Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2010, 20:14:54
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Ce bărbat ești tu, Radu!

Puternic, viteaz, drept, ai o coroană nevăzuta pe frunte și, debarasându-te de milă, îi croiești în sens metaforic și concret pe toți cei ce nu sunt pe calea cea bună.

Ești cea mai înaltă și mai sugestivă reprezentare a unui creștin!
........................................

Aaaa, am uitat. Având atâtea calităti îți trecem cu vederea faptul că ai fost un pic cam neatent când ai citit Sfânta Scriptură.
Știi, în Ioan(2 cu 15) nu prea scrie pe câți oameni i-a lovit Iisus cu biciul.

Scrie doar că:
1. Iisus și-a făcut un bici din ștreanguri.
2. Iisus i-a scos pe toți afară din Templu.
3. Iisus a scos oile și boii afară din Templu.
4. Iisus a răsturnat mesele schimbătorilor de bani.
5. Iisus a vărsat banii schimbătorilor de bani.

Unii cercetători ai Bibliei cred că Iisus a săvârșit acestea pocnind din bici, fără să lovească pe nimeni.
Alții cred că a lovit doar oile și boii.
Alții cred că a lovit în dreapta și în stânga tot ce avea suflare.

Biblia nu ne spune. Tot ce ai scris în postarea de mai sus e bazat pe o PROBABILITATE. Postarea spune mai multe lucruri despre tine decât despre Iisus.

P.S. Dar nu-i nimic, chiar dacă nu e creștinește să lovești pe cineva cu biciul, fii bărbat adevărat până la capăt! Vezi că doamna Zori de Zi nu și-a cerut scuze publice de la tine. E timpul să dai un exemplu: croiește-o cu biciul! Stau și eu cuminte la rând să o iau pe coajă.
Nu raspund ironiei si vorbelor tale in deradere, cu aceeasi moneda ! se vede ca esti amagit si cuprins de preainselatorul !
Insa ceea ce mi se pare nostim si hazliu e modul negustoresc-functionaresc in care faci analiza versetelor biblice,aproape pe variante logice...
Tin sa-ti reamintesc,ca sa tii bine minte cat ai trai : Nicolae Steinhardt zicea,ca si logica si contabilitatea prea multa vine de la preainselatorul !!!
In final, eu iti doresc sa te aduca Domnul pe calea cea buna si sa te scape de povara preainselatorului,de povara deraderii si a ironiei dracesti !
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 20:20:29
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
:) Te iert pt ca mi-a placut postul tau anterior "da ! pentru ca El, ca fiu al lui Dumnezeu,are puterea de a gestiona perfect comportamentul adecvat ! El e atat iubire si dragoste,iertare,cand e cazul,...dar si bici divin,dreptate curata,cand este cazul ! "
Deci asa cum spui,ca Dumnezeu are echilibru in toate,trebuie sa avem si noi echilibru. Caci Dumnezeu ajuta cu 10 maini si pedepseste cu una.
Asa si la noi,primul gand sa fie al iertarii,al milei,al indurarii,chiar si fata de cel care ne-a gresit strigator la cer.Si de abia dupa aceea sa vina gandul apararii,al dreptatii personale.
Si chiar pedeapsa daca ajungi sa o aplici,sa o faci cu dragoste,ca un parinte,spre indreptarea copilului iar nu spre razbunarea sau nimicirea lui.
sunt de acord cu ce zici, mi se pare f corecta pozitia expusa ! insa te-as ruga sa-mi zici cam cum ai proceda tu,in cazul de mai sus,daca, in mod imaginativ ai fi intr-o pozitie de decizie...ai fi ca un parinte fata de acei oameni,ai incerca sa-i indrepti,sau i-ai strapi ca pe niste unelte ale satanei pe pamant care sunt necorigibile, caci si diavolul e incorigibil,nu?Dumnezeu n u se poarta cu diavolul...parinteste !!!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 23:21:53
ConitzaAna ConitzaAna is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Radu, tu ai intentii bune...vrei dreptate pe pamant. Foarte frumos. Dar, de unde stii tu, frate, cam pe unde se termina dreptatea si de unde incepe inselaciunea? Eu zic ca atitudinea asta a ta incrancenata este foarte usor atacabila de catre diavol...pe nesimtite te poate orbi si te poate face sa vezi dreptate, in ceva in care nu e. Eu zic ca judecata trebuie lasata Lui Dumnezeu, eu zic ca oamenii ar trebui sa-si pastreze cugetul curat si sa nu mai unelteasca atata razbunare in sufletul lor. Cu cat esti mai invrajbit impotriva lumii, cu atat ti se va descoperi partea intunecata a acesteia si te va invenina. Calmeaza-te,frate, si fii mai optimist. De ce atata violenta? Pana acum, niciun justitiar de-asta ca tine n-a reusit sa faca ordine in lume, ca dovada ca inca e plina de spurcaciune. Daca nici macar Hristos n-a reusit sa aduca pacea in lume...nu cred ca ai tu pretentia sa-i inveti pe altii ce inseamna sa pedepsim pe cei rai in vederea traiului DREPT. Pe pamantul asta nu va fi niciodata dreptate...si ar trebui sa te conformezi( cel putin pana la Judecata de Apoi)!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 23:28:21
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
Nu raspund ironiei si vorbelor tale in deradere, cu aceeasi moneda !
Asta e bine Radu. E creștinește. Aceasta atitudine, da, este în spiritul învățăturilor lui Iisus.

