Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2010, 14:52:59
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si greseala din afirmatia lui Mihailt este..unde?

In faptul ca arata ca Danion a mintit cand a spus ca parintele Cleopa ar fi mintit in toate editiile cartilor scrise de el si de fapt s-a informat prost?
Vad ca nu intelegi!

Scrie acolo:

"In anul 1923 s-au adunat la Constantinopol, într-un sinod, reprezentanți ai tuturor Bisericilor Ortodoxe.

Gresit! In primul rand, n'a fost un "sinod" ci o conferinta! In al doilea rand, la acea conferinta n'a participat toata Ortodoxia! De exemplu Patriarhiile Ierusalimului, a Alexandriei si a Antiohiei n'au fost prezente!

Acolo, cercetând cu frica lui Dumnezeu și cu amănunțime chestiunea calendarului iulian și văzând că prin îndreptarea lui nu se aduce nici o știrbire dogmelor, canoanelor Bisericii și rânduielilor Sfinților Părinți, și că prin rămânerea în urmă a calendarului de la 21 la 8 martie, se calcă rânduiala stabilită de Sfântul și Marele Sinod Ecumenic de la Niceea, au hotărât cu toții să îndrepte calendarul iulian și să aducă echinocțiul de la 8 martie la 21 martie, cum este acum.

Poftim? Sa vedem ce zicea sinodul BOR din 1903 de la Bucuresti:

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre.

Cu frica de Dumnezeu? Aia vroiau sa micsoreze posturile, sa aprobe a doua casatorie pentru diaconi si preotii vaduvi, sa aprobe casatoria episcopilor si tu'mi zici ca au lucrat cu "frica de Dumnezeu"? Poate cu frica fata de dumnezeul lor masonic!

Hotărârea a fost primită de toate Bisericile Ortodoxe care au luat parte la sinod, prin mitropoliții, episcopii și delegații lor, urmând ca fiecare Biserică să facă îndreptarea calendarului când va găsi vremea potrivită.

Gresit! Ti-am demonstrat asta prin declaratia Patriarhului Diodor! Rusii au incercat sa treaca si ei pe nou (au fost manipulari de PE, crezand ca toata Ortodoxia a schimbat calendarul), dar poporul bine-credincios s'a opus vehement, neacceptand aceasta inovatie, numita de Sfantul Kuksa al Odessei, calendarul anti-hristului! Asa ca Sfantul Tihon, s'a intors inapoi la calendarul bisericesc!

Astfel, în anul 1924, la 10 martie, au îndreptat calendarul Patriarhia ecumenică de Constantinopol și Biserica Greciei.
Apoi, pe rând, Patriarhia Alexandriei, Patriarhia Antiohiei și în anul 1924, în octombrie, a îndreptat calendarul și Biserica noastră Ortodoxă Română, socotind ziua de 1 octombrie drept14 octombrie, sărind peste cele 13 zile cu care rămăsese în urmă calendarul iulian, de la Sfântul Sinod de la Niceea.

Dar Sfantul Paste de ce n'a fost schimbat? Ca acolo bat intotdeauna "teologii", ca echinoctiul nu corespunde cu cel astronomic... dar Sfanta Lumina o data coboara, dupa pascalia alexandrina!

Parintele, printre altele, uita sa zica ca dupa schimbare, in 1925, BOR a devenit Patriarhie si Miron Cristea Patriarh! Wuau! :)

Iar Sfintele Paști le serbăm odată cu creștinii ce țin stilul vechi din celelalte țări, pentru unitatea și pacea Bisericilor noastre surori în dreapta credință, care încă nu au îndreptat calendarul, precum Biserica Rusă, Biserica Ierusalimului, Biserica Serbiei ș.a. Ele încă n-au trecut în mod practic la îndreptarea calendarului vechi, dar la vreme potrivită îl vor îndrepta, după cum a fost înțelegerea tuturor Bisericilor Ortodoxe la Constantinopol din anul 1923 și la Consfătuirea panortodoxă din 1948 ținută la Moscova, care au ajuns la înțelegere în această privință și care au hotărât obligatoriu ca clerul și credincioșii din fiecare țară ortodoxă să țină stilul bisericesc local pe teritoriul unde se găsesc. Adică în țara în care se ține calendarul îndreptat, acela să rămână mai departe, iar în țara unde încă se mai ține stilul vechi, acela să rămână în folosință până la vremea potrivită, când va fi întocmit și recunoscut calendarul cel mai desăvârșit pentru toată Ortodoxia."

