Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2010, 22:05:43
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ConitzaAna Vezi mesajul
Dupa cum s-a spus si mai sus, eu cred ca oamenii ar trebui sa-si vada lungul nasului si sa se comporte cu foarte multa toleranta si blandete fata de aproape. Radu spune ca, uneori, violenta poate fi o rezolvare, dar eu spun ca nu violenta este aceea care aduce rezolvare, nu bruscarea vointei aproapelui, ci vorba buna, vorba dreapta. Am si un exemplu: o persoana care s-a apucat de tanara de fumat. Parintii au baut-o, au certat-o si cate si mai cate. Persoana cu pricina nu s-a lasat de fumat, ba mai mult...a perseverat in viciu. Intr-o buna zi, vine un om la aceasta persoana si, vazand-o ca fumeaza, se intristeaza, se uita la ea si, dupa un moment de tacere, ii spune :"Daca mai fumezi, o sa te ia dracu' "...Fumatoarea a marturisit ca aceste cateva cuvinte au zdruncinat-o, moraliceste vorbind, mult mai mult decat bataile si reprosurile pe care le primise de la parinti. Prin urmare, adevarul poate fi, uneori, mult mai dureros decat palma si, cu siguranta, aducator al Mantuirii.
oare criminalilor din siret,care au impuscat cu sange rece o mama ,impreuna cu fetita ei, le-ai aplica metoda tolerantei si a blandetii ! Tu crezi ca asemenea brute indiavolite, mai merita altceva decat un glont in ceafa ??? Oare diavolul care face monstruozitati merita un tratament bun si bland, sau trebuie starpit din radacina impreuna cu uneltele sale ???
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 22:11:30
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
oare criminalilor din siret,care au impuscat cu sange rece o mama ,impreuna cu fetita ei, le-ai aplica metoda tolerantei si a blandetii ! Tu crezi ca asemenea brute indiavolite, mai merita altceva decat un glont in ceafa ??? Oare diavolul care face monstruozitati merita un tratament bun si bland, sau trebuie starpit din radacina impreuna cu uneltele sale ???

Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.Sa fie omorati nu numai ei,dar si copii lor,asta ar fi legea talionului.Deci nici macar biciul nu sta tare si se inmoaie
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 23:21:46
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.Sa fie omorati nu numai ei,dar si copii lor,asta ar fi legea talionului.Deci nici macar biciul nu sta tare si se inmoaie
hai atunci sa le dam 25 de ani, mancare din belsug,putoreala in celula toata ziua si eventual sa-i invete meserie si pe altii colegi mai tineri de pe acolo !!! hai sa le dam drepturile omului, da de ce sa nu-i lasam liberi ,si sa-i iertam ???
Vedeti,aici apare Cristos cu biciul in mana...totul e pana la o limita,si iertarea lui d-zeu e facuta pt om dar n usi pt diavol !
Diavolul nu poate fi iertat de Dumnezeu !!! cu atat mai mult nici de om !
Dixit !
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 23:31:56
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
hai atunci sa le dam 25 de ani, mancare din belsug,putoreala in celula toata ziua si eventual sa-i invete meserie si pe altii colegi mai tineri de pe acolo !!! hai sa le dam drepturile omului, da de ce sa nu-i lasam liberi ,si sa-i iertam ???
Vedeti,aici apare Cristos cu biciul in mana...totul e pana la o limita,si iertarea lui d-zeu e facuta pt om dar n usi pt diavol !
Diavolul nu poate fi iertat de Dumnezeu !!! cu atat mai mult nici de om !
Dixit !
:) Te iert pt ca mi-a placut postul tau anterior "da ! pentru ca El, ca fiu al lui Dumnezeu,are puterea de a gestiona perfect comportamentul adecvat ! El e atat iubire si dragoste,iertare,cand e cazul,...dar si bici divin,dreptate curata,cand este cazul ! "
Deci asa cum spui,ca Dumnezeu are echilibru in toate,trebuie sa avem si noi echilibru. Caci Dumnezeu ajuta cu 10 maini si pedepseste cu una.
Asa si la noi,primul gand sa fie al iertarii,al milei,al indurarii,chiar si fata de cel care ne-a gresit strigator la cer.Si de abia dupa aceea sa vina gandul apararii,al dreptatii personale.
Si chiar pedeapsa daca ajungi sa o aplici,sa o faci cu dragoste,ca un parinte,spre indreptarea copilului iar nu spre razbunarea sau nimicirea lui.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 20:20:29
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
:) Te iert pt ca mi-a placut postul tau anterior "da ! pentru ca El, ca fiu al lui Dumnezeu,are puterea de a gestiona perfect comportamentul adecvat ! El e atat iubire si dragoste,iertare,cand e cazul,...dar si bici divin,dreptate curata,cand este cazul ! "
Deci asa cum spui,ca Dumnezeu are echilibru in toate,trebuie sa avem si noi echilibru. Caci Dumnezeu ajuta cu 10 maini si pedepseste cu una.