Citat:
Insa ceea ce mi se pare nostim si hazliu e modul negustoresc-functionaresc in care faci analiza versetelor biblice,aproape pe variante logice...
Tin sa-ti reamintesc,ca sa tii bine minte cat ai trai : Nicolae Steinhardt zicea,ca si logica si contabilitatea prea multa vine de la preainselatorul !!!
Poate că și aici ești pe aproape de adevăr: prea multă logică strică.
Prefer însă mai bine o interpretare logică a Bibliei decât una ilogică: „debarasează-te de milă, pune mâna pe bici și, lovește-ți aproapele fără cruțare”.
Citat:
In final, eu iti doresc sa te aduca Domnul pe calea cea buna!
Mulțumesc mult! Nici nu mai văd biciul pe nicăieri. Văd doar dragoste până și pentru vrășmași. Și eu îți urez un Paște Fericit!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 23:35:57
ConitzaAna ConitzaAna is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.01.2010
Implicit

Citat:
oare criminalilor din siret,care au impuscat cu sange rece o mama ,impreuna cu fetita ei, le-ai aplica metoda tolerantei si a blandetii ! Tu crezi ca asemenea brute indiavolite, mai merita altceva decat un glont in ceafa ??? Oare diavolul care face monstruozitati merita un tratament bun si bland, sau trebuie starpit din radacina impreuna cu uneltele sale ???
Si inca ceva: Eu cred ca niciun om nu este unealta diavolului. PACATUL este unealta, nu pacatosul. Oricat de spurcat ar fi fost un om, el are pana in ultima clipa sansa la mantuire ( avem exemplul talharului de pe cruce)...Asa ca, Radule, este, intr-adevar, mai usor sa le tragi acelor criminali cate-un glonte-n cap, decat sa incerci sa-i faci sa regrete ce au facut si, eventual, sa se transforme din indraciti in induhovniciti. Este mai usor, dar oare este DREPT?
Nu m-am confruntat niciodata in viata cu o asa oroare si nici nu stiu cum as reactiona( probabil n-as mai fi asa pacifista), dar, deocamdata...imi permit sa sustin dreptul la o a doua sansa (Desigur, fara lux in puscarii...categoric!)
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 14:49:03
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Lightbulb despre biciul Domnului Iisus Hristos