Biserica Rusa a incercat sa indrepte calendarul dar cum ti-am spus s'a intors inapoi! Biserica Serbiei n'a indreptat! Chiar Sfantul Nicolae Velimorovic n'a vrut sa slujeasca cu inovatorii de la Vatopedu!

Cat despre "constatuirea pan-ortodoxa" de la Moscova am mai scris! Acolo in primul rand, s'a ascuns cu desavarsire erezia serghianista! Saracii crestini ortodocsi mureau in catacombe si Patriarhia Moscovei cocheta cu anti-hristul stalinist!
Pentru un ortodox e de ajuns sa stie ca catacombistii au dat anatemei acel sinod!
In al doilea rand, n'a participat toata Ortodoxia! Ierusalimul n'a fost prezent! ROCOR-ul n'a fost prezent! Deci, n'a fost "pan-ortodox"!

Asa in mare, despre manipularile Parintelui care in loc sa se opuna inovatiei, a aparat-o!
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 16:56:21
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Cred ca depinde de unde citezi, aici scrie si de Serbia: http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro...-calendar.html

Problema e ca zicerile Pr. Celopa nu sunt citate 100% la fel de fiecare data, de exemplu vedenia Pr. Ioanichie Moroi cu cei 3 Sfinti care i-au spus deppre calendar e relatata cu alte cuvinte in cartea "Urcus spre inviere" a Pr. Cleopa fata de cuim e relatata in celelalte locuri, si intelesul e si oarecum diferit, dupa cate mi se pare mie.
E scris gresit acolo.
Uite aci mai frate cartea:
http://www.scribd.com/doc/2397550/Pa...dinta-ortodoxa
Vezi la pagina 66-67 si la paginile 418-419:
"
Credinciosul: Dar de ce serbăm Sfintele Paști după stilul
vechi?
Preotul: Noi serbăm Sfintele Paști odată cu creștinii ce
țin stilul vechi, nu pentru că așa ar trebui să facem - pentru că
așa cum ți-am arătat, și pascalia veche, ca și calendarul vechi,
sunt rămase în urmă și nu mai corespund rânduielilor celor puse
de Sfinții Părinți de la Niceea -, ci facem acest lucru pentru
unitatea și pacea Bisericilor noastre surori, care încă nu au
îndreptat calendarul, precum Biserica Rusă, Biserica Serbiei

ș.a. Căci așa s-a făcut înțelegerea la Moscova, în anul 1948, la Sinodul panortodox, unde au fost de față aproape toate
Bisericile Ortodoxe, prin reprezentanții lor. În privința serbării
Paștilor și a îndreptării calendarului, ultima rezoluție are
următorul conținut:

