Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.03.2010, 11:41:38
ConitzaAna ConitzaAna is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dupa cum s-a spus si mai sus, eu cred ca oamenii ar trebui sa-si vada lungul nasului si sa se comporte cu foarte multa toleranta si blandete fata de aproape. Radu spune ca, uneori, violenta poate fi o rezolvare, dar eu spun ca nu violenta este aceea care aduce rezolvare, nu bruscarea vointei aproapelui, ci vorba buna, vorba dreapta. Am si un exemplu: o persoana care s-a apucat de tanara de fumat. Parintii au baut-o, au certat-o si cate si mai cate. Persoana cu pricina nu s-a lasat de fumat, ba mai mult...a perseverat in viciu. Intr-o buna zi, vine un om la aceasta persoana si, vazand-o ca fumeaza, se intristeaza, se uita la ea si, dupa un moment de tacere, ii spune :"Daca mai fumezi, o sa te ia dracu' "...Fumatoarea a marturisit ca aceste cateva cuvinte au zdruncinat-o, moraliceste vorbind, mult mai mult decat bataile si reprosurile pe care le primise de la parinti. Prin urmare, adevarul poate fi, uneori, mult mai dureros decat palma si, cu siguranta, aducator al Mantuirii.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 22:00:17
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit scuze !

zori de zi, astpt scuzele tale, publice !
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 22:05:43
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ConitzaAna Vezi mesajul
Dupa cum s-a spus si mai sus, eu cred ca oamenii ar trebui sa-si vada lungul nasului si sa se comporte cu foarte multa toleranta si blandete fata de aproape. Radu spune ca, uneori, violenta poate fi o rezolvare, dar eu spun ca nu violenta este aceea care aduce rezolvare, nu bruscarea vointei aproapelui, ci vorba buna, vorba dreapta. Am si un exemplu: o persoana care s-a apucat de tanara de fumat. Parintii au baut-o, au certat-o si cate si mai cate. Persoana cu pricina nu s-a lasat de fumat, ba mai mult...a perseverat in viciu. Intr-o buna zi, vine un om la aceasta persoana si, vazand-o ca fumeaza, se intristeaza, se uita la ea si, dupa un moment de tacere, ii spune :"Daca mai fumezi, o sa te ia dracu' "...Fumatoarea a marturisit ca aceste cateva cuvinte au zdruncinat-o, moraliceste vorbind, mult mai mult decat bataile si reprosurile pe care le primise de la parinti. Prin urmare, adevarul poate fi, uneori, mult mai dureros decat palma si, cu siguranta, aducator al Mantuirii.
oare criminalilor din siret,care au impuscat cu sange rece o mama ,impreuna cu fetita ei, le-ai aplica metoda tolerantei si a blandetii ! Tu crezi ca asemenea brute indiavolite, mai merita altceva decat un glont in ceafa ??? Oare diavolul care face monstruozitati merita un tratament bun si bland, sau trebuie starpit din radacina impreuna cu uneltele sale ???
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 22:11:30
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
oare criminalilor din siret,care au impuscat cu sange rece o mama ,impreuna cu fetita ei, le-ai aplica metoda tolerantei si a blandetii ! Tu crezi ca asemenea brute indiavolite, mai merita altceva decat un glont in ceafa ??? Oare diavolul care face monstruozitati merita un tratament bun si bland, sau trebuie starpit din radacina impreuna cu uneltele sale ???

Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.Sa fie omorati nu numai ei,dar si copii lor,asta ar fi legea talionului.Deci nici macar biciul nu sta tare si se inmoaie
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 22:23:44
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Iata si un comentariu al Parintelui Staniloae la Evanghelia dupa Ioan talcuita de Sfantul Chiril.
"Hristos ii arata ca robi, pentru ca- i bate. A venit sa-i faca frati ai lui Dumnezeu pe oameni, sa nu mai fie robi. Dar n-o putea face aceasta cu cei ce nu raspundeau iubirii Lui cu iubirea lor. Nu-i putea elibera pe cei ce nu-l recunoasteau ca Dumnezweu eliberator al oamenilor prin intruparea Sa ca om. Hristos, desi Isi insuseste toata smerenia si blandetea cand e vorba de loviturile ce i se dau Lui, foloseste toata foarta Sa de om cand e batjocorit Dumnezeu. Si omul este dator sa fie astefel si sa apere cu hotarare Numele si slava lui Dumnezeu, chiar daca e bland cand e dusmanit el insusi. Dar nu foloseste foarta pentru ucidere si pentru lovitura care sa produca rani, care sa nenoroceasca pentru toata viata. Nu foloseste, de aceea, forta lui Dumnezeu, care putea nimici dintr-o data pe dusmanii lui Dumnezeu."
Unde ai gasit mai frate George fratia ta asa ceva scris de parintele Staniloae?
Adica in ce carte aparuta la ce editura si in ce an?
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 22:35:39
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Dumnezeu Iisus Hristos nu spune ca a lovit pe cineva cu biciul ci doar a daramat mesele schimbatorilor de bani.
"14.Și a găsit șezând în templu pe cei ce vindeau boi și oi și porumbei și pe schimbătorii de bani.
15.Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele."
Iata ce zice in alta parte,ca Dumnezeu Iisus Hristos mustra pe cei care au ridicat sabia spre a-l apara,desi erau dintre Sfintii Apostoli:
"10.Dar Simon-Petru, având sabie, a scos-o și a lovit pe sluga arhiereului și i-a tăiat urechea dreaptă; iar numele slugii era Malhus.
11.Deci a zis Iisus lui Petru: Pune sabia în teacă. Nu voi bea, oare, paharul pe care Mi l-a dat Tatăl? "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Ioan,capitolul 18)

