![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi se pare mie, sau spuneți aici că Biserica ar fi cult păgân și idolatru ? Depășiți orice fel de măsură a bunului simț. Azi e sâmbătă, e cazul să vă duceți în sinagogile voastre și să-i aduceți cult zeului vostru.
|
|||
|
|||
![]()
uhm, nu vreau sa intelegeti gresit. daca spun un "multumesc mult" pentru fiecare raspuns pe care-l primesc (si nu am zis chiar tot timpul ca nu stau sa raspund la fiecare post, imediat dupa, dar citesc orice post!), nu inseamna ca sunt "un picut naiva". daca asa dau impresia pe forum, nu inseamna ca sunt asa si-n realitate :] sincer.
dar nu m-a deranjat ce mi-a spus laura, ci doar am vrut sa nu interpretati prost. in rest, e ok ![]() Citat:
1. cei care cred cu adevarat in Dumnezeu si incearca sa-si repare greselile pe care le-au facut, ca sa nu le mai repete a doua ora. 2. cei care se prefac ca au credinta in Dumnezeu si o fac doar pentru imagine/faima si de nevoie :] eu asa vad, asta cred. si va rog frumos, incercati sa nu va mai certati pe aici. putem sa discutam si civilizat, nu sa ajungem sa ne jignim religiile sau intre noi. nu e frumos :] o zi buna. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
m-am gandit cand am spus asta la varsta ta frageda pe care o intuiesc si la naivitatea specifica a acesteia. Nu a vrut sa sune urat sau jignitor. E la urma urmei o inocenta in acest cuvant care te ajuta la o adica sa iubesti frumos si puternic. Insa si iubirea cunoaste mai multe etape. Daca esti in etapa de pana la un an, se prea poate sa resimti mai multa exaltare decat normal. Urmand apoi perioada fireasca in care ochii se vor mai deschide...inima va fi mai selectiva...ratiunea va analiza si discerne mai bine...Draga mea, te inteleg perfect. Si eu personal am un crez in viata: daca esti totalmente sincera in fata lui Dum,nezeu, daca ii ceri cu lacrimi si frangerea inimii sa -ti calauzeasca pasii, dar esti sensibila la semnele pe care din vreme in vreme ti le va da-fie ca iti vor conveni, fie nu-la un moment dat...asta este...putem daca vrei sa vb mai multe cu tot dragul-poate ca te pot ajuta...da mi un mess privat si voi da id ul meu de mess daca vrei- |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adventiștiștii au biserici, nu sinagogi. Iar "zeul" pe care cu atâta desconsiderare Îl numiți aici, se numește Dumnezeul Creator, Cel ce este, Mântuitorul (și al dvs.). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atunci sincer îmi pare rău pentru tine. Dea Domnul să-L cunoști pe adevăratul Mântuitor și să te lepezi de pleiada surogatelor de "mântuitori"! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
va fi ultimul lucru pe care il voi posta aici in acest context. Insa nu pentru ca nu am argumente sau ma inhiba superioritatea cu care voi pasiti in lume, ci pentru ca-vorba englezului- it's worthless...... nu exista tehnologia necesara pozarii lui Hristos atunci, ca altminteri.....si avem datata din secolul 2, istoric vorbind, prima icoana pe care evanghelistul Luca, medicul si pictorul, o face Maicii Domnului. Dar sunt mult prea multe lucruri care, asemenea unei tesaturi, odata desirat un ochi, totul se destrama...totul este intrepatruns si interdependent. Si devreme ce ai iesit din Biserica, nu mai ai deloc intelesul pe care Duhul il vadeste in noi prin aceeasi Biserica-Trup al lui Hristos Iisus... Imi cer iertare, ca e Duminica Floriilor, daca am jignit personal pe cineva, dar Adevarului trebuie sa-i spui pe nume... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sarutatul icoanei este un gest de cinste si de recunostinta fata de Dumnezeu, e ca o strangere de mana prieteneasca , un simplu multumesc este sec dar o strangere de mana a unei persoane, transmite respect caldura si prietenie, si icoana ne ajuta sa nu facem din credinta noastra doar o filosofie, o meditatie orientala ci sa ne impartasim palpabil de credinta, de har de putere sfanta, ceea ce pt unii e poticnire pt altii e intarire in credinta si asa va fi oricate mii de pagini s-ar scrie pro sau contra icoanelor, mie biserica nu imi seamana cu un templu idolesc ci cu o adevarata familie care te rupe pt cat stai in ea de cotidian si iti da sentimentul sfinteniei, o biserica/adunare lipsita de icoane ma lasa rece la fel cum pt unii il lasa rece o muzica de lauda pentru Dumnezeu daca nu e un adevarat show acompaniat instrumental
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 28.03.2010 at 18:35:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imaginatia colectiva? Functioneaza bine in cazul asta, nu e neaparat nevoie de reproducerea fidela si reala, nu? Sunt ele utile? Daca n-ar fi, nu le-ati folosi, nu-i asa? Atunci nu pot sa ma intreb de unde si de ce nesimtirea de a condamna la altii ceea ce voi va permiteti. "harul" care il aveti va dicteaza subiectivismul asta? Citat:
Last edited by AlinB; 29.03.2010 at 12:45:41. |
|