„I. În dorința de a păstra unitatea întregii Biserici,
consfătuirea întâistătătorilor și reprezentanților Bisericilor
Ortodoxe Autocefale de la Moscova a ajuns la concluzia că
importanța calendarului pentru Biserica Ortodoxă se definește
mai ales prin faptul că el se raportează la sărbătoarea Sfintelor
Paști, fiindcă această prăznuire trebuie să se bazeze pe legile
biblice în acord cu hotărârile Sinoadelor și să fie săvârșită
pretutindeni la aceeași dată, în zi de Duminică, dar nu odată cu
Pastele iudaic. Pascalia alexandrină satisface întru totul această
cerință a Bisericii.
II. Pentru a înlătura deosebirile cu privire la sărbătoarea
Sfintelor Paști, cauzate de diferite sisteme de calendare ce
există în Bisericile autocefale, consfătuirea consideră obligatoriu
pentru toată lumea ortodoxă a sărbători praznicul Sfintelor
Paști numai după stilul vechi, potrivit pascaliei alexandrine.
III. Până în momentul în care va fi întocmit și recunoscut
calendarul desăvârșit, consfătuirea consideră că pentru sărbătorile
stabile fiecare Biserică autocefală să se poată folosi de
calendarul întrebuințat actualmente în acea Biserică.
IV. Consfătuirea consideră obligatoriu pentru cler și
credincioși de a urma stilul Bisericii locale pe teritoriul căreia
se găsesc, ca unul din obiceiurile acestei Biserici, a cărui
păstrare în numele unității și al iubirii ne este poruncită de către
sfintele canoane"
.
Iată deci cum reprezentanții a toată Biserica Ortodoxă
s-au înțeles la sinodul de la Moscova, din anul 1948, și au
iscălit ca, pentru unitatea și pacea Bisericii, să sărbătorim
Pastele după stilul vechi, iar toate celelalte sărbători după stilul
nou îndreptat, până ce se va face un calendar desăvârșit. Dar ai
auzit că este obligatoriu ca toți preoții și credincioșii din fiecare
tară să țină toate sărbătorile după stilul Bisericii din acea țară în
care se găsesc. Și deci cei cu stilul vechi din țară de la noi nu
ascultă această hotărâre a conducătorilor Bisericilor Ortodoxe."

Iata din nou cum parintele Cleopa zice de BO Sarba ca nu a indreptat calendarul.
Cei de la asociatia Daniil Sihastrul au luat de aci pe site iar fratele Admin Adrian nu se stie de unde a mai luat si pe acolo o fi fost eronat.

Eu nu cred ca parintele Cleopa ar fi zis asa ceva ci s-a strecurat o eroare poate in textul unor editii mai vechi cine stie cum.

Se poate observa destul de clar hotararea Sfantului Sinod Panortodox de la 1948 (unde doar patriarhia ecumenica nu a luat parte) unde s-a hotarat ca sa se tina pe teritoriul fiecarei tari calendarul cum se tine in tara respectiva.
Adica in Serbia se tine calendarul neindreptat,in Rusia calendarul neindreptat,in Grecia calendarul indreptat,in Sfantul Munte calendarul indreptat etc.

Vedeti aci iar aceasi de la parintele Cleopa:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/25stilvn.htm

Last edited by mihailt; 30.03.2010 at 17:13:05.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 17:19:52
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Eu nu cred ca parintele Cleopa ar fi zis asa ceva ci s-a strecurat o eroare poate in textul unor editii mai vechi cine stie cum.
Inteleg o eroare, doua, dar in scrierile Parintelui despre calendar, e plin de astfel de erori!

Citat:
Se poate observa destul de clar hotararea Sfantului Sinod Panortodox de la 1948 (unde doar patriarhia ecumenica nu a luat parte) unde s-a hotarat ca sa se tina pe teritoriul fiecarei tari calendarul cum se tine in tara respectiva.
Adica in Serbia se tine calendarul neindreptat,in Rusia calendarul neindreptat,in Grecia calendarul indreptat,in Sfantul Munte calendarul indreptat etc.
Gresit Mihai! Sa vedem cine a fost prezent cu adevarat la Moscova in '48!