Citat:
Nu raspund ironiei si vorbelor tale in deradere, cu aceeasi moneda ! se vede ca esti amagit si cuprins de preainselatorul !
In final, eu iti doresc sa te aduca Domnul pe calea cea buna si sa te scape de povara preainselatorului,de povara deraderii si a ironiei dracesti !
Omule nu ai inteles din cate ti-au spus oamneii acestia cu frica de Dumnezeu,Domnul Iisus Hristos care Mantuitorul nostru,NU VREA MOARTEA PACATOSULUI,tu de ce crezi ca S-a rastignit de bunavoie?spune-mi,daca nu vrei sa-mi zici iti spune eu,pentru a ne spala(rastignire de pe cruce) si de a ne ridica din pacate pline de noroi negru(Invierea).Daca tu nu vei intelge,dute si citeste anumite citate ale unor Sfinti Parinit care pot sa dea macar o lumina de speranta,ca sageata sati strapunca inima ta cea intunecata si sa fie ca noua.TU NU ESTI JUDECATORUL LUMII.CI DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS.Nu a ridicat biciul ca si romanii ca romanii L-au biciuit pe corpul Sau pana la sange sa intra bine in cap si nu uita asta.Chiar daca Domnul ne mai cearta dar El ne iubeste asa demult ca nu mai incapa in sufletul Sau.Ce spune la Sfantul si Evanghelist Ioan ca"totul sa facut din dragoste"o dragoste ce nu se termina.NU UITA!.Tu ca zica ar fi bine cu violenta sa termini,dar sunt de acord cu doamna ca nu trebuie sa fim furiosi,maniosi pe fratele nostru ca putem sal ranim si in suflet si trup.Ura si toate celatle sunt de la diavol, omule.NU AI AUZIT CA DACA NOI NU IERTAM PE APROAPELE NOSTRU NICI TATAL NU NE VA IERTA SAU "iubesti pe aproapele tau ca pe tine insusti".

Vezi ca poate ai luat carti gresite de la sectarii sau ai fost pe la ei poate tiau otrvit mintea si inima.Daca esti un crestin adevarat de partea Ortodoxie tu sa marturisesti ca DUMNEZEU ESTE IUBIREA SI NU UN DUMNEZEU RAU CARE PEDEPSESTE.DUMNEZEU e un pedagog si un fel de psiholog care incearca sa ajuta pe omul,chiar daca omul cateodata este ispit Domnul ajuta in orice moment din viata sa.NU UITA!daca tu nu-ti recunosti credinta ta de ortodox,atunci esti ca si fiul rispitor,dar tu poti intoarece ca Domnul primeste cu bucurie in inima Sa.Si apropo daca esti catolic nu uita ca intotdeauna se scrie asa"Iisus Hristos",iar daca esti ortodox are trebui sa stii.

PS."NU JUDECATI,CA SA NU FITI JUDECATI;CACI CU JUDECATA CU CARE JUDECATI VETI FI JUDECATI,SI CU MASURA CU CARE MASURATI VI SE VA MASURA."(Matei cap 7,vers.1-2) deci nu mai judeca pe nimeni ca s-ar putea sa fi si tu judecat.Nu uita!
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 14:57:21
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Smile Despre Sfantul Ierarh Nicolae

Citat:
În prealabil postat de Emanuel Cristian Vezi mesajul
Frate iubite si cu inima curata , talcuieste cu atentie cele scrise si nu te lasa pierdut ca adevarul nu se afla din doua randuri .

SF. NICOLAE A DAT O PALMA, stiai asta frate ? Citeste si talcuieste contextul.

Ei bine, dragilor, Sfântul Ierarh Nicolae nu este deloc un personaj mitologic. El a fost, după cum vedeți, unul din vlădicii Bisericii noastre: a fost arhiepiscopul Mirei, o localitate din vechea Licia, in Asia Mica. A trăit , lui Dumnezeu si învǎțǎturile Sale, ajungând sa păstoreasca sufletele creștinilor secolului 4, intr-o vreme tulburata pentru Biserica. Ieșitǎ de sub prigoana, Biserica creștinǎ s-a extins cu mare repeziciune, învǎțǎturile ei capǎtând uneori adăugiri si interpretări greșite, date tocmai de către creștinii zeloși, cum ar fi Arie, si care erau pricina de apriga ruptura intre credincioși si intre teologi. Văzând atâta tulburare intre supușii săi, împăratul Constantin cel Mare a poruncit ca învǎțatii si marii trăitori creștini sa se adune in așa-numitele sinoade, in care sa lămurească adevărata învǎțǎtura dumnezeiasca, așa cum a fost ea lăsata de Mântuitor, nu rǎstǎlmǎcita de oameni. La primul sinod, cel de la Niceea, din anul 325, învǎțǎtura greșitǎ a episcopului Arie a fost combătuta cu mult zel de către teologii rǎmași in litera Bibliei si a Tradiției, intre care si arhiepiscopul Nicolae. Atât de puternic a argumentat Nicolae si atât de incapatanat a fost Arie ( cara il jgnea pe DUMNEZEU atat de urat) încât, îngrijorat de ruptura care se putea face in Biserica, viitorul sfânt i-a dat ereticului o palma zdravăna, in plin sinod. Năucitul Arie n-a înțeles, însǎ, nimic, iar Biserica a fost nevoita sa se lepede de el si de invatatura lui, condamnata prin hotărâre sinodala.