Asa si la noi,primul gand sa fie al iertarii,al milei,al indurarii,chiar si fata de cel care ne-a gresit strigator la cer.Si de abia dupa aceea sa vina gandul apararii,al dreptatii personale.
Si chiar pedeapsa daca ajungi sa o aplici,sa o faci cu dragoste,ca un parinte,spre indreptarea copilului iar nu spre razbunarea sau nimicirea lui.
sunt de acord cu ce zici, mi se pare f corecta pozitia expusa ! insa te-as ruga sa-mi zici cam cum ai proceda tu,in cazul de mai sus,daca, in mod imaginativ ai fi intr-o pozitie de decizie...ai fi ca un parinte fata de acei oameni,ai incerca sa-i indrepti,sau i-ai strapi ca pe niste unelte ale satanei pe pamant care sunt necorigibile, caci si diavolul e incorigibil,nu?Dumnezeu n u se poarta cu diavolul...parinteste !!!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 23:21:53
ConitzaAna ConitzaAna is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Radu, tu ai intentii bune...vrei dreptate pe pamant. Foarte frumos. Dar, de unde stii tu, frate, cam pe unde se termina dreptatea si de unde incepe inselaciunea? Eu zic ca atitudinea asta a ta incrancenata este foarte usor atacabila de catre diavol...pe nesimtite te poate orbi si te poate face sa vezi dreptate, in ceva in care nu e. Eu zic ca judecata trebuie lasata Lui Dumnezeu, eu zic ca oamenii ar trebui sa-si pastreze cugetul curat si sa nu mai unelteasca atata razbunare in sufletul lor. Cu cat esti mai invrajbit impotriva lumii, cu atat ti se va descoperi partea intunecata a acesteia si te va invenina. Calmeaza-te,frate, si fii mai optimist. De ce atata violenta? Pana acum, niciun justitiar de-asta ca tine n-a reusit sa faca ordine in lume, ca dovada ca inca e plina de spurcaciune. Daca nici macar Hristos n-a reusit sa aduca pacea in lume...nu cred ca ai tu pretentia sa-i inveti pe altii ce inseamna sa pedepsim pe cei rai in vederea traiului DREPT. Pe pamantul asta nu va fi niciodata dreptate...si ar trebui sa te conformezi( cel putin pana la Judecata de Apoi)!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 23:35:57
ConitzaAna ConitzaAna is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.01.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Si inca ceva: Eu cred ca niciun om nu este unealta diavolului. PACATUL este unealta, nu pacatosul. Oricat de spurcat ar fi fost un om, el are pana in ultima clipa sansa la mantuire ( avem exemplul talharului de pe cruce)...Asa ca, Radule, este, intr-adevar, mai usor sa le tragi acelor criminali cate-un glonte-n cap, decat sa incerci sa-i faci sa regrete ce au facut si, eventual, sa se transforme din indraciti in induhovniciti. Este mai usor, dar oare este DREPT?
Nu m-am confruntat niciodata in viata cu o asa oroare si nici nu stiu cum as reactiona( probabil n-as mai fi asa pacifista), dar, deocamdata...imi permit sa sustin dreptul la o a doua sansa (Desigur, fara lux in puscarii...categoric!)
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 20:58:00
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ConitzaAna Vezi mesajul
Si inca ceva: Eu cred ca niciun om nu este unealta diavolului. PACATUL este unealta, nu pacatosul. Oricat de spurcat ar fi fost un om, el are pana in ultima clipa sansa la mantuire ( avem exemplul talharului de pe cruce)...Asa ca, Radule, este, intr-adevar, mai usor sa le tragi acelor criminali cate-un glonte-n cap, decat sa incerci sa-i faci sa regrete ce au facut si, eventual, sa se transforme din indraciti in induhovniciti. Este mai usor, dar oare este DREPT?
Nu m-am confruntat niciodata in viata cu o asa oroare si nici nu stiu cum as reactiona( probabil n-as mai fi asa pacifista), dar, deocamdata...imi permit sa sustin dreptul la o a doua sansa (Desigur, fara lux in puscarii...categoric!)
Da ! Nici nu-ti doresc sa te confrunti cu raul imund care poate zace in om,desigur,in omul indiavolit !
Sa nu uitam ca in Scriptura se spune ca Diavolul e stapanul acestei lumi,deci el face si drege multe pe aici !
Insa sa-l lasam pe uciga-l crucea acolo unde i-i locul, iar cat despre noi, Dumnezeu sa ne aiba in paza !!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Venirea lui Mesia (Isus Cristos) Alin27 Din Noul Testament 23 23.12.2010 17:25:14
Frica si indoiala lui Cristos !(marcu 14,33-36) Radu32 Din Noul Testament 15 03.12.2010 10:43:03
Mos Craciun sau Isus Cristos? Ioan_Ciobota Generalitati 2 27.12.2007 00:16:57
Hristos sau Cristos ? irina4m Generalitati 14 04.12.2007 16:33:53