† Smeritul Alexei, din mila lui Dumnezeu Patriarh al Moscovei și întregei Rusii.
† Smeritul Calistrat, Catolicos-Patriarh al Georgiei.
† Smeritul Patriarh al Serbiei Gavriil.
† Smeritul Justinian, din mila lui Dumnezeu Patriarh al României.
† Smeritul Ștefan Exarhul Bulgariei.
† Mitropolitul Ilie al Libanului.
Din partea Bisericii Antiohiei † Mitropolitul Ilie al Libanului, † Mi*tropolitul Alexandru al Emesiei.
Din partea Bisericii Alexandriei, idem.
Din partea Bisericii autocefale Ortodoxe din Polonia, † Smeritul Timotei, Arhiep. Bielostocului.
† Din partea Bisericii albaneze, episcopul Paisie al Coriței.
† Exarhul Patriarhiei Moscovei din Cehoslovacia, Elefterie arhie*piscop al Pragăi

http://hexaimeron.ro/Calendar/Hotarire.html

Eu nu vad Patriarhia Ierusalimului! Nu vad nici ROCOR-ul! Deci, n'a fost "pan-ortodox"!

Am mai scris de aceasta conferinta de trista amintire pe aici!

In primul rand, la acest "sinod" erezia serghianista a fost ascunsa cu desavarsire! "Smeritul" Patriarh rus cocheta cu satana anti-hristica bolsevica, data anathemei de Sfantul Patriarh Tikhon, in timp ce adevaratii crestin-ortodocsi rusi, se aflau sub prigoana in gulagurile sovietice!

E de ajuns pentru mine ca acest "sinod" a fost dat anathemei de catacombistii rusi!

Vocea libera si necenzurata a rusilor albi n'a fost prezenta, pentru a denunta crimele comunistilor si vandutilor din PM!

Deci, ce autoritate poate sa aiba un astfel de sinod?
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 17:30:36
Senior Member

Implicit

Au fost aproape toate Bisericile ortodoxe (exceptand patriarhia ecumenica si BO a ierusalimului din cate se vede).
ROCOR era parte a BO Rusa.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 17:44:59
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Implicit

Tipul asta Danion etc mi se pare atat de bun de sminteala publica! Domnul sa ma ierte pentru "apreciere"!

Am fost de doua ori la "conferintele" dumnealui si mi s-au parut reci, seci, sacaitoare . La care se adauga insistenta de a i se cumpara cartile.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 17:55:01
Senior Member

Implicit

Desi Patriarhia Ierusalimului si Patriarhia ecumenica nu au fost la Sfantul Sinod panortodox din 1948 si aceste patriarhii tin respectiva hotarare.
Pentru ca ierarhii de la BO a Ierusalimului daca vin prin Romania slujesc pe calendarul indreptat de aci ierarhii din Patriarhia Ierusalimului daca merg in Rusia slujesc pe calendarul neindreptat etc.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 18:00:24
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Au fost aproape toate Bisericile ortodoxe (exceptand patriarhia ecumenica si BO a ierusalimului din cate se vede).
ROCOR era parte a BO Rusa.
Acum e "aproape"!

ROCOR era parte din Biserica Rusa dar nu parte din Patriarhia Moscovei!
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 18:01:08
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Desi Patriarhia Ierusalimului si Patriarhia ecumenica nu au fost la Sfantul Sinod panortodox din 1948 si aceste patriarhii tin respectiva hotarare.
Pentru ca ierarhii de la BO a Ierusalimului daca vin prin Romania slujesc pe calendarul indreptat de aci ierarhii din Patriarhia Ierusalimului daca merg in Rusia slujesc pe calendarul neindreptat etc.
Ai dreptate! Totusi Ierusalimul n'a fost prezent la acea conferinta!