OARE iubite frate cu inima curata ne putem noi compara cu Sf Nicolae sau Iisus Hristos.
Ascunse sunt caile Domnului!

Bine voi cuvânta pe Domnul în toată vremea, pururea lauda Lui în gura mea.

Sa fiti binecuvantat fratele Cristian ca vati gandit sa puneti inca o pilda,mai ales cu viata Sfantului Ierarh Nicolae ca ia dat o palma fiindca, Arie L-a jignit pe Domnul si ca la mustrat pe acel om,pentru ca Traditia Ortodoxa spune despre el ca, e un om milostiv,si ca aceste evenimente au fost cu adevarate curate marturisii.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:04:07
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Implicit

Citat:
Un singur lucru as vrea sa subliniez aici: Iisus nu a scos biciul sa loveasca un criminal, un hot, o femeie care a savarsit adulter, nu a lovit nici atunci cand pe El L-au biciuit si L-au scuipat - toate aceste lucruri El ne indemna sa le iertam. Un singur lucru L-a adus la acea sfanta manie, si acel lucru l-a si explicat. S-a maniat pe aceia care au facut din Casa Tatalui, care trebuie sa fie casa de rugaciune, - ce au facut? cuib de talhari, taraba negustoreasca... adica cei care au nesocotit BISERICA au fost pedepsiti de El. Atinsi sau nu cu biciul, sau doar goniti - nici nu stiu daca asta mai are relevanta.
Cred ca a vrut sa ne arate ce nu trebuie sa trecem cu vederea: calcarea in picioare a credintei. Numai aici ne da voie - ba chiar ne indeamna prin propriul exemplu - sa punem mana pe bici.
Si, da, de acord si cu vidoveczandrei - sfantul ierarh Nicolae, bland si iubitor, loveste cu palma obrazul cui? Al ereticului! Vedeti?

Last edited by mishi55; 16.04.2010 at 19:43:51.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 20:44:23
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Un singur lucru as vrea sa subliniez aici: Iisus nu a scos biciul sa loveasca un criminal, un hot, o femeie care a savarsit adulter, nu a lovit nici atunci cand pe El L-au biciuit si L-au scuipat - toate aceste lucruri El ne indemna sa le iertam. Un singur lucru L-a adus la acea sfanta manie, si acel lucru l-a si explicat. S-a maniat pe aceia care au facut din Casa Tatalui, care trebuie sa fie casa de rugaciune, - ce au facut? cuib de talhari, taraba negustoreasca... adica cei care au nesocotit BISERICA au fost pedepsiti de El. Atinsi sau nu cu biciul, sau doar goniti - nici nu stiu daca asta mai are relevanta.
Cred ca a vrut sa ne arate ce nu trebuie sa trecem cu vederea: calcarea in picioare a credintei. Numai aici ne da voie - ba chiar ne indeamna prin propriul exemplu - sa punem mana pe bici.
Si, da, de acord si cu vidoveczandrei - sfantul ierarh Nicolae, bland si iubitor, loveste cu palma obrazul cui? Al ereticului! Vedeti?
Pai si tu zici ca Isus a desemnat acel loc drept "cuib de talhari ",deci nu in oamnei cinstiti a dat cu biciul si i-a mustrat cu cuvinte grele si aspre.! Ori se stie ca talharia este furtul prin violenta, deci erau niste criminali si oameni violenti acolo,putem presupune prin extindere.Pestera de talhari,parca i-a zis Isus acelui loc ! Deci, Isus ,totdeauna, prin pildele sale, putem presupune ca a vrut sa zica mai mult: adica ca,fata de asemenea oameni care populeaza acea pestera de talhari, trebuie sa ridicam biciul si nu sa intoarcem obrazul !
Eu as zice, ca dincolo de actul credintei, Isus a vrut sa instaureze LEGEA, adica buna randuiala in Cetate !
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 20:53:31
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
Omule nu ai inteles din cate ti-au spus oamneii acestia cu frica de Dumnezeu,Domnul Iisus Hristos care Mantuitorul nostru,NU VREA MOARTEA PACATOSULUI,tu de ce crezi ca S-a rastignit de bunavoie?spune-mi,daca nu vrei sa-mi zici iti spune eu,pentru a ne spala(rastignire de pe cruce) si de a ne ridica din pacate pline de noroi negru(Invierea).Daca tu nu vei intelge,dute si citeste anumite citate ale unor Sfinti Parinit care pot sa dea macar o lumina de speranta,ca sageata sati strapunca inima ta cea intunecata si sa fie ca noua.TU NU ESTI JUDECATORUL LUMII.CI DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS.Nu a ridicat biciul ca si romanii ca romanii L-au biciuit pe corpul Sau pana la sange sa intra bine in cap si nu uita asta.Chiar daca Domnul ne mai cearta dar El ne iubeste asa demult ca nu mai incapa in sufletul Sau.Ce spune la Sfantul si Evanghelist Ioan ca"totul sa facut din dragoste"o dragoste ce nu se termina.NU UITA!.Tu ca zica ar fi bine cu violenta sa termini,dar sunt de acord cu doamna ca nu trebuie sa fim furiosi,maniosi pe fratele nostru ca putem sal ranim si in suflet si trup.Ura si toate celatle sunt de la diavol, omule.NU AI AUZIT CA DACA NOI NU IERTAM PE APROAPELE NOSTRU NICI TATAL NU NE VA IERTA SAU "iubesti pe aproapele tau ca pe tine insusti".

