![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iar Dumnezeu saracu' trebuie sa se dea dupa toti si toate (ambitiile) si sa pretinda ca se afla in spatele fiecareia dintre ele. Pentru ca cei cu ambitiile cel putin asa pretind, ca Dumnezeu le-a "insuflat" ambitia prin care au intemeiat cutare sau cutare cult. Citat:
Si care ar fi aia poti sa o indici? Sau s-a pierdut cumva in ceatza, si tot ce se mai poate vedea este capul? Sau este cumva dupa tine trupul format dintr-o multime de membre ne-legate de trup care se bat intre ele? 2. Daca ai sa deschizi Biblia, ai sa vezi ca Biserica si Hristos formeaza un singur trup, Hristos fiind capul. Deci daca Hristos spune "eu sunt calea", nu cred ca se limiteaza doar la cap. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau poti sa privesti cultele ca niste departamente in cadrul Bisericii. Unii sunt profilati mai mult pe smerenie [ortodocsii], altii pe evanghelizare [baptistii], altii pe ordine si disciplina[ adventistii], etc Desigur. Dar mai intai spune-mi ce intelegi tu prin biserica, sa nu vorbim de lucruri diferite
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 22.04.2010 at 21:10:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"unitatea Duhului, întru legătura păcii."(Efeseni 4:3) "un trup și un Duh" (Efeseni 4:4) "un Domn, o credință, un botez," (Efeseni 4:5) |
|
|||
|
|||
![]()
orice pacat pe care un anume cult il oficializeaza ca dogma
Citat:
![]() mda...stiu si eu versete. Astea spun cum este Biserica, adica niste calitati. Eu vreau sa-mi arati care este Biserica. Cladirea, cultul, oamenii? Cu cuvintele tale si concret.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Exemple.
Si de obicei astea se numesc erezii. Cred ca stii termenul. Citat:
![]() Sau vorbim de 'Paveli' diferiti? Galateni cap 1. "6. Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, 7. Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. 8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! 9. Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema! " Verifica si la tine in Biblie, nenea Pavel al tau cred ca zice la fel. ![]() Citat:
Nu am facut teologia si raspunsul meu s-ar putea sa nu fie tocmai adecvat dar este potrivit cu contextul discutiei. Ca parte vazuta Biserica are 3 parti: 1. Invatatura de credinta 2. Ierarhia - stabilita musai prin succesiune apostolica 3. Credinciosii care adera la invatatura de credinta si respecta ierarhia Cred ca e limpede ca din aceasta perspectiva ortodocsii, penticostalii, bapstisii, etc. nu pot face parte din aceeasi Biserica. Daca vrei sa aprofundezi, citeste asta: http://www.ortho-logia.com/Romanian/Biserica.htm Last edited by AlinB; 25.04.2010 at 00:21:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Stiu versetele, dar nu le anuleaza pe cele date de mine. Problema e ca unii declara falsa evanghelie orice nimic care nu le place si anatemizeaza crestini nevinovati pentru lucruri peste care s-ar putea trece cu rugaciune si buna intelegere. Citat:
Daca da, cum se potriveste cu descrierea ta? Va fi luata la cer invatatura, ierarhia, oamenii?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Indulgentele si imbogatirea pe spinarea saracului le-au practicat si lutheranii si urmasii lor, stai linistita, chiar daca poate in alte forme. Citat:
Nu anuleaza decat parerea ta, cum ca Sf. Ap. Pavel n-ar fi pronuntat anateme. Citat:
Nu toate lucrurile se rezolva asa simplu cum ai tu impresia. Daca ar fi asa, crestinismul n-ar fi atat de divizat si ar fi "un Domn, o Credinta, un Botez". Chestia este ca intr-adevar exista pana la urma "Un Domn, o Credinta, un Botez" dar nu cum o vad unii (inclusiv tu) ca o suma de "Domni, credinte si botezuri". Citat:
Nu stiu la ce te referi cand spui "va fi luata la cer" ? Re referi la erezia milenarista? Atunci intram in alta problema, te rog ramai la chestiunea cu Biserica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Stii, pare ca nu prea a avut curaj sa detalieze. Cand vorbesti la nivelul lui Mihai Oara trebuie sa te pui la adapost. Nu poate sa spuna multe prostii pentru ca pe el are cine sa il amendeze si sa rada de el ![]() Last edited by penticostalulmantuit; 25.04.2010 at 01:50:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca "penticostalulmantuit" a fost banat.
Nu prea vad de ce, oricum pacat.. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|