"51.Și iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia și, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea.
52.Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toți cei ce scot sabia, de sabie vor pieri."
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Matei ,capitolul 26)

Si vindeca pe cel de ii fusese taiata urechea:
"50.Și unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului și i-a tăiat urechea dreaptă.
51.Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsați, până aici. Și atingându-Se de urechea lui l-a vindecat"
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Luca,capitolul 22)
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 23:18:14
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Dumnezeu Iisus Hristos nu spune ca a lovit pe cineva cu biciul ci doar a daramat mesele schimbatorilor de bani.
"14.Și a găsit șezând în templu pe cei ce vindeau boi și oi și porumbei și pe schimbătorii de bani.
15.Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele."
Iata ce zice in alta parte,ca Dumnezeu Iisus Hristos mustra pe cei care au ridicat sabia spre a-l apara,desi erau dintre Sfintii Apostoli:
"10.Dar Simon-Petru, având sabie, a scos-o și a lovit pe sluga arhiereului și i-a tăiat urechea dreaptă; iar numele slugii era Malhus.
11.Deci a zis Iisus lui Petru: Pune sabia în teacă. Nu voi bea, oare, paharul pe care Mi l-a dat Tatăl? "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Ioan,capitolul 18)

"51.Și iată, unul dintre cei ce erau cu Iisus, întinzând mâna, a tras sabia și, lovind pe sluga arhiereului, i-a tăiat urechea.
52.Atunci Iisus i-a zis: Întoarce sabia ta la locul ei, că toți cei ce scot sabia, de sabie vor pieri."
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Matei ,capitolul 26)

Si vindeca pe cel de ii fusese taiata urechea:
"50.Și unul dintre ei a lovit pe sluga arhiereului și i-a tăiat urechea dreaptă.
51.Dar Iisus, răspunzând, a zis: Lăsați, până aici. Și atingându-Se de urechea lui l-a vindecat"
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Luca,capitolul 22)
da ! pentru ca El, ca fiu al lui Dumnezeu,are puterea de a gestiona perfect comportamentul adecvat ! El e atat iubire si dragoste,iertare,cand e cazul,...dar si bici divin,dreptate curata,cand este cazul !
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 23:21:46
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.Sa fie omorati nu numai ei,dar si copii lor,asta ar fi legea talionului.Deci nici macar biciul nu sta tare si se inmoaie
hai atunci sa le dam 25 de ani, mancare din belsug,putoreala in celula toata ziua si eventual sa-i invete meserie si pe altii colegi mai tineri de pe acolo !!! hai sa le dam drepturile omului, da de ce sa nu-i lasam liberi ,si sa-i iertam ???
Vedeti,aici apare Cristos cu biciul in mana...totul e pana la o limita,si iertarea lui d-zeu e facuta pt om dar n usi pt diavol !
Diavolul nu poate fi iertat de Dumnezeu !!! cu atat mai mult nici de om !
Dixit !
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 23:31:56
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
hai atunci sa le dam 25 de ani, mancare din belsug,putoreala in celula toata ziua si eventual sa-i invete meserie si pe altii colegi mai tineri de pe acolo !!! hai sa le dam drepturile omului, da de ce sa nu-i lasam liberi ,si sa-i iertam ???
Vedeti,aici apare Cristos cu biciul in mana...totul e pana la o limita,si iertarea lui d-zeu e facuta pt om dar n usi pt diavol !
Diavolul nu poate fi iertat de Dumnezeu !!! cu atat mai mult nici de om !
Dixit !
:) Te iert pt ca mi-a placut postul tau anterior "da ! pentru ca El, ca fiu al lui Dumnezeu,are puterea de a gestiona perfect comportamentul adecvat ! El e atat iubire si dragoste,iertare,cand e cazul,...dar si bici divin,dreptate curata,cand este cazul ! "
Deci asa cum spui,ca Dumnezeu are echilibru in toate,trebuie sa avem si noi echilibru. Caci Dumnezeu ajuta cu 10 maini si pedepseste cu una.
Asa si la noi,primul gand sa fie al iertarii,al milei,al indurarii,chiar si fata de cel care ne-a gresit strigator la cer.Si de abia dupa aceea sa vina gandul apararii,al dreptatii personale.
Si chiar pedeapsa daca ajungi sa o aplici,sa o faci cu dragoste,ca un parinte,spre indreptarea copilului iar nu spre razbunarea sau nimicirea lui.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 00:22:05
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Exista un verset in Ioan(2 cu 15),in care se relateaza mania violenta a lui Cristos atunci cand, intrand in Templu,gaseste acea atmosfera de balci,fata de care nu are nici o toleranta !
Efectiv, intr-un acces de justificata manie si revolta interioara, Cristos pune mana vitejeste pe bici, rasturnand mesele zarafilor si negutatorilor,probabil,
si croindu-i cu vigoare pe unii dintre ei !