Vezi ca poate ai luat carti gresite de la sectarii sau ai fost pe la ei poate tiau otrvit mintea si inima.Daca esti un crestin adevarat de partea Ortodoxie tu sa marturisesti ca DUMNEZEU ESTE IUBIREA SI NU UN DUMNEZEU RAU CARE PEDEPSESTE.DUMNEZEU e un pedagog si un fel de psiholog care incearca sa ajuta pe omul,chiar daca omul cateodata este ispit Domnul ajuta in orice moment din viata sa.NU UITA!daca tu nu-ti recunosti credinta ta de ortodox,atunci esti ca si fiul rispitor,dar tu poti intoarece ca Domnul primeste cu bucurie in inima Sa.Si apropo daca esti catolic nu uita ca intotdeauna se scrie asa"Iisus Hristos",iar daca esti ortodox are trebui sa stii.

PS."NU JUDECATI,CA SA NU FITI JUDECATI;CACI CU JUDECATA CU CARE JUDECATI VETI FI JUDECATI,SI CU MASURA CU CARE MASURATI VI SE VA MASURA."(Matei cap 7,vers.1-2) deci nu mai judeca pe nimeni ca s-ar putea sa fi si tu judecat.Nu uita!
Ai interpretat gresit si foarte subiectiv demersul meu ! De fapt e o deformare facuta prin prisma personalitatii tale anxioase fata de ideea dreptatii si a razbunarii divine !
Tie ti-e frica de un Dumnezeu razbunator si dur,probabil pentru pacatele tale care sunt multe,nu stiu !!! De aceea ai vrea un Dumnezeu soft ,care ,desigur,ca este foarte comod pentru un pacatos ca tine !!!(daca esti pacatos, asta, nu stiu !)
Leapada-te de aceasta frica, accepta un dumnezeu obiectiv, al dreptatii !!!
Desigur,ca Isus venind in lume isi propune sa salveze orice e de salvat,iara purezicunea sa o loveasca cu biciul ! Asta e logica suprema a dreptatii divine !
Parca in Vechiul Testament nu aveam un Dumnezeu soft ! Isus vine sa aduca iubirea si iertarea, insa in mod echilibrat ! Combinand ca un medic,drepatatea si iubirea,pentru a face bine bolnavului !
Iara in ce priveste omul indiavolit,scuza-ma dar nu pot crede ca Dumnezeu l-ar ierta de pilda pe Stalin ! Sau cine stie ! Insa nu uita, ca logica si ratiunea umana,ne sunt date de la el,de la Logos !!! Deci nu ne putem insela grav, uzand de ele just !!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Venirea lui Mesia (Isus Cristos) Alin27 Din Noul Testament 23 23.12.2010 17:25:14
Frica si indoiala lui Cristos !(marcu 14,33-36) Radu32 Din Noul Testament 15 03.12.2010 10:43:03
Mos Craciun sau Isus Cristos? Ioan_Ciobota Generalitati 2 27.12.2007 00:16:57
Hristos sau Cristos ? irina4m Generalitati 14 04.12.2007 16:33:53