Si nici ROCOR-ul!
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 19:47:30
marius_x
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Marius x: În primul rând mulțumesc pentru aprecieri, oricum știm că orice ocară care vine dinspre talibani ne onorează. Ghiveciul de mai sus e o colecție de trăsnăi teologoide preferate de conferențiarii -profeți nevrotici și cei prostiți de ei.
Totuși ce vă împiedică să-i frecventați pe stiliști dacă tot vă sunt așa de dragi?
Cine v-a rânduit pe voi judecători sau chivernisitori ai iconomiei Domnului?
Vei vedea ca neacceptarea acestui sfat pur ortodox pe care ti l-am dat din tot sufletul fara a incerca sa te jignesc te va conduce in cele din urma la moartea sufletului si la nesimtire duhovniceasca, care se observa deja cum incoltesc in firea ta indaratnica, precum si la chinurile cele fara de sfarsit ale iadului. Voi ne numiti pe noi cei de stil vechi habotnici, talibani si intoleranti, insa nu stiti ca toleranta este o caracteristica a celor naivi care accepta cu mult prea multa usuratate orice erezie li s-ar spune, accepta orice minciuna pentru ca nu au notiunile elementare pe baza carora s-o combata si se scalda in ea precum turmele de porci in noroi. Pur si simplu pentru ca voi nu v-ati facut tema la ceea ce se numeste religie, voi aveti o repulsie extraordinara in a-i citi pe Sfintii Parinti, preferand in locul lor pe "marii duhovnici si sfinti ai stilului nou", cu adevarat, sfinti ai iadului, sfinti ai lui Lucifer si cohortei sale de ingeri pestriti. Nu exista iconomie in Biserica Dreptslavitoare pentru cele hotarate la o intrunire/conferinta "interortodoxa" de un mason (vrednicul de osanda si de plans vesnic Meletie Metaxakis care in iunie 1923 a parasit tronul patriarhal de Constantinopol dupa ce a fost nitel aranjat in bataie de multimea credinciosilor care nu-i mai putea suporta ereziile), orisice functie ar indeplimi el cu samavolnicie in cadrul Bisericii, caci si masonii sunt anatemizati/dati de Sfanta Biserica in mainile diavolilor incepand inca din aceasta viata. De exemplu ce episcop al stilului nou cu sfinte moaste cunosti, tolerantule?

Last edited by marius_x; 30.03.2010 at 20:22:13.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 22:35:33
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Observ ca ai aceeasi problema dintotdeuna cu "ierarhia BOR" explicabila doar prin faptul ca nu faci parte din BOR.

Sau poate pasiunea pentru Antihrist prin care te simti scoasa din clasa crestinilor "caldicei" si promovata la un nivel duhovnicesc superior prin opozitia orala fata de buletine si carduri bancare te face sa iei drept bun tot ce bate din directia asta?

Daca faci totusi parte si ai probleme atat de serioase fata de BOR, ia taurul de coarne, in sensul ca muta-ti tabara in echipa lui Antonio sau pe undeva pe acolo.
Ia botezul stilist si intra in comuniune cu dumnealor si gata simtiti-va bine intre voi si schimbati pareri cu cipusoare, calendare si altel asemenea.

Ceea ce ar trebui sa faca si Danion, nu sa se pretinda "credincios BOR" si pe urma sa bage tot felul de strambe la audienta care il crede ortodox pana la a ajunge sa zica oamenilor sa nu mai mearga la biserica.
Nu fac parte din niciun partid, fiindca n-am chef sa-mi asum greseli colective. Dar, daca fac parte din BOR, ( si fac parte din BOR), inteleg sa-mi asum greselile facute de BOR ca si cum ar fi ale mele si sa le spovedesc, asa cum imi spovedesc pacatele proprii. Asa mi se pare corect duhovniceste. Nu arat cu degetul spre nimeni. Ceea ce se intampla in lume se intampla si pentru pacatele mele si ale altora ca mine. Daca recunoastem, Dumnezeu mai poate amana acele vremuri.

Daca ingaduie Dumnezeu seceta de cuvantul lui Dumnezeu si proliferarea inovatiilor diavolesti, inseamna ca si eu si tu si altii ca noi trebuie sa vedem unde gresim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
stie cineva felixlivadaru Din Noul Testament 6 25.08.2010 00:31:42
Stie cineva??????? pui Generalitati 10 24.10.2008 12:46:18
Stie cineva..???? tigerAvalo9 Generalitati 6 20.09.2008 17:18:04