Mie mi se pare aceasta scena, drept cea mai inalta si mai sugestiva a persoanei cristice !
E o scena in care Cristos s-a debarasat de mila,castigand prin actiunea lui directa un plus de eficienta,sau aratandu-ne asta noua !

Ceea ce vreau eu sa zic, teza pe care vreau s-o avansez din aceasta imagine biblica,a lui Cristos cu mana pe bici s-ar putea concretiza si intr-o intrebare : putem si noi,dupa modelul cristic, sa utilizam biciul(luati-o daca vreiti si in sens concret si in sesns metaforic) asupra aproapeului pentru a=l readuce pe calea cea buna,din gresela grava in care se incapatineaza sa persiste ???

Eu cred ca : DA !

Pasajul din biblie.ne sugereaza ca ne putem lepada la o adica de pacifica toleranta a iertarii aproapeuli pana la infinit,si sa trecem sa punem mana pe bici,desigur, cand actionam in numele adevarului si binelui si al dragostei de aproape !

Cristos cu biciul in mana, mi se apre a fi insasi intronarea dreptatii absolute si divine !
Forta eficienta a adevarului si a dreptatii care nu tolereaza jumatatile de masura,compromisurile,ci impune cu forta odinea dreapta care trebuie sa restea in lucruri !

Isus cu biciul in mana, ne arata ca nu trebuie sa fim milosi si molai, mai ales in ce priveste defectele noastre, dar mai apoi si ale celorlalti,pe care trebuie sa le pedepsim fara cutare !
Ce bărbat ești tu, Radu!

Puternic, viteaz, drept, ai o coroană nevăzuta pe frunte și, debarasându-te de milă, îi croiești în sens metaforic și concret pe toți cei ce nu sunt pe calea cea bună.

Ești cea mai înaltă și mai sugestivă reprezentare a unui creștin!
........................................

Aaaa, am uitat. Având atâtea calităti îți trecem cu vederea faptul că ai fost un pic cam neatent când ai citit Sfânta Scriptură.
Știi, în Ioan(2 cu 15) nu prea scrie pe câți oameni i-a lovit Iisus cu biciul.

Scrie doar că:
1. Iisus și-a făcut un bici din ștreanguri.
2. Iisus i-a scos pe toți afară din Templu.
3. Iisus a scos oile și boii afară din Templu.
4. Iisus a răsturnat mesele schimbătorilor de bani.
5. Iisus a vărsat banii schimbătorilor de bani.

Unii cercetători ai Bibliei cred că Iisus a săvârșit acestea pocnind din bici, fără să lovească pe nimeni.
Alții cred că a lovit doar oile și boii.
Alții cred că a lovit în dreapta și în stânga tot ce avea suflare.

Biblia nu ne spune. Tot ce ai scris în postarea de mai sus e bazat pe o PROBABILITATE. Postarea spune mai multe lucruri despre tine decât despre Iisus.

P.S. Dar nu-i nimic, chiar dacă nu e creștinește să lovești pe cineva cu biciul, fii bărbat adevărat până la capăt! Vezi că doamna Zori de Zi nu și-a cerut scuze publice de la tine. E timpul să dai un exemplu: croiește-o cu biciul! Stau și eu cuminte la rând să o iau pe coajă.

Last edited by penticostalulmantuit; 01.04.2010 at 00:52:55.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Venirea lui Mesia (Isus Cristos) Alin27 Din Noul Testament 23 23.12.2010 17:25:14
Frica si indoiala lui Cristos !(marcu 14,33-36) Radu32 Din Noul Testament 15 03.12.2010 10:43:03
Mos Craciun sau Isus Cristos? Ioan_Ciobota Generalitati 2 27.12.2007 00:16:57
Hristos sau Cristos ? irina4m Generalitati 14 04.12.2007 16:33:53