecumenista si sa marturiseasca dreapta credinta. Amin Last edited by antoniap; 03.05.2010 at 22:36